Caretta Beach (Kalamaki)

Byliśmy gośćmi hotelu w dniach 11.10.2024 - 18.10.2024. Z pokoju podczas sprzątania ukradziono nam 200 Euro i kilka drobiazgów. Nie polecam.

Polecam na wyjazd, nie tylko dla rodzin z dziećmi. Każdy znajdzie coś dla siebie :)

Super hotel, czysto i ładnie. Super obsługa, bardzo dobre jedzenie i drinki, dodatkowe przekąski, super kelnerzy i barmani. Blisko morza, sklepów, restauracji i wypożyczalni samochodów. Z czystym sumieniem mogę polecić.

Hotel idealny dla rodzin z dziećmi oferuje duzo atrakcji. Kazdy moze znalezc cos dla siebie, kilka basenów, glowny przy ktorym sa animacje ale jest tez kilka mniejszych gdzie mozna w spokoju wypocząć. Okolica bardzo przyjemna, do piaszczystej plaży spacerkiem ok 15 min. Polecamy, swietnie spedzony czas

Pobyt w hotelu 10/10, hotel czysty, jedzenie pyszne, różnorodne, dobrze przyprawione, smaczne. Obsługa sprzątająca codziennie zmieniała nam ręczniki i pościel, obsługa hotelowa na wysokim poziomie, świetnie mówią po angielsku, co jest dużym plusem, próbują mówić po polsku - ładnie z ich strony, barmani super, kelnerzy na poziomie, bardzo dobra obsługa, zawsze czyste stoliki, na które nie trzeba czekać. Jedzenie zawsze ciepłe, często wymieniane tace - nic nigdy nie było zimne. Zimne były drinki:) Bar przy basenie - same fast foody, ale smaczne, lody ok. Aquapark idealny dla dzieci. Hotelowy bus do plaży co godzinę - wystarczająco. Wiem, że niektórzy oczekują nie wiadomo jakich standardów hotelowych, ale złych opinii o tym hotelu nie rozumiem, zwłaszcza o jedzeniu i personelu, bo za tę cenę spodziewałam się czegoś znacznie gorszego, a bardzo pozytywnie zostałam zaskoczona, naprawdę. Osoby, z którymi byliśmy w hotelu oraz poznane na wycieczkach miały podobne zdanie - nie spotkałam się z ani jedna negatywną opinią. Hotel przyjazny dla dzieci, ale świetny też dla samych dorosłych, jednak jeżeli ktoś nie lubi małego towarzystwa, sieć Caretta ma hotel tylko dla dorosłych. Sam pokój super, z ogromnym tarasem, nowy, byliśmy w trójkę, dostaliśmy pokój dla 4 osób - dwie sypialnie, nasze dziecko miało osobne łóżko dla misia...Zatem stosunek jakości do ceny jaką zapłaciliśmy był na duży plus. Poza tym, wyspa cudowna...

Nazwa  Caretta Beach (Kalamaki)
Miejsce  Grecja / Zakynthos / Kalamaki
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, bez paszportu

Hotel położony w otoczeniu Parku Narodowego z siedliskiem żółwi Caretta Caretta.

Doskonała lokalizacja: 100 m do centrum Kalamaki, ok. 2 km do Laganas, ok. 4 km do Zakynthos.

Atrakcje dla dzieci: park wodny ze zjeżdżalniami, sztuczną falą i leniwą rzeką.

Tylko ok. 800 m do piaszczystej plaży (bezpłatny bus hotelowy kursuje na plażę 6 dni w tygodniu).

Wyświetlono 422 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
1.0
Przemysław

Adzia

Zalety

Hotel bardzo blisko od lotniska. Dobre położenie blisko pięknej plaży. Przyjazna i pomocna obsługa, masa atrakcji dla osób w każdym wieku, aquapark. Minimarket na trenie hotelu z niskimi cenami.

Zalety

Czysto i ładnie, super obsługa. Można było odnieść wrażenie że lubią Polaków.

Wady

Sprzątaczce zdarzało się zapomnieć opróżnić kosze na śmieci i uzupełnić papier toaletowy. Trzeba było się upomnieć.

B.

angelika

Zalety

Możliwość korzystania ze wszystkich hoteli Caretta - pobyt w Caretta Beach, ale przy plaży ich hotel, z którego można korzystać, będąc na plaży, nie trzeba wracać do swojego hotelu, żeby się napić lub coś zjeść. Duża zaleta - brak ze strony personelu oczekiwania na napiwek przy każdej możliwej okazji, jak np. w Turcji czy Tunezji - pełna kultura z ich strony, co mnie akurat zachęca, aby im podziękować napiwkiem. Hotel w ładnym miejscu, dużo zieleni, brak problemu z miejscem.

Wady

Opłata za sejf.

Asia

Naprawdę polecam spędzić wakacje w hotelu Caretta Beach 💓 Na najlepszą ocenę zasługuje fantastyczna i zawsze uśmiechnięta obsługa:). Naprawdę podziwiam, że w pełnym sezonie są w stanie do każdego gościa podejść z serdecznością i uśmiechem - w Polsce nie uświadczysz 😅. Jeśli chodzi o sam pokój to raczej bez zastrzeżeń, trafił nam się pokój z widokiem na główny basen, duży balkon na balkonie miejsce do odpoczynku. Jedyne do czego bym się przyczepiła w pokojach to "kołdry" czyli prześcieradła. My wybraliśmy się na wakacje w połowie października więc noce były już chłodne także pod takim prześcieradłem było zwyczajnie zimno. W szafie była cienka kołdra ale brak poszewki na nią nie zachęcał. Jedzenie w głównej restauracji ok, chociaż przy pobycie 10dniowym faktycznie można się troszkę znudzić. Największym rozczarowaniem był bardzo mały wybór dan kuchni greckiej tradycyjnych typu moussaka itd. Te same dania często nie były powtarzalne w smaku tzn raz pyszne mięsko rozpływające się w ustach a raz twarde, którego nie dało się przeżuć. Najbardziej dopracowane (niestety) moim zdaniem były fastfoody, dość mocno się wybijały jeśli chodzi o jakoś i smak w porównaniu z "zwykłym" jedzeniem. Jedzenie w restauracji moim zdaniem mocno w stylu angielskim, co nam akurat nieszczególnie przypadło do gustu - fasolka w sosie pomidorowym w milionie odsłon 😬. Drinki w barze dobre, nie rozumiem komentarzy niektórych osób że są za słodkie bo barmani modyfikowali drinki z "menu" wedle naszego uznania, nie było problemu żeby się dogadać by coś zmienić czy wymyślić coś swojego - barmani też rozumieją i mówią po polsku Jeśli chodzi o resztę atrakcji typu waterpark, baseny to tutaj wszystko spełniło nasze oczekiwania. Super się bawiliśmy, baseny nie były przepełnione bo jest ich bardzo duzo. Mimo tego że jest to hotel "rodzinny" obecność dzieci nie była dla nas jakoś mocno uciążliwa nad czym na początku się zastanawialiśmy wybierając ten hotel. W waterparku sporo atrakcji dla tych odważnych i tych mniej :) Plaża ok 10minut spacerkiem od hotelu, również nie rozumiem innych narzekających komentarzy w tym kierunku. Plaża jest cudowna, bardzo łagodne długie zejście do bardzo czystej i CIEPŁEJ wody. Ok 20 metrów woda nadal płytka. Plaża nie przepełniona, dało się w spokoju odpocząć. W pobliżu niezliczona ilość sklepów i restauracji z cudownymi ludźmi w obsłudze. Jeszcze nigdy nie spotkaliśmy się z taką gościnnością na wyjeździe 💓 Animacje różnorodne, osobiście uważam że przydałoby się więcej animacji wieczornych"ruchowych" dla dorosłych. Najbardziej podobał się nam wieczór latino, music quiz, fire show i wieczór grecki. Podczas animacji dla dorosłych niestety dużo dzieci puszczonych samopas (ale to wina rodziców, bo nieraz obsługa prosiła rodziców o zabranie dzieci ze sceny jednak bez odbioru). Podsumowując, wakacje uważam że meeega udaje! Kompleks hotelowy jest tak przemyślany, że równie dobrze można świetnie spędzić czas praktycznie nie wychodząc z hotelu. Jednak dla chętnych wrażeń wystarczy wyjąć 200m ma ulicę główna i dostępna jest masa wycieczek do wyboru do koloru :). Przy hotelu kilka bardzo miłych kotków towarzyszących nam podczas codziennego życia hotelu 😁 Zakynthos to piękna wyspa a spędzając wakacje w hotelu Caretta Beach można odpocząć nie martwiąc się o nic we wspaniałej zasługującej na najwyższe uznanie atmosferze 💓 Dziękujemy 💞

Zalety

Duża ilość basenów Waterpark nie tylko dla dzieci 😁 Duży kompleks - brak nudy Blisko do plaży spacerkiem Piękna plaża z czystą i ciepła morska wodą Najmilsza obsługa Fajne atrakcje w ciągu dnia i wieczorem

Wady

Przy 10dniowym pobycie nieco monotonne jedzenie Jedzenie mocno w stylu brytyjskim a fajnie gdyby więcej było w stylu greckim ;)

Jakub

Ogólna opinia na prawdę dobra ! Hotel czysto i nawet nowocześnie ( oprócz pokoi które czas wyremontować - łazienki ) codziennie sprzątane, barmani pełni energii kelnerzy zawsze uśmiechnięci, jedzenie bardzo dobre i różne. Snack bar super można zabrać na wynos np na plaże. Do morza jeździ bus ale pieszo to parę minut. przed hotelem dużo sklepów. od lotniska 5 minut. To moje 4 wakacje w tym roku i ten hotel był najlepszy

Zalety

Wszystko super

Wady

wanna do wymiany - była żółta oraz mały remont pokoi.

Dariusz

Super polecam, pogoda druga połowa października bardzo ciepło, woda w morzu przyjemna

Zalety

Aquapark

Wady

Monotonne jedzenie

Raj dla dzieciaków, świetne przekąski w snack bar, duża liczba basenów z dużą ilością leżaków. Fajne animacje grecosa.

Zalety

Aqua park Duża liczba basenów

Wady

Mały wybór jedzenia

Aleksandra

Hotel ok jedzenie bardzo dobre dużo atrakcji dla dzieci to jak najbardziej na plus kilka basenów . Napewno jeszcze tam wrócimy

Zalety

Blisko lotnisko ,dużo animacji dla dzieci ,kilka basenów miła obsługa

Wady

Jedyny minus to długo czekaliśmy na pokój byliśmy na miejscu o 7 rano pokój dostałyśmy o 13:30 po za tym nie ma się do czego przyczepić

Tomasz

Wszystko na plus. Pokoje sprzątane codziennie wraz z wymianą ręczników. Fajny klimat.

Zalety

Czystość, obsługa miła i uprzejma

Weronika

Pobyt oceniam na 6 😃 nie ma się do czego przyczepić kompletnie:) Idealny dla dzieci wszędzie blisko ,pyszne jedzonko i każdy znajdzie coś dla siebie . Dużo basenów że mimo pełnego obłożenia można bez problemu Znaleźć miejsce dla siebie . Animacje działające w październiku ,animatorzy Polscy z grecosa 💪 transfer trwał 5 min co też jest dużym atutem . Blisko restauracje sklepy ,wypożyczalnie aut :) wyspa cudna więc polecamy każdemu

Zalety

Duża ilość basenowy,wszędzie blisko ,pyszne różnorodne jedzenie . Bardzo czysty i zadbany hotel .

Wady

Nie zauważyłam 🤣

Roman

Było naprawdę super ale myśmy trafili wspaniale lepiej się nie da .

Zalety

Pewnie to że było wszystko co morze sprawić że wypoczynek jest spełniony, i to pod każdym względem 5 zespołów basenowych park wodny dla dzieci to prawdziwe szaleństwo.

Wady

Nie było !!!

Mila

Hotel bardzo duży i ma też sporo wad, ale znajda się tez plusy. Przede wszystkim jest to idealne miejsce dla rodzin z dziećmi z racji na aqupark, kilka basenów, dmuchańce wieczorem i mini park rozrywki. Codziennie Dla dorosłych wieczorne atrakcje. Muzyka od 21 do 23 ej była Bardzo głośna, nawet Przy zamkniętych oknach. Mieliśmy pokój nad główna restauracją Wiec było bardzo bardzo głośno. Jak to powiedziałam mężowi greckie Władysławowo! Bardzo dużo Polaków i Anglików. Rodacy Polacy bardzo głośni, wiec jeśli ktoś szuka spokojnego i klimatycznego miejsca, z greckim klimatem, z ładnymi widokami to zdecydowanie nie ten hotel. Jedzenie monotonne ale bardzo dużo, jest w czym wybierać ale prawie zadnych owoców morza, szczególnie ze były dwie restauracje w tym jedna grillowa - zdecydowanie lepsza od głównej, można było trochę poczuć grecki klimat i zdecydowanie mniej ludzi. Na plus bardzo miła obsługa i profesjonalna, sprzątanie pokoi i wymienianie ręczników.

Zalety

Miła obsługa, dwie restauracje, czyste pokoje

Wady

Hotel bardzo bardzo duży, za głośno wieczorami szczególnie dla osób w pokojach obok restauracji i aquparku, brak regionalnych potraw w menu

Hotel jakość dobra, jedzenia dużo i ogólnie smaczne drinki dobre a obsługa bardzo miła i uprzejma gorzej z jakością pokoi jak na 4 gwiazdki do trochę przesadzone brak mydeł szamponów ogólnie wyjazd oceniam na dobry plus

Zalety

Jedzenie bliskość do lotniska i miła obsluga

Wady

Jakość pokoi

Dagmara

Wakacje uważam za udane, chociaż byly pewne mankamenty w pokoju. Na szczęście w październiku nie jest już tak gorąco i klimatyzacja nie była potrzebna. Nie wiem jak w innych pokojach ale w naszym po 10 min od uruchomienia zaczęła wylewać z siebie wodę tak, że zalało pół łóżka, wyłączyliśmy. Drugi mankament to łazienka, a raczej stara wanna z hydromasażem . Rdza plus dziwne coś wypływające z każdego otworu.

Zalety

Hotel idealny dla rodzin z dziećmi. Baseny i atrakcje zrobione z myślą o dzieciach. Dużym plusem niewielka odległość od lotniska i od miasteczka. Przecudowny personel hotelu, uśmiechnięty i życzliwy, pomocny w każdej sprawie. Dzięki nim pobyt był jeszcze przyjemniejszy. Blisko odległość do plaży, spacerem 10 min.

Wady

Posiłki monotonne, praktycznie codziennie to samo . Cieknąca klimatyzacja i stara wanna w lazience.

Mariusz

Wizyta w hotelu wspaniała. Apartament spełnił nasze oczekiwania. Jedzonko przepyszne. Obsługa hotelowa na najwyższym poziomie. Zarówno panie sprzątające, barmani czy kelnerzy.

Zalety

Świetna lokalizacja. Sieć hoteli współpracująca ze sobą. Możliwość korzystania ze wszystkich obiektów. Przestronny, super aquapark.

Gosia

Bardzo fajny hotel dla rodzin z dziećmi. Aquapark dla starszych i młodszych dzieci. Hotel czysty, przemiła i zawsze uśmiechnięta obsługa. Dwie restauracje glowne. Jedzenie dobre, duży wybór, każdego dnia można zjeść co innego. W barze przy basenach pizza i inne fast foody. Klub delfinki dla dzieci z polskimi animatorami, codziennie mini disco dla dzieci a dla dorosłych tematyczne pokazy. Codziennie przez animatorów prowadzone ćwiczenia w wodzie

Zalety

Hotel czysty, pokoje dość duże. Przemiła obsługa.

Wady

W pokoju brak szafy na ubrania. Nie można było rozpakować walizki. I łazienka nadszarpnięcia zębem czasu ale do przeżycia

Magdalena

Wspaniały hotel dla rodzin z dziećmi mnóstwo atrakcji park wodny animacje ( moje dzieci pokochały animotorki z Grecosa ❤️) personel miły uśmiechnięty pomocny, jedzenie dobre każdy coś dla siebie wybierze 😀 pokoje czyste sprzątane na bieżąco Podsumowując nasze wakacje były super udane.

Magdalena

Jedzenie pyszne, pokoje czyste, animacje po polsku, jak i wszystkie informacje, ludzie mili, aquapark-ekstra. Jedyna uwaga, to że po każdy zimny napój należy stać w kolejce-przydałby się automatycznie, gdzie można samodzielnie sobie nalać. Ekspres do kawy i herbata-dostępne są wszędzie. Bliskość lotniska-slychac startujące i lądujące samoloty.

Zalety

Hotel piękny, z polskimi akcentami wszędzie. Personel przemiły.

Wady

Trochę trzeba dojść do plaży, ale dla leniwych-jest co godzinę bus.

Caretta Beach (Kalamaki)