Historyczne ruiny w Pafos z mozaikami i antycznymi świątyniami
Piękne plaże z krystalicznie czystą wodą i złotym piaskiem
Tętniące życiem miasta Limassol i Larnaka z licznymi atrakcjami
Byłem w tym hotelu po raz 4 zawsze mowiłem że super a tu szok w tym roku zaczyna spadać na dół jedzenie jest ale mało różnorodne do tego co było ... ciągły brak szklanek, zawsze bylo wszystko szybko sprzątane teraz stoły zawalone .... brak Pani od sali która zwsze była duzy minus nie pamiątam imienia ale zawsze elegancka w nakryciu głowy... reczniki na plaze raz na dwa dni nie co dzień ,.... ogólenie wszystko zaczyna sie sypać .. u rodziców odleciało kawałek balkonu w trakcie siedzenia na balkonie naszczescie nic sie nie stało ...Potrzebny remont kapitalny chyba ze nastaiają sie na gosci biedniejszych ...
blisko morza
budowa która trwa juz dwa lata
Hotel oceniam bardzo pozytywne, wspaniała lokalizacja, obsługa i jedzenie.
Niektóre pomieszczenia wymagają remontu, płatne napoje do kolacji.
Super hotel wszystko na +. Pokoje czyste, dwie łazienki w naszym pokoju na pięć osób to było miłe zaskoczenie i widok na morze. Położenie bardzo blisko piaszczystej plaży.
Idealne położenie, przy morzu i zielony trawnik.
Pokoje fajne duze ,piękny ogród, dużo leżaków. Niestety hotel w dużej mierze przystosowany dla Żydów, zero atrakcji , wieczorków tanecznych brak nawet muzyki na basenie . Na 1 piętrze restauracja tylko dla Izraela tam już muzyka i tańce na żywo, poczuliśmy się dyskryminowani. Byliśmy z dziećmi poza basenem nie mieli żadnych atrakcji. Widoki piękne, jedzenie bardzo dobre ,jednak brak jakichkolwiek animacji , rozrywki powodował iż wieczory były nudne .
Lokalizacjia przy samym morzu i pięknej plaży Venus. Piekn6 ogród. Blisko lidl.
Hotel nastawiony na społeczność ŻYDOWSKĄ, brak animacji , muzyki rozrywki. Muzyka na żywo i tańce tylko w odizolowanej restauracji dla Żydów. Pokoǰ który dostała moja szwagierki przy basenie miał zapachy wprost z kanaluzacji bez klimatyzacji nie dało się wytrzymać, niestety hotel nie zrobił z tym nic.
B.dobrze bylo wygodnie, przestronnie, pralka,lodówka, b.dobre sprzatanie, klimatyzacja niezbedna
Wyposażenie hotelu bylo kompleksowe pozwolilo na samodzielne przygotowanie posilków
Hotel wymaga odnowienia jedakże nawet w takim stanie zaspokoił oczekiwania gosci
Byliśmy bardzo zadowoleni z pobytu. Duży apartament - salon, sypialnia, dwie łazienki, aneks kuchenny w pełni wyposażony (Superior Suit). Blisko ładnej, piaszczystej plaży, przystanku autobusowego, Lidla i Grobowców Królewskich. Jedzenie dobre, szeroki wybór. Obok hotelu jest budowa, ale zupełnie nam nie przeszkadzała, bo w ogóle jej nie widzieliśmy ani nie słyszeliśmy z pokoju.
Lokalizacja hotelu, wyposażenie pokoju, baseny
Bardzo fajny hotel, codziennie sprzątany, świeża pościel , ogólnie bardzo czysto. Jedzenie pyszne z bardzo miłą obsługą do tego bar przy basenie z przystępnymi cenami. Hotel w którym można spędzić fajne wakacje.
Czystość, lokalizacja
Hotel spełnił nasze oczekiwania. Byliśmy rodzina 2+3 ( 3, 7 i 9 lat). Duży apartament, salon z przestronna kuchnią, 2 duże łazienki, sypialnia. Widok od strony parkingu, duży balon. Czysto, kosmetyki na bieżąco uzupełniane, codziennie sprzątane, ręczniki wymieniane. Na zewnątrz baseny idealne pod dzieci, pierwszy płytki, drugi około 150cm, ostatni chyba głębszy,leżaki z parasolem dostępne zawsze, bar przy basenie bardzo fajny, duże porcje w dobrej cenie, smacznie. W hotelu mieliśmy opcje śniadania i obiadokolacje. Jedzenie bardzo dobre, świeże, duży wybór, stałe pozycje przy sniadaniu, przy obiadokolacji stałe pozycje ale dodatkowo codziennie coś innego. Obsługa kelnerska bardzo miła. Położenie hotelu super, blisko piaszczystej plaży pod dzieci, do której prowadzi deptak znajdujący się między hotelem, a morzem.
Lokalizacja nad samym morzem, blisko Lidl, przestronny apartament, miła obsługa,
Gdzieniegdzie przydałaby się wymiana. Widać, że to nie najnowszy hotel. Coś co rzucało się w oczy to pęknięta szklana balustrada na balkonie oraz zlew w łazience. Jednak nie przeszkadzało to w użytkowaniu. Bardziej względy estetyczne, ew. szklana balustrada była lekko stresująca przy trójce dzieci.
Hotel i pracownicy bardzo przyjaźni. Bardzo blisko morza, z pięknym widokiem na nie.
Pokój rewelacja, wyposażony w kuchnię, dwie łazienki, salonik, sypialnię i duży taras. Bardzo smaczne i zróżnicowane posiłki.
Hotel prezentuje się naprawdę bardzo dobrze szczególnie jeżeli chodzi o pokoje. Pokój suite ma dwa łóżka pojedyncza(można złączyć) osobno toaleta i łazienka salon z kanapą, balkon, kuchnia i sypialnia z king size bed łącznie 3 pokoje plus hol więc jest to naprawdę sporo miejsca można śmiało wybrać się większą ekipą Dodatkowym atutem jest wypożyczalnia rowerów na terenie hotelu oraz spa Zdecydowanie polecam dla grupy znajomych bądź par ze względu na przepiękne widoki, bardzo dobre jedzenie oraz dobre położenie hotelu
wypożyczalnia rowerów spa duża strefa basenowa przestronne pokoje
brak zjeżdżalni dla dzieci
Promenada przebiegająca obok hotelu, wzdłuż morza aż do miasta, to coś niesamowitego. Spacery, rolki, jogging, hulajnogi i piękne widoki. Super, że naprzeciw hotelu jest Lidl i przystanki komunikacji miejskiej.
Pokoje to największa zaleta hotelu. Typu apartament, sypialnia i pokój dzienny z aneksem kuchennym, 2 łazienki, balkon lub taras, super. Jeśli z dziećmi, polecam pokoje na parterze z wyjściem z tarasu bezpośrednio na baseny.
Byliśmy w hotelu drugi raz i drugi raz była w nim bardzo liczna grupa Żydów (4 autokary). Byli głośni, zarówno w dzień, jak i w nocy. Gromadzili się np. przy basenach na jakieś zebrania, krzyczeli, nie zważali na innych gości, było to bardzo męczące. Śniadania - wciąż to samo. Obiadokolacje smaczne. Brak animacji, jakiejkolwiek rozrywki, ani w dzień, ani wieczorem. Trawa koszona w południe, w czasie plażowania. Brak zjazdu wózkiem na promenadę od strony basenu, tylko schody.
hotel OK dobra obsługa w recepcji i w restauracji.
Wszystko OK
Bez uwag
Hotel z przodu robi przygnębiające wrażenie. W środku już jest lepiej, a najlepiej od strony basenów i morza.
Blisko atrakcji historycznych Pafos oraz morza. Bardzo dobre kolacje. super pokoje i pokojówki.
Budowa obok hotelu, słabe śniadania, , zimna woda w basenie krytym .
Bardzo przyjemny hotel. Super usytuowany. Piękne widoki na morze. Blisko do bardzo ciekawych miejsc. Polecam!!
Czystość. Funkcjonalność. Wszystko w zasięgu kilku kroków.
barak
Hotel godny polecenia! Obsługa miła jedzenie ok! Lokalizacja super!
Nie znalazłem minusów
Bardzo ładnie, razem z żoną jesteśmy zadowoleni z hotelu, blisko plazy, niedaleko pełno zabytków, z miłą chęcią powtórzyłbym pobyt :) w pokoju jest wszystko, kuchenka, zmywarka, automat, codziennie sprzatane pokoje przyszne codzienne śniadania jak i obiadokolacje, najlepsze były owoce morza, szkoda ze nie załapaliśmy sie na krewetki :(
Wyjście na promenadę, bliskość morza, bardzo dobre jedzenie(swieze), dookoła pełno zabytków i blisko do sklepów.
Wymaga odnowienia
Hotel bardzo dobrze położony. Blisko morza, plaży, blisko też do przystanku autobusowego z którego co 10 min jadą autobusy do centrum lub coral bay. Blisko też do sklepu Lidl na tanie zakupy. W hotelu czysto, bardzo dobre jedzenie, miła obsługa. Jak najbardziej polecam
Ostatnio mieliśmy okazję przebywać podczas okresu zimowego w Hotelu Capital Coast Resort & Spa. Jest to hotel usytuowany przy samym brzegu wyspy. Sam hotel jest dość zwykły ale w połączeniu z dwoma basenami, przystrzyżonym ogrodem oraz ogromną ilością palm daje nieziemski efekt. Szczególnie uwydatnia się to podczas zachodu słońca, który frontowo oświetla cały hotel oraz ogród. 🚗✈️Jeśli chodzi o transport z lotniska w Pafos to jest to 15-20 minut autobusem a sam hotel jest jednym z pierwszych przystanków jeśli decydujemy się na transport z biura podróży. Jeśli natomiast decydujemy się na podróż samochodem to przed hotelem znajduje się duży parking dla samochodów.🚗✈️ 🚲🛣️Od hotelu ciągnie się chodnik dla pieszych/droga rowerowa, którą można dojść bezpośrednio do znajdującej się obok plaży oraz do Królewskich Grobowców czy wykonać dłuższy spacer (około 45 minut) do serca Pafos jakim jest piękny Port, w którym kupić można pamiątki, zjeść, wypić się czy też po prostu spędzić czas w dużym gronie ludzi. Capital Coast oferuje też możliwość wynajęcia roweru w cenie 10 euro dzień/15 euro dwa dni dzięki czemu w bardzo szybki sposób jadąc wybrzeżem trafimy dokładnie do tego miejsca. Jeśli planujemy jednak zwiedzić stare miasto w Pafos to znajduje się ono około 25/30 minut spacerem w głąb wyspy.🚲🛣️ 🌴🌊Hotel posiada własny bezpośredni dostęp do morza oraz malowniczy ogród z palmami kończący się małymi klifami, o które rozbijają się morskie fale. Wokół hotelu po lewej stronie znajdziemy plażę Venus, a po prawej trwa budowa nowo powstającego hotelu (luty 2024). Mimo trwających tam prac budowlanych hotel oraz jego otoczenie sprawiają wrażenie wyciszonych przez co można delektować się pobytem nad basenem, morzem czy też z kawą przy stoliku przed hotelem. Ponadto w ogrodzie znajduje się duża ilość leżaków, która jeszcze bardziej umila spędzanie czasu w ciepłym cypryjskim słońcu. Warto wspomnieć, że hotel nie jest przeludniony ponieważ posiada on tylko 4 piętra przez co nie ma się wrażenia przebywania w turystycznym ścisku. Ponadto bardzo dużą zaletą jest możliwość wyjechania na dach budynku, na którym można podziwiać bez żadnych przeszkód zachodzące słońce. 🌴🌊 🏊🏼💆🏼Sam hotel sprawia wrażenie nowoczesnego, lecz da się znaleźć w nim parę miejsc które wymagają renowacji. Mimo wszystko oferuje on różne udogodnienia takie jak basen znajdujący się na poziomie -1 z przeszkloną szybą aby docierało tam światło naturalne. W tym samym miejscu znajdują się dwie sauny, jacuzzi, płatna część SPA oraz siłownia (uboga w sprzęty). 🏊🏼💆🏼 🏪 Dla osób z wykupionym niepełnym wyżywieniem dobrą informacją jest że blisko hotelu (5 minut spacerem) znajduje się Lidl w cenach podobnych do tych panujących w Polsce. Warto brać to pod uwagę, gdyż na Cyprze wielki market nie jest codziennością w każdym miejscu. 🏪 🛌🏼 Kolejny nieodzowny punkt każdego wypadu? Pokoje. I tutaj możemy się na chwilkę zatrzymać. O ile pokoje same w sobie nie są brzydkie czy odrzucające to ewidentnie wymagają renowacji, odpadający w niektórych miejscach tynk ze ścian, stare umeblowanie, łazienki starego typu to nie to czego wymaga się od czterogwiazdkowego hotelu. Plusem jest na pewno to że pokoje są ogromnych rozmiarów. Sami otrzymaliśmy pokój z wielkim salonem z TV, aneksem kuchennym (wyposażony w podstawowe sprzęty kuchenne + pralka), dwoma łazienkami oraz sypialnią z TV (był nawet jeden polski program). Ponadto są one bardzo dobrze oświetlone gdyż światło naturalne dociera przez dwa przeszklone balkony. Pokoje były czyste. Posiadały klimatyzacje, podstawowe niezbędniki łazienkowe, suszarkę do włosów, deskę do prasowania, oraz ręczniki. 🛌🏼 🥐☕I teraz punkt kulminacyjny interesujący każdego podróżnika - jedzenie. Do dyspozycji gości dostępna jest restauracja zawierająca 50 stolików (2,3,4,6 i 8-osobowe), która jest pięknie przeszklona z widokiem na morze a sama w sobie sprawia wrażenie bardzo zadbanej. Dodatkowo przy restauracji znajduje się bar, w którym można zakupić różnego rodzaju wyśmienite alkohole. Obsługa hotelu na którą trafiliśmy spisywała się świetnie, od szybkiego organizowania stolików, poprzez udzielanie pomocy w każdej sprawie z którą klient hotelu miał problem, aż po cudowne podejście do dzieci. Wybór jedzenia był mocno rozwinięty, a każdy mógł znaleźć coś dla siebie natomiast mało można doświadczyć bezpośrednio cypryjskiej kuchni, większość to standardowe europejskie posiłki. Nie można jednak mówić o monotonii, gdyż poza stałymi posiłkami było wiele różnych zmiennych udogodnień. Na śniadaniu natomiast woda, soki oraz kawy serwowane było do wyboru do koloru za darmo, do kolacji wszystkie napoje płatne.🥐☕ Hotel jest dobrze dostosowany zarówno dla dzieci jak i dorosłych, nie brakuje mu atrakcji natomiast wiele z nich, czy też pokoje wymagają najzwyczajniej renowacji. Największym atutem tego hotelu jest nieziemski widok na zachody słońca. Warto samemu odwiedzić Capital Coast i dać przekonać się urokom tego miejsca. 🌄
☀️Zalety☀️ + Fenomenalna obsługa + Otoczenie i cisza + Dobre jedzenie + Widoki + Piękny ogród + Blisko lotniska + Baseny zarówno dla dzieci jak i dorosłych
🌐Jeśli chodzi natomiast o wady to jedną z niezaprzeczalnych jest wifi które niby powinno obejmować cały hotel, a w praktyce wygląda to tak że szybki Internet znajduje się w recepcji oraz pokojach blisko jej usytuowanych a w pokojach w skrajnych częściach hotelu praktycznie nie istnieje. Warto mieć to na uwadze, jeśli planuje się dużo korzystać z Internetu podczas wypoczynku.🌐 🌧️Wady🌧️ - Słabe wifi (poza pokojami przy recepcji) - Elementy wymagające renowacji
Pobyt w lutym 2024 z rodziną z biurem TOP TURISTIK. Pokój przepiękny / salon, sypialnia, aneks kuchenny dwie łazienki/. Czystość super - codziennie sprzątany, wymiana ręczników , nawet zmywanie naczyń w zmywarce. Aneks kuchenny wyposażony we wszystko /naczynia, kieliszki, talerze, zmywarka, pralka, duża lodówka, mikrofalówka/. Widok z okna - bajeczny, jedzenie wspaniałe - rano bufet śniadaniowy, wieczorem bufet obiadowy - 5 potraw ciepłych i wiele innych zimnych, sałatek - mnóstwo deserów, ciast, owoców. W hotelu prawie sami Polacy. Było przepięknie. Jak będę wracał na Cypr, nie zawaham się - wrócę.
Pokój minimum 50 m, piękny widok, komfort, jedzenie, obsługa, sauny.
Brak napojów do obiadu.
Hotel czysty I zadbany, chociaż już nieco zniszczony. Pokoje czyste, codziennie sprzątane, jedzenie różnorodne, można się najeść, miła obsługa. Pokoje wymagają odnowy, ale są czyste I sumiennie sprzątane.
Dużym plusem jest bardzo dobra lokalizacja. Nasz apartament zaskoczył nas wygodą i przestronnością. Mieliśmy piękny widok na morze.
Obsługa miła ale korkociągu do wina, z recepcji nie doczekaliśmy się do końca pobytu.