Bajeczne rafy koralowe idealne do nurkowania z kolorowymi rybami
Spotkania z żółwiami morskimi i delfinami w naturalnym środowisku
Pustynne safari z noclegiem pod gwiazdami w beduińskich namiotach
Czysty , wdosnusly hotel z niepowtarzalną atmosferą, którą tworzą ludzie tam pracujący . Wszystko na wysokim poziomie , czystość , jedzenie , obsługa . Polecam z całego serca ♥️
Czystość. I obsługa
Bardzo czysto, dobre jedzenie, mila obsluga, fajna rafa, nie ma tloku
maly, czysty
zadne
Hotel piękny polecam warunki super polecam animacje bo to hotel pełen rozrywek dla doroslych
Kultura personel na wysokim poziomie uśmiech i sympatią ws ystkich od Pana ogrodnika po cały personel
Hotel bez wad jak na 50+
Zdecydowaliśmy się zarezerwować pobyt w hotelu Casa Blue Luxury Resort 🏖️ na 12 dni we wrześniu, bazując na wspaniałych recenzjach i pięknych zdjęciach obiektu. Szczerze - pierwszy raz po wakacjach stwierdzam, że wszystko było na najwyższym poziomie. Hotel totalnie nas oczarował! Już sam transfer z lotniska w Marsa Alam ✈️, trwający około 20 minut (z jedynie jednym przystankiem), jest zaletą. Po wejściu hotel sprawił bardzo dobre wrażenie - lobby czyste, eleganckie i nowoczesne. Od razu po wejściu przywitał nas piękny zapach oraz zimne ręczniki. Meldunek przebiegł sprawnie, a w pokoju czekały na nas powitalne owoce 🍇 oraz zimne napoje (Cola, Fanta, Pepsi). W pokoju dostępna była również herbata (czarna, zielona, mięta) oraz kawa ☕. Mini bar codziennie uzupełniany był w 2 butelki wody, napoje gazowane były uzupełnione raz - na powitanie. Mimo zakupu standardowego pokoju, otrzymaliśmy pokój z bezpośrednim widokiem na basen oraz morze z oddali 🌊. Wszystkie pokoje mają widok na jeden z trzech basenów lub na morze, za wyjątkiem pokojów z prywatnym basenem, które są tak umiejscowione, by zapewniać prywatność. Hotel urządzony jest w eleganckim, prostym stylu – dominują biel oraz błękit, które tworzą niesamowitą atmosferę. Wi-Fi działało bez zarzutu na terenie całego hotelu, nawet przy basenie i na plaży. Streaming filmów 🎥 czy wideorozmowy były możliwe bez zakłóceń, co jest rzadkością w egipskich hotelach. Dla tych, którzy szukają pełnego relaksu i ciszy 🧘, polecam wybór pokoi z dala od głównego basenu z animacjami. Dla gości preferujących aktywne spędzanie czasu, pokoje przy głównym basenie to świetny wybór – można cieszyć się muzyką i rozrywką bez potrzeby wychodzenia daleko z pokoju. Pokój Pokoje w Casa Blue Luxury Resort są duże, komfortowe i przede wszystkim nieskazitelnie czyste. Wszystkie rodzaje pokojów urządzone są w tym samym, eleganckim stylu boho 🏡 – znajdziemy tu makramy, jednolite kolory i estetyczne dodatki. Każdego dnia pokoje były sprzątane, a serwis pokojowy sprawnie wymieniał ręczniki, które zawsze były śnieżnobiałe, czyste i wysokiej jakości. Dostępne były duże ręczniki kąpielowe (do odbioru obok basenu), kąpielowe oraz małe ręczniki do twarzy. Wybrany przez nas pokój superior okazał się dobrym wyborem – był przestronny, z dużym, wygodnym łóżkiem, licznymi lustrami oraz pięknym balkonem z widokiem na basen i morze 🌅. Łazienka była bardzo nowoczesna i czysta, z szerokim wyborem kosmetyków, takich jak szampon, odżywka, balsam do ciała (produkty w dużych pojemnościach), a nawet awaryjna pasta do zębów i szczoteczki. Dostępne były także żele do golenia, czepki kąpielowe, a także suszarka do włosów, szlafroki i klapki. Na szczególną uwagę zasługuje prysznic 🚿 – był nowoczesny, przestronny i bardzo czysty, co dla mnie było ogromnym plusem. Zestaw do prasowania był dostarczany do pokoju na zamówienie. Klimatyzacja działała bardzo dobrze, a na dużym balkonie znalazły się krzesła, stolik oraz drabinka do wywieszania prania. Położenie i atrakcje Hotel Casa Blue Luxury Resort jest usytuowany niedaleko hotelu Casa Mare, z którego również można korzystać 🏝️, szczególnie jeśli ktoś lubi zjeżdżalnie. Goście Casa Mare jednak nie mają dostępu do terenów Casa Blue, co pozwala zachować spokojną atmosferę. Lokalizacja hotelu umożliwia łatwe organizowanie wycieczek fakultatywnych 🚙, zarówno morskich, pustynnych (np. quady o zachodzie słońca – zdecydowanie polecamy!), jak i historyczno-kulturowych. Zdecydowaliśmy się na wycieczkę do Luksoru, co było fantastycznym doświadczeniem – mogliśmy podziwiać niesamowite zabytki starożytnego Egiptu, takie jak Świątynia Luksorska, Dolina Królów czy Świątynia Hatszepsut 🏺. Drugą wycieczką, na którą się zdecydowaliśmy, był Marsa Mubarak, gdzie mieliśmy okazję zobaczyć delfiny 🐬, ogromne żółwie morskie oraz przepiękną rafę. Dla tych, którzy nie potrafią pływać, dostępne były kapoki, co pozwalało cieszyć się podwodnym światem bez obaw. Wyżywienie Na terenie hotelu znajduje się główna restauracja, serwująca dania w formie bufetu 🍽️ podczas śniadań, obiadów, kolacji oraz późnych kolacji. Każdy znajdzie coś dla siebie, od warzyw i owoców, przez przystawki, dania główne, aż po pyszne desery. Codziennie dostępne były owoce, takie jak mango, pomelo, brzoskwinie, ananasy oraz daktyle 🍍. Dla łasuchów kolacje były urozmaicane m.in. przez fontannę z czekolady 🍫. Napoje zarówno ciepłe, jak i zimne, zamawiało się u kelnerów, a świeżo wyciskane soki serwowane na śniadanie były zawsze świeże i pyszne. Hotel oferuje również kilka restauracji a’la carte 🍷, z których można skorzystać, umawiając się na recepcji. Kolacje w restauracji głównej codziennie miały inny temat, np. kuchnia meksykańska, włoska, grecka, sushi – dzięki czemu nigdy nie czuliśmy monotonii. Dania z grilla oraz ryby 🐟 dostępne były codziennie, a owoce morza pojawiały się regularnie, choć nie każdego dnia. Kolacja a’la carte w restauracji orientalnej okazała się przepysznym doświadczeniem – jedzenie było elegancko podane, a smaki wyborne. Przed naszą wycieczką do Luksoru na recepcji poprosiliśmy o przygotowanie śniadania na wynos, lunchboxy jak najbardziej na plus. Na terenie hotelu działa także sześć barów 🍸, serwujących różnorodne drinki, napoje, herbaty i kawy. Wieczorne drinki w przestronnym barze przy plaży z widokiem na morze były idealnym sposobem na relaks. W każdym barze otrzymacie drinki wyglądające przepięknie - takie same jak w Europie - Mohito etc. Nie brakuje limonek, syropów, mięty i owoców. Lód przygotowywany jest z wody butelkowej. Kawę wypijecie wszędzie - nawet w basenie z barem 😀 Dodatkowo, przy plaży znajduje się Beach Bar, gdzie można zamówić dania z karty w godzinach od 12:00 do 16:00, co było świetną opcją na szybki lunch. Czystość Czystość na terenie całego obiektu była bez zarzutu. Pokoje były codziennie sprzątane, a wszędzie na terenie hotelu można było spotkać osoby dbające o porządek 🌸 – zarówno przy basenach, na plaży, jak i w ogrodach. Baseny i dodatkowe udogodnienia Na terenie hotelu znajduje się kilka basenów 🏊♂️, w tym trzy duże, podgrzewane baseny, jeden mniejszy basen do zajęć oraz brodzik z jacuzzi. Przy basenach zawsze były dostępne wygodne leżaki, parasole i stoliki, a ratownicy dbali o bezpieczeństwo gości. Jeden z basenów posiadał bar czynny do 22:00, co pozwalało na relaks w wodzie nawet wieczorem 🌙. Plaża i Rafa Plaża hotelowa jest szeroka, piaszczysto-żwirowa, z drewnianym pomostem prowadzącym do pięknej rafy koralowej 🐠, gdzie można podziwiać kolorowe ryby, żółwie oraz płaszczki. Płycizna sięga do połowy łydki przez około 200 metrów, po czym można się zanurzyć i nurkować, by podziwiać niesamowity podwodny świat. Hotel Casa Blue Luxury Resort to idealne miejsce na wypoczynek – spokojne, luksusowe, a jednocześnie oferujące różnorodne atrakcje. Obsługa była profesjonalna, jedzenie pyszne, a wszystkie udogodnienia spełniły nasze oczekiwania. 🌞 Gorąco polecamy!
Bliskość lotniska – szybki transfer, tylko 20 minut lotniska. Czystość i elegancja – hotel urządzony w nowoczesnym, minimalistycznym stylu. Wi-Fi bez zakłóceń – szybki internet dostępny w całym obiekcie, nawet na plaży. Różnorodne pokoje – przestronne, eleganckie, z widokiem na basen lub morze. Bogate wyżywienie – wiele opcji bufetowych oraz restauracje a’la carte. Liczne baseny – w tym trzy podgrzewane, z dostępem do barów. Rafa koralowa – piękna rafa z kolorowymi rybami i żółwiami
Ograniczona oferta animacyjną – szczególnie dla osób szukających bardziej intensywnej rozrywki wieczorem. Brak zjeżdżalni i aquaparku – trzeba korzystać z infrastruktury sąsiedniego hotelu Casa Mare (dla nas to plus)
CZYSTOSC HOTELU oceniam na 5 oprócz utrzymywanie higieny w barach ,a mianowicie wszystkie kubki z których się pije napoje są tylko płukane pod kranem bez użycia jakikolwiek płynów do naczyń tylko woda bez mycia ,zmywarek nie uświadczy i to jest na 1:( ,Pokoje sprzątane codziennie ale tez nie uzupełniali nam np. Szamponu bo po wcześniejszych gościach nie był uzupełniony ,musieliśmy się upomnieć, obsługa miła ,jedzenie na 5 . Jak dla mnie hotel który przyjmuje gości 12+ liczyłam ze będą na dużo wyższym poziomie animacje wieczorami ,tutaj kompletnie jest to zaniedbane ,takie pójcie na łatwiznę .Najgorszy hotel jeśli chodzi o ANIMACJE wieczorami nuda..... Bardzo mało zieleni na hotelu taka surowizna ja tak nie lubię .
blisko lotniska + rafa
za mało zieleni ,brak utrzymania czystości w barach chodzi o mycie użytych kubków po napojach itp... bo nie można nazwać tego myciem tylko płukanie pod woda po użyciu .
SERIO PRZECZYTAJCIĘ TĄ OPINIE <3 FULL LEGIT <3 Razem z rodziną zwiedziliśmy już wiele hoteli, a w Egipcie to był nasz 3 raz, i niestety rzadko kiedy wystawiamy opinię... ale takich luksusów jak tutaj to jeszcze nigdy nie spotkaliśmy. To jak obsługa jest dla Ciebie życzliwa i pomocna nie mieści się w głowie. W dodatku nie szerzą oni fałszywego uśmiechu (a przynajmniej tak się wydawało). Każdy kelner jest na zawołanie palcem, a gdy ktoś z rodziny był chory i chcieliśmy tylko poprosić o sztućce do pokoju, zabrali nam wszystkie talerze z jedzeniem, przykryli folią i sami zanieśli do budynku tuż obok restauracji. Ratownicy chodzą wokół basenu i czyszczą okulary przeciwsłoneczne. Sprzątacz pokoju codziennie pyta o to co najbardziej trzeba wymienić/posprzątać i czy wszystko w porządku. Pracownicy SPA robią darmowe maseczki z ogórków. Kucharze chodzą i rozdają przekąski. Po prostu SZOK. Hotel jest naprawdę niesamowity, może i mały ale przestrzenny, zadbany i zielony! (a na tym nam zależało). Plaża jak na malediwach... ten turkus - CUDO! Co jeszcze warto nadmienić - prawie codziennie widzieliśmy Panią która sprawdzała na stołówce parametry jedzenia (chyba temperaturę, skład, czystość i inne podobne), a na basenie co wieczór Panowie sprawdzają skład wody i adekwatnie do tego dodają więcej lub mniej chloru. A i ważna sprawa - piana party nie odbywa się w tym hotelu, a w hotelu obok niestety (casa mare), także niestety nie mogliśmy się tam bawić bo całą strefę zajęły dzieci i zwyczajnie głupio było tam stać bo by nas jeszcze za pedofili wzięli.. Też na pochwałę zasługują ochroniarze wokół hotelu, bo jak wiadomo jest to hotel 12+ i dzieci z hotelu obok nie mogły wchodzić nawet na plaże i strefę morza Casa Blue, ale nawet dorośli z Casa Mare nie mogli, była to totalnie prywatna strefa co jak najbardziej na plus :) (Casa Blue zaś mogli korzystać ze wszystkiego z Casa Mare) I ja wiem że znajdą się osoby, które będą chodzić i marudzić "łe tu nie ma co zjeść", bo byłam tego świadkiem stojąc obok z pełnym talerzem, a po tygodniu byłam chora od przejedzenia. Także wiadomo, że jeśli ktoś chce się doczepić i zwrócić na siebie uwagę bo wymaga indywidualnego kucharza i indywidualnego lokaja, to i tak to zrobi, a szkoda bo hotel nie zasługuje na ŻADNEGO negatywa. Aczkolwiek jest jedna wada.. będzie nieco dziwaczna i nie ze strony hotelu, ale najważniejszą wadą wydają się być.. Polscy goście. Byliśmy tam 2 tygodnie i hotel nas zauroczył, ale pewnego dnia pewien Pan z blond żoną i brunet córką zaczęli zaglądać nam pod ręczniki na leżakach, gdzie były nasze telefony, książki i inne rzeczy. I nawet jak zobaczyli że są tam NASZE rzeczy to usiedli na nich i zaczęli się rozkładać - po zwróceniu uwagi po angielsku (bo nie znaliśmy jeszcze ich narodowości) że są one zajęte, odpowiedzieli nam po polsku "ale tu przecież nikt nie siedzi, a my tylko na chwilę" (to też dobre - uwielbiam jak polacy nie znają innego języka i próbują do zagranicznych gadać po polsku - żenada). Mimo tego i tak ich córka usiadła na naszym ręczniku i położyli swoje rzeczy 10 cm obok naszych leżaków (serio wokół basenu było tyle miejsca a oni musieli akurat przy nas), później weszli do basenu i pływali tam z płetwami i maskami (gdy widoczny był tego zakaz) - co śmieszne, najwyraźniej oni też tam nie chcieli siedzieć, ale buty rzucili nam na nasze rzeczy (?!) Nie wiemy czy chcieli coś ukraść, ale uwierzcie mi - tak zaglądali pod te ręczniki jakby mieli się pod nie schować, w dodatku nie chcieli odejść i ciągle kręcili się przy naszych rzeczach.. Na szczęście po zgłoszeniu tej sytuacji recepcji (która bardzo przepraszała - choć to przecież nie ich wina), ochrona OD RAZU przejrzała kamery i zaczęła ich obserwować i mam nadzieję że już nikt nie będzie się musiał obawiać o swoje rzeczy tak jak my - i podkreślę ! - hotel zareagował wzorowo i wiadomo, że nie mogą nic poradzić na to kto przyjeżdża. W dodatku powiedziano nam że są kamery i gdyby coś się wydarzyło to od razu będą reagować. Ponadto znajomi również narzekali na sprzeczki o leżaki z POLAKAMI - także niestety, niektórzy nie potrafią wyjść ze swojej mentalnej gburowatości, jeszcze brakowało tylko żeby ktoś parawany stawiał.. serio wstyd po prostu, a później się dziwić że za granicą tak się z naszej narodowości śmieją..
- obsługa (bardzo pomocni) - czystość (czyszczą nawet fugi w basenie gdy w ciągu dnia się zabrudzą od filtrów przeciwsłonecznych od gości) - jedzenie (codziennie przez 7 dni inna tematyka - ale zawsze są też uniwersalne potrawy) - baseny (duże, głębokie, z leżakami, z barem, z rowerkami pod wodą, bez dzieci) - spokój - elastyczność (animacja zapewnia atrakcje, ale jeśli nikt się na coś nie zgłosi to od razu wymyślają coś innego) - dużo barów - wszędzie blisko - CUDOWNE WIDOKI (hotel, rafa)
- polscy goście... - czasami wieczorne show było opóźnione lub w ogóle się nie odbyło... + hotel jak na takie wysokie standardy jakie reprezentuje powinien wynajmować ZDECYDOWANIE bardziej profesjonalnych tancerzy do tego (to serio było słabe) - piana party przejęte przez dzieci - słabe dyskoteki ale chyba też przez gości którzy po prostu wolą wieczorny odpoczynek a nie szaleństwo :)
Kolejny raz w Egipcie. Opinia na podstawie kilkunastu hoteli w tym kraju. Jak na Egipt to hotel w ścisłej czołówce :) Blisko lotniska, czysto, bardzo dobry hotel na spokojny wypoczynek.
Bardzo czysto, smaczne jedzenie , bardzo przyjemna i fachowa obsługa i największa z zalet to plaża i rafa. Codziennie grabiony piasek, dużo koszy na śmieci to olbrzymi plus. Nigdy nie brakuje leżaków czy przy basenach czy morzu. Kelnerzy, kucharze-nadzór szefa kuchni i szefa sali na bardzo wysokim poziomie.
Niestety animacje można by trochę poprawić bo są za krótkie i nieco niedopracowane. Osobiście przeszkadzał mi brak papierowych chusteczek przy stołach jak i dystrybutorów z sokami. Wszystko muszą dostarczać kelnerzy co czasem oznacza odrobinę czekania. Wolał bym odjąć im pracy i dolewać sobie samodzielnie :)
Wspaniale. Pobyt był na najwyższym poziomie. Bardzo miła obsługa i atmosfera, jedzenie urozmaicone każdy się znajdzie coś dobrego dla siebie, nikt głodny nie był. Mnóstwo mięsa na relaks przy basenie oraz na plaży, wszędzie czyściutko pachnące. Najważniejsze że było spokojnie i cicho. Od całego serca polecam ten hotel 🏨
Bez małych dzieci
Żadnych wad
Hotel rewelacyjny , cudowny , obsługa przemiła, jedzonko wspaniałe, baseny ogromne, cisza, spokój, hotel czyściutki pachnący, polecam z czystym sercem wrócę napewno do tego hotelu
Jedzenie, czystość, obsługa, duże baseny
Animacje
Ocena hotelu 💥💥💥💥💥+ Wszędzie niezwykle czysto. Przemiła, uczynna i uśmie chnięta obsługa. Pokoje wygodne. Niedaleko przepiękna rafa. Baseny czyste. Brak problemów z ręcznikami. Wspaniałe i urozmaicone posiłki w tym dla dietetyków, wegan itp. Polecam
Kultura obsługi, wszędobylski uśmiech, fakt, że jest dla 12 +, zainteresowanie klientem, czystość, świetne jedzenie, brak problemów z ręcznikami, położenie blisko ślicznej rafy.
Wszystko było ok.
Hotel super obsługa swietna drinki najlepsze przy lobby
Czystość jak na Egipt
Hotel umiejscowiony na środku pustyni co moim zdaniem jest jego atutem . Posiada niską, ładną, białą zabudowę max do 1 piętra. Teoretycznie ma 5 gwiazdek, ale moim zdaniem, porównując do innych hoteli na świecie np. w Maroko są to tylko 4 gwiazdki. Głównie ze względu na podawane w nim jedzenie. Dania często się powtarzały i często nie były wcale doprawione. Można to pewnie wyjaśnić tym, że nie każdy gość lubi intensywne smaki dlatego gotują potrawy mniej wyraziste. Na obronę dodam, że było tam stanowisko z przyprawami, których można było użyć wedle upodobania. Desery na miarę 5 gwiazdkowego hotelu. Restauracja a la carte serwująca owoce morza, w której mogliśmy zjeść raz w czasie tygodniowego pobytu, była niestety najsłabszym punktem. Możliwość wyboru dania ograniczona do 2-3 pozycji, z czego większość dostępna była w głównej restauracji podczas co najmniej 3 kolacji w tygodniu. Dodatkowo jakość przyrządzenia pozostawia wiele do życzenia, tak samo nie doprawione i niedogotowane lub przegotowane (np. ryba, którą jadłam), tyle, że bez możliwości samodzielnego doprawienia. Na terenie hotelu są 3 baseny (+ 1 sportowy, w którym odbywają się zajęcia aqua aerobiku) dość duże i o różnej głębokości z czego 1 z nich jest podgrzewany. Było on moim faworytem szczególnie ze względu na to, że był w nim bar, z którego było można korzystać siedząc w wodzie;)
W hotelu pracuje miła, pomocna obsługa, sporadycznie zdarzały się sytuacje, w których czuło się lekką presję co do napiwków. Pokoje są ładne i bardzo czyste, codziennie sprzątane (włącznie z wymianą ręczników). Duży plus za spory wybór świeżych owoców i warzyw oraz przygotowywanych na bieżąco potrawach z grilla i deserach. Na końcu molo znajdującego się tuż przy hotelu jest możliwość wypożyczenia sprzętu do snorkelingu i podziwiania rafy koralowej.
Większość alkoholi lanych tylko z plastikowych butelek, wina z kartonów 5l. Występy wokalne, dyskoteki itd. organizowane przed główną restauracją na mini scenie między stolikami ze zbyt głośną muzyką i raczej początkującymi wokalistami oraz DJ-em. Bardzo natarczywa obsługa Spa, która chodziła między leżakami przy basenie i na plaży, szukająca potencjalnych klientów.
Wszystko jest ok ,bardzo dbają o komfort Klienta, czysto ,jedzenie bardzo dobre każdy cos znajdzie,jak dla mnie za mało możliwości do snurkowania
Czystość, obsługa morze na terenie hotelu,piękne baseny
W sumie żadne, nowy hotel
Pobyt był naprawdę bardzo udany. Hotel bardzo ładny, czysty. Bardzo dobre jedzenie, duży wybór, świeże owoce i soki. Obsługa bardzo miła i pomocna dbająca o udany wypoczynek. Hotel godny polecenia.
Hotel godny polecenia spełnia wszystkie oczekiwania. Pełen komfort. Plaża i rafa przy hotelu super, czystości, obsługa mega pomocna i miła. Bardzo dużo różnorodnego jedzenia, owoce, soki, ciasta.
Naprawdę nie da się przyczepić do niczego.
Pobyt bardzo udany,pokoje eleganckie,luksus i wygoda. Polecam i wracam na pewno.
Naprawdę luksus:bary,baseny czynne 24h,eleganckie spa,mega dobre jedzenie dużo owoców i warzyw. Zadbana plaża i wyjątkowa czystość na całym terenie.Fajne wieczory przy dobrej muzyce.Drinki ok.
Wad brak puki co.
Hotel lepiej wygląda w rzeczywistości niż na zdjęciach . Fajne otoczenie . W ubiegłym roku otwarty po remoncie , a więc wszystko prawie nowe . Pokoje duże , przestronne i dobrze wyposażone . Obsługa- począwszy od recepcji przez kelnerów, barmanów , osoby sprzątające czy animatorów i ...... - bardzo miła , pomocna . 4 baseny z podgrzewaną wodą co przydaje się w okresie zimowym w Egipcie ( styczeń - marzec ) 4 bary z super drinkami , piwem i innymi napojami ( butelki oryginalne cola sprite i soki z kartonów ) Jedzenie w restauracji bardzo ładnie podane , uzupełniane na bieżąco , jak się tylko skończy , bardzo dobre i duży wybór . Każdy znajdzie coś dla siebie zarówno jeśli chodzi o jedzenie jak i drinki . Hotel dla 12+ a więc nastawiony głównie na wypoczynek . Najbliższe miasto to Port Galib - 20 minut z hotelu Taxi , czy busem z hotelu ( 7Eur /os - tam i z powrotem ). Jeśli ktoś chce skorzystać ze SPA - to super miejsce , nowoczesne , czyste - robi wrażenie Animatorzy fajni dbają o rozrywkę . Codziennie wieczorne disco z DJ na żywo przeplatane z show , czy muzyką na żywo . Polecam Beach Party z pokazem ogni Plaża przy hotelu - piękna laguna podczas odpływów ( widok jak na Dominikanie czy Zanzibarze )
Teren hotelu , czystość , jedzenie , obsługa , laguna
Nie znaleźliśmy minusów Chyba jedynym minusem może być brak możliwości snurkowania blisko przy brzegu - snurkowanie możliwe tylko z pomostu
Hotel super, czysto w pokojach i w resteuracji, pyszne jedzenie, dbałość o szczegóły
Hotel bardzo dba o gości, wszystko na wysokim poziomie
Dla mnie nie ma wad
Bardzo komfortowy hotel 13+. Nie jest w pełni nowy, ale odświeżony. W listopadzie podgrzewane baseny, przy których były prowadzone animacje, ale były też takie, gdzie spokojnie i bez muzyki mozna było zrelaksować się. Jedzenie pyszne i różnorodne :)
Bardzo ładny odnowiony hotel. Pokoje przestronne i czyste. Bardzo wygodne łózko. W pokoju lodówka uzupełniana codziennie w wodę i napoje oryginalne colę, fantę i sprite. W pokoju również zestaw do parzenia kawy i herbaty. Duży telewizor i kilka polskich kanałów. Bardzo duży wybór jedzenia i bardzo dobre. Kilka barów w tym jeden w basenie. Bardzo dobre drinki ale najlepsze w barze przy lobby który jest otwarty całą dobę. Kilka basenów w tym są takie przy których leci muzyka i odbywają się animacje jak również tzw. ciche. Bardzo fajna plaża z nowymi leżakami i barami. Bardzo fajne i ciekawe animacje. Codziennie wieczorem jest muzyka na żywo i kilka razy w tygodniu występy w amfiteatrze. Raz w tygodniu jest pokaz ognia na plaży z imprezą. Pod parasolami na plaży jak i przy basenach wiszą zielono-czerwone proporczyki. Obracając na czerwono nie jest się nagabywanym przez sprzedawców różnych usług. Ale w porównaniu do innych hoteli jest ich mało i są bardzo sympatyczni. Jest również możliwość przechodzenia na teren sąsiedniego hotelu i korzystania ze wszystkiego, w drugą stronę to nie działa i goście sąsiedniego hotelu nie mogą przechodzić na teren tego hotelu. Nawet na plaży jest ochrona i nie pozwala wchodzić na plaże Casa Blue.
Największą zaletą jest brak dzieci. Cisza i spokój. Bardzo miła i sympatyczna obsługa. Cały kompleks piękny i czysty. Piękna rafa koralowa ale dostępna po przejściu długiego pomostu.
Brak możliwości snurkowania z plaży. Częste odpływy i woda do kolan przez 500 m.
Hotel piękny tak jak cała okolica plaża. Piękny pomost i możliwość snurkowania i oglądania pięknych raf. Zarówno wyżywienie warunki w hotelu i dookoła wszystko na super poziomie. Cała obsługa przemiła. Animatorzy i zajęcia również poziom olimpijski. Spędziłam tam cudowne 7 dni wszystkim gorąco polecam. Super wypoczęłam i na pewno tam wrócę.
Czystość obsługa super jedzonko
Dla mnie nie ma wad