Campus Hill

Właściwie to nie wiem, z czego wynikają te pozytywy dla tego hotelu. Opcja all inclusive. Skusiłem się dobrymi opiniami, i niestety się zawiodłem. Właśnie wróciłem i jednym słowem mogę określić hotel jako fatalny. Nie polecam nikomu tego hotelu. Najgorsze to jedzenie. Zastanawiam się jak to możliwe, ze ten hotel ma 5 gwiazdek, dałbym mu maksymalnie 2. Gdyby nie ryz i kurczaki to nie byłoby co jeść, fatalne ryby (prawie się odzwyczaiłem), brak owoców morza , inne jedzenie nie zjadliwe, praktycznie to co na obiad to było na kolacji. Ciagle frytki nawet na sniadanie. Wędlin brak, jakaś „mortadela” nie do jedzenia. Słodkie – bardzo słodkie nie do zjedzenia. Jedynie tort im się udał. Owoce to gruszki, jabłka, pomarańcze (kwaśne) i winogrona. Brakowało typowych bananów (z czego slynie turcja), kiwi, avocado. Co ciekawe na wycieczkach jak rozmawialiśmy z innymi Polakami to zachwalali jedzeni innych hoteli 4 gwiazdkowych. Odnośnie pokoju w miarę ok, ale nie sprzątaj a codziennie, trzeba wzywać przyciskiem. Zostawiłem puste po jedzeniu, talerze na stoliku w korytarzu to 3 dni tam stały, nikt się nie zainteresował. Siłownia na plus, ze w ogóle jest – ale mało ciężarów, praktycznie dla jednej osoby, gdyby przyszy ze 3 osoby byłby problem. Drinki podawane w plastikowych kubkach, może z 5 rodzajów plus piwo i wódka i dwa rodzaje win – dramat. Dobrze ze nie jestem drinkujacy bo bym był zawiedziony bardzo… kto lubi nie polecam… Snack bar przy basenie (zimna woda), to porażka, tylko hamburgery. Bar hotelowy jak wyżej, drinki w kubkach, mały wybór. A skandalem było jak przyjechaliśmy ok 16:30, że nie było nic do jedzenia w snack barze i w ogóle w całym hotelu. Mogłem sobie drinku kupić i zagryźć beznadziejnym ciasteczkiem z barku hotelowego. Po mojej interwencji, uruchomili patelnie i przygotowali nam 3 hamburgery. Fatalne, to by pierwszy i ostatni raz jak tam zjadłem z moja rodzina. Na szczęście mieliśmy wykupione wycieczki z Metintour – były świetne i to nam zrekompensowało pobyt, bo w większości byliśmy poza hotelem. Raz jechaliśmy z samego rana, poprosiłem o kanapki na drogę bo przepadało nam śniadanie – to przygotowali z „mortadela” bulki, ze szkoda gadać – nie ruszyłem ich ani moja rodzina. Śniadania bez szalu, dobrze ze czasem była jajecznica no i owsianka (przyjemniej cos pożywnego), Winda strasznie wolna, wolno się otwierają drzwi, ale tu się czepiam. Obsługa hotelowa na plus, na szczęście jak cos padło (lodówka) to za chwile wymienili, jak cos zabrakło, to przynosili… Reszta gości w większości 90% rosyjskojęzyczni. Wieczorami imprezy do 23:00 czasem trudno było zasnąć. Corka pomimo 17 lat i potraktowania jej przy zakupie wycieczki (koszt) jako osoby doroslej, dostala w hotelu opaske dla dziecka.... Mógłbym pisać i pisać…. nie chciałem tego bo mi szkoda czasu na pisanie, ale pisze żeby przestrzec innych przed tym hotelem.

Ogólnie hotel oceniam na bardzo doby, super podejście pracowników co do gości, z każdym problemem pomogą bez problemu. Pokoje ładne, nowoczesne. Hotel ma siłownię, strefę spa, kawiarnię, restaurację, basen zewnętrzny, wewnętrzny itd.. Naprawdę człowiek się nie nudził zostając w hotelu. Co do jedzenia to każdy znajdzie coś dla siebie, jak za tę cenę uważam, że nie ma się do czego przyczepić. Jedynie to trzeba pamiętać, że hotel jest położony 10km od centrum, więc w dzień do centrum możemy się dostać komunikacją albo taxi. Wieczorem natomiast autobus hotelowy zawoził nas i odbierał za 1 euro w jedną stronę :)

Niezwykle przyjemny pobyt, jedzenie było bardzo dobre i niezwykle różnorodne, nie ma tutaj "żałowania", jak w niektórych innych hotelach z all inem. To też rzadki przypadek, kiedy to w opisie hotelu nie są uwzględnione wszystkie atrakcje i wygody (wydaje mi się, że nie wspomniano chociażby o możliwości telefonicznego zamówienia posiłków prosto do pokoju). Bardzo czysto, obsługa w recepcji niezwykle komunikatywna, podobnie jak kierowcy poligloci.

Ogólnie pobyt bardzo udany, obsługa miła. Hotel nowy, zadbany. Pokój czysty, duży z balkonem, łazienka z prysznicem również czysta. Klimatyzacja działająca więc można odpocząć od upałów. W hotelu znajduje się również duży coffee bar z tarasem widokowym, strefa spa, dyskoteka oraz amfiteatr, w którym codziennie są organizowane różne animacje karaoke, tańce, fire show itp. Basen wystarczająco duży jak na pełne obłożenie, czysty, z 3 zjeżdżalniami. Trafiliśmy nawet na piana party :) Jedzenie meeega pyszne, świeże, codziennie dokładane są inne dania, słodycze, sałatki, owoce. Obsługa szybko i sprawnie sprząta stoliki. Plaża żwirkowa, woda bardzo czysta i ciepła. Leżaki i parasole w cenie (mogłyby zostać już odświeżone) obsługa baru na plaży średnia. Z hotelu do wyznaczonej plaży jest około 4 km (myślę że około godzina na piechotę), darmowym busem hotelowym, który jeździ co godzinę 10 minut. Super że z hotelu do Alanyi można dojechać busem za 2 euro od osoby (wyjazd o 20 powrót o 23). W okolicach przystanku bazar i port z widokiem na zabytkowe wzgórze. Jedyny minus to długa droga z lotniska (3 godziny...). W drodze powrotnej autobus miał zepsutą klimatyzację... :(

W relacji cena-jakość hotel wypada bardzo pozytywnie. Standard naprawdę bardzo dobry. Pokoje przestronne i czyste, łóżka szerokie i wygodne. Działa klimatyzacja. Hotel stosunkowo nowy i to widać. W hotelu mamy bar z mocniejszymi trunkami typu lokalna whiski, wódka, gin na bazie tego serwują kilka drinków i piwo. Na pierwszym piętrze cafe bar gdzie serwują oryginalne napoje lane z butelek cola/fanta i dobre wina (polecam czerwone z granata) oraz kawę z ekspresu i ciastka. Słabo wypadła kwestia śniadania w dniu wyjazdu dali nam jedną mało apetyczną kanapkę. To słabo jak na hotel o takim standardzie. Na własną rękę możemy dojechać lokalną komunikacją miejską do Alany za 3 złote ( płatność polską kartą bankomatową przy wsiadaniu) na plażę Kleopatry lub na zakupy na bazar. Z hotelu bezpośrednio na bazar - też można się dogadać z kierowcą busa hotelowego. Według mnie naprawdę warto, bo za 2 tyś. za osobę odpoczniesz w słoneczku i popływasz w ciepłym morzu. Nad bałtykiem wydasz więcej i pogoda jest jedną wielką niewiadomą.

Nazwa  Campus Hill
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Kestel
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, sporty wodne, rowery, nurkowanie

Wyświetlono 12 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
3.4
Adam

Pobyt - Październik 2023

Zalety

Wady

pelno - opisane powyżej, glownie jedzenie

Zalety

Ładne pokoje z widokiem Sympatyczny i pomocny personel

Mateusz

Zalety

- jedzenie i napoje (ich jakość, dostępność i różnorodność), - basen i strefa basenowa, - dobrze wyposażona siłownia, - wygląd, - wspaniała prywatna plaża z darmowym transportem

Wady

- trochę mała liczba animacji (związana najpewniej z końcówką sezonu i znacznym zróżnicowaniem wiekowym gości) i to w zasadzie tyle

Izabela

Zalety

Pyszne jedzenie Hotel i pokój zadbany Sprawna klimatyzacja Codziennie inne animacje

Grzegorz

Zalety

Obsługa przyjazna w stosunku do polskich turystów. Jedzenie według mnie dobre - nieco inne niż w Polsce. W zasadzie ciągle serwowali kolejne posiłki -4 główne posiłki w ciągu doby i przekąski w międzyczasie. Bar na plaży oferuje proste posiłki typu frytki/hamburgery/lokalne placki/ pomidory i ogórki. Bar serwuje bezpłatne napoje typu cola/fanta/piwo i wino oraz wodę. Leżaki i parasole plażowe bezpłatnie. Jest czysto.

Wady

Lokalizacja hotelu na minus, daleko od plaży. Wprawdzie co godzinę mamy zapewniony bezpłatny dowóz busem hotelowym (dowóz w godzinach 10- 18) ale nie można liczyć na samodzielne spacery wokół hotelu gdyż bezpośrednia okolica niczego nie oferuje. Basen hotelowy nieco za mały w stosunku do wielkości hotelu. Plaża jest kamienisto-żwirowa w koniecznie trzeba zabrać ze sobą buty do kąpieli. Imprezy przy barze kończą się o 23 i bar zamykają też o 23.

Aurelia

Kameralny, nowoczesny hotel z miłą obsługą. Na najwyższą ocenę zasługuje pokój hotelowy oraz wyżywienie. Pokój i łazienka bardzo czyste – codziennie sprzątane, codzienna wymiana ręczników chyba, że ktoś sobie nie życzy, wówczas włącza odpowiedni przycisk (zał. foto 1). Wymiana pościeli co 3 dni. Na wyposażeniu pokoju duża ilość szaf, szuflad, półek. Klimatyzacja nowa, działa bez zastrzeżeń. Sejf płatny 1 Euro dziennie. Wyżywienie bardzo dobre, różnorodne. Każdy znajdzie coś dla siebie. Duży wybór owoców: arbuz, melon, nektarynki, pomarańcze, śliwki, jabłka, gruszki. Oprócz posiłków głównych na basenie gofry i lody. Bardzo fajne rozwiązanie, jeśli chodzi o wodę do picia - jest dostępna bez ograniczeń w plastikowych 200 ml jednorazowych pojemnikach, do wypicia na raz (zał. foto 2). Dużym plusem jest darmowe dostępne Wi-Fi na całym terenie hotelu – również na plaży, pomimo iż plaża oddalona jest od hotelu ok. 2 km w linii prostej. Dojazd na plażę spod hotelu jest bezpłatny o określonych godzinach (zał. foto 3) i trwa ok. 7-8 minut. W hotelu było 3 tureckich animatorów, którzy bardzo angażowali się w swoją pracę, starając się być zarówno przy basenie hotelowym, jak i na plaży. Wystarczająca ilość leżaków i parasoli przy basenie i na plaży powoduje, że miejsce na leżaku z parasolem znajdziemy o każdej porze dnia. Codzienny transfer z hotelu do centrum Alanyi (trwający ok. 17-20 minut) o godz. 20.00 i powrót o godz. 23.00 za 2 Euro tam i z powrotem od osoby. 14 dniowy pobyt uważamy za udany.

Zalety

-nowoczesność hotelu -spokojna okolica -czystość w całym obiekcie - miła i "wyrabiająca się" w restauracji obsługa

Wady

- lokalizacja na uboczu (ale o tym wiedzieliśmy dokonując rezerwacji) - długi transfer do hotelu, (ponad 3,5 godziny) z lotniska w Antalyi (wysiadaliśmy z autokaru jako ostatni)

Bardzo pozytywna ocena. Czysto, pokoje przestronne, wszystko odnowione. Dużo animacji.. trochę się powtarzających ale widać że ekipie zależało na zabawie gości.

Zalety

Czystość, animacje,jedzenie

Wady

Daleko od miasta..na plażę co prawdę busy jeździły bardzo często i codziennie wieczorem do Alanya z powrotem o 23... brakowało jednak bliskości miasta do którego samemu można pójść i wrócić o której się chcę.

Ilona

Hotel nowoczesny, zadbany. Obsługa bardzo miła. Pokoje wyposażone we wszystko czego potrzeba (suszarka, czajnik, dużo półek, klimatyzacja dobrze działa). Sprzątanie na życzenie gości. Gdy nie chcieliśmy, aby pokój był sprzątany zostawiana była woda oraz kosmetyki. Jedzenie smaczne. Oprócz posiłków głównych przekąski, lody, gofry. Wystarczająca liczba leżaków na plaży oraz basenie mimo wysokiego sezonu (sierpień). Basen zadbany, obsługa co chwilę wycierała podłogi, sprzątała kubki po napojach. Do plaży dowozi co godzinę bezpłatny bus hotelowy (czas transportu około 8 minut). Hotel położony na uboczu z dala od zgiełku miasta, co można uznać na plus. Z dala od straganów i naciągaczy. Do Alanya jest 10 km. Codziennie wieczorem można pojechać busem hotelowym za 1 Euro. Dobry stosunek jakości do ceny. Bardzo udane wakacje.

Zalety

Czystość, miła obsługa.

Wady

Lokalizacja (tylko rezerwując ten hotel mieliśmy tego świadomość)

MARTA

Hotel sam w sobie fajny, pokoje czyste, bardzo miła obsługa. Jedzenie przeciętne, moim zdaniem mogło by być lepiej doprawione, ale za to jest dość duży wybór i na pewno każdy znajdzie coś dla siebie. Plusem jest bar z przekąskami na zewnątrz hotelu. Obsługa codziennie organizuje jakieś animacje i rozrywki na gości, aczkolwiek namawianie codziennie po kilka razy do wzięcia udziału w nich było już trochę męczące. Jedynie co mnie zastanawia basen wewnątrz hotelu, którego nikt nie mógł zlokalizować. Plusem jest autobus hotelowy do Alanyi, aczkolwiek szkoda, że jest trochę za późno. Na plaży mnóstwo leżaków, więc nie trzeba się martwić, że zabraknie. Dodatkowo bar, łazienka i przebieralnia.

Zalety

Czyste pokoje, miła obsługa, położenie hotelu na uboczu, codzienne sprzątanie pokoi, klimatyzacja w pokoju, pokoje z balkonem;

Wady

Drinki w cienkich, plastikowych kubkach (nie oczekiwaliśmy szkła ze względu na bezpieczeństwo, aczkolwiek można by było zainwestować w kubki lepszej jakości; Winda, która jeździła strasznie wolno i często się zacinała; Trochę nachalni animatorzy

Zbyszek

Pobyt - Lipiec 2023

Za dużo Rosjan. Poza tym ok.

Zalety

Czysto cicho smacznie

Robert

Pobyt - Czerwiec 2023

Luksusowy, nowoczesny i kameralny hotel z profesjonalną obsługą, położony na wzgórzu w cichej okolicy. Jedzenie przepyszne i urozmaicone. Owoce morza codziennie! 😋 Jedynym mankamentem jest lokalizacja - daleko od morza ale hotel ma prywatną plażę na którą dowozi busem, również do centrum Alanya wieczorami... Polecam skorzystanie z masażu - masażysta Mehmed - mocne ręce i pełen profesjonalizm! Ogólne wrażenia doskonałe, serdecznie polecam Campus Hill Hotel.

Zalety

Jedzenie, obsługa, mocne WiFi, nowoczesność hotelu.

Wady

Lokalizacja daleka od morza ale za to spokojna okolica.

Damian

Pobyt - Wrzesień 2022

Witam Nigdy nie bawiłem się w oceny hotelu, niestety teraz nie chcę żeby ktoś inny był rozczarowany pobytem. 1. Hotel posiada 5 gwiazdek osobiści dałbym 3 choć nigdy w takim nie byłem. 2. Termin w którym bylem to 24-05 października, bylem już w tym terminie w Turcji i jeszcze nigdy tak nie było że w czasie trwania posiłków jeżeli coś się kończyło to po prostu tego już nie dokładano. Co prawda nie chodziłem głodny ale było bardzo monotonnie, nie wiem czy bylo to spowodowane końcówką sezonu. Zawsze się smialem z opinii ludzi że bylo mało owoców, natomiast w czasie gdy na bazarach bylo pełno arbuzów, bananów, granatów itp. w tym hotelu były tylko jabłka, winogron, brzoskwinie na zmianę ze śliwkami. 3. Nigdy też nie zwracałem uwagi na czystość w hotelach bo bylo chyba czysto. Tutaj niestety brud! 4. Obsługa rozmawia w większości w języku rosyjskim. 5. Hotel raczej dla ludzi dojrzałych i ceniących sobie spokój. Natomiast wybralem się z dziećmi ponieważ hotel oferował Animacje :) aczkolwiek nie nastawiałem się na nic spektakularnego. wszędzie w hotelu wiszą inf. o animacjach od rana do wieczora(nie bede wymienial co zawieralo bo to bez sensu) co trzy dni wielkie szoł:) artystów z zew. a codziennie mini disco dla dzieci o godzinie 21! ktore nigdy nie zaczelo sie punktualnie najwczesniej o 21.30. Ale zacznę od początku: po trzech dniach pobytu braku jakichkolwiek animacji przy basenie czy nad morzem braku animacji wieczornych dla doroslych i dzieci poszliśmy do recepcji w sprawie inf. gdzie sie to odbywa bo może jeszcze sie nie ogarneliśmy(dodam tylko że na plus tego hotelu nie da się zgubić ponieważ wszystko jest pod nosem) , dostaliśmy inf. ze w amfiteatrze o godzi.21 o 21.30 ponowiliśmy wizye w recepcji i tak jeszcze kilka razy po czym postanowiliśmy z powodu braku rozrywki wziąć sprawy w swoje ręce. Znależliśmy Animatora DAWIDA:) ktory stwierdzil że on jest już po pracy ! po dłuższej rozmowie stwierdzil żę nie ma w hotelu dzieci (w naszym pobliżu naliczyliśmy mu co najmniej siedmioro), potem że on jest tylko bo wlaściciel go poprosił zeby puszczał muzykę, następnie z fochem wstal od stolika przy którym bajerował laseczki , wziął laptopa i odbebnił na odp..dol animację. nazajutrz porozmawialiśmy z innymi gośćmi którzy byli już trzy dni wczesniej , potwierdzili to co już napisalem wyżej . wydaje mi się ze wyczerpałem temat:) 6. transfer daleki 3 godziny od lotniska 7. plaża ok 2km od hotelu w lini prostej może! wydaje się dalej ok 5 km oczywiście jeżdziły busy . postanowiliśmy się wybrać w droge powrotną z plazy do hotelu pieszo zajeło nam to ok 1 godz! tzreba pamietać jednak ze hotel jest polożony na wzgórzu. 8. Ludzie w hotelu niezwykle sympatyczni!

Campus Hill