Krystalicznie czyste wody Morza Egejskiego otoczone piaszczystymi plażami
Starożytne ruiny Asklepionu z zapierającymi dech widokami
Urokliwe wioski z tradycyjnymi białymi domkami i lokalnym rzemiosłem
Jeśli ktoś spodziewa się hotelu 5-gwiazdkowego to będzie zawiedziony. Standard na poziomie 3, 5 gwiazdki. Wykupując wycieczkę w biurze podróży miałam informację, że hotel jest absolutnie idealny i że jeszcze nigdy nikt z pobytu w nim nie wrócił niezadowolony. Dodatkowe 5 gwiazdek w ofercie dawało nadzieję, że rzeczywiście wszystko będzie super. Z takim nastawieniem poleciałam tam. Pokoje zgodne ze zdjęciami ale niestety daleko im do czystości, to zresztą potwierdzali inni turyści. Brak jakichkolwiek animacji, a właściwie na bardzo minimalnym poziomie: w ciągu dnia joga, z której prawie nikt nie korzystał a wieczorami owszem, ale nie codziennie. Brak przekąsek, chyba, że ktoś kilka kanapek uważa za przekąski. O tyle niezrozumiałe, że w hotelu tej samej sieci o niższym standardzie położonym obok były i animacje, i bogata oferta przekąsek. Na pytanie zadane rezydentce dlaczego tak jest, że hotel 4-gwiazdkowy oferuje więcej niż 5-gwiazdkowy tej samej sieci nie umiała odpowiedzieć. W hotelu w ciągu dnia panuje totalna cisza, zero jakiejkolwiek muzyki. Obsługa mało sympatyczna. Nie polecam wymagającym osobom.
Świetne baseny, piękne położenie, duże pokoje.
brak atmosfery, ubogi w animacje, brak przekąsek, brudne pokoje
Hotel czysty. Brak rozrywek dla dorosłych. W ciągu tygodnia jedynie raz wieczorem wystąpił z półgodzinnym koncertem muzyk - klawiszowiec. Brak akcentów regionalnych. Na Krecie było można zobaczyć i posłuchać ba nawet zatańczyć zorbę. Tu hotel bez akcentów greckich. Obsługa - bardzo dużo Polaków - studentów na praktykach. bardzo fajnie położony 10 minut spacerkiem od centrum Kardameny. Sam hotel bardzo czysty i zadbany. W restauracji obsługa uwija się żwawo. Dwie restauracje ala karta włoska i azjatycka. Jedzenie dość dobre. Smaczne. Trzeba uważać w all inclusive na drinki tylko trzy są w all reszta trzeba się upewnić aby nie zapłacić. Piwa, wina i standardowe drinki w cenie. Co do plaży nad morzem to przez ulicę. Plaża kamienista konieczne obuwie ochronne. Kąpiel w basenie (są tylko 2) jedynie do 18. Małe SPA z 2 saunami, jakuzzi, i zimnym basenem oraz siłownią. Internet za opłatą 2h za 5 E. Lodówka w All stale wypełniana 4 rodzajami napojów wodą i piwem. Ogólnie ok. Jeśli chodzi o wycieczki. Proponuję wykupić z mieście (niestety trzeba znać język angielski lub niemiecki) cena 4 krotnie niższe niż w hotelu. Także wynajem pojazdu czy motocykla. Koszt litra paliwa 95 to 1,7 E. Warto samemu wybrać się na zwiedzanie wyspy. Wycieczka po wyspie z biura strata 40E na osobę i czasu. Samemu można w tej cenie wypożyczyć samochód na cały dzień i można swobodnie samemu zobaczyć całą wyspę samemu w 4 osoby. Ciekawa wycieczka na Nisiross wyspa w pobliżu KOS około godziny rejsu statkiem i wycieczka do krateru wulkanicznego.