Słoneczne plaże z turkusowym morzem i białymi domkami
Klimatyczne mediny i kolorowe bazary pełne przypraw
Luksusowe kurorty i ośrodki spa z widokiem na morze
Byłem od 6-14 października. Ogólnie hotel w miarę ok, pokoje ok taki trochę PRL, sprzątany codziennie, czajnik i lodówka na wyposażeniu, tv, duże łoże małżeńskie. Ręczniki wymieniane codziennie, hotel jest przy samej plaży, łagodne zejście do morza, jest parę basenów ze ślizgawkami dla dzieci i dorosłych, klima działała cały czas do dnia wyjazdu ale.... ale ktoś wchodził do pokoju pod moją nieobecność i zabierał cukierki (śliwki w czekoladzie), otworzył i podjadał chipsy w tubie typu pringles, oprócz tego nic z pokoju nie zginęło. W tym okresie było mnóstwo głośnych wrzeszczących Francuzów tak na oko wiek 65-80+, młodsi też byli, paru Polaków Czechów, Niemców i Szwajcarów. Co do Francuzów to naprawdę myślałem, że starszy człowiek sobie siądzie, napije się i pogada ze swoim kompanem troszkę ciszej ale gdzie tam, przekrzykują się jak małe dzieci czy to wieczór czy za dnia. Było parę kotków w rejonie restauracji i na zewnątrz przed wejściem do recepcji do hotelu. Te przed hotelem były łapane w klatki żywołapki a potem gdzieś je zabierano w jutowych workach. Osobiście wypuściłem jednego kotka, taki ze mnie cichy bohater. Jedzenie w miarę dobre, frytki pyszne, ciasta malina, makarony ryże bardzo dobre ale mięsa im nie wychodziły, nawet kurczak był naprawdę twardy suchy a o innych mięsach nie wspomnę, ryb nie jadłem. Byłem parę razy na Djerbie w różnych hotelach 3* i 4* ale ten hotel jest jakiś taki, taki, taki smutny? nie wiem jak to określić ale jak narazie to hotel najsłabszy. Absolutnie nikomu nie odradzam tego hotelu, ale ja tam nie wrócę.
W miarę czysto, dużo zieleni, na terenie hotelu jest w miarę tani sklepik, obsługa miła pomocna, wieczorne animacje dla dzieci
Trochę głośna muzyka przy basenie
Hotel wymaga remontu lata świetności tego obiektu mineły 2 dekady temu. Czystość i jakość mebli toalety i łazienki pozostawia wiele niesmaku.
Duża stołówka i piękne lobby. Duży kompleks basenowy
Cała reszta
HOTEL Hotel Caribbean World Djerba jest położony na północno- wschodnim wybrzeżu Djerby. W wielu miejscach przekazu informacji znajdziemy komunikat, że hotel znajduje się 22 km od lotniska w Djerbie, 14 km od miasta Houmt Souk oraz 6 km od miasteczka Midoun, co jest prawdą. Hotel wraz ze swoją powierzchnią dookoła jest spory, więc jest gdzie spacerować. O roślinność tutejsi pracownicy dbają, także również można śmiało powiedzieć, że jest zielono oraz przyjemnie. Wewnątrz kurortu znajdują się dwa większe baseny (w tym jeden z dostępem do baru czynnego do godz. 17.00) plus jeden mały, służący najmłodszym. W hotelu można znaleźć kryty basen w razie niepogody ;) W mojej ocenie Hotel Caribbean World Djerba **** jest całkiem przyzwoity, biorąc pod uwagę cenę do jakości, atrakcje dla dzieci, a także ciągłe zaangażowanie animatorów ne tylko pod kątem dzieci, ale również dorosłych. POKOJE Hotel został odnowiony w 2010 roku, także pokoje spełniają swoje podstawowe funkcje. W nich znajdziemy łazienkę z wanną/ prysznicem (próbki żelu pod prysznic i szamponu) oraz osobną toaletę, łóżka, lustro, szafy, czajnik, szklanki, lodówkę, sejf (dodatkowo płatny), telefon, balko lub taras. Wszystkie pokoje są klimatyzowane do 15 września według rozporządzenia, a urządzenia działają bez zarzutu. Codziennie wszystkie pokoje są sprzątane, w tym wymieniane ręczniki, opróżniane kosze na śmieci oraz myte podłogi. W moim odczuciu pomimo dawnego remontu hotelu porządek jest zachowany. Panie sprzątające starają się jak mogą, aby dogodzić gościom. RESTAURACJA Na parterze hotelu można znaleźć główną jadalnię, w której serwowane są posiłki. Śniadanie: 7.00-10.00, obiad: 12.30-14.30, przekąski: w godzinach popoludniowych, kolacja: 19.00-21.30. Możliwe jest zarezerwowanie stolika w restauracji a'la carte włoskiej lub tunezyjskiej (bezpłatnie raz na pobyt po dokonaniu wcześniejszej rezerwacji). Posiłki są dość urozmaicone, codziennie co najmniej dwa rodzaje jedzenia zamieniane są na inne, więc każdy znajdzie dla siebie coś co lubi. Poza tym owoce oraz pieczywo zawsze świeże, a ciasta i ciasteczka znakomite! PLAŻA Bezpośrednio z hotelu, idąc wzdłuż basenu z barem można dojść do pięknej piaszczystej plaży, przy ktorej znajduje się dodatkowa restauracja hotelowa, gdzie są podawane obiady i napoje. Plaża znajduje się naprawdę blisko, dlatego bez problemu można się na nią przejść w stroju kąpielowym. Po plaży nie ma potrzeby przepłukiwania się w pokoju, ponieważ w przejściu z plaży na teren hotelu znajdują się plażowe prysznice. Dostępne są na plaży jak i przy basenach bezpłatne leżaki oraz wcześniej pobrane również bezpłatne ręczniki. Codziennie można być w obu miejscach, na basenie a później na plaży, lub też odwrotnie, gdyż pozwala na to mała odległość między plaża a basenem hotelowym. Jak najbardziej polecam ten hotel ze względu na super lokalizację, oraz bezpośrednie wyjście z hotelu do morza. Do sklepików z Caribbean'u można przejść już w 3 minuty, okolica jest bezpieczna.
* dużo atrakcji dla dzieci (zjeżdżalnie, baseny, animatorzy dostępni przez cały dzień) * bezpłatne leżaki i ręczniki * bezpośrednie przejście z hotelu na plażę * piaszczysta plaża
* głośna muzyka przy basenie * ekspress do kawy dostępny w jadalnii tylko w godzinach śniadaniowych (później już tylko w barach poza jadalnią i serwowanym ciastem na jadalni) * herbata dostępna tylko w godzinach śniadaniowych
Przyjemny hotel w niezłej lokalizacji z wieloma atrakcjami. Tak naprawdę dla każdego - sporo rodzin z dziećmi ale dzięki rozłożeniu hotelu na różne strefy, każdy znajdzie odpowiednie miejsce by komfortowo spędzić czas. Smaczne posiłki (w większości łagodne ale zdarzają się ostrzejsze potrawy lub dodatki), spory wybór dań, włącznie ze świeżo przygotowywanymi (świetny omlet i pieróg z jajem smażony w głębokim oleju). Fantastycze desery. 4 baseny zewnętrzne: główny z animacjami (najgłośniejszy) i barem, ze zjeżdżalniami i barem, dla maluchów i 4ty ukryty poza głównym szlakiem komunikacyjnym ze strefą ciszy. Jest podobno również basen kryty i siłownia ale nie dotarliśmy. Podobnie jak do SPA. Piękna plaża z piaszczystym wejściem do morza (cudowna woda) również z barem, bezpośrednio przy hotelu. Wszędzie leżaki i parasole plus palmy i raczej zawsze dało się znaleźć dogodne miejsce.. W większości miła obsługa (zwłaszcza kelnerzy, boy hotelowy i animatorzy), ci robiący mniej miłe wrażenie chyba głównie przez barierę językową. Dla osób mówiących po francusku z pewnością będzie łatwiej. Dobra kawa, piwo i niezłe drinki/alkohol mimo, że lokalny. Plus za spory wybór. W barach wewnątrz podawane głównie w szkle, na basenie w plastikowych wielorazowych kubkach. WiFi dostępne w głównym budynku i przy basenach (z różnym natężeniem) oraz w części pokoi (trzeba pytać na recepcji). Hotel ma ogromny potencjał, jednak jak to w Afryce, nie jest idealny tzn. jest czysty ale nie sterylny, ładnie urządzony ale z niedociągnięciami (np. Cieknący kran czy krzywe WC). Zdarzają się niedomyte lub uszczerbione talerze (można wziąć inny). Recepcja pomocna ale wszystko trwa w nieskończoność i jeśli mają Ci coś pomóc lub załatwić, musisz się przypominać kilkukrotnie. Pokoje ładne, dość duże, w Łazienkach głównie wanna ale nam trafił się prysznic. Z rozmów z rodakami wiemy, że należy unikać pokoi na poziomie 0 (parter) ze względu na wilgoć i zapach. My natomiast musieliśmy zmienić pokój ze względu na zepsutą klimatyzację. Udało się ale trwało to prawie cały kolejny dzień. Może to punkt do organizatorów by zapewnić odpowiednie pokoje? Mimo tych minusów, ogólne wrażenia mieliśmy bardzo dobre a urlop udany.
Piękna plaża z łagodnym, piaszczystym wejściem do morza. Czysta woda. 4 baseny, 5 barów, restauracja główna (z klimą) plus miejsce na zewnątrz. Dodatkowo lunch w barze na plaży i 2 restauracje ala carte. Dostępność leżaków i parasoli przy basenach i na plaży Miła i pomocna obsługa All inclusive - zawsze smacznie i blisko i praktycznie cały czas Codziennie sprzątany pokój i wymiana ręczników Balkon WiFi
Pokoje na parterze - wilgoć i nieprzyjemny zapach Czasem trzeba uzbroić się w cierpliwość (gdy jest jakiś problem do rozwiązania) :-) A jak się nie przypomnisz to się nie doczekasz. Trochę niedociągnięć organizacyjno-estetycznych (wystarczy odrobinę odpuścić oczekiwania)
Dobry hotel ,wspaniali animatorzy, bardzo dobra atmosfera miła obsługa hotel bardzo przyjazny dzieciom
Kąpiele w basenie do późna w nocy
Pokoje mogłyby być odnowione
Super pobyt, świetny hotel i obsługa. Dobre jedzenie, polecam.
Animacje, jedzenie.
Bylismy z dzieckiem 4latka , jestesmy bardzo zadowoleni , w pelni bezpiecznie dla 4latka jak i w morzu tak i na basenie jak i na terenie calego obiektu, mila obsluga nie narzucajaca sie . jesli chodzi o konfort to nie byl to marjot ale pokoje byly schludne , klimatyzowane , sprzatane codzienne , jedzenie kazdy cos znajdzie dla siebie . Napewno bysmy tam z mila chęcia wrucili
Pobyt bardzo udany. Pokój czysty, codziennie sprzątany. Hotel może nie jest najnowocześniejszy ale przede wszystkim jest czysto.
Lokalizacja, odległość do plaży. Klimatyzacja w pokoju.
Zbyt mała ilość leżaków przy basenie. Głośna muzyka na basenie.
Pobyt jak najbardziej udamy, polecam każdemu. Obiekt lata świetności ma już za sobą, jednak lokalizacja, infrastruktura basenowa, obsługa i czystość zdecydowanie to rekompensuje. Jedzenie pyszne i bardzo różnorodne słowem warto.
Infrastruktura basenowa, aninacje, jedzenie, bliskość do morza, obsługa, bliskość do lotniska, ratownicy przy każdym basenie nie jako statyści bo kilkukrotnie zapobiegli tragedii. Obiekt chroniony całodobowo i bardzo profesjonalnie, policja na plaży przez cały dzień.
Niektóre pokoje warto by odświeżyć, mimo wieku wszystkie sprzęty (klima, czajnik, suszarka etc.) w pełni sprawne. Można by poprawić zasięg hotelowego WIFI (ale to już szczegóły).
Po pobycie w tym hotelu mam bardzo mieszane odczucia, z jednej strony hotel bardzo fajny, pyszne różnorodne jedzenie, obsługa dwoi się i troi żeby wszystko było ok, pełno ludzi sprzątających: baseny, korytarze, łazienki, pokoje również były sprzątane codziennie, plaża wspaniała tuż obok hotelu, również sprzątana codziennie i faktycznie czysta, żadnych insektów przez tydzień nie spotkałam... ALE z drugiej strony hotel do kompletnego odnowienia łącznie z wymianą mebli, pierwszy pokój jaki otrzymaliśmy nie nadawał się do zamieszkania, brudne ściany i okropny smród stęchlizny. Po zmianie było dużo lepiej ale nadal pokój pozostawiał wiele do życzenia. Jeżeli ktoś nie przywiązuje wagi do estetyki pokoju będzie bardzo zadowolony z pobytu w tym hotelu bo ja w podsumowaniu całego pobytu jestem zadowolona.
różnorodne jedzenie i bardzo smaczne, wspaniałe baseny, cudowna plaża tuż obok hotelu, cola i fana lane z butelek, miła obsługa
pokoje do kapitalnego remontu, klimatyzacja do czyszczenia, wymiana mebli również tych w holu głównym.
Bardzo przyjemny hotel, miła obsługa, bardzo duży wybór jedzenia, świetne animacje, w miarę czysto, bezpiecznie
Obsługa naprawdę się stara, dużo atrakcji, typowe wakacje hotelowe
Nieprzyjemna sytuacja z kradzieżą pieniędzy z pokoju (nie były w sejfie) - sytuacja zgłoszona, bez większej reakcji ze strony hotelu oraz BP, poza hotelem nie ma nic naokoło, czasem tłok w restauracji
Drugi raz na pewno bym nie wybrała, jedyny plus to blisko morze, duża ilość basenów, fajne animacje to wszystko
Dobre animacje, pozdrawiamy Zuzannę, która nam dużo pomogła
Bardzo brudno, kurz w szafach, smród z szamba inaczej nie da się tego ująć, aby dostać drinka w szklance musisz dać napiwek barmanowi, jak nie pijesz w plastiku, nie zgadzacie się na pokoje od nr 1200 tragedia brud i ubóstwo, grzyb i robale, względne pokoje od nr 3200 i 4200 nam zmienili po interwencji rezydenta, jedzenie względne, choć długie kolejki, nie dokładają jak zabraknie
Hotel już ma kilka lat, odmalowywany na bieżąco, widok na morze z pokoju wspaniały.
Blisko plaży, obsługa nie najgorsza, posiłki obfite z możliwością wyboru, 2 otwarte open bary, barmani przygotowują dobre drinki. Obsługa lubi dzieci. Sporo animatorów. Basen zamknięty-kryty, starawy, jednak jest alternatywą na złą pogode
W pokoju tylko 2 gniazdka, warto dopytać o przedłużacz lub wziąć z domu. Winda niby na piętrze 1, a jednak pokoje i tak są po kilku schodach do góry, a później w dół. Animacje, konkursy, bingo, dyskoteka czy inne imprezy prowadzone po francusku, czasem tłumaczenie na angielski, nie zawsze, zdarza się przekręcany niemiecki.
Pokój o wystroju jak z PRL-u, meble niefunkcjonalne, przy łóżkach pseudoszafki bez drzwiczek ( po prostu pudełka), lodówka czyli tzw minibar stara i nie trzymająca temperatury; widok z balkonu na zaplecze gospodarcze; łazienka i toaleta - stare kafelki, armatura zardzewiała, stara wanna - brak prysznica. Pokój sprzątany codziennie, ręczniki wymieniane codziennie.
Hotel położony przy pięknej piaszczystej plaży z leżakami i parasolami. Plaża codziennie sprzątana, ręczniki plażowe codziennie nowe; kilka basenów ze słoną wodą; restauracja i bary przy basenie oraz na plaży ok. Wyżywienie urozmaicone i smaczne za wyjątkiem chleba ( nasz polski chleb najlepszy). Leżaki i parasole na plaży i przy basenach dla gości hotelowych w ramach opłaty za cały pobyt. W recepcji dostęp do internetu bezpłatny.
Hotel położony w fajnym miejscu pomiędzy najważniejszymi miejscami do zobaczenia na Djerbie. Sam hotel posiada bardzo fajna strefę basenowa z fajnie położnymi barami wszystko przy bardzo ładnej plaży W hotelu dużo atrakcji, boiska spa zjeżdżalnie czy sporty wodne oraz dużo animacji dla dzieci jak i dla dorosłych, piana party itp Podejście personelu hotelu dla gości bywa różne, nikt nie jest nie uprzejmy jednak niektórzy barmani traktują cię oschle. Także jeśli przeszkadzało by ci że hotel jest nastawiony na gości z Francji i większość opisów dań i animacji jest po francusku w pierwszej kolejności to odradzam chociaż to chyba w większości hoteli tak jest. Jeżeli chodzi o jedzenie to tutaj bywa różnie Śniadania raczej nieciekawe obiady i kolacje zawsze znajdzie ktoś coś dobrego dla siebie, mały wybór soków w całym hotelu i owoców a soki nie uznałbym za smaczne Także słodkości na średnim poziomie w większości W ogólnym rozrachunku hotel uważam za godny uwagi z wieloma atrakcjami napewno niema nudy
Strefa basenowa Wiele atrakcji Lokalizacji Blisko plaży
Niektóre dania i napoje Podejście niektórych pracowników hotelu do gości
Jestem bardzo rozczarowany hotelem jak i pobytem jedynie co się zgadza to tylko baseny. Z calom odpowiedzialnością nie polecam hotelu. Hotele typowo nastawiony na gości Francji.
Baseny.Jedzenie ok
Brut
Pierwsze emocje już opadły i na chłodno można opisać sytuację w hotelu (..) Po zakwaterowaniu w hotelu na pierwszy rzut wygląda wszystko ok. Jednak po chwili okazuje się że mimo próśb zostajemy rozrzuceni po całym hotelu mimo że w momencie naszego przyjazdu hotel był na prawdę nie obłożony turystami o czym za chwilę się przekonujemy na własnej skórze. Pokój który dostajemy z żoną po otwarciu drzwi do niego wygląda dość schludnie ale smród który walnął po jego otwarciu był przerażający. Pracownik hotelu który przyszedł z nami i przyniósł walizki stwierdził że trzeba otworzyć okno i przewietrzyć pokój i będzie ok. Po około trzech godzinach od momentu "wietrzenia" wracamy do pokoju smród, fetor tak jakby narastał ( istny smród szamba ) . W związku z tym udajemy się do recepcji aby zamienić pokój bo w tym człowiek nie jest w stanie wytrzymać. Taka sama sytuacja przydarza się naszym przyjaciołom. Po przekazaniu informacji w recepcji zostaje wysłany człowiek w celu "zbadania" naszych zastrzeżeń. Także on stwierdza że po prostu ŚMIERDZI. Nam i wspomnianym znajomym zostają przyznane inne pokoje w których nie śmierdzi ale są na samym końcu hotelu a widok z ich okien wychodzi na jakieś śmietnisko. Bardzo słaba sytuacja.
Obsługa - ludzie tam pracujący : barmani, kelnerzy i animatorzy naprawdę robili wszystko aby wywieść jak najlepsze wspomnienia. Ta grupa osób miła , życzliwa, uśmiechnięta i pomocna
Stołówka - brudno, sprzątanie ze stołów to albo zmiatanie resztek jedzenia za pomocą ścierki na podłogę lub obrus w górę a resztki na podłogę. I dodam że to co obsługa "sprzątnęła" ze stołu na kolację można było spotkać następnego dnia na śniadanie. Jakoś jedzenia według mnie bardzo licha ale niektórym smakowało. Kwestia gustu i smaku.Basen- ukojenie na tą porę roku szkoda że nie sprzątany. Pływały resztki jedzenia w nim, woda z pełną ilością jakiś drobinek taj jakby kwitła
Byliśmy w tym hotelu już drugi raz na 15 dni i ponownie go wykupiliśmy na czerwiec 2024,jak dla nas bardzo fajny hotelik w którym idzie odpocząć na przecudownej plaży -która jest codziennie rano sprzątana,pokoje-niektórym przydało by się odświeżenie (chociaż w tym roku mieliśmy bardzo fajny pokoik ale w najdalszych jego częściach ale nam to nie przeszkadzało bo to zawsze dodatkowe kroki 😉) jedzenie - wydaje mi się każdy znajdzie coś dla siebie chociaż przy 15 dniach wiadomo jest powtarzalne, obsługa zawsze uśmiechnięta,animatorzy robią super robotę 😉,barmani przepyszne mohito szczególnie w lobby 😁
Super plaża i kolor oraz ciepło morza ,bliskość baru na plaży
Leżaki przydało by się wymienić,wprowadzić do all inclusive więcej owoców
Obsługa pomocna i uśmiechnięta. Jedzenie różnorodne, każdy znajdzie coś dla siebie- owoce morza, pizza, tunezyjskie dania. Plusem jest bliskość do piaszczystej plaży, a także centrum z barami czy sklepami. Pokoje komfortowe, znajduje się w nich wszystko, co może być potrzebne.
bliskość do plaży i centrum czystość
hotel wymaga remontu
Duży hotel, nadgryziony zębem czasu. Pokój duży, czysty, codziennie zmieniana pościel.
Dobre jedzenie, urozmaicone. Przyjazna obsługa, animatorzy, prowadzący zajęcia.
Nadgryziony zębem czasu.