Caravel

Bardzo mili ludzie, zarówno Polki (recepcjonistki) jak i Cypryjczycy (reszta załogi) - szczególnie pozdrawiam Sotarisa (barmana) jeśli ktoś będzie jechał proszę go koniecznie pozdrowić od Moniki z rodzinką (niezwykle gościnny pan :))
Hotel zasługuje na 2 i pół gwiazdki i nic więcej (ale tego należało się spodziewać:)) Ogólnie bardzo fajniutki wyjazd.
Dobre miejsce wypadowe.
Polecam
Monia

Za cenę 990 zł/tydzień oceniam pozytywnie (byłem na przełomie lutego i marca). Odradzam ludziom, którzy mieszkają w dużych miastach i pragną ciszy i spokoju. Hałas uliczny bardzo duży. Do centrum Limassol ok. 8 km. autobusem za 1,35 Euro. Pani Agnieszka w recepcji bardzo przyjaźnie nastawiona do Rodaków i bardzo komunikatywna. Posiłki były obfite i smaczne choć w niezbyt dużym wyborze dań. Mało warzyw. Jeżeli płacisz pow. 2000 zł. za pobyt możesz być rozczarowany.

Śniadania bardzo słabe, brak nabiału, miodu i rodzynek. Potrawy, które powinny być gorące np. parówki czy jajecznica serwowane są zimne albo letnie. Przez 2 tygodnie jeden gatunek ciasta, w dodatku niesmaczny. Dość często wyczerpuje się konkretna potrawa i jej brak do końca pobytu na posiłku nie jest uzupełniany. Chleb tylko tostowy biały i tylko od czasu do czasu obsługa dorzuca chleb tostowy pełnoziarnisty, który zaraz znika. Codziennie ten sam gatunek taniej wędliny typu serwolatka (może to jest i mortadela, ale nie jestem pewien, bo takiego badziewia w domu nie jadam). Na kolację, żeby się załapać na banana trzeba wpaść tuż po otwarciu restauracji.

Doskonała JAKOŚĆ za tę cenę!!!!

Byliśmy we czwórkę: rodzice i dwie córki. Tak naprawdę nie mamy prawie żadnych poważnych zastrzeżeń do czegokolwiek w czasie całego pobytu. Położenie miejsca wypoczynku - bardzo piękne, pokoje - całkowicie wystarczające (pojechaliśmy tam nie po to, by siedzieć cały czas w pokojach), posiłki - (ach!) wyśmienite, hotel - patrz pokoje. Z wyjazdu jesteśmy wszyscy zadowoleni. Wszystkim naszym znajomym polecamy wyjazd w to właśnie miejsce za taką właśnie cenę! A czy znajdą się jakieś minusy. Pewnie tak, np. cena wycieczek fakultatywnych. Zdecydowanie za drogie. Myślimy, że gdyby obniżyć cenę o połowę, organizatorzy zarobiliby więcej, a turyści byliby bardziej zadowoleni. My nie byliśmy na żadnej - wypożyczyliśmy sobie samochód na trzy doby, a że byliśmy przygotowani z materiałami zwiedziliśmy na pewno nie mniej niż tych kilka osób korzystających z wycieczek fakultatywnych.
Trochę zostaliśmy "zrobieni" przez Polaków, którzy wypożyczali nam samochód (poleconych zresztą przez rezydenta). Tak się składa, że znam b. dobrze Dajchatsu, który dostaliśmy w zamian za T. Yaris, którą sam na codzień jeżdżę.
Ale to wszystko nic. Z wyjazdu na Cypr jesteśmy naprawdę bardzo zadowoleni.
Serdecznie dziękujemy tą drogą wszystkim organizatorom.

Nazwa  Caravel
Miejsce  Cypr / Cypr Południowy / Limassol
Wyżywienie  Bez wyżywienia, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi

Doskonała baza wypadowa do zwiedzania wyspy: blisko ruin starożytnego Amathus i parku wodnego Fasouri Watermania.

Tylko 200 m do publicznej plaży z łagodnym zejściem do morza.

Hotel położony blisko centrum Limassol, w popularnej miejscowości wakacyjnej.

Historyczne ruiny w Pafos z mozaikami i antycznymi świątyniami

Wyświetlono 44 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Dobre miejsce wypadowe.
Polecam

Marek

Zenon Nowak

Grzegorz

Doskonała JAKOŚĆ za tę cenę!!!!

Grzegorz Panasiuk

Ale to wszystko nic. Z wyjazdu na Cypr jesteśmy naprawdę bardzo zadowoleni.
Serdecznie dziękujemy tą drogą wszystkim organizatorom.

Roberts

Jak na hotel 2* wrażenie bardzo dobre. Miła obsługa. Pani Agnieszka w recepcji - Polka. Rezydent służący pomocą dobrze rozmawiający po polsku. Wynajęcie nowego samochodu marki Ford Fiesta - cena 34 euro za dzień - rewelacja.

kasia

Luty 2008 świetne jedzenie, bardzo bogate i urozmaicone, świetna obsługa, zawsze deser po kolacji, łóżka nie należą do najwygodniejszych, ale da sie przeżyć, bardzo niska cena, a super efekty. Polecam dla niewymagających luksusu! Super.

Sabina

Wrażenie z pobytu w hotelu bardzo dobre, jak na hotel 2* rewelacja, miejsce super, łatwo się można dostać do centrum Limassol, super dyskoteki np. Besment. Jedzenie bardzo dobre i można jeść ile się chce. Miła obsługa. Bardzo polecam pobyt w tym hotelu ponieważ cena za pobyt jest naprawdę bardzo dobra, warunki również. Blisko do plaży, przejście przez ulicę, tylko plażą nie dojdzie się do centrum, ale ulica biegnie wadłuż plaży. Bardzo dużo zwiedziłam i polecam, mam znajomą, która mieszka w Limassol.. Jestem bardzo zadowolona z pobytu i w maju zamierzam znów polecieć na Cypr. Pozdrawiam wszystkich.

Zenon Nowak

Śniadania bardzo słabe, brak nabiału, miodu i rodzynek. Potrawy, które powinny być gorące np. parówki czy jajecznica serwowane są zimne albo letnie. Przez 2 tygodnie jeden gatunek ciasta w dodatku niesmaczny. Dość często wyczerpuje się konkretna potrawa i jej brak do końca pobytu na posiłku nie jest uzupełniany. Chleb tylko tostowy, biały i tylko od czasu do czasu obsługa dorzuca chleb tostowy pełnoziarnisty, który zaraz znika. Codziennie ten sam gatunek taniej wędliny typu serwolatka (może to jest i mortadela, ale nie jestem pewien, bo takiego badziewia w domu nie jadam). Na kolację, żeby się załapać na banana trzeba wpaść tuż po otwarciu restauracji.

olalola

Dobre jedzenie, blisko do plaży, do centrum trzeba podjechać autobusem. Świetny stosunek jakości do ceny.

Super wyjazd, hotel adekwatny dla 2 gwiazdek. Obsługa bardzo przyjemna zarówno polska (2 recepcjonistki) jak i cypryjska. Szczególnie pozdrawiamy z rodzinką barmana Soratisa (bardzo goscinny). Miejsce piękne, trochę za drogie wycieczki, ale i tak było warto.
serdecznie polecam

4.8

Pobyt - Grudzień 2015

Dla niewymagających ....... Sprawdź i ocen sam......?.???zima Egipt jest the best????

Zalety

Wady

Standard PRL

Pobyt - Sierpień 2015

Hotel czasy świetności ma za sobą i to widać (brudne wykładziny, bardzo skromne łazienki) ale ludzie tam pracujący starają się i to jest fajne. Byliśmy w czworo i nie jesteśmy wymagający co do jedzenia ale brak owoców oraz pomidorów w szczycie sezonu to porażka. Hotel ma dobre położenie jako baza wypadowa do zwiedzania. W skrócie - dla mało wymagających osób.

Zalety

Położenie.

Wady

Brudno, bardzo średnie wyżywienie.

Pobyt - Sierpień 2015

Hotel dla osób mało wymagających, dobry zarówno dla pary jak i rodziny z dzieckiem, położony blisko plaży. Pokoje sprzątane codziennie, jednak standard na średnim poziomie. Jedzenie bardzo monotonne. Byłam z chłopakiem na początku sierpnia, nie oczekiwaliśmy zbyt wiele ponieważ było to tanie last minute dlatego wróciliśmy zadowoleni

Zalety

dobra lokalizacja, pokoje sprzatane codziennie

Wady

płatne wifi, brak prywatnej plaży, monotonne jedzenie

rokkokko

Pobyt - Lipiec 2015

Położenie hotelu jest całkiem dobre, jedyny minus na ten moment to zaczynająca się budowa na przeciwko oraz stacja benzynowa z głośną myjnią zaraz obok, do plaży jest niedaleko, krótki spacerek. Plaże małe ale czyste i zadbane, woda ciepła i czysta. W okolicy w niedalekiej odległości są sklepy i kilka barów/restauracji. Dobra komunikacja miejska. Pokoje wielkości zadowalającej, czyste, trochę mała wanna ale daje radę, pokoje sprzątane porządnie. Pokój ma wszystko co niezbędne, jedyne co mogły by być lodówki... Widok z pokoju od słabego bo na budowę lub stację paliw po trochę lepszy na hotelowy basen. Basen mały ale woda ciepła i czysta, leżaki ok. Internet płatny, ale można złapać też darmowy. Windy malutkie, ciężko się nimi poruszać... Jedzenie jest najsłabszym punktem hotelu. Śniadania to codziennie to samo bez jakiejkolwiek zmiany, wszystko najtańsze produkty, mało smaczne. Obiady wypadają na trzy z dwoma, jakieś urozmaicenie między jednym dniem a drugim jest ale też wybór nie jest za bogaty. Często brakuje różnych produktów a personel nie śpieszy się z dokładaniem, raczej po upomnieniu. Ceny za np napoje do kolacji wyższe niż w okolicznych restauracjach... Koniec czerwca początek lipca to idealny moment na takie wakacje, jest to przed sezonem, ludzi mało wszędzie luz, nie ma kolejek. Stosunek ceny do jakości przy cenie 980 zł uważam za dobry plus, ale powyżej 1000 zł nie polecił bym tego hotelu. Pogoda idealna, ciepło, przyjemnie zero deszczu.

Zalety

wszędzie jest w miarę blisko, spokojna okolica

Wady

JEDZENIE!!!

Aga

Pobyt - Czerwiec 2015

Wróciłam wczoraj i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona poziomem tego hotelu. Obsługa na 5+, czyściutko i schludnie,jedzenie też Oki. Polecam każdemu i tym nadętym cwaniakom i normalnym ludziom na poziomie????

Zalety

Czysto, blisko do morza,

Pobyt - Czerwiec 2015

Hotel bardzo czysty, obsługa miła i uśmiechnięta. Posiłki smaczne i obfite.

Zalety

Czystość,położenie i obsługa

Wady

Płatny dostęp do internatu

ewa wojtunik

Pobyt - Czerwiec 2015

hotel przyjazny rodzinom z dziećmi, bardzo smaczna kuchnia, atrakcyjne wieczorki z gitarą, dobra lokalizacja, bardzo miła obsługa.

Zalety

przyjazna atmosfera, przytulne pokoje

Wady

insekty

Patrycja

Pobyt - Maj 2015

Tańsza opcja, dla mniej wymagających Klientów. Świetne położenie! W turystycznej dzielnicy. Przytulny, przyjazna obsługa. Niedaleko Limassol, piękna miejscowość. Szary piasek na plaży. Niedawno odnowiony.

Rafael

Pobyt - Marzec 2015

Byliśmy w marcu w ramach last minute. Doskonała cena 700 zł/tydzień/dwa posiłki. Dostaliśmy dwupokojowy apartament ok 40 m2. Warunki bardzo dobre. Zawsze dobrze posprzątane. Jedzenie bardzo dobre. Na śniadania zestawy English oraz wędliny, ser żółty, biały, jajka, dżem, płatki, ciasto, kawa, herbata, mleko, soki. Na obiady zupa, 4 dania (2 węglowodanowe, dwa mięsne), deser, owoce, Nie ma zawracania głowy z napojami płatnymi. Wiedzą że nikt nie chce. Przed hotelem ładny basen nowy ale w marcu woda za zimna do pływania. Ale fajne leżaczki i można się zrelaksować. Blisko do plaży z darmowymi leżakami i parasolami. Blisko sklep supermarket (jak wyjdziesz na główną drogę to w prawo i około 1 km i w prawo za sklepem z palmami ogrodowymi). Zaraz też przystanek autobusowy do Limassol. Proponuje kupić na cały dzień (5 Euro, dzieci 2.5 Euro) i jechać do MyMall (galeria handlowa) a potem do Old Port i zwiedzić stare miasto. W lewo w główną drogę i około 1,5 km są ruiny starożytnego miasta. Fajne górki do pochodzenia.

Caravel