Calimera Ralitsa Superior

Niezły, aczkolwiek przydałby się remont, dla niezbyt wymagających będzie ok. Materace leżaków przy basenie to dramat.

Ogólnie pobyt w hotelu oceniam pozytywnie. Kompleks składa się z trzech budynków, my nocowaliśmy w budynku deluxe. Standard ok, trochę małe pokoje, dwie łazienki, w lodówce codziennie piwo, pepsi i sok. Jedzenie nie zachwyca, dość monotonne ale każdy znajdzie coś dla siebie. Do dyspozycji są trzy baseny na zewnątrz plus jeden kryty wewnątrz oraz nielimitowany wstęp do aquaparku obok hotelu. Na plażę 10 min spacerkiem lub autobus co pół godziny spod hotelu. Plaża bardzo ładna, leżaki darmowe, morze ciepłe plus restauracja do dyspozycji gości.

Hotel w miarę nowy. Posiada 3 baseny odkryte i 1 zakryty. Pokoje czyste i nowe. Codzienna zmiana ręczników i chyba co drugi dzień pościeli. Położony blisko morza bo 900 metrów można spokojnie przejść ale jest też bus co półgodziny. Dostępne ręczniki plażowe, po 1 na osobę. Jedzenie bardzo dobre, bardzo dobra pizza. Jedyny mankament to że często jedzenie było letnie. Codziennie były animacje, które się nie powtarzały. Bogate zajęcia w środku dnia np. aqua fit, stretching. W pobliżu hotelu znajduje się darmowy aqua park.

Fajny hotel, zadbane pokoje, obsługa tez na plus. Jak za tą cenę było super :)

Wszystko zgodne z opisem. Bardzo spokojne miejsce dla rodzin z dziećmi. Polecam

Nazwa  Calimera Ralitsa Superior
Miejsce  Bułgaria / Złote Piaski / Albena
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, aquapark, fitness, darmowe wifi, windsurfing, tenis

Wyświetlono 17 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Jacek

Zalety

Najmocniejszą stroną to grupa młodzieży animatorów która wieczorami dawała różnego rodzaju pokazy, obsługa hotelu bardzo s starała.

Wady

Potrzeba remontu.

Rafał

Łukasz

Zalety

- czystość, - wyżywienie, - baseny, - animacje i program rozrywkowy, - położenie

Wady

jedynie to, że jedzenie nie było gorące oraz woda w basenach odkrytych zimna

Patrycja

Fajny hotel, zadbane pokoje, obsługa tez na plus. Jak za tą cenę było super :)

Zalety

Dwa spore baseny i aquapark obok.

Wady

Monotonne jedzenie.

Tomasz

Wszystko zgodne z opisem. Bardzo spokojne miejsce dla rodzin z dziećmi. Polecam

Zuzanna

Pobyt oceniam jako bardzo udany.W pokoju czyściutko,cosziennie sprzątane ...lKlimatyzacja działała bez zastrzeżeń .W pokoju lodówka z uzupełnionymi napojami ,suszarka ,2 łazienki 😊

Zalety

Otoczenie ,ogród,spokój,zadbany teren wokół,duże baseny ...czyściutki pokój

Wady

nie ma wad

Wszystko super hotel czysty jedzenie ok lokalizacja super.

Zalety

Pokoje, baseny, lokalizacja.

Gosia

Hotel w porządku, trzy duże baseny, czysto. Plaża piękna, centrum ubogie dla niewymagających. Jedzenie dobre, choć nie zbyt ciepłe

Zalety

Czystość, baseny

Wady

Zimne posiłki, kawa

Paulina

Jestem bardzo zadowolona z hotelu Calimera, pojechaliśmy rodziną 2+2 i jest to idealne miejsce dla takich, jak my. Aquapark, baseny za każdym rogiem, autobus dowozi do plaży, a i przejść się nad morze kilka minut, jest bardzo miło. Plaża czysta, piasek i woda płytko. W hotelu pokoje czyste, sprzątane codziennie, nowe ręczniki. Obsługa pomocna.

Zalety

Atrakcyjny dla rodzin z dziećmi.

Wady

Jedzenie dość monotonne.

Aleksandra

Hotel wart polecenia , idealny dla rodzin z dziećmi. Przy hotelu funkcjonuje jeden z największych aqua parków w Europie z atrakcjami dla dorosłych oraz młodszych i starszych dzieci , w tym również nieumiejących pływać. Hotel posiada duże zaplecze basenowe, nie ma problemu z dostępnością leżaków o każdej porze. parę minut drogi od hotelu jest piękna, duża plaża z darmowymi leżakami i barem, w którym można zjeść również obiady. Pokoje czyste, choć dość małe. Jedzenie bardzo dobre . Obsługa hotelu bardzo dobrze włada językiem angielskim i niemieckim. Super barmani i nieograniczony wybór drinków w barze w lobby.

Zalety

Największa zaleta to darmowy wstęp do Aquamanii - super atrakcja dla dorosłych i dzieci.

Wady

Jedynie bardzo powolna winda , ale to tylko niuanse.

Cudowny hotel z dostępem do 2 basenów oraz małego basenu dla dzieci. Hotel znajduje się obok aquaparku, który jest w cenie więc nie trzeba kupować biletu. Personel bardzo miły i zawsze skłonny do pomocy. Różne atrakcje blisko hotelu i wiele sklepów z pamiątkami. Okolica bardzo ładna i spokojna. Obok plaży znajduje się bar, w którym można coś zjeść i się napić. Hotel i pokoje bardzo czyste tak samo jak plaża. Zejście do plaży łagodne, można dojechać autobusem. Plaża znajduje się około 900m od hotelu. Hotel zapewnia wysoki standard obsługi i komfortu, co sprawia, że pobyt staje się niezapomniany.

Zalety

Pyszne jedzenie oraz ogromny wybór dzięki któremu każdy znajdzie cos dla siebie.

Wady

Właśnie jestem i naprawdę nie wiem skąd się biorą negatywne komentarze w internecie.Hotel i wszystko wokoło wygląda lepiej niż na zdjęciach,baseny duże i cieplutkie są 3 więc pomimo dużej ilości ludzi nie ma ścisku,aquapark jest boski i dzieciaki mają co robić cały dzień.Hotel jest w ogromnym parku,jest przyjemnie i chłodno,obsługa na najwyższym poziomie,wszyscy uśmiechnięci i pomocni. Nad morze 5 min spacerkiem,plaże czyste,szerokie. Przy opcji all,jest wszystko czego dusza zapragnie.Polecam jeśli ktoś chce naprawdę odpocząć❤️

Zalety

Ilość zieleni,człowiek czuje się jak w sanatorium,jak ktoś ucieka z dużego miasta to tu sobie dychnie😉

Wady

Nie ma żadnych.

3.3
Bartek

Nie wiem od czego zacząć... oferta z wakacj.pl odbiega od rzeczywistości w straszny sposób. Aquapark nie czynny, otwarty dopiero od 15 czerwca ale brak żadnej info o tym w ofercie. Brak przewozu z hotelu na plażę również dopiero od 15 czerwca, nie czynny bar i restauracja na plaży, trzeba wracać do hotelu na obiad i żeby się czegoś napić. Zdjęcie profilowe hotelu jest inne niż tego w którym mieszkany w rzeczywistości trzeba przejść około 900m. Jedzenie dobre ale nie ma późnego jedzenia czy przekąsek , po kolacji już nic nie zjecie, jedna restauracja tylko czynna, podstawowe drinki w barze ale tylko główny bar działa, Ten na plaży również zamknięty. Ogólnie mega słabo, naklamane w ofercie żeby tylko nakłonić klientów. Jest mnóstwo ludzi którzy przyjechali tu z dziećmi do aquaparku itd i muszą jakoś organizować im czas bo na miejscu do 15 czerwca wszystko zamknięte i martwe. Aaaa mini klub i animacje dla dzieci również nie istnieją... baseny sa tylko 2 zewnetrze w tym jeden brodzik i pełen piasku i smieci. Rownierz mija sie z prawdą.... szczerze odradzam ta ofertę! Nigdy wcześniej nie zostałem tak oszukany jeśli chodzi o ofertę wakacyjną.

Zalety

Jedzenie względnie dobre i obsługa pomocna.

Wady

Trochę PRL

Adam

Pobyt w hoteli udany.CYsto i schludnie posiłki smaczne.Moge go z czystym sumieniem polecic

Zalety

Pobyt w hoteli udany.CYsto i schludnie posiłki smaczne

Wady

Zasłona do kapieli

Hotel w porządku. Nie należy porównywać warunków w Bułgarii do Turcji czy Chorwacji. Widać że siec calimera na szybko starała się ogarnąć 2 z 3 budynków i te które są odnowione są ok. Polecam wykupić pokój de lux. Lokalizacja ok. 10 min do pięknej plaży z bezplatnymi leżakami od 3 rzędu i barem AI. Samo jedzenie ok chociaż wybór średni ale zawsze znajdzie się coś dobrego. Szczególnie mięsa są dobrze przygotowane. Baseny ok. Najfajniejsza opcja jest darmowy aquapark 50m od hotelu. Obsługa mogłaby bardziej przykładać się do swojej pracy. Czystość... rzecz względna w mojej ocenie na średnim poziomie. Pokoje sprzątane były tylko pobierznie np bez odkurzania przez cały tydzień. Trzeba wywiesić zawieszkę żeby zmienili kosz codziennie. Jeśli tego nie zrobisz to 1 na 3 dni... nie wspomnę o przescieleniu łóżka... na jadalni też nie nadążają za sprzątaniem. Wieczny brak sztućców. Ogólnie al dla mało wymagających. W mojej ocenie za malo personelu.Polecam dla rodzin z większymi dziećmi np 6+

Zalety

Aqua park. Dobre jedzenie. Plaża

Wady

Średnio z czystością. Zła organizacja na stówce. Częste braki np zastawy, sprzątanie po gościach,

Ireneusz

Pobyt - Czerwiec 2023

Wszystko było w jak najlepszym porządku oprócz tego że rezerwowałem pokój delux który miał mieć 26 metrów a dostaliśmy dwu osobowy z trzema łózkami. Samo miejsce naprawdę fajne sporo atrakcji okolica spokojna jedzenie smaczne.

Zalety

Dobre jedzenie, baseny, możliwość korzystania z aquaparku. w niedalekiej odległości o morza

Mateusz

Pobyt - Sierpień 2022

Pobyt w hotelu upłynął mi spokojnie . Albena nie jest jakimś super rozrywkowym miejscem na wakacje ale ma również swoje plusy jak piekna promenada niskie ceny i aquapark do którego dostęp zapewnia właśnie ten hotel. Pokoje czyste schludne . Obsługa bardzo miła zwłaszcza barmani i animatorki, które wykonują fantastyczną robotę za dnia organizując zabawy najmłodszym ale i starszym jak gra w siatkówkę czy inne formy rozrywki. Wieczorami naprawdę fajne zrozumiale i zabawne występy ubarwiają pobyt w hotelu . 3 baseny wszystkie super . Co do jedzenia . Wszystko naprawdę smaczne i oczywiście każdy codziennie znajdzie coś dla siebie nawet najbardziej wybredni smakosze. To co ucieszy najmłodszych to codziennie serwowana pizza w trakcie obiadu i kolacji oraz nad morzem od 12:30 . Naprawdę serdecznie polecam hotel w tej cenie. Nie ma się do czego przyczepić napewno jeszcze wrócę. Na górze morze Na dole trawa Wakacje w hotelu calimera To czysta przyjemność i super zabawa ! Pozdrawiam Mateusz

Zalety

Serdeczne podejście do pensjonariuszy,wszystko zorganizowane i dopięte na ostatni guzik

Wady

Wedle mojego gustu który jest dosyć wybredny naprawdę podobało mi się wszystko po za brakiem codziennych imprez ale to dotyczy całej Albeny nie tylko hotelu.

Calimera Ralitsa Superior