Capital Coast Resort & Spa

3.7

Pokój - salon z aneksem kuchennym, wyposażenie kompletne AGD + pralka, telewizor z polskim programem. Sypialnia duża z szafą i tabletka duże lustro, telewizor. Główna łazienka z wanną i prysznicem, 2 umywalki. Dodatkowo toaleta z umywalką. Cała powierzchnia około 45m.

Pobyt w tym hotelu to bardzo mile zaskoczenie. W ramach pokoju suite otrzymaliśmy apartament z osobna sypialnia i dwoma lazienkami (dwie osoby dorosłe i dziecko). Bardzo fajny basen zewnetrzny i wewnetrzny(podgrzewany) oraz sauna i jacuzzi.

Ogólnie pobyt oceniam pozytywnie, hotel ma świetną lokalizację. Personel jest bardzo miły i pomocny. Stara się zadbać o porządek i czystość w hotelu. Łóżka ścielono codziennie, ręczniki wymieniano co drugi dzień. Jedzenie dobre, choć śniadanie były dość monotonne.

Super miejscówka, blisko do miasta, do morza i na promenadę. Obsługa hotelowa bardzo dobra, przy sprzątaniu pokoi oraz przy obsłudze na stołówce. O każdym czasie obsługa służyła pomocą.

Pokój ok, łazienka duża ale grzyb i odpadające kafle. Balkon odpadające kafle i grzyb. SPA w piwnicy smród i grzyb.

Nazwa  Capital Coast Resort & Spa
Miejsce  Cypr / Cypr Południowy / Paphos
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do kuchni / aneks kuchenny, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis

Historyczne ruiny w Pafos z mozaikami i antycznymi świątyniami

Piękne plaże z krystalicznie czystą wodą i złotym piaskiem

Tętniące życiem miasta Limassol i Larnaka z licznymi atrakcjami

3.7

Wyświetlono 232 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Aneta

Pobyt - Luty 2025

Zalety

Piękny widok, spokój, duży balkon łączący salon z sypialnia. Wifi w cały hotelu za free.

Wady

Hol główny obszerny, w który stoją zniszczone kanapy. Brak zieleni.

Pobyt - Luty 2025

Zalety

Duże pokoje z balkonem Bardzo dobre i różnorodne jedzenie Możliwość wyporzyczenia rowerów Miła i rzetelna recepcja 24h

Wady

Brak darmowych napojów na kolacji, kelnerzy wprowadzają w błąd klientów proponując im napoje, a później przynosząc rachunek który płacimy przy wymeldowaniu. To tak naprawdę jedyna wada.

Pobyt - Luty 2025

Zalety

- lokalizacja - obsługa hotelu - dobre jedzenie - duży pokój z aneksem kuchennym ( pralka, lodówka )

Wady

- hotel wymaga ogólnego odświeżenia

Dawid

Pobyt - Luty 2025

Zalety

Lokalizacja, cena, obsługa.

4.7
Tomek

Pobyt - Luty 2025

Zalety

Tylko lokalizacja

Wady

Grzyb i smród.

4.9

Pobyt - Styczeń 2025

Napiszę opinię, bo zajęło mi mnóstwo czasu przez wyjazdem, aby upewnić się, że dokonałam dobrego wyboru - tak bardzo różne były odczucia wczasowiczów. Dlatego chcę pomóc innym w tej sprawie i powiem Wam jak jest :) Ten hotel zasługuje na maksymalnie trzy gwiazdki, cztery to może mieli, ale 15 lat temu, nie wiem kto ich kontroluje i czy w ogóle. Jeśli dotychczas byłeś w miejscach oznaczonych trzema gwiazdkami, nie masz specjalnych oczekiwań to ten hotel będzie okej, a jak zobaczysz widok z tarasu to będziesz w niebo wzięty i nic ponad to nie będzie już ważne :))))) Jeżeli natomiast podróżujesz jedynie do czterech gwiazdek i wyżej to będziesz zawiedziony BARDZO. Basen, strefa SPA-koszmar, odpadający tynk, ledwo dychająca sauna, nikogo z obsługi plus nerwy, bo na przykład dwóch pijanych młodzieńców paliło papierosy siedząc sobie radośnie i drąc się w basenie!! Chloru dają tak dużo, że jeszcze czujesz go na następny dzień, temperatura wody do zniesienia. Jeśli chcesz puścić nastolatka samego - nie polecam, zero kontroli, ratownika, dziki zachód. Obsługa w restauracji, przy posiłkach miła, serdeczna, ale widać, że ledwo sobie radzą, że są bardzo zmęczeni, z reguły starsi ludzie, codziennie kilkoro tych samych pracowników i wszystko na ich głowie. Jajecznica, wędliny, mięsa, torciki, słodycze - bardzo niskiej jakości :(( Z owoców tylko jabłka, banany, pomarańcze, mandarynki i z puszki: brzoskwinie/gruszki. Jeśli jesteś styrany codzienną obsługą rodziny, pracą zawodową, gotowaniem i wyjeżdżasz, aby wreszcie samemu dobrze zjeść i mieć przyjemność to niestety - zawiedziesz się. Na salę wchodzą koty, obsługę to średnio interesuje, że człowiekowi wskakuje brudny kot na kolana między jednym kęsem a drugim (zaznaczam, że sama mam kota (nie tylko w głowie) i kocham zwierzęta, ale niekoniecznie obce podczas posiłku). Jeśli dostaniesz pokój z widokiem na morze (najlepiej dopłacić), to będzie pięknie, robi wrażenie, kawka na tarasie i te sprawy, jeśli natomiast gdzieś z boku z widokiem na budowę to już makabra. Pokoje duże, dostępny aneks kuchenny, są to po prostu małe mieszkania (my trafiliśmy na odnowione- boję się myśleć jak wyglądają starsze wersje opisywane szczegółowo przez innych). Niestety wszystko słychać, akustyka męcząca, z toalet wydobywał się nad ranem okropny zapach, spłuczki wadliwe i takie tam inne niedogodności..Dwa razy także wysiadł prąd, raz na dłużej więc przenieśliśmy się do innego pokoju. Zawiedzeni brakiem owoców morza w hotelu wyruszyliśmy do lokalnego marketu i dzięki kuchence w pokoju mogliśmy sami przygotować sobie świeże krewetki, kalmary itd.. Ogólnie jest to hotel wybudowany lata temu z ogromnym rozmachem i fantazją, ale został "osierocony", takie mam wrażenie. Wystrój, jeśli w ogóle możemy o nim mówić jest siermiężny, bez żadnego polotu, byle jakkolwiek wyglądało, bar smutny, restauracja smutna i tak dalej, niby nieistotne, ale jednak miło jak jest estetycznie? Kort tenisowy całkowicie zaniedbany (opuszczony), żadnego kącika, pomieszczenia dla dzieci, zero imprez wieczornych, zero ŻYCIA w tym całym obiekcie (nie żebym była fanką socjalizowania się i karaoke do białego rana, ale jeśli podróżujesz z dziećmi/nastolatkami to fajnie ich gdzieś "upchnąć" :))) Także nic tylko brać auto i znikać na całe dni :)))) Mam nadzieję, że pomogłam Państwu podjąć decyzję. Pozdrawiam.

Zalety

Położenie, komunikacja miejska, plaże, spacery, widoki, zielona trawka, Lidl, duże pokoje - mieszkania wręcz! Idealne dla rodzin z dziećmi kiedy trzeba coś ugotować czy wyprać. Przeciętny poziom wszystkiego, wystarczający do przetrwania.

Wady

Za mało personelu, hotel jest wręcz jak opuszczony. Jedzenie jest przeciętne, często niskiej jakości, ale koniec końców każdy coś dla siebie znajdzie, jeśli natomiast liczysz na jakieś dania specjalne czy ucztę dla podniebienia to się zawiedziesz. Idą na ilość, nie na jakość. Przykładowo - w innym hotelu na Cyprze w hotelu 4* rano można było wypić sok z pomarańczy świeżo robiony i wspaniałą kawę. Tutaj kawa była niskiej jakości a sokiem nazywali wściekle słodki napój pomarańczowy.

Łukasz

Pobyt - Styczeń 2025

Hotel starszej daty z deficytami. Cena pobytunie niezbyt wysoka, dlatego tym uzsasadniam deficyty. Widać ubytki farb na balkonach (zapewne wywołane bliskością morza i solą z bryzy.) Pokoje duże, przestronne, ale też gołe (mało umeblowane). Łóżka z twardym materacem, wygodne. Basen wewnętrzny duży, woda wystarczająco ciepła, ale widać ubytki w płytkach, czy zawilgocenia na ścianach, a mała ilość światła w pomieszczeniu nie pomaga. Ale... dzieci nie zwracały na to uwagi i były bardzo zadowolone. Sauna z bardzo starym drewnem do wymiany. Duża, przestronna. Basen zewnętrzny duży, ale zamknięty w styczniu. Inne hotele miały różnie w tym czasie z tego co widzieliśmy. Niektóre otwarte z podgrzewaną wodą, niektóre nie. Jedzenie w porządku, ale bez szału. Dla nas wystarczająco zarówno śniadania jak i kolacje. Dużo warzyw, jakieś mięsa ale my nie jemy. Desery z głębokiego mrożenia - nie warto. Siłownia ok. Ale zdecydowanie lepiej iść pobiegać nabrzeżem (mnóstwo osób biega rano) ale aktywny spacer po okolicy. Mieliśmy widok na morze - ładne zachody słońca. Miła obsługa, zarówno pokojową jak i w recepcji. Nasze dzieci zachwycone wczasami. My rodzice, powiedzmy, że przyjmujemy taki stan bez narzekania.

Zalety

- przestronny, - smaczne jedzenie - blisko morza

Wady

- dużo ubytków w elewacji itp. - średnio ładne pokoje, - brzydki wygląd basenu - stare deski sauny

IBW

Pobyt - Styczeń 2025

Hotel przyjemny ale wymaga kilku remontow, szczegolnie basen wewnetrzy i strefa SPA , z ktorej sie korzysta szczegolnie w okresie zimowym. Jedzenie bardzo dobre. Polozony przy morzu, ladna , piaszczysta plaza bardzo blisko i piekna dluga promenada . Pokoje bardzo duze i dobrze wyposazone, jednak dalo sie odczuc brzydkie zapachy z kanalizacji i wentylacji. Generalnie polecamy!

Krzysztof Z.

Pobyt - Styczeń 2025

Jest to okazały obiekt, ale widać, że czas remontu zbliża się nieubłaganie. Pokój to w zasadzie mieszkanie: salon z kuchnią, sypialnia plus 2 łazienki. Balkon z bocznym widokiem na morze. Byliśmy w styczniu i zaletą okazał się wewnętrzny basen w którym woda była ciepła. Okolica bardzo atrakcyjna. Restauracja bardzo dobra. Ogólnie byliśmy pozytywnie zaskoczeni bo zapłaciliśmy bardzo mało i spodziewaliśmy się dużo gorszych warunków.

Zalety

Dobre jedzenie, szybkie wifi, miła obsługa, dobra lokalizacja.

Wady

Hotel mocno zużyty. Jeśli razi cię gdzieniegdzie odpadająca farba, popękane płytki, przeciekający czajnik i masa drobnych bzdur to daj sobie spokój.

Angelika

Pobyt - Styczeń 2025

Czysto w pokojach, dostaliśmy bardzo duży pokój z widokiem na morze i super wyposażonym. Bylo pyszne jedzenie i bardzo miła obsługa. W zupełności wystarczający dla moich standardow

Zalety

Blisko plaży, basen wewnętrzny podgrzewany i sauny

Wady

Dla mnie nie ma

RafKa

Pobyt - Grudzień 2024

Hotel bardzo mocno nadgryziony zębem czasu, łazienki mocno zużyte, drzwi kabiny prysznicowej zepsute, na balkonie odpadający tynk i kafle, a woda po deszczu lała się jeszcze kolejną dobę z balkonu powyżej. Spa nie działało wogóle, jedna niedogrzana i brudna sauna, a nad basenem spadający tynk z sufitu, który lądował miedzy leżakami i w wodzie również. Poza tym w hotelu brak jakichkolwiek atrakcji czy animacji, nie było się gdzie podziać i co robić wieczorami z dziećmi. Kort tenisowy na którym nam zależało wyglądał jak basen. Nie polecam.

Zalety

Piękne widoki i bliskość morza

Wady

niski standard brak zaplecza sportowego i spa brak animacji i innych atrakcji basen do remontu brudno

5.9
Paulina

Pobyt - Grudzień 2024

Hotel ładny, zadbany. Pokoje duże (2 łazienki, sypialnia, kuchnia oraz salonik), niby sprzątane codziennie ale nie jest to bardzo dokładne. W pokoju plaga mrówek, były dosłownie wszędzie oraz karaluchy. Mały wybór śniadań ale myślę że każdy coś znajdzie dla siebie.

Zalety

Blisko plaży oraz deptak wzdłuż morza którym dojdziemy np. do portu

Wady

Mrówki oraz karaluchy w pokoju Niedokładne sprzątanie pokoi

Aleksandra

Pobyt - Grudzień 2024

Byliśmy już 2 raz w tym hotelu, wygodne studio 2 pokojowe wyposażone w pralkę, lodówkę, mikrofalówkę i wszystko co potrzebne, 2 łazienki co jest plusem przy 4 osobowej rodzinie, smaczne śniadania, cudowna okolica na spacery i wypoczynek z dala od miasta i hałasu , na terenie hotelu basen podgrzewany , sauny , przed sezonem i poza sezonem hotel działa a ludzi mało , na śniadaniach dużo więcej Ludzi niż na kolacji

Zalety

lokalizacja jedzenie

Wady

kawa ale to jest mały szczegół:]

Pobyt - Grudzień 2024

Hotel moim zdaniem był w bardzo dobrym stanie pokoje przestronne balkon z widokiem na morze jedzenie bardzo dobre plus to że względu że było deszczowo duży plus daje tutaj basen wewnątrz jacuzzi sauna i siłownia. Można dojść promenadą z pięknymi widokami na morze do portu. Lokalizacja była świetna wszędzie blisko miła obsługa.

Zalety

Basen wewnętrzny, widok na morze, obok hotelu Lidl, przystanki autobusowe,

Wady

Brak plaży przy hotelu, 1 winda

Pobyt - Listopad 2024

Polecam lokalizacja super, blisko Lidl super plaża przy hotelu. W pokojach czysto i 2 x dziennie sprzątanie jedzenie smaczne.Baseny na zewnątrz nie podgrzewana woda średnia strefa spa

Zalety

Dobre położenie Smaczne jedzenie Miła obsługa

Wady

Baseny nie są podgrzewane Strefa spa brudno

1.0
Tomasz

Pobyt - Listopad 2024

Stanowczo nie polecam tego hotelu 2 gwiazdki to max wszystko wymaga generalnego remontu płacisz za pokój z widokiem na morze a dostaniesz dziadostwo z widokiem na basen jedzenie to tragedia monotonia lepiej iść coś zjeść na miasto

Zalety

Wady

Wszystko jedzenie rudera wymaga remontu wszystko się sypie

Grażyna

Pobyt - Listopad 2024

Pobyt w hotelu wspaniały, wygodny bardzo przestronny pokój z widokiem na morze , dla 2 osób idealny o dużej powierzchni i salonie z aneksem kuchennym. Bardzo dobre wyposażenie. Komfortowo. czysto , częste wymiany pościeli i ręczników.

Zalety

Świetna lokalizacja, dobre położenie , wszędzie blisko ,organizacja i dobre posiłki. Cudowne spacery promenadą. Cisza spokój , pełny relaks.

Wady

Do wymiany wersalki w salonie czuć że wysłużone, raczej nie wygodne w przypadku konieczności dodatkowego spania.

Zbigniew

Pobyt - Listopad 2024

Może nie doskonały ale bardzo dobry. Blisko do morza choć nie do plaży. Spokojna okolica. Blisko do zabytków, miła obsługa.

Zalety

Bardzo przestronne pokoje (salon, kuchnia z wyposażeniem, osobna ubikacja, łazienka z wanną, kabiną prysznicową i dwoma umywalkami ), sypialnia. Całość ok. 50m2. Sauna bezpłatnie.. Codzinne sprzątanie z wymianą ręczników. Przestronny balkon.

Wady

Trochę zimna woda w basenie wewnętrznym. Potrawy nigdy nie były gorące choć ciepłe.

Pobyt - Listopad 2024

Hotel lata świetności ma już za sobą, ale nie można narzekać! To tylko miejsce do spania. Duży plus za mega wygodny materac oraz bogate wyposażenie aneksu kuchennego. Jedzenie bardzo dobre. Położenie hotelu doskonałe!

Zalety

wyposażenie pokoju położenie wyżywienie

Wady

dużo usterek/niedoróbek dwa razy mieliśmy karalucha w pokoju

Wojciech

Pobyt - Listopad 2024

Pobyt fajny Pokoje super Wszystko ok jedynie jedzenie mogło być lepsze Bylem 4 dni i zawsze jedzenie przecietne Basen tez bez szalu

Zalety

Pokoje przestronne Bliskość fajnej plazy i dobre polozenie

Wady

Jedzenie przeciętne

Capital Coast Resort & Spa