Atrakcyjna lokalizacja: ok. 100 m od centrum Tragaki, ok. 300 m od najbliższych sklepów, ok. 100 m od przystanku autobusowego.
Piękna, piaszczysta plaża w odległości ok. 350 m od hotelu.
Z myślą o najmłodszych: park wodny, program animacyjny, brodzik, plac zabaw, menu i krzesełka w restauracji.
Wysoki poziom obsługi hotelowej.
Pobyt w hotelu bardzo udany. Fajne miejsce na wyjazd z dziećmi. Dużą atrakcją są baseny ze zjeżdżalniami, codzienne zajęcia i animacje. Bliskość pięknego, czystego i ciepłego morza jest dodatkową zaletą. Brakuje tylko typowego miejsca do plażowania, ale jak ktoś chce skorzystać z walorów wody, znajdzie sobie kawałek miejsca😉 Pokoje w hotelu są czyste, dość przestronne na pobyt dla rodziny 2+2. Jeśli podróżuje się we dwójkę, miejsca jest dużo. Wyżywienie na dobrym poziomie. Każdy znajdzie coś dla siebie. Ogólne wrażenie, bardzo pozytywne.
Hotel w zasadzie bez zastrzeżeń. Pokoje sympatyczne, czyste. Codziennie zostawialiśmy Pani sprzątającej drobny napiwek i efekty były widoczne - super. Restauracje oferowały bogate bufety na wszystkie posiłki. Mnóstwo dań do wyboru. Napoje zimne i gorące (herbata, kawy), piwo i wino z nalewaków (białe i czerwone). Byliśmy ostatnim "turnusem" więc restauracje z rezerwacjami (te w ramach all inclusive) były już zamknięte. Przez pierwsze dwa dni naszego pobytu funkcjonowała włoska restauracja Bello Gusto - rewelacyjna pizza !!!!!!!!!!! Niestety nie było żadnych specjałów typowych dla Grecji ............ a szkoda ........ Podobnie z owocami - tragedia (tylko jabłka, śliwki i pomarańcze) a gdzie typowe dla tego kraju winogrona, granaty, arbuzy, brzoskwinie czy mandarynki ???? Brak .... Nie serwowano także cytryn tak jakby nie były znane w Grecji ....... nie istniały pod żadną postacią. Poważny i chyba jedyny minus hotelu to temperatura wody w basenach szczególnie tych przynależnych do poszczególnych pokoi ...... lodowata woda idealna do morsowania za to dużo atrakcji wodnych dla dzieciaków ...... park wodny i inne atrakcje wodne dla młodszych dzieci - rewelacja. Podsumowując mocne 4/5.
Pokoje, restauracje, park wodny
lodowata woda w basenach (dużo cieplejsza w morzu) Brak greckich specjałów w ramach serwowanych dań Znikomy wybór owoców (jabłka, śliwki, pomarańcze}
Super obiekt przede wszystkim dla rodzin z dziećmi, bardzo dobre wyżywienie duży wybór oraz smaczne przekąski ze snack baru
Pobyt w hotelu bardzo nam się podobał. Byliśmy w terminie 18-25.10 trochę obawiałam się że będzie już zimno, ale udało się trafić na słoneczne 22stopnie. Wszystkie atrakcje były w tym czasie czynne, co w innych hotelach o tej porze roku nie jest sprawą oczywistą. Aquapark spełnił oczekiwania małych i dużych (podział zjeżdżalni na te dla najmłodszych oraz starszych dzieci). Woda była w nich zimna, ale tego się można było spodziewać. Animacje (mini disco, dart, Ping-pong) oraz kids club dla tych najmłodszych. Hotel to bardzo duży obiekt, naliczyliśmy 29 basenów (wiele pokoi ma opcję indywidualnego basenu czyli wychodząc z balkonu można wskoczyć od razu do basenu). Dostępne były trzy restauracje, a jedzenie w nich bardzo nam smakowało. Poza restauracjami w godzinach 11-17 były otwarte dwa snack bary, gdzie można było przekąsić co nieco (pizza, kanapki, kebab, frytki, nuggetsy itd). Ekspresy z kawą dostępne przez cały dzień, bary z napojami od 11 do 23. Duży wybór (cola,sprite,soki itd) alkohole (wódka, whisky, wino, likiery, rum biały i czarny itd) plus drinki bezalkoholowe. Lody serwowane w godz. 11-17, sałatki owocowe w tych samych godzinach. Do plaży niedaleko, wystarczy przejść na drugą stronę ulicy i podejść kawałek z górki. Plaża jednak jest mała, w październiku były tam pustki. Kamienista, ale łagodne wejście do wody więc nawet z dzieciakami można było poskakać przez fale. Oczywiście piasku też jest trochę więc można zbudować zamek. Ogólnie pobyt uważamy za udany i polecamy!
Aquapark, animacje, park rozrywki na terenie hotelu (dmuchańce(10euro cały wieczór, autka(3euro/przejazd, boxer - lecz dodatkowo płatne) Pyszne jedzenie
Czysto, schludnie, pokoje sprzątane codziennie (miały być co 3 dni). Obsługa ok, widać już było zmęczenie sezonem :) - my przyjechaliśmy w październiku. Woda w basenach niestety zimna w tym okresie natomiast w morzu ciepluteńka.
Organizacja, Czystość, Obsługa
jedzenie średnie
Polecam , podobało mi się , napewno wroce,dużo się dzieje, rozrywka i dla dzieci i dla doroslych
Duży obiekt, pełno zieleni, basenów,animacji dla dzieci
Nie mam negatywnych opinii
Pobyt w hotelu oceniam , bardzo dobrze . Pokoje zadbane , akurat spaliśmy w nowej części gdzie od wejścia widok był na sady oliwne natomiast z balkonu piękny widok na morze i Kefalonie . Pokoje sprzątane dość często . Jeśli chodzi o jedzenie to naprawdę było w porządku , wszystko świeże i smaczne . Na terenie całego obiektu dbają o czystość . Obsługa przemiła i każdy mówił po angielsku za co ogromny plus. Hotel typowo dla rodzin z dziećmi niezależnie od wieku dla każdego są jakieś atrakcje . Plaża jakieś 300 m od hotelu , mała ale wystarczająco .
Hotel połorzony w miasteczku tragaki, blisko malutkiej plaży, jak na pobyt poza sezonem wystarczającej. Sama plaża piaszczyso kamienista morze czyste i długo płytkie , jest gdzie snurkować i popływać, ponoc w sezonie jeżdzi autobusik hotelowy do większej plaży w tsyvili gzie jest też więcej sklepików większa infrastruktura itd. sam hotel nowy, dużo basenów , wygodne materace pokoje przestronne, łazienki spore, jedzenie dobrej jakości, codziennie sprzątany ręczniki wymieniane co 3 dni. Polecam ten hotel, jak na Grecje super jakość.
Przyjemny hotel, przede wszystkim dla rodzin z dziećmi - najmłodsi wyszaleją się w dużym i ciekawym parku wodnym, wyskaczą na dmuchańcach, wyciągną od rodziców ostatnie euro na automatach do gry, wytańczą na cowieczornym minidisco i objedzą się serwowanymi w restuaracjach i snack barze frytkami, makaronem, nuggetsami i płatkami. Dorośli docenią bezpieczną infrastrukturę basenową, duży wybór posiłków, ciche pokoje oraz łatwy dostęp do niewielkiej plaży (zaledwie 400 m). Blisko znajduje się także przystanek,z którego dośc punktualnie odjeżdża autobus do Tsivili i Zakynthos (uwaga, ostatni powró jest o 14.15!). Sama miejscowośc jest jednak maluteńka i niezbyt atrakcyjna - 3 supermarkety, wypożyczalnia aut, organizator wycieczek, apteka, dwie resturacje i to wszystko. W miejście nie ma również chodnika, więc przynajmniej dla nas spacer z wózkiem nie był możliwy - nie było to zbyt bezpieczne, zreszta pieszo nie można dojśc w żadne atrakcyjne miejsce (poza jedną plażą).
Kameralne zameldowanie - dwupoziomowe domki gwarantują ciszę i względny spokój (pomijając piski dochodzące z basenów :), łatwy dostęp do restauracji (są trzy, więc gdzieś zawsze jest miejsce), nienachalne, acz zabawne animacje w j. polskim i angielskim, całodobową, anglojęzyczną i dobrze poinformowaną recepcję, bliskośc plaży, możliwośc wzięcia udziału w cało i pół dniowych, polskojęzycznych wycieczkach po okolicy (cena od 25 do 40 euro za osobę dorosłą, dzieci do l. 3 nie płacą).
Jedznie jest przyzwoite, ale dośc monotonne i czasem niezbyt apetycznie podane - z całą pewnością jednak jest spory wybór jedzenia dla dzieci. Drinki są przeciętne, oparte na lokalnych alkoholach, zalane słodką orenżadką. Pokoje są sprzątane codziennie, choć niezbyt dokładnie - zmieniana jest pościel, zamiatane i umyta podłoga, ale już łazienka pozostaje nietknięta. W pokojach panuje lekka wilgoć, a przynajmniej u nas z klimatyzacji wydobywał się swoisty "zapaszek".
Podczas pobytu w hotelu Caretta Paradise miałam okazję naprawdę odpocząć i nacieszyć się urokami greckiej wyspy. Lokalizacja jest fantastyczna – blisko pięknej plaży gdzie można relaksować się nad błękitnym morzem. Sam hotel jest nowoczesny i oferuje wiele atrakcji, które sprawiają, że czas mija szybko. Baseny i zjeżdżalnie wodne to prawdziwy raj dla dzieci, a codzienne animacje świetnie angażują najmłodszych. Pokoje były przestronne i dobrze wyposażone, codziennie sprzątane. Obsługa była pomocna i przyjazna. Jedzenie w restauracji smaczne, choć po kilku dniach zauważyłam, że oferta mogłaby być bardziej zróżnicowana. Mimo to zawsze znalazłam coś dla siebie. Szczególnie przypadły mi do gustu greckie potrawy, które miały swój autentyczny charakter. Caretta Paradise okazał się świetnym miejscem na rodzinne wakacje, zwłaszcza z dziećmi, które miały mnóstwo zajęć i atrakcji. Jeśli ktoś szuka wypoczynku z dostępem do różnych udogodnień ten hotel na pewno spełni oczekiwania. Jest to duży resort z animacjami ,grami, zabawami dla dzieci i dorosłych praktycznie od rana do późnych godzin, wiec na pewno nie dla kogoś kto szuka kameralnego cichego miejsca. Dodam jeszcze ze potrzebowałam pomocy lekarskiej dla dziecka. Pani z recepcji zadzwoniła do szpitala, przyjechał bardzo uprzejmy pan, który zawiózł nas na miejsce. Świetna opieka, przemili lekarze, bez bagatelizowania. Zrobiono córce prześwietlenie nogi. Zadzwoniłam do Grekos po nr referencyjny ubezpieczenia córki o 23, bez problemu w ciągu 5 minut załatwiłam wszystkie formalności w szpitalu. Czułam się zaopiekowana i bezpieczna zarówno w hotelu, jak i na wyspie. Jest to dla mnie mega istotne ponieważ podróżujemy z 3 dzieci. Szczerze polecam.
-Bogata oferta animacyjna- gry i zabawy dla dzieci, ćwiczenia dla dorosłych- tabata, streching,joga, Ping pong, rzutki, warsztaty kulinarne -Sala zabaw dla dzieci z animatorką z Polski, która fantastycznie potrafi zorganizować dzieciom czas- dzieci można zostawić pod opieka animatora codziennie od 10 do 12.30 oraz 16 do 18. - dużo atrakcji na basenie dla dzieci, zjeżdżalnie, kurtyny wodne - 4 restauracje, smaczne jedzenie - meleksy rozwożące turystów z ciężkimi walizkami po obiekcie 😃
Naprawdę nie wiem czego mogłabym się przyczepić 😃
Hotel świetny , nowoczesny , czystość na wysokim poziomie , dużo atrakcji dla dzieci , jedzenie bardzo dobre , do dyspozycji były 3 restauracje i różnorodny jedzenie , pizza w restauracji bella gustów obłędna , w ciągu dnia również były dostępne snack bary lody i oczywiście napoje , bardzo miła obsługa , zakwaterowanie było już o 12.30 , aplikacja dzięki której mogliśmy umówić się na masaż lub sprawdzić co danego dnia odbywa się w hotelu , polecam z całego serca z chęcią tam wrócę 💕
Fajna lokalizacja Pyszne jedzenie Miła obsługa Wszędzie blisko w hotelu Dużo atrakcji dla dzieci Czystość Prywatny Basen przy każdym segmencie Wczesne godziny zameldowania
Dużo czytałam opinii na temat hotelu i jadąc do niego miałam mieszane uczucia. Kompleks hotelowy bardzo duży, uroczo położony w spokojnej wiosce. Apartamenty spore, dwa pokoje z balkonami (jeden przechodni). Są pokoje z wyjściem do basenu. Wchodząc do pokoju, po dłuższej nieobecności, czuje się lekki zaduch (projektant nie pomyślał o wentylacji) która ustępuje po otwarciu okna lub włączeniu klimatyzacji. Pokoje czyste, codziennie sprzątane. Ręczniki wymieniane co 3 dni. Na terenie hotelu 5 restauracji (najlepsza w budynku J). Jedzenie bardzo smaczne. Śniadania się powtarzają ale jest tak duży wybór, że nie można marudzić. Bardzo duży wybór ciast i deserów. Bary z lodami, przekąskami i alkoholem (jak dla mnie drinki za słodkie). Super aquapark dla dzieci i dorosłych. 4 baseny (w tym dwa dla dzieci). Duża ilość leżaków przy basenach. Jakieś 6 kilometrów od hotelu większą wioska w której jest mnóstwo sklepów, tawern i szeroka plaża. Nieopodal hotelu plaża malutka w większości kamienista. Są leżaki ale nie jest ich dużo. Obok hotelu 3 markety. Blisko hotelu znajduje się miejsce, gdzie można wykupić wycieczki z polskojęzycznym przewodnikiem, wypożyczyć auto. Jak na tak małą miejscowość to wszystko w zasięgu ręki. Animacje dla dzieci i dorosłych prowadzone przez Polaków w języku angielskim i polskim. Animator Daniel super nakręcony. Pogoda w październiku idealna na plażowanie, kąpiele w morzu i zwiedzanie. W basenach woda już trochę chłodna. Podsumowując - super.
Położenie, pyszne jedzenie, miła obsługa, czysto i wiele, wiele innych.
Zaduch w pokojach po dłuższej nieobecności. Przydałaby się moskitiera na okno.
Super pobyt! Dzieci zachwycony, obsługa generalnie bardzo miła i pomocna. Drinki nie oszukane, jedzenie dobre, choć z czasem menu nieco monotonne. Kuchnia włoska świetnia. Dużo polskojęzycznej obsługi. Wśród gości generalnie Polacy, Brytyjczycy, Skandynawowie i Ukraińcy. Blisko do plaży. Pokoje sprzątane codziennie. Do plaży bardzo blisko, a plaża choć wąska i kamienista to woda bardzo czysta i bogata w życie (ryby, kraby, ośmiornice) - nie ma jeżowców. Idealna dla amatorskiego snorkowania. Dno w większości piaszczyste ! Fajny pobyt, w pobliżu wszystko co trzeba. Polecam zwłaszcza rodzinom z dziećmi.
- Park wodny - Bliskość morza - All inclusive na poziomie - Drinki w plastikowych kubkach - Uprzejma i pomocna obsługa - Czystość - Polskojęzyczna obsługa i animatorzy - Wiele basenów sprawia że nie ma na nich tłoku - leżaki dostępne za darmo i w odpowiedniej ilości - blisko sklepy, wynajem pojazdów, rejsów - codzienne mini-disco dla dzieci
- Pan od lodów który chyba jest tam nieco za karę ;) - połowa automatów do gier nie działa ;) - na dłuższą metę monotonna kuchnia - osobom ceniącym spokój wieczorem raczej proponuje upewnić się że dostali pokój z daleka od dużej sceny bo przedstawienia trwają do północy. - brak ogólnodostępnego głębokiego basenu na którym można popływać po godz. 19:00
Byliśmy w hotelu na przełomie września i października. Obiekt wspaniały, pokoje nowoczesne i zadbane, jedziecie dobre - 4 restauracje do wyboru. Serdecznie polecam ten hotel 🙂
Teren, nowoczesny styl
Nie mam.
Hotel bardzo przypadł nam do gustu,jedzonko mogłoby być bardziej zróżnicowane ale i tak było bardzo dobrze . Polecamy 😉
Hotel idealny dla rodzin z dziećmi. Nazwała bym go bardziej resortem niż hotelem. Jedzenie smaczne i różnorodne. Trzy dostępne restauracje I 2 snack bary. Restauracje nie bardzo się od siebie różnią ( tylko wizualnie). Jedyna różnica to że we włoskiej podają wieczorem pizze, a inne dania też są w głównej restauracji, a w Amerykanskiej dostępne non stop burgery, hotdogi itp. Hotel posiada Waterpark, dość dobrze rozbudowane dla dzieciaków i dorosłych w każdym wieku. Hotel składa się z kilku budynków ( starych i nowych). Stare budynki przypisane są Polakom a nowe są dla Anglików. Jeśli chcesz jechać na wakacje i rozmawiac po polsku to napewni w tym hotelu nie będziesz mieć z tym problemów. Codziennie prowadzone są animacje, i mimo że już nie było klubu delfinki to klub Oppa działał i zapewniał też atrakcje dla młodszych.
- animacje - smaczne jedzenie - kilka dostępnych barów - duża powierzchnia hotelu - duży watherpark - 2 sklepy na terenie hotelu i 2 tańsze w pobliżu max 50m od hotelu. -przystanek autobusowy pod hotelem ( 2 euro do zakynthos, dzieci nie placa) - kilka wypożyczalni aut obok hotelu, i biuro turystyczne z wycieczkami lokalnymi.
- Polacy otrzymują stare pokoje ( my otrzymaliśmy z mokrą ściana w sypialni i spadającym tynkiem -budynek A). - głośno, w dzień i w nocy słychać wszystko co Sąsiad mówi w drugim pokoju, niezależnie w którym budynku ma się pokój. - w mojej ocenie nie jest to Hotel - Budynek A jest ustawiony w ścisłym centrum całego hotelu i jest tam bardzo głośno w nocy bo wszyscy gosciw hałasują, gra muzyka. - do plaży piaszczystej jest 2km. Jak byliśmy w październiku nie było plaży oddalonej 100m. ( przypływ)
Hotel w 100% spełnił nasze oczekiwania byliśmy z 2 dzieci 6lat oraz 6miesiecy. Hotel jest bardzo obszerny, zadbany restauracje piękne, a co nas urzekło to pokoj- apartnament byliśmy w budynku D od jednej strony nie mieliśmy sąsiadów od drugiej już tak , ściany dość cienkie ale nam to absolutnie nie przeszkadzało. Apartament znajdował się na parterze miał 2 pokoje oraz większą łazienkę z dużym prysznicem po wyjściu z 2 pokoju na balkon miejlismy zejście drabinka na basen 😁 rewelacja mieć taki "prywatny" basen. Co 2 dzien zmieniana pościel i myta podloga, codziennie natomiast wymiana ręczników , oproznianie koszy, wyniszenie kubków. W pokoju był czajnik, filiżanki, oraz suszarka do włosów. Oprócz tego hotel oferuje wiele miejsca do spacerowania. Oprócz basenow znajdujących się pod apartamentami można było wybrać opcję basenów dla wszystkich jest ich 5 przy czym w każdym jest inna głębokość co pozwala na dostosowanie jej do wzrostu, umiejętności naszych oraz dzieci. Aquaparki również można dostosować od najmłodszych po najstarszych ratownicy na dużych zjeżdżalniach bacznie pilnowali by nikomu nie stała się krzywda a jak nawet dziecko się poślizgnęło poza tą strefa odrazu interweniowali i pytali czy wszystko w porządku. Restauracje serwują jedzenie uważam dla wszystkich niczego w nich nie brakło i można było korzystać z których się chciało. Poza śniadaniami, obiadami i kolacjami można bylo wybierać jedzenie przygotowane czyli pita z kebabem i frytkami, hot dogi, frytki, nugetsy, pizza, hamburgery, salatka, salatka owocowa. Lody byly bardzo smaczne 4 smaki i nawet jak dziecko poprosiło o 23 loda również ukradkiem go dostało 😀. Animacje były również ale korzystaliśmy z nich tylko wieczorem ponieważ same atrakcje ( baseny I aquaparki) w zupełności naszemu dziecku i nam wystarczyły. Wakacje zaliczone do mega udanych. Polecamy!!!
Aquaparki, baseny, apartamenty, jedzenie, obsluga- animatorzy z Polski bardzo chetni do pomocy.
Hotel i teren hotelu czyste. Część hotelu jest nowa (segmenty od E/F). W części A widać upływ czasu. Jedzenie bardzo monotonne, jesteśmy zaskoczeni jego niską jakością, szczególnie w restauracji głównej. Obsługa hotelowa uprzejma. Baseny czyste, jedynie w przypadku wodnych placów zabaw dla dzieci przydadzą się buty do wody: dno jest bardzo ostre i chropowate, po 2 dniach stopy są poranione. Daleko gdziekolwiek. Mało zieleni. Plaża wąska, kamienista, ale woda ciepła i dość długo jest płytko.
Bogata oferta dla dzieci (3 wodne place zabaw, kids Club, animacje po polsku, plac zabaw)
Położenie - hotel idealny żeby leżeć plackiem a nie zwiedzać na własną rękę Pokoje przedzielone drzwiami, klimatyzacja tylko w części balkonowej.
Super wakacje pobyt udany wszystko ok oceniam na 5
Duży pięknie czysto pokoje ok super rozmieszczone restauracje bary zero kolejek wolne leżaki miły personel
Długi czas oczekiwania na pokój do przemyślenia i popraw mimo że odrazu można korzystać ze wszystkiego to jednak 7 godzin to długo
Jedzenie super. Kazdy znajdzie coś dla siebie. Sporo mięsa, sałatek, owoców i słodkości. Pokoje w sumie apartamenty, bardzo przestronne. Nas ulokowano w nowej części. W hotelu przewaga polaków, zdarzaja się holendrzy i brytyjczycy. Mnustwo atrakcji dla dzieci i dorosłych. W okolicy wszystko co potrzeba pod ręką. Polecamy👍
Duże pokoje, animacje, lokalizacja
Spory hałas jesli ktoś szuka spokoju a ma pecha ze trafia na pokoj na wprost części gdzie idbywają sie animacje i atrakcje.