Piękne plaże i krystalicznie czysta woda Adriatyku
Malownicze miasteczka, takie jak Vrbnik, z wąskimi uliczkami i kamienicami
Starożytne zabytki, takie jak katedra w Krk
Krystalicznie czysta woda. Konieczne buty na plażę i do pływania z uwagi na kamienie i jeżowce w wodzie. Na początku października można się kąpać, ale jak słońce zajdzie robi się chłodno. 1,5dnia lekkiego deszczu. Temperatura między 16-25stopni. O tej porze roku większość gości to niemieccy emeryci. Fajna promenada z restauracjami i barami. Przepyszne owoce morza!!! Do dużych marketów 7min jazdy autem. Ceny troszkę wyższe niż w Polsce. Lepiej płacić Kunami niż Euro, nie wszędzie jest możliwość aby płacić Euro. W Polsce wymieniłam złotówki po 0,63gr a w Nijvicach z bankomatu lub przy płatności kartą po kursie 1,67zł. Wymiana złotówek w kantorach też niekorzystnie po kursie 1,79zł. W bankomatach zauważyłam, że wyciągnąć można dopiero od 100 Kun wzwyż. Domki nowocześnie urządzone, czysto. Ręczniki wymieniane 2razy. POLECAM, super odpoczynek i piękne widoki!