Can Garden Resort

Pobyt udany w 99% poza jednym drobiazgiem tj. Codzienna walką o leżak na basenie.

Czysto, miło i przyjemnie, nie ma się do czego przyczepić

Jedzenie wyśmienite, hotel czysty schludny, snack bar przy plaży bardzo efektowny .Brak animacji był ogromnym minusem . Polacy w hotelu zdecydowana mniejszość, wszystko robione pod Niemców i Rosjan. Ogólnie jesteśmy 3 raz w Turcji nie porwał nas ten hotel . Kierownik obsługi łysy Pan ze smutną miną okropny człowiek z bardzo negatywnym nastawieniem do Polaków . Dla pary chcącej odpocząć i się pobawić nie polecam! Dla osób lubiących ciszę spokój brak atrakcji jak najbardziej ok

Hotel bardzo czysty, pokoje standardowe (łóżka, szafa, stolik TV, lodówka), łóżka wygodne, pościel zmieniana przy każdym sprzątaniu (nawet codziennie). Toalety czyste, pachnące, Obsługa na wysokim poziomie, miła i uśmiechnięta. Dwa baseny, jeden spokojny a drugi ze zjeżdżalniami, muzyką dla bardziej rozrywkowych. Internet działa na całym obiekcie. Niesamowite jedzenie, w ogromnych ilościach. Mnóstwo deserów i słodyczy. Na plażę kursują cały czas darmowe busy hotelowe. Plaża prywatna z pięknie położoną restauracją z równie dobrym jak w hotelu jedzeniem. Hotel nastawiony na turystów niemieckich. Mało Rosjan.

Hotel w którym nie brakuje niczego, zapewniający idealne warunki do odpoczynku. Mogę tylko rozpisywać się w samych superlatywach, mnóstwo pysznego jedzenia z niesamowicie uprzejmą i pomocną obsługą, która na każdym kroku chce, aby czas spędzony w Can Garden Resort był niezapomniany. Pokoje nie za duże, ale sprzątane codziennie, wymiana ręczników wg potrzeb, nawet codziennie, lodówka uzupełniana codziennie w wodę i pepsi. Wystarczająca ilość leżaków na basenach, niezliczona ilość barów, codziennie lody nawet po kilka razy jak tylko ktoś chce. Plaża również super z barem hotelowym, na którą busiki dowożą wczasowiczów. Codziennie animatorzy umilali spędzanie wolnego czasu zarówno na basenie jak i poza nim: aerobik, boccia, piłka wodna, siatkówka, dart, tenis stołowy, piłka nożna i wiele innych atrakcji. Byłem już w Turcji , ale tego hotelu nie zapomnę nigdy.

Nazwa  Can Garden Resort
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Side
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, tenis

Wyświetlono 45 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Zaletą jest przemiła obsługa, szeroka gama różnych, przepysznych potraw

Wady

Brak klimatyzacji na korytarzach, straszny zaduch

Bartek

Pobyt - Maj 2023

Czysto, miło i przyjemnie, nie ma się do czego przyczepić

Tomek

Pobyt - Maj 2023

Wady

Wszystko robione jest pod Niemców i Rosjan . Brak animacji . Daleko do plaży

Adrian

Pobyt - Lipiec 2022

Zalety

- jedzenie - czystość - ilość restauracji, barów, toalet - zielone otoczenie - internet na całym obiekcie - obsługa - całodzienne animacje dla dzieci i dorosłych

Wady

- brak polskiej telewizji - obsługa głównie niemieckojęzyczna (obsługa słabo mówi po angielsku)

Dawid

Pobyt - Lipiec 2022

Zalety

- obsługa - mnóstwo dobrego jedzenia - otoczenie - fajne baseny - animacje - krótki transfer z lotniska

Wady

- wszech istniejący rosjanie

Pobyt - Lipiec 2022

W Turcji byłam dziewiąty raz, zwykle w 5 - cio gwiazdkowych hotelach, zdażały się z wysokiej półki dlatego mam porównanie. Hotel Can Garden jak na 4 gwiazdki jest bardzo dobry, choć pierwsze wrażenie było słabe, bo hotel wydawał się skromny i smutny z wyglądu. Mało roślinności i terenu w porównaniu z Bodrum. Hotel z jednej strony przy głównej ulicy, a z drugiej inne hotele, ale później to już nie miało znaczenia. Jedzenie przepyszne i dużo - ocena 10. Pokoje w bardzo dobrym stanie, pachnące, czyste, mega wygodne materace, wielkość wystarczająca - 10. Dość duży basen główny jak na tak niewielki hotel. Plaża rewelacyjna, mega szeroka, piaszczysta, z pięknym snack barem ułożonym kaskadowo przy zejściu na plażę z pięknymi kolorowymi kwiatami, najładniejsza plaża na jakiej byłam w Turcji - 10. Takiego snack baru nie było nawet w najlepszym hotelu w jakim byłam - wypas, różnorodność jedzenia i mega smaczne - 10. Obsługa bardzo miła i uśmiechnięta - 10. Do plaży i z plaży busik co 5 minut czyściutki, wypasiony z klimą. Do najbliższych bazarów 10 min piechotą. Przy hotelu supermarket . Dla mnie na minus słabi animatorzy w ciągu dnia. Animacje odbywały się nie na głównym basenie jak zawsze bywa, tylko przy zjeżdżalniach, gdzie było mniej urokliwie. Jeśli traficie ten hotel w dobrej cenie, to polecam.

Zalety

Jedzenie, obsługa, pokoje, plaża, bazary w pobliżu.

Wady

Otoczenie hotelu, mały teren, za mało zieleni, słabi animatorzy.

Szymon

Pobyt - Maj 2022

Spoko hotel dla osób szukających odpoczynku, dobrego jedzenia, spokoju. W hotelu głównie Niemcy, UK, Holandia. Nie polecam dla imprezowiczów chociaż zawsze można za 15 EUR rzucić się do Side na imprezę (hotel organizuje 2 razy na tydz). Jedyny problem tego hotelu to brak stref dla palaczy więc śmierdzi przy śniadaniu, obiedzie, kolacji, przy obu basenach i na plaży (przykładowa plaża jest tak ogromna że z powodzeniem mogłaby być strefa dla palących, w praktyce zawsze przyjdzie ktoś kto siądzie obok Ciebie i kurzy jednego za drugim). Dojście do plaży super bliskie, nie przejmujcie się że hotel nie jest tuż przy brzegu.

Zalety

Jedzenie, spokój, super obsługa, bliskość do plaży, druga restauracja na plaży, boisko do plażówki, sklep tuż obok

Wady

Dostałem słaby pokój pomimo, że dopłaciłem do lepszej wersji to miałem balkon w krzakach, pod pokojem była chyba jakaś rampa i codziennie koło 5 rano budziła nas ciężarówka i dostawy towarów, brak stref dla palaczy (lub stref wolnych od palenia)

funia79

Moim zdaniem hotel nie zasługuje na pięć gwiazdek. Plaża ładna choć piasek raczej szary niż żółty, dojazd bezpłatnym busikiem max 4 min drogi. Pokoje standard przestronne, nawet przy zakwaterowaniu 3 osób dorosłych. Śniadania niestety mało urozmaicone, obiady i kolacje ok. Klimatyzacja niby indywidualnie sterowana ale między 13-17 i w godzinach nocnych raczej nie działała :-(

Basia

Pobyt - Maj 2012

Co za udany urlop !!!! Dzieciaki zadowolone i mąz w siudmym niebie hihi, Najwiecej czasu spedzalismy przy basenie gdzie jest zjeżdzalnie i dużo rozrywek dla dzieci. Jedzenie bylo boskie, ogromny wybór a desery to chyba były najlepsze.Bardzo blisko do centrum i wieczorami jest piekna promenada gdzie mozżna spacerować wieczorami albo ogladć przepiekne zachody słońca. Wieczorami takze jest Animacja dla dzieci i dorosłych Polecam i 10+ zostawiam

Zalety

Pięknie położony hotel prawie w samym cenrum Side. Hotel jest jak by ogrodem a pokoje podzielone sa na małe drewniane domki, przepieknie :) w miare chicho jeśli Twój pokój jest daleko od basenu.Restauracja i wyżywienie bylo naprawde bajeczne, servis i bardzo miła obsluga.

Wady

jak dla mnie to zaciasne łazienki i trzeba pytać o czyste ręczniki ale to drobnostka :)

Karolina

Pobyt - Sierpień 2011

Spędziłam urlop w tym hotelu od 01.10.2011 do 08.10.2011. Hotel i obsługa super - polecam!!!!!

Maciek

Pobyt - Maj 2010

Byliśmy z żoną w tym hotelu w październiku 2009r. Była to dla nas podróż poślubna i wszystko było OK. Turystów było sporo ale na szczęście bez przesady, nawet z małymi dziećmi ludzie przyjeżdżają i nikt nie narzekał. Jeśli chodzi o jedzenie to mnóstwo i naprawdę nie do przejedzenia. Hotel jest naprawdę nie zły,jak na pięć gwiazdek,choć proszę pamiętać że to nie to samo co pięć gwiazdek w europejskim hotelu. Standard jest naprawdę zadowalający i zaspokoi wymagania nawet wybrednych. Jeśli chodzi o dzieci,my nie mamy własnych ale przyglądaliśmy się i atrakcji jest wiele dla najmłodszych i nie powinny się wasze pociechy nudzić. Okolica zdecydowanie hotelowa,czyli w około same hotele. Plaża super,czysta,blisko a dla leniwych busik za darmochę pod samą plażę. Leżaki i przy basenie jak i przy plaży w porządku. Oceniam ten hotel na godny polecenia. A i jeszcze jedno my pojechaliśmy z Wezyra i oni też się spisali i wszystko było w jak naj lepszym porządku,oczywiście na miejscu rezydent chciał natychmiast sprze3dać nam jakieś wycieczki ale to normalka jest prawie we wszystkich biurach podróży, trzeba to wziąć na chłodno i nie dać się zwariować. Pozdrawiam i życzę udanych wakacji

magda m.

Pobyt - Wrzesień 2009

przepraszam za zamieszczenie mojej opinii na stronie tego hotelu chodziło mi o Hotel Atalimya Village koło kemer przepraszam za pomyłkę

cleo

Pobyt - Sierpień 2009

Nowoczesny, bardzo przestronny, wnętrza w pastelowych odcieniach, mozaikach i marmurach.Do plaży 10 min na pieszo lub 4 minuty busem co ok. 15 minut. Stanowi enklawę na pustkowiu, ma piękny zadbany ogród z leżakami i hamakami, stawem,krzewami. Wersja all.. bardzo dobra-zawiera się w niej m.in. wino i coca-cola co wbrew pozorom nie jest takie oczywiste. Jedzenia niesamowita ilość, kolacje urozmaicone, owoce, ciasta, warzywa, przeróżne potrawy, pyszne lody. Byłam w Turcji trzykrotnie i nigdy jeszcze nie trafiła mi się tak miła obsługa, wszyscy uśmiechnięci, niezwykle uczynni. Dwóch kelnerów (Rasim i Orhan) mówi po polsku, są bardzo pomocni. Pokoje przestronne, czyste, lodówka uzupełniana 2 razy w tyg.Hotel oceniam na polskie 4*.

maryoosh

Pobyt - Czerwiec 2009

Hotel położny troche z dala od wszystkiego, do plaży można dojść w 10 minut, jeżdzą tam też hotelowe busy. Mało atrakcji podczas dnia, szczególnie na plaży, w hotelu też nie za dużo. Jedzenia dużo, głównie na obiady i kolacje, urozmaicenie dośc średnie. Śniadania słabe, mało urozmaicone. Ciasta jak to w Turcji średniej jakości - ładnie wyglądaja, a smakują wszystkie tak samo.

Aneta

Pobyt - Czerwiec 2009

Znakomity hotel, sympatyczna obsługa. Choć nocowaliśmy w nim tylko 2 dni (ponieważ za sprawa biura tusystycznego WEZYR HOLIDAY nie bylo dla nas pokoi w zarezerwowanym hotelu Club Side Coast !!!) wszyscy traktowanli nas bardzo serdecznie. Budynek jest pięnie i nowoczesnie wykończony, Kilka restautacji, barów. Wieczorem naprawdę jest gdzie posiedzieć. Nigdy nie brakuje stolików. Do plaży jeździ Bus (Sprinter), mozn iść na nogach, około 15 minut. Plaża piaszczysta, miękki czysty piasek, duży wybór potraw w porze obiadowej. Małym minusem jest ograniczona ilość leżaków przy basenie. Trzeba naprawdę wcześnie rano rezerwować sobie miejsce. Do okolicznych sklepików 3 minutu drogi. Można kupić wszystko, nawet w dobrych cenach.

Pobyt - Listopad 2008

Bardzo fajny, dosyć elegancki hotel. Pokoje codziennie sprzątane. Jedzenie dobre, świeże. Dosyć ciasno na plaży(bez skał, piaseczek na dnie) najlepiej jeździć wcześniej co gwarantuje lepsze miejsca. Osobiście wolę leżaki z parasolami, niż te pod wspólnym, długim daszkiem. W połowie października to nie był problem, ale w gorętszych miesiącach może być. Byłam tydzień i był to tydzień wspaniały. Bez wrzeszczących Rosjan, za to z wszechobecnymi Niemcami. Mimo to bardzo, bardzo polecam.

Pawel

Pobyt - Październik 2008

sam hotel i pokoje super, praktycznie zero zastrzezen. jedzenie nie do przejedzenia, codziennie cos innego (a bylismy na ostatnim turnusie w sezonie). animacje ciagle jakies byly, pan turek ciagle twierdzil po polsku ze nas kocha, ale mimo to nie dalismy sie wciagac w zabawy, wolelismy lezenie na lezaku ;) fajna sauna i hammam, woda w basenie zimna tylko ale coz, pazdziernik... okolica hotelu nieciekawa, jakies 10 min spacerem okolica handlowa ze sklepami dla turystow, na plaze bus albo spacer, w sumie blisko. jezeli ktos chce sie w spokoju pobyczyc to dobry wybor, pobyt pozostawil bardzo dobre wspomnienia.

Pobyt - Wrzesień 2008

Hotel duży,nowoczesny,ładnie i elegancko urządzony.Obsługa mówiąca po angielsku i niemiecku,zawsze uśmiechnięta, szybko reagująca na problemy.Goście to Niemcy i Anglicy.Jedzenie w dużych ilościach,smaczne ale monotonne.Pokoje duże,czyste,ładnie wyposażone,w łazience wanna.Baseny bardzo czyste,jeden duży 160 cm,3 małe dla dzieci + 2 zjeżdżalnie.Leżaki trzeba rezerwować najpóźniej do 8.00 (dla 4 osób), byliśmy na początku września. Animacje dzienne bardzo słabe,dla dzieci miniklub na niskim poziomie,wieczorne minidisco rekompensowało brak zajęć dla dzieci w ciągu dnia.Żadnego placu zabaw dla dzieci!!! co jest raczej niespotykane w hotelach 5*. Plaża piękna,piaszczysta,łagodne zejście do morza.Polecam ludziom ceniącym spokój bo w okolicy nic nie ma. Nie polecam rodzinom z dziećmi.Wg nas hotel zasługuje na 4,5, do 5-ciu gwiazdek troszkę mu brakuje.

Pobyt - Lipiec 2008

Hotel duży,nowoczesny,ładnie i elegancko urządzony.Obsługa mówiąca po angielsku i niemiecku,zawsze uśmiechnięta, szybko reagująca na problemy.Goście to Niemcy i Anglicy.Jedzenie w dużych ilościach,smaczne ale monotonne.Pokoje duże,czyste,ładnie wyposażone,w łazience wanna.Baseny bardzo czyste,jeden duży 160 cm,3 małe dla dzieci 2 zjeżdżalnie.Leżaki trzeba rezerwować najpóźniej do 8.00.Animacje dzienne bardzo słabe,dla dzieci miniklub na niskim poziomie,wieczorne minidisco rekompensowało brak zajęć dla dzieci w ciągu dnia.Żadnego placu zabaw dla dzieci!!! Plaża piękna,piaszczysta,łagodne zejćie do morza.Polecam ludziom ceniącym spokój bo w okolicy nic nie ma.Nie polecam rodzinom z dziećmi.Wg nas hotel zasługuje na 4 . Mogę wysłać zdjęcia.

iwona lach

Pobyt - Lipiec 2008

Super hotel, ogromna zasługa obsługi, szczególnie pozdrawiam naszego ulubionego kelnera Rasima - Darka, wrażenia wspaniałe, polecam.

Can Garden Resort