Unikatowe na skalę światową budowle (Burdż Chalifa, Burj Al Arab, Wyspy Palmowe).
Dużo atrakcji dla dzieci (m.in. Dubai Aquarium & Underwater Zoo).
Dużo religijnych zabytków (m.in. Jumeirah Moschee).
Dużo markowych sklepów i wyjątkowych bazarów (m.in. bazar złota).
Hotel Canal Central Business Bay to miejsce, do którego wracamy z ogromną przyjemnością. Dubaj to jedno z tych miast, do których zawsze chce się wracać – pełne kontrastów, nowoczesności i luksusu. Miałem już okazję być tam trzy razy razem z moją dziewczyną, a dwa razy wybraliśmy właśnie Canal Central Business Bay. Za każdym razem hotel spełniał nasze oczekiwania i zapewniał niezapomniane wrażenia. Już od samego początku można poczuć, że obsługa jest na najwyższym poziomie – pracownicy hotelu są profesjonalni, pomocni i życzliwi. Zawsze czujemy się tu jak mile widziani goście, a każdy członek zespołu dba o nas z pełnym zaangażowaniem. Widać, że praca sprawia im przyjemność, co przekłada się na świetną atmosferę i komfort gości. Jednym z największych atutów hotelu jest przepiękny basen z niesamowitym widokiem na Burj Khalifę. To zapierające dech w piersiach doświadczenie, zwłaszcza rano, gdy miasto budzi się do życia, lub wieczorem, kiedy Downtown rozświetla się tysiącami świateł. Sam basen jest przestronny, z wygodnymi, luksusowymi leżakami wokół, co zapewnia pełny komfort i swobodę. Dzięki odpowiedniej liczbie miejsc nie ma tłoku, co umożliwia relaks bez zakłóceń. Warto wspomnieć o śniadaniach serwowanych w hotelu, które są na bardzo wysokim poziomie. Oferta jest bogata, obejmująca zarówno klasyczne dania, jak omlety czy tosty, jak i bardziej wyszukane propozycje, które przenoszą nas w różne zakątki świata. Świeże składniki i doskonale przygotowane potrawy gwarantują, że śniadanie to idealny początek dnia. Obsługa w restauracji jest pomocna i zawsze dba o to, aby niczego nie zabrakło. Lokalizacja hotelu to kolejny atut. Canal Central Business Bay znajduje się blisko Dubai Mall oraz Downtown, co znacznie ułatwia przemieszczanie się po mieście. Dzięki temu taksówki są stosunkowo tanie, co stanowi dużą zaletę w Dubaju, który rozciąga się na około 40 km wzdłuż wybrzeża. Taksówki są zawsze dostępne pod hotelem, a jeśli potrzeba dodatkowej pomocy, obsługa szybko zamawia samochód. Hotel wyróżnia się także nieskazitelną czystością. Pokoje są codziennie sprzątane, a pościel wymieniana, co zapewnia wysoki standard higieny i komfortu. Dodatkowo hotel oferuje usługę room service, która jest na najwyższym poziomie. Dania serwowane w pokojach wyglądają jak z restauracji Michelin, co sprawia, że nawet kolacja w pokoju staje się wyjątkowym doświadczeniem. Na parterze hotelu znajduje się przytulna kawiarnia, która jest idealnym miejscem na popołudniową przerwę przy kawie lub herbacie. Serwowane napoje mają niepowtarzalny smak, a ich aromat dopełnia atmosferę tego miejsca. Dla osób, które chcą zabrać kawałek Dubaju do domu, dostępny jest sklepik z pamiątkami, gdzie można znaleźć tradycyjne przedmioty związane z kulturą Bliskiego Wschodu oraz nowoczesne upominki. Dodatkowo, hotel posiada bankomat, co jest bardzo wygodne, zwłaszcza w turystycznym miejscu. Sama okolica hotelu zachęca do spacerów. Business Bay to nowoczesna dzielnica Dubaju, pełna przestronnych chodników i urokliwych widoków na kanały oraz wieżowce. Spacerowanie po okolicy, zwłaszcza wieczorem, gdy Dubaj rozświetla się tysiącami świateł, jest niezapomnianym przeżyciem. Bliskość Downtown sprawia, że można łatwo wybrać się na pieszą wycieczkę, odkrywając nowoczesną architekturę i energię miasta. W okolicy znajduje się również wiele restauracji i kawiarni, co sprawia, że nigdy nie brakuje pomysłów na spędzenie wieczoru. Hotel Canal Central Business Bay wyróżnia się na tle innych miejsc, które odwiedziliśmy w Dubaju. Zapewnia komfort, luksus i wyjątkową atmosferę, która pozwala w pełni poczuć charakter Dubaju. Każdy szczegół – od obsługi po doskonałe wyposażenie i lokalizację – sprawia, że jest to idealny wybór dla osób szukających relaksu. Kiedy planujemy kolejny wyjazd do Dubaju, ten hotel jest zawsze naszą pierwszą myślą. Jedynym drobnym minusem jest to, że słońce na basenie jest dostępne tylko do około godziny 13-14. Jednak biorąc pod uwagę wysokie temperatury w Dubaju, nie jest to dużym problemem – można wtedy skorzystać z cienia lub wybrać się na zwiedzanie. Mamy nadzieję, że jeszcze wiele razy będziemy mieli okazję tu wrócić, by ponownie cieszyć się luksusem i spokojem tego wyjątkowego miejsca.
Hotel Canal Central Business Bay wyróżnia się profesjonalną obsługą, przestronnym basenem z widokiem na Burj Khalifę, oraz wyjątkowym śniadaniem o szerokim wyborze dań. Doskonała lokalizacja blisko Dubai Mall i Downtown ułatwia zwiedzanie. Hotel oferuje także wysoki standard czystości, doskonały room service, kawiarnie, sklepik oraz bankomat na parterze. Okolica sprzyja spacerom i odkrywaniu atrakcji turystycznych Dubaju.
Jedyną zauważalną wadą hotelu Canal Central Business Bay jest ograniczona ekspozycja na słońce przy basenie, dostępna jedynie do godziny 13-14. Wysokie temperatury w Dubaju mogą sprawić, że po tej godzinie słońce zniknie, ale goście mogą skorzystać z cienia lub udać się na zwiedzanie miasta.
Na szczególną uwagę zasługują śniadania – były wyjątkowo smaczne, z bogatym wyborem dań, które zadowolą nawet wymagających gości. Lokalizacja to kolejny duży plus – hotel położony jest blisko Downtown, Burj Khalify i Dubai Mall, co czyni go świetnym wyborem dla osób planujących zwiedzanie najważniejszych miejsc w Dubaju. Basen z barem okazał się idealnym miejscem do relaksu, a jakość obsługi przekroczyła moje oczekiwania – personel był niezwykle uprzejmy i zawsze służył pomocą. Czystość hotelu była na najwyższym poziomie, co naprawdę uprzyjemniało pobyt. Jedynym minusem był ograniczony dostęp do słońca na basenie – słońce jest tam tylko do około 13-14, co może być drobnym minusem dla tych, którzy lubią się opalać przez cały dzień. Niemniej jednak, cały pobyt oceniam jako fantastyczny i z czystym sumieniem polecam ten hotel!
Zalety: • Pyszne i urozmaicone śniadania • Świetna lokalizacja, blisko Downtown, Burj Khalify i Dubai Mall • Basen z barem, idealny do wypoczynku • Uprzejma i profesjonalna obsługa • Wysoki standard czystości
Wada: • Słońce na basenie dostępne tylko do około 13-14
Mój ostatni pobyt w 5-gwiazdkowym hotelu z widokiem na Burj Khalifa był absolutnie niezapomniany. Widok z pokoju zapierał dech w piersiach, szczególnie wieczorem, gdy wieża była pięknie oświetlona. Restauracja hotelowa serwowała przepyszne jedzenie – zazwyczaj nie wstaję na śniadania, ale te były tak wyśmienite, że nie mogłem ich przegapić. Obsługa była przemiła i zawsze gotowa pomóc. Hotel znajduje się bardzo blisko Downtown, co oznacza, że taksówki były tanie, a zakupy w pobliskich supermarketach były naprawdę ekonomiczne. Co więcej, ceny w restauracjach w okolicy były porównywalne do tych w Polsce. To był mój trzeci raz w Dubaju i drugi pobyt w tym hotelu, i za każdym razem jestem pod wrażeniem! Warto dopłacić nieco więcej, aby poczuć odrobinę luksusu, który ten hotel oferuje. Co było naprawdę szokujące, to nieskazitelna czystość – pościel w pokoju była zmieniana codziennie! Niczego nam nie brakowało, a obsługa dbała o każdy szczegół. Dodatkowo, hotel oferuje szereg udogodnień, takich jak luksusowe spa, basen na 3. piętrze z idealnym widokiem na Business Bay i Burj Khalifę oraz nowoczesne centrum fitness, co sprawia, że każdy dzień można spędzić w pełnym komforcie. Przy zameldowaniu otrzymaliśmy vouchery na darmowe drinki w hotelowej restauracji, co było miłym zaskoczeniem i pozwoliło nam cieszyć się wieczorem w wyjątkowej atmosferze. Dodatkowo, dostaliśmy wejściówki do ich drugiego hotelu na plaży, który znajduje się na Palm Jumeirah – idealne miejsce na relaks i podziwianie pięknych widoków. Restauracja hotelowa oferuje również dostawę jedzenia do pokoju, co sprawia, że mogliśmy cieszyć się wyśmienitymi posiłkami w pełnym komforcie naszego pokoju. Raz byliśmy w Dubaju w innym, tańszym hotelu i nigdy tam nie wrócimy, ponieważ Canal Central Hotel przebił wszystko – wszystko jest na najwyższym poziomie. Jeśli marzysz o wakacjach, które łączą luksus, komfort i niezapomniane widoki, to ten hotel jest idealnym wyborem. Dodatkowo, bliskość największych atrakcji Dubaju sprawia, że każda chwila spędzona tutaj jest pełna wrażeń. Od tętniącego życiem Downtown po relaksujące wieczory z widokiem na Burj Khalifa – to miejsce ma wszystko, czego potrzebujesz. Na pewno wrócę tutaj jeszcze raz! Serdecznie polecam każdemu, kto pragnie wyjątkowych wakacji w sercu Dubaju.
-Pokoje z zapierającym dech w piersiach widokiem na Burj Khalifa, szczególnie pięknym wieczorem. - Restauracja hotelowa serwuje pyszne śniadania, których nie można przegapić. - Przemiła obsługa - Bliskość Downtown:Tanie taksówki i ekonomiczne zakupy w supermarketach. - Restauracje mają ceny porównywalne do tych w Polsce. - Nieskazitelna czystość:Codziennie zmieniana pościel w pokojach. - Luksusowe udogodnienia, spa - Basen na 3. piętrze z idealnym widokiem na Business Bay i Burj Khalifę.
Byłem dwa razy i uważam, że hotel nie ma wad!
Hotel na wysokim poziomie ! Polecam! Pomocny personel
Hotel zlokalizowany bardzo blisko różnych atrakcji, więc nie zapłacimy za taksówkę za dużo!
Basen
Hotel godny polecenia, dogodna lokalizacja, blisko komunikacji miejskiej. Śniadania bardzo smaczne, basen bardzo atrakcyjny. Polecam
Lokalizacja, basen, śniadania
Dużo budów wokół hotelu
Bardzo komfortowy hotel. Pokoje czyste, obsługa miła i bardzo zaangażowana w pomoc, jedzenie swieże, urozmaicone. Brak negatywnych spostrzeżeń. Woda w basenie zewnętrznym podgrzewana do 29 stopni,
Położenie, wyposażenie, obsługa
Ogólne wrażenie jest dobre. Dobre kolację, różnorodne, śniadania typowo europejskie. Jest szeroki wybór. Napije takie jak wida i soki z dystrybutorów są dostępne beż opłaty do posiłków. Pyszna kawa bez limitow.Jedynie gazowane typu cola i soki wyciskane za opłatą. Piekny hol i restauracja, jadalnia. Obsługa bardzo miła i usmiechnieta. W pokoju hotelowe aa kapcie, szczoteczki do zębów, myjka do ciała. Szlafroki, wszystkie płyny, szamponu, odżywka, grzebień, łyżka do butów, ręczniki codziennie wymieniane.
Bliskość do Downtown. Posiłki. Basen Codzienne sprzątanie pokoju.
Daleko od metra, musieliśmy dojeżdżać taxi, 13 dirhamow. W pokoju od ulicy na 10 pietrze było słychać hałas dochodzący z drogi oraz budowy na wprost. Wszędzie na około coś budują. Widok z taras też jest na budowy i dźwigi.
Bardzo przyjemny pobyt .Piękne widoki,pyszne jedzenie super personel.
Dobra lokalizacja
pokoj duży.codziennie sprzątany,czajnik,kawa,herbata do wyboru
jedzenie super,basen zewnętrzny .spa
brak balkonu,brak możliwości otwarcia okna
Super hotel. Bardzo zadbany, nowoczesny pokój. Przemiła obsługa i bardzo dobre śniadania.
Piękny widok na burdż kalifa.
Wybierając ten hotel, miałam pewne obawy ze względu na bardzo podzielone opinie. Nie jestem osobą która oczekuje niewiadomo czego wybierając się na tydzień wakacji. Oceniam hotel na 5 gwiazdek. Pokój otrzymaliśmy dokładnie taki jak na zdjęciach. Było bardzo czysto i zadbanie. Pokoje były sprzątane codziennie. Obsługa hotelu również jak najbardziej na plus, bardzo mili i pomocni ludzie. Obawiałam sie również ze będą chcieli pobrać depozyt, ale nic takiego nie miało miejsca. Jeżeli chodzi o basen, No fakt trochę mały, jednak nam to nie przeszkadzało bo i tak większość czasu spędzaliśmy na plażach, które swoją droga są bardzo duże i tez zadbane. Przechodząc do wyżywienia, my wybraliśmy jedynie opcje ze śniadaniem, co było strzałem w 10. Naprawdę duży wybór, każdy znajdzie coś dla siebie. W ofercie było podane że napoje dodatkowo płatne, natomiast do śniadań były normalnie soki i możliwość kawy i herbaty bez dodatkowych opłat. Co prawda obok hotelu buduje się inny hotel, ale przechodząc przez miasto tam na każdym kroku powstaje nowa budowla wiec to nie uniknione, a i nie przeszkadzało w żaden sposób. Jeśli ktoś ma obawy, to totalnie bez podstawnie. Naprawdę polecam ten hotel. Odległość od metra może i spora ale przystanek autobusowy jest centralnie pod wejsci do hotelu i nie było żadnego problemu. My osobiście woleliśmy poruszać się autobusami bo na stacjach metra były tysiące osob, przeciskiwanie się między nimi było mało komfortowe.
-pokoje -obsługa -śniadanie -widok
Bardzo szybko zachodzi słońce na basenie co jest jedynym minusem w tym hotelu.
Bardzo przyjemny hotel położony nieco na uboczu dubajskiego downtown. Bardzo miła i uczynna obsługa, świetne śniadania. Windy ze świetnym widokiem na najwyższy budynek świata. Podobne widoki z basenu. Hotel położony nad kanałem, w spokojnej okolicy. Przed budynkiem przystanek autobusów, które kursują do stacji metra.
Basen z pięknym widokiem (szkoda, że zamykany o 19), wyborne śniadania, lokalizacja nieco na uboczu, a jednak blisko np. Dubai Mall.
SUPER HOTEL POLECAM NAJLEPSZY HOTEL W JAKIM BYŁEM SNIADANIA I OBSŁUGA NAJWYZSZEJ JAKOSCI
WSZYSTKO
BRAK
Piękny hotel. Pokoĵ z widokiem na Burj Khalifę jest piękny w dzień jak i w nocy. Czysto, komfortowo. Codziennie sprzątane pokoje. Basen na zewnątrz piękny, zadbany. Obsługa bardzo pomocna, zawsze uśmiechnięta. Jedzenie różnorodne. Bardzo smaczne. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w hotelu Canal Central ☺️ Polecamy BAAARDZO!
Hotel Super , wszędzie blisko typowe centrum Dubaju, obsługa super , POLECAM
Bardzo pomocna obsługa hotelowa , mili , uśmiechnięci ludzie
bark
Hotel spełnia wymogi, ale hotelu czterogwiazdkowego. Wyżywienie przeciętne, monotonne. W restauracji bardzo zimno/ klimatyzacja i wentylacja/. Omlety przygotowywane na tarasie i przyniesione do stolika natychmiast stygły. Obsługa bardzo miła i życzliwa. Pokoje ze smutnym widokiem na drogę, budowę i dźwigi. My dopłaciliśmy 1700 zł za widok na zatokę/ wieżowce w tym Burj Khalifa/, a także wyższe piętro. Dobra lokalizacja.
Hotel bardzo czysty, pokoje przecudowne, śniadania przepyszne, obsługa bardzo pomocna i przyjazna!
Widok na miasto, super basen.
Słońce chowa się za budynek około południa i basen jest w cieniu
Hotel spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających. Świetnie położony. Pokoje obszerne, łóżka bardzo wygodne. Personel bardzo pomocny i grzeczny. Pościel i ręczniki wymieniane codziennie. Pokoje sprzątane. Wykupiliśmy jedynie śniadania bufetowe- bardzo smaczne, różnorodne. Restauracja z pięknym widokiem. Basen ze słońcem do godzin popołudniowych - byliśmy w lipcu. Przy basenie bar. Siłownia bardzo dobrze wyposażona. Poruszaliśmy się tylko oznaczonymi taksówkami, które stawały pod hotelem. Wszędzie blisko. Wyjazd bardzo udany. Polecamy.
Położenie, piękny widok. Obsługa.
Ogólny pobyt oceniam 6/5. Super hotel, super lokalizacja, fajny basen i śniadania.
Największym plusem hotelu jest jego lokalizacja - bardzo blisko centrum, można na hulajnogach pojeździć wieczorem do centrum :) super lokalizacja. Parking podziemny darmowy, super śniadania.
BRAK
Hotel z świetnym widokiem na Bissnes Bay i Burj Kalifa ( ale trzeba uważać są też pokoje z widokiem na budowę pobliskiego hotelu, widok nie do zaakceptowania) , do metra 25minut pieszo albo autobus czy taxi z przed hotelu. Blisko Burj Kalifa około 16 DHM za taxi i 5 min drogi. Mieliśmy tylko śniadania, były bardzo dobre , duży wybór i wysoka jakość. Basen fajny ale słońce do 13 godziny. Jeśli będzie w atrakcyjnej cenie to hotel godny uwagi .
Otoczenie , widoki, jedzenie, obsługa.
Słońce na basenie tylko do 13.