Bezpośrednio przy piaszczystej plaży Zatoki Tuniskiej
Ciekawe animacje i dużo rozrywek w hotelu, amfiteatr, w ktrym prowadzone są różne pokazy, dyskoteka
Basen ze zjeżdżalniami (aquapark jest płatny dodatkowo ok. 4 za osobę za dzień)
Dużo możliwości uprawiania sportu m.in. 3 korty tenisowe, mini golf, tenis stołowy, boccia, rzutki
własnie wróciliśmy z tygodniowego pobytu i uważam nasze wakacje za bardzo udane, animacje dla dzieci i dorosłych rewelacyjne!!!! Dziwci przeglądają filmiki na youtube i już chcą tam wracać. SERDECZNIE POLECAM
Witam wszystkich. Hotel jest położony w mało atrakcyjnej okolicy dla młodych ludzi, ale jest bardzo dobra grupa animacyjna, która to wynagradza. Jedzenie dobre, każdy coś dla siebie znajdzie. Pokoje niezbyt duże skromnie urządzone bardzo czyste codziennie świeże ręczniki. Osobiście spędziłam tam wspaniały urlop, wypoczęłam i pięknie się opaliłam :) i bardzo jestem zadowolona. Polecam :):)
Hotel przeznaczony dla osób lubiacych rozrywkę, duże tłumy wczasowiczów. Poza hotelem w miejscowości nie ma nic. Bardzo dobra komunikacja miejska do innych miast. Rewelwacyjna grupa animacyjna. Jedzenie słabe - nieświeże, powtarzające się codziennie. Alkohole i napoje bezalkoholowe niedobre, ciepłe. Po napojach bezalkoholowych z dystrybutorów problemy żołądkowe (mieszane z kranówką). Pokoje ok, czyste, klima działa. Mało przyjemne "zdobywanie" leżaków, ale obsługa stara sie panować i raczej leżak zawsze się znajdzie. Ogólnie - jesteśmy zadowoleni z pobytu.
Hotel bardzo ładny, przede wszystkim czysty. Pokoje duże z łazienką i dużym łóżkiem. W każdym pokoju klimatyzacja, telewizor. Sprzątaczki pracowały od rana do wieczora. Restauracja ze szwedzkim stołem, bardzo dużo urozmaiconych posiłków (dla tych, którzy spodziewają się domowego lub polskiego jedzenia mała rada - ZOSAŃCIE W DOMU). Są 4 posiłki dziennie. Jest też 5 restauracji tematycznych m.in. chińska, karaibska, włoska. Zapisy do nich każdego dnia od 10 do 11. W barze można było dostać Colę, Fantę oraz Spritę, jak również wodę, lane piwo, dwa rodzaje wina oraz dwa rodzaje drinków z lokalnym alkoholem. Wszystkie wymienione napoje były darmowe i w nielimitowanej ilości. Były też inne drinki czy koktajle, ale one były już płatne.
Przy basenie był bar z przekąskami w którym serwowano pizze oraz hot dogi. Basen bardzo duży i ładny, był też mniejszy dla małych dzieci. Generalnie wszystko co na zdjęciach na stronie OpenTravel jak i folderze się potwierdziło. Plaża czysta, woda ciepła, ale bardzo słona. Animatorzy dobrze bawili gości.
Okolica hotelu to pustynia i stepy, generalnie za murami hotelu nie ma nic wartego obejrzenia.Na miejscu w hotelu są 2 sklepy, kantor. Jest też sklep z odzieżą skórzaną, butami i jeansami, ale tam płaciło się w euro i jest dość drogo. Lekarz przyjmował w godzinach 10 do 13 oraz 15 do 18. Mówił po angielsku, niemiecku, francusku i arabsku, podobnie jak większość obsługi.
Polecam hotel, mnie i mojej żonie bardzo się podobało.
jedzenie monotonne a wybór praktycznie zerowy bardzo trudno znalezc cos dla dzieci frytki były zaledwie 2 razy ziemniaki jak były to twarde jedynym ratunkiem była pizza , pokoje jak i cały budynek porazka (wymaga generalnego remontu ) teraz już wiem dlaczego niemieckie biura juz z niego zrezygnowały a wprowadził go oasis ,w łazienkach pleśń , z klimatyzacji śmierdziało więc juz drugiego dnia ją wyłączylismy , plaza niby prywatna ale nie wiem czy podczas naszego pobytu była sprzątana bo pare razy znaleźliśmy tam szkło i to cłkiem spore kawałki ogólnie o śmieciach nie wspomne , przy basenie tez znajdowaliśmy kawałki szkła a nasz syn niestety na jednym takim skaleczył sobie noge , po wyjściu z hotelu \"nic\" ani sklepu ani warunków do spaceru
Wróciłam 15 kwietnia, na urlop wybrałyśmy się z koleżanką.Było niesamowicie!!!!Animatorzy przesympatyczni- warto tu wspomnieć o Polce- Justynie, która jest przesympatyczną dziewczyną.Także miejscowi animatorzy byli bardzo fajni i przyjacielscy. Można było pograć w siatkówkę na plaży, ping-ponga, postrzelać z luku, pograć w lotki, tenisa, była gimnastyka i salsa!!!!i wiele innych atrakcji!!! Jeśli chodzi o jedzenie- było smaczne i naprawdę można znaleźć coś dla siebie!!!Obsługa w restauracji miła. Jedyne co mnie rzuciło się w oczy, to to, ze kobiety tam nie pracują z ludźmi-obsługa to prawie sami faceci!!! Ogólne moje wrażenie- super!!!Miały to być wakacje moich marzeń i takie były!!!I chętnie tam wrócę:)Pozdrawiam
Wróciłem 29 niestety hotel w większej części zamknięty chociaż jak twierdzili przedstawiciele Oasisa miało być wszystko czynne. Hotel trochę zaniedbany. Rezydentki poniżej krytyki aroganckie. Pokoje przestronne i czyste. Jedzenie typowe choć mało zróżnicowane natomiast ciasta wyśmienite. Animatorzy dawali z siebie wszystko moim zdaniem super zabawa. Obsługa bardzo fajna, z miłą chęcią dawało się napiwki. Uwaga w hotelu brak ręczników plażowych. Następnym razem nie skorzystam z biura Oasis Tours. Ogólnie jednak wyjazd zaliczam do udanych, mogę polecić ten obiekt mniej wymagającym klientom ceniącym spokój i wypoczynek na miejscu bo poza hotelem jest wiocha.
Hotel i cały urlop rewelacja :) Wszystko super zorganizowane!! Bardzo miła obsługa i rewelacyjni animatorzy :) Hotel naprawde godny polecenie
hmmm... dłuższą chwilę zastanawiałem się jak opisac ten hotel. były momenty podczas pobytu ze przeklinałem ten wybór ale teraz tuz po powrocie jakos lepiej to wszystko oceniam. Gdybym miał dac ocene za całokształt tego wyjazdu w skali 1-5 dałbym powiedzmy 3,5. Sam hotel na pewno nie zasługuje na pełne 4*, pokoje, restauracja, menu, basen to czyste 3* i NIC wiecej. Obsługa a szczegolnie animatorzy i program rozrywkwy to z pełnym przekonaniem 4,5* cdn.
Pokoje duże (dwa pomieszczenia i łazienka) wiec jadąc z dzieckiem które juz samo spi w pokoju - rewelacja. Stan pokoi - nie ma co ukrywac wymagają zdecydowanie remontu jak i cały hotel włącznie z basenami i całym wyposazeniem. Czystosc ok, sprzatane codziennie a za mały napiwk (ok 1-2 dinary) panie sprzatające NAPRAWDE sie staraja układając nawet kompozycje z kwiatów i ręczników :) Jedzenie jak to Tunezja - specyficzne , nie ma co szukac europejskich smaków wiec kwestia gustu - jedni powiedza ze OK inni będa narzekac cały wyjazd ze tu nie ma co jesc... hahaha cdn
Jak najbardziej polecam hotel owszem można się nieco przyczepić do braku pilota do telewizora,braku lodówki w pokoju,problemy z działaniem klimatyzacji lecz ogolenie wrażenie bardzo pozytywne. SUPER ANIMACJE !!! POLECAM
zapomniałam dodać iż można jedynie zarzucić rezydentowi małe zaangażowanie zapominał załatwić koca i innych potrzebnych rzeczy.
Hotel super - tym bardziej jeśli brać pod uwagę cenę za pobyt w nim. Jedzenie trochę monotonne, ale każdy zawsze znalazł coś dla siebie. Nie możemy ocenić okolicy, ponieważ (być może z uwagi na bliskie położenie Tunisu...) bramy ośrodka były otwierane tylko dla autokarów. Ogólnie naprawdę super!!!
Zakwaterowanie - spałyśmy w dwuosobowym pokoju w bungalowie blisko plaży. Pokój był codziennie sprzątany i codziennie miałyśmy wymieniane ręczniki. Jako że pani sprzątająca miała u nas podwójną pracę z powodu piasku (po plażowaniu przychodziłyśmy do domu się opłukać) zostawiałam jej 1 dinara. Oprócz czystości miałyśmy codziennie fantazyjnie ułożoną pościel. Klimatyzacja działała bez zarzutu. Po złożeniu prośby o dodatkowy koc i prześcieradło - na drugi dzień miałyśmy to w pokoju. Pani sprzątająca psikała też codziennie próg jakimś preparatem antymrówkowym, wiec w pokoju nie miałyśmy gości.
Dwa razy zdarzył nam się w pokoju bardzo nieprzyjemny zapach, wystarczyło zatkać otwory odpływowe w łazience, wywietrzyć pokój i znów włączyć klimatyzację. Wyżywienie - jak to w Tunezji. Mięso jak się trafi, wędlina to martadela, dużo warzyw, kasza, ryż makaron.Organizacyjnie - dla polaków przeznaczona była restauracja główna. Kolejki oczywiście były jak się przychodziło w szczycie posiłkowym. Wystarczyło wtedy trochę poczekać i miało się dostęp do naczyń, sztućców itp. Jedzenie na bieżąco było donoszone.
SUPER show dla wszystkich Król Lew - koniecznie trzeba zobaczyć. OBOWIĄZKOWO trzeba wziąć coś na komary - bardzo nas pogryzły. Środki do kupienia też na miejscu. Generalnie jeśli ktoś jedzie nie nastawiając się na luksusy i że dzieckiem będzie się ktoś opiekował przesz 5h dziennie to pobyt powinien zaliczyć do udanych. Oczywiście jeśli też weźmie poprawkę na charakter mieszkańców - czyli działanie wolniejsze niż nasze :-)
Jedzenie totale DNO!!! Napoje polecam swoje przynosic ze soba JADŁODAJNIĘ:) jadąc do tego hotelu pamietajcie o stop....nie i tym podobnym ,bylismy z dzieckiem 2 tyg jadło tylko pizzę.
na początek zaznacze że w Tunezji byłam już trzeci raz i napewno nie jestem osobą która spodziewała się \"złotych klamek i schabowego\" bo dokładnie wiedziałam jakiego standardu i jedzenia moge się spodziewać przy 4* w Tunezji ,zaczne od plusów bo praktycznie są tylko dwa miła obsługa pomimo ramadanu zawsze uśmiechnięci mam na myśli praktycznie całośc i w barze przy basenie i w restauracji i sprzątaczki wiadomo jakieś wyjątki były ale to sporadyczne ,no i animacje chociaz tutaj to tak 50% na plus a 50% na minus ,cdn..
duzo polsku co do animatorów dla dzieci : Piko to wolał się zajmować takimi \"dziewczynkami\" w wieku 16-20 i tylko Marta praktycznie coś z dziećmi robiła np gimnastyka w wodzie czy zachęcała do mini disco poza tym animacji dla dzieci praktycznie nie było, był klub myszki miki ale tam to raczej dzieci zajmowały się same sobą , oglądały bajki układały klocki rysowały ,cdn.... ,
minusów natomiast jest więcej bo niestety rozczarowałam się na maxa ,po pierwsze byliśmy w częsci sun beach czyli tzw zielonej(gorszej ) bo to raczej ta częsc hotelu jest dla polaków do niebieskiej trafia tylko jakieś 10% naszych turystów (chociaż to akurat przy pobycie z dzieckiem 2 letnim nie było takie złe bo było mniej ludzi przy basenie) , hotel 3* w Hammamecie przebija ten we wszystkim , cdn..