Calypso Beach

Położenie Hotelu przy samej plaży, Fantastyczna obsługa hotelowa, super jedzenie, wszytkie problemy które sie pojawiły zostały od ręki załatwione, Hotel obłozony w 90% Niemickimi emerytami takze jak ktos nie lubi hałasu idealne miejsce na wypoczynek:)

gorąco polecam hotel Calypso Beach, pięknie położony na rozległym pięknym terenie, zarówno zieleń przy basenach jak i plaża idealnie utrzymane i odpowiednio duże, bezpłatne leżaki i parasole są dodatkowym atutem, pokoje czyściutkie i przestronne, sprzątane codziennie z wymianą ręczników, ręczniki plażowe wymieniane co 3 dni, jedzenie pyszne , bardzo urozmaicone, przestronne stołówki i urocze miejsca na relaks przy kawie i małym( lub dużym) co nieco , dla amatorów pyszne drinki a to wszystko przy niezwykle miłej obsłudze , zawsze z uśmiechem i pomocą .

Hotel rewelacyjny, wspaniała obsługa, bardzo miły i życzliwy personel począwszy od recepcji, przez kelnerów w restauracjach, a i o barmanach też wspomnę ;) Bardzo pomocni w kwestii KAŻDEJ prośby. Nie było problemu, jeśli chodzi o ciepłe mleko rano czy wieczorem dla kaszojada, czy o nocnik, czy o late check out w dniu wyjazdu. Właściwie każdą prośbę, wszystko ogarniali bez problemu. Czyste pokoje z TV, lodówką i klimą, ręczniki łazienkowe + te na leżaki - wymieniane na każde życzenie, sprzątanie codziennie, lub na życzenie. Darmowe, szybkie Wi-fi z zasięgiem nawet na plaży! Położenie genialne, blisko do miasta Faliraki, gdzie pełno knajpek i sklepików, do Rodos 8-10 km. Przystanki pod hotelem. Autobusy kursują co kilkadziesiąt minut, do Rodos, ale także aż do Lindos! Posiłki urozmaicone, są dwie sale restauracyjne, gdzie do wyboru są dania stałe i tematyczne, codziennie przygotowują albo grilla, albo ryby w 10 postaciach, albo owoce morza, codziennie coś innego. Jest też restauracja a'la carte. 3 bary. basenowy, drugi z przekąskami, lodami, owocami, gdzie można też zjeść obiad, dania do wyboru + przygotowywane na życzenie - czynny do 22 i trzeci, typowy drink bar z muzyką na żywo. Alkohole markowe, bez ściemy, świetne drinki, jak barmani już wiedzieli, że jesteśmy z Polski... serio, będziecie zadowoleni ;)

Urzekły mnie widoki, wspaniała, kuturalna obsługa podczas posiłków, czyste pokoje. Spokojnie polecam to doskonałe do wypoczynku miejsce.

Jeden z najlepszych hoteli w jakich byłem w Grecji. Położony blisko atrakcyjnych plaż (w tym nudystów). Blisko do miasta Faliraki. Sam hotel czysty, przestronny, widać, że prowadzą go ludzie z doświadczeniem w branży. Polecam serdecznie!

Nazwa  Calypso Beach
Miejsce  Grecja / Rodos / Faliraki
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, fitness, darmowe wifi, tenis

Starożytne ruiny i zabytki, takie jak Akropol w Lindos

Piękne plaże z złocistym piaskiem i krystalicznie czystą wodą

Urokliwe stare miasto Rodos z wąskimi uliczkami i średniowiecznymi murami

Wyświetlono 14 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

MAJA

Zalety

Przepiękne położenie, pokoje z widokiem na morze tuż przy plaży, bardzo duży teren hotelu zapewnia odpoczynek i dzieciom i dorosłym. Przestronne czyściutkie pokoje.

Wady

nie ma wad :-))))

Daniel

Pobyt - Maj 2023

Zalety

Bardzo miły i życzliwy personel Baseny z super czystą wodą, jest też plac zabaw dla dzieci, płytki basen dla nich, zajęcia jogi, zajęcia aqua aerobic, zajęcia cross fit na świeżym powietrzu. "Klubik malucha" animatorki opiekują się dziećmi <4 lat. Bardzo duży teren, masa miejsca co siedzenia lub leżenia na leżakach. W ogrodzie, przy basenach, w cieniu, lub w słońcu, do wyboru. No i duża plaża hotelowa, leżaki darmowe, piaszczysta, z bezpośrednim wejściem do morza. Bardzo dobre położenie hotelu

Wady

w pokoju od ulicy jest czasem za głośno, agro-tuning na Rodos ma się dobrze ;) woda w basenie mogła by być cieplejsza niż 19 stopni, pewnie w sezonie jest cieplejsza i przyjemnie chłodzi, ale w maju niewielu było odważnych do kąpieli...

Iwona

Pobyt - Kwiecień 2018

Zalety

wszystko w punkt!! Przepiękne położenie , wyśmienite jedzenie, doskonała baza hotelowa

Wady

Mieszkałam na najwyższym piętrze. Nie czułam się tam do końca bezpiecznie, nie można było spać przy otwartym oknie, bowiem balkony skonstruowane są tak, że można nimi przejść całą długość budynku.

Mariusz

Pobyt - Wrzesień 2017

Zalety

przy samej plaży smaczne posiłki świetna obsługa

Wady

w pokoju od ulicy rano i wieczorem jest nieco za głośno

WIESŁAW

Pobyt - Wrzesień 2016

Nasz urlop w HOTELU CALYSO PALACE SPĘDZILIŚMY WE WRZEŚNIU 2016 R .URZEKŁA NAS MIŁA I SYPMATYCZNA ZAŁOGA CAŁEGO HOTELU .POKOJE SĄ CZYSTE I KOMFORTOWO URZĄDZONE ,DARMOWE LEŹAKI I RĘCZNIKI NA PLAŹE ,BLISKO DO MORZA .KUCHNIA SERWUJE WYKWINTNE I UROZMAICONE POSIŁKI ,SMACZNE I PYSZNE .KELNERZY BARDO PRZYJAŻNI I MILI.DARMOWY INTERNET W POKOJACH ,TELEWIZJA .CODZIENNIE WIECZOREM ORGANIZOWANE SĄ ANIMACJE MUZYCZNE GODNE POLECENIA .MOGĘ NA 100 PROCENT POLECIĆ TEN HOTEL WSZYSTKIM ,KTÓRZY PLANUJĄ SPĘDZIĆ URLOP NA GRECKIEJ WYSPIE RHODOS .

Zalety

Hotel położony blisko morza ,kofmortowe pokoje,darmowy internet ,darmowe leżaki i ręczniki na plaże ,smaczne posiłki ,sympatyczna i miła obsługa ,codzienne atrakcje muzyczne .100 procent zadowolenia .

Wady

nie ma

Daga

Pobyt - Maj 2015

Hotel jako budynek fajny. Byliśmy na początku maja, także wszystko pachniało świeżością :) obsługa przemiła baseny ze słodką wodą czyste, blisko czysta plaża choć szkoda ze nie ma na niej żadnego snack baru. Po napoje i jedzenie oraz do WC trzeba udać się na teren ogrodu przy basenach. W cenie wycieczki dostępne były markowe alkohole co nieczęsto się zdarza. Zwłaszcza że wycieczka kosztowała niewiele. Fajnie ze bezpłatne również były rowery wodne oraz kajaki. Świetna sprawa popływać na nich na morzu. Pogoda mega dopisała. Jedzenie smaczne ale tylko przez tydz.bo mało zróżnicowane. Piękny ogród. Niestety towarzystwo średnia wieku 100 lat. Mało młodych ludzi czyt. OK 30 lat. Raczej niemieccy emeryci i rodziny z dziećmi. Animatorzy fatalni zabawy hotelowe dramat! Ale to chyba kwestia jacy goście takie animacje; ) jak pojedzie się ze swoim towarzystwem to wakacje mega udane. Także polecamy:

Zalety

Plaża hotelowa z bezpłatnym dostępem do sportów wodnych tj. Rower,kajak alkohole markowe bezpłatne blisko do miasta Rodos i Faliraki przemiła obsługa czystość

Wady

Animacje nie istnieją! Animatorzy niby byli ale kompletnie sobie nie radzili. Hotel raczej dla starszych ludzi ewentualnie rodzin z dziećmi.

Kejti

Pobyt - Maj 2015

Ładny, przyjemny hotel, bardzo miła obsługa. Mały wybór jedzenia ale zawsze dało się coś wybrać. Dużym zaskoczeniem była dostępność europejskich alkoholi zapewnionych w all inclusive ( a nie dodatkowo płatnych). Obok hotelu 2 przystanki autobusowe. Animacje praktycznie żadne (może to jeszcze nie sezon). Ogólnie wakacje zaliczam do udanych :)

Karol

Pobyt - Maj 2015

Bardzo dobry hotel (w Faliraki chyba najlepszy - podobno najlepsze all inclusive na wyspie). Dla osób, chcących poleżeć na plaży i mieć dobre jedzenie - stosunkowo blisko miasteczka turystycznego z dużą ilością sklepów i restauracji - to jest to wybór w sam raz. Jeżeli ktoś liczy na animacje i super piaszczyste plaże - to stanowczo odradzam.

Zalety

Bardzo miła obsługa, pyszne jedzenie, świetne all inclusive, czysty, nad samą plażą,

Wady

Słabe animacje, absolutnie nie dla dzieci, kamieniste i niebezpieczne plaże.

Anka

Pobyt - Maj 2014

Hotel rewelacyjny czysty i doskonale położony, posiłki wyśmienite , bardzo urozmaicone menu ,obsługa bardzo miła . Jednym słowem polecam wszystkim nawet bardzo wymagającym.

Andrzej

Pobyt - Maj 2012

W zasadzie wszystko czego trzeba do wypoczynku dla osób w średnim wieku i z dziećmi zaoferowano w hotelu. Rozrywkowa młodzież powinna poszukać sobie innego miejsca do aktywnego wypoczynku choć kilkanaście klubów i disco znajduje się w odległości spacerowej. Poza tym w hotelu przeważają Anglicy, Niemcy i Holendrzy. Rodaków kilkunastu ale naszej animacji niestety nie ma.

Andrzej

Pobyt - Maj 2012

KINGA

Pobyt - Lipiec 2011

hotel mimo ,że nie najnowszy to REWELACYJNY !!! indywidualne podejście do klienta, wybór drinków bardzo duży w tym alkohole międzynarodowe,obsługa na najwyższym poziomie. Jedyny minus to bardzo mało młodych osób, przeważają Niemcy, Włosi, Francuzi, my byliśmy jedynymi Polakami w hotelu. SUPER

buoff

Pobyt - Czerwiec 2007

Mogę śmiało polecić hotel za równo młodym jak i starszym. lista kocktaili alkoholowych i wybór usatysfakcjonuje nawet konesera

Calypso Beach