Bezpośrednio przy hotelu długa, szeroka i piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza.
Atrakcje i udogodnienia dla najmłodszych: miniklub (4-12 lat), plac zabaw, basen dla dzieci.
Bogata oferta sportowa: 2 baseny ze słodką wodą, siatkówka plażowa, piłka nożna na plaży, na plaży centrum sportów wodnych.
5 basenów odkrytych - 1 głęboki z wodą słodka oraz 4 płytkie z wodą morską
Byliśmy w tym hotelu od 14 do 21 września.Podziele się teraz moimi uwagami i odczuciami.Lecieliśmy z biurem Travel Time.Po przyjeździe wieczorem do hotelu po prostu koszmar.Nie ma wolnych miejsc!!!! Zawieziono nas do hotelu Triton w centrum Malii.Hałas nie do wytrzymania, komary, rozlatujące się łóżka skandal.Już mięliśmy wracać na własny koszt.Jednak zaraz z rana przyjechał po nas menedżer hotelu i zabrał nas swoim samochodem do niego.I tu przeżyliśmy kolejny szok (tym razem bardzo pozytywny).Otrzymaliśmy pokój z widokiem na morze (chyba w ramach przeprosin) w budnyku głównym. I od tej pory wszystko było ok.Jedzenie rewelacyjne, tak samo jak obsługa.Bardzo miła i bardzo szybko realizowali wszystkie nasze prośby. Co wieczór na placu przed hotelem albo dyskoteka albo jakieś występy zespołów greckich.Świetnie o to zadbali. Plaża znajduje się przy samym hotelu jest szeroka i piaszczysta.Jednie trzeba płacić za leżaki i parasole na niej (po 1,8 Euro). Obowiązkowo trzeba pływać w budach bo na dnie morza (przynajmniej przy brzegu) jest mnóstwo jeżowców. Basen nieduży ale ładny i czysty. Naprawdę hotel ma 3,5 gwiadki "Europejskie" a nie greckie. Jest naprawde godny polecenia. Jest to jeden z lepszych obiektów na Krecie (pomijając kilka 5*) hoteli. Jednym minusem jest słaba przepustowość sali jedalnej (szczególnie przy obiadokolacjach) gdzie już od 19 turyści ustawiają się w kolejce aby zająć miejsca.I nieraz trzeba nawet do 20 minut czekać aż dostanie się stolik.Ale ogólnie hotel wypadł super.Znamy kilka innych obiektów na Krecie i ten jest najlepszy pod każdym względem. No i ten spokój, żadnych hałasów z dyskotek, ani ruchu z ulicy.Położenie jest też rewelacyjne.
Lokalizacja hotelu i otoczenie, nawet to bardziej odległe pozwoliło nam wypocząć. Można spędzić cały dzień na terenie obiektu hotelowego i się nie nudzić. Proponuję też spacerek do centrum Malii ok. 2 km. Taxi z hotelu , czy z powrotem kosztuje 7 euro. Taxi można zamówić w recepcji. Do centrum kursują też autobusy, dużo tańsze. Polecam odwiedzenie starej Malii. Południowa i bardzo urokliwa część miasta. Autobusem kilka razy wybraliśmy sie do Hersonissos ( 10 km ). Nabrzeżne skały przeplatają się z tawernami. Komercja, lecz umiarkowana. W Hersonissos można spędzić cały dzień i atrakcji tu nie brakuje. Na południe ( ok. 1300 m. ) leżą 3 małe miejscowości. Między innymi Piskopiano. Sceneria taka jak w filmie: Jak rozpętałem II wojnę światową. Gorąco polecam.
Pokoje ok, ale tylko w budynkach hotelowych, a tych są dwa: główny i nowy( leprzy standard i ładniejsze pokoje).
W żadnym wypadku nie polecam bungalowów są obrzydliwe!!!!
Bylismy tam z dzieckiem w maju 2007. Hotel bardzo przyjemny, czysty (codziennie sprzatane pokoje i zmieniane reczniki!), z bardzo ladna piaszczysta plaza, malym ale czystym basenem. Lezy na uboczu Malii (ok 2km od centrum, przyjemnie idzie sie plaza), wiec nie ma ryczacych motorow i pijanych Anglikow. Polecam dla ceniacych spokoj. Kompleks hotelowy jest b. duzy, my zalapalismy sie na poczatek sezonu i mieszkalismy w glownym budynku (podobno lepszy standard niz bungalow'y). Byly echa o malej przepustowosci sali restauracyjnej, my tego nie odczulismy bo to byl poczatek sezonu ale w lecie moze faktycznie byc "gesto". Jedzenie urozmaicone i bardzo smaczne, w fomie bufetu, wiec kazdy znajdzie cos dla siebie. Mozna wymienic kolacje na lunch-basket ale nie polecam! Lepiej zjesc lunch w tawernie i zostawic sobie kolacje, lunch-basket jest nieciekawy. Obok hotelu przesympatyczna tawerna Cretan Family, przepyszne jedzenie za przyzwoite i wino z beczki. 5min od hotelu wypozyczalnia aut "Malia Cars" (np. Atos 25 za dzien, z ubezpieczeniem, bez limitu km). W pobliskich "supermarketach" nie ma cen przy produktach, wszystko zlaezy od humoru sprzedawcy wiec lepiej zaopatrywac sie w Malii w ktoryms z sieciowych marketow.
Nie znam innych hoteli na Krecie ale ten nam sie wyjatkowo udal. Inna rzecz - nie bylismy w szczycie sezonu, gdy jest w 100% oblozony (ale my jestesmy z tych co unikaja tlumu wiec w lecie bym sie na Krete nie wybrala).
spokojana okolica, hotel przy piaszczystej plaży, około 25 min. spacerkiem do miejscowości Malia, bardzo dobre obiadokolacje, mankement, że trzeba płacić za leżaki i napoje do kolacji, polecam w szczegónosci rodzinom z dziećmi, natomaist jeżeli ktoś preferuje życie nocne i balangi do rana proponuję znaleźć coś w centrum Mali, gdzie znajduje się dużo knajpek, klubów itp. (co prawda zrobionych typowo pod Anglików lub Niemców).Reasumując, hotel spełnił nasze czekiwania
Hotel na prawde warty polecenia. Znajduje sie bardzo blisko plazy, pare metrów od hotelowego basenu. Pokoje są w bardzo dobrym stanie, utrzymane w czystości, gdyz codziennie są sprzątane. W hotelu mozna korzystac z internetu i z telewizji. Na zewnatrz znajduja sie dwa bary. Jeden z głównie napojami i drinkami, natomiast drugi z posiłkami. Obsługa jest na prawdę przemiła, a jedzenie przepyszne. Hotel codziennie wieczorem organizuje rózne imprezy, wiec na nude nie mozna narzekać. Poza tym w pobliżu hotelu znajduje sie wiele tawern i sklepików. Można również udać sie do parku wodnego, który z najduje sie 10 minut drogi od hotelu, lub zwiedzic ruiny palacu w Malii. Goraco polecam!
Hotel świetnie położony, przy piaszczystej plaży. Na terenie brak rozrywek dla małych dzieci ale tuż obok jest kompleks brodzików i plac zabaw (kilka metrów plażą) co zupełnie rekompensuje braki hotelowe. Obsługa bardzo miła, w restauracji pracują dwie Polki:), wyżywienie bardzo dobre. Pokoje ok, ale tylko w budynkach hotelowych, a tych są dwa: główny i nowy( lepszy standard i ładniejsze pokoje). W żadnym wypadku nie polecam bungalowów są obrzydliwe!!!! Polecam wynajęcie samochodu i zwiedzanie Krety na własną rękę, warto poprosić rezydenta o zaznaczenie na mapie ciekawych miejsc. Wycieczka na Santorini to bajka:))
Jak na hotel trzy gwiazdkowy to bardzo dużym nieporozumieniem jest opłata za leżaki przy basenie!!! Byliśmy w wielu krajach i po raz pierwszy płaciliśmy za leżaki przy basenie, to już chyba właściciel jest nastawiony na bardzo duży zysk nie myśląc o tym, że w ten sposób może stracić trochę klientów, takie jest zdanie innych osób z którymi rozmawialiśmy na miejscu.
Lunch pakiety na wycieczkę (zamiast obiadokolacji) - zostały przygotowane w formie półproduktów (m.in. konserwa, pomidor, cukinia, bułka) a nie w formie gotowych kanapek, co bardzo utrudniało ich wykorzystanie, a ze wzgledu na rozmiary sprawiało kłopot w transporcie.
W łazience przy natrysku za krótka zasłona - po użyciu natrysku podłoga była zalana wodą.
Brak programu animacyjnego oraz możliwości potańczenia na terenie hotelu i posłuchania muzyki oceniam jako istotny mankament. Wieczorem nie ma co robić w hotelu. Jedyną "rozrywką" był bar okupowany przez Niemców.
Bardzo trafny wybór. Gdybym należała do osób, które jeżdżą 2 razy w to samo miejsce, to na pewno wróciłabym do tego hotelu. Mieszkałyśmy w nowej części, byłyśmy chyba pierwszymi użytkownikami pokoi, w których spałyśmy. Czyste, przestronne, z balkonami. Fakt, że widok z nich na pewno nie wychodził na morze, bo akurat centralnie na ścianę kolejnego budynku, ale w najmniejszym stopniu nam to nie przeszkadzało. Obsługa na stołówce i w barach ekstra, bardzo przyjacielska, choć obsługa z recepcji pozostawia wieeeele do życzenia., To chyba jedyny minus tego hotelu. Plaża przy samym hotelu, co podobno jest wyjątkiem na Krecie. Obok hotelu super grecka taverna z przepysznym jedzeniem, więc jak ktoś ma HB, to polecam. Obsluga bardzo mila, a nawet rodzinna atmosfera. Hotel znajduje sie 20minut piechotą od centrum Malii, gdzie są wszsytkie kluby. Nie jest to duża odległość, a my byłysmy szczęśliwe nie widząc tej angielskiej głośnej ekipy.
Slabo,marne jedzenie.psy walesajace sie przed hotelem i przy basenach.Slowem nigdy wiecej z Grecos i nigdy wiecej Carolna Mare.
Przy plazy
Ciasne malutkie pokoje .stara lazienka,balkoniki malutkie skierowane wis a wis pokoi w sasiednich budynkach
POLECAM TEN HOTEL DOBRZE USYTUOWANY ZGONY Z OPINIĄ I WART TYCH 4 GWIAZDEK ,JEDZONKO NAPRAWDĘ SUPER NO MOŻE ŚNIADANIA TROCHĘ ZBYT MONOTONNE , ALE CO DO TEGO KAŻDY MA ODMIENNE ZDANIE. OBSŁUGA UPRZEJMA CZYŚCIUTKO . W POBLIŻU PIĘKNA PLAŻA PUBLICZNA KTÓRĄ, POLECAM Z CZYSTYM SERCEM WARTO TAM PÓJŚĆ 5 MINUT DROGI OD HOTELU .TROSZKĘ ODDALONE JEST MIASTECZKO MAILA OKOŁO 30 MINUT SPACERKIEM ,ALE TAM TO DOPIERO JEST BANGLADESZ WIECZORAMI ,. ALE TO JUŻ TRZEBA SAMEMU ZOBACZYĆ NA WŁASNE OCZY . CAROLINA MARE TO MIEJSCE SPOKOJNE NA RELAKS ODPOCZYNEK I NA PEWNO HOTEL DLA RODZICÓW Z DZIEĆMI .NAS ZAKWATEROWALI W BUNGALOWCU 6 POKOJOWYM I WIDOK NA GÓRY NAM SIĘ PODOBAŁO A KAŻDY MOŻE MIEĆ INNE ZDANIE NA TEN TEMAT TO ZALEŻY OD WYIMAGINOWANYCH OCZEKIWAŃ KAŻDEGO Z OSOBNA KLIENTA.
ŁADNE ,CZYSTE POKOIKI W ELEGANCKIM STYLU Z PIĘKNYM OŚWIETLENIEM PRZY SAMEJ PLAŻY HOTELOWEJ ,
TRZEBA ZWRACAĆ UWAGĘ GDZIE NAS ZALOKUJĄ PO PRZYBYCIU BO SĄ POKOJE ŻE WIDZISZ TYLKO ŚCIANĘ DRUGIEGO BUDYNKU A ŻEBY ZOBACZYĆ NIEBO TRZEBA ZADRZEĆ WYSOKO GŁOWĘ PORAŻKA !
Uwaga na obsługę barów ...niestety karygodna , Polaków bardzo źle traktują , liczą się tylko wysokie napiwki w euro !!! Szczególnie przy basenie głównym -obsługa męska ( ma układ z menadżerem ) Posiłki monotonne , żadnych kulinarnych atrakcji . NUDA nie polecam
położenie przy plaży
większość pokoi z widokiem na budynki , zaplecze kuchenne , pomieszczenia techniczne .
Nie polecam , Polaków traktują jak intruzów . Barman czeka tylko na napiwki i to o sporej wartości !!! Pokoje w większości z widokiem na korytarze między budynkami lub na pomieszczenia techniczne i kuchenne zaplecze .
tylko położenie przy plaży
Monotonne posiłki , żadnych dodatkowych potraw , cały tydzień to samo . fatalna obsługa baru przy basenie , liczy się tylko wysoki napiwek w euro inaczej traktowany jesteś bardzo niechętnie !!!
Miejsce dla osób ceniących spokój. Idealne położenie, piękna plaża i dużo basenów. Jedyną wadą był mały wybór drinków w ofercie all. Zdecydowanie miejsce godne polecenia.
Bliskość plaży, baseny, bardzo dużo leżaków, nigdy nie było problemów ze znalezieniem miejsca, odnowione pokoje, spokój, cisza
Zbyt mało urozmaicone jedzenie, mało drinków w ofercie all inclusive
Ogólne wrażenia bardzo dobre, świetny kompleks z kilkoma basenami przy plaży.
Duży kompleks przy plaży
zbyt daleko od centrum ponad 2km. W pobliżu ulice bez kafejek, restauracji. Choćby ładna alejka gdyby była. A tam pustka i dwa sklepy na krzyż
Pierwsze wrażenie po przyjeździe bardo pozytywne. Hotel na wysokim poziomie. Pokoje wyremontowane. Duża ilość basenów tj. 2 duże + duży basen dla dzieci ze zjeżdżalnią i ogromna ilość mniejszych basenów (naliczyłam 12). Dzięki uprzejmości pani na recepcji dostaliśmy pokój z wyjściem na basen. Super sprawa. Leżaki na plaży bezpłatne. Kelnerzy i animatorzy przesympatyczni. Polecam!
położenie bezpośrednio przy plaży leżaki na plaży bezpłatne duży wybór jedzenia pokój z wyjściem do basenu przesympatyczna obsługa
trochę daleko do centrum brak animacji dla dzieci, a te dla dorosłych mogłyby być na wyższym poziomie brak klimatyzacji w restauracji
Mieliśmy świetny pokój, z balkonu mieliśmy wyjście na ścieżkę, za którą była już plaża (oraz bar - 50 m). Generalnie bardzo fajne wakacje, żadnych problemów, świetna lokalizacja (zależało nam na spokoju). To co zapamiętałem najbardziej z tego hotelu, to że jest tam masa małych baseników przynależących do kilku pokojów (oczywiście poza głównym basenem). Animacje ok, był polski animator, generalnie standardowo w tym temacie. P.S. Byłem tam z żoną i rocznym dzieckiem.
Bezpośrednio przy plaży; posiada duży brodzik dla dzieci
Mieliśmy permanentny problem z klimatyzacją - pilot przestawał działać i trzeba było wyciągać kartę na całą noc aby wyłączać klimatyzację (co odcinało całe zasilanie w pokoju, włącznie z zabezpieczeniem zamka)
Bardzo jesteśmy zadowoleni z pobytu w tym hotelu. Nowocześnie urządzone pokoje, codziennie sprzątane, odpowiednia wielkość dla czterech osób. Świetne miejsce na spacery przy plaży i zwiedzanie okolicy. W maju super kwitnąca roślinność. Trochę zimna woda w basenach, ale dzieciom to nie przeszkadzało :) Z chęcią wrócimy tam jeszcze.
same zalety
brak zjeżdżalni dla dorosłych