Calimera Blend Paradise

bardzo polecam ten hotel ,jestesmy zadowoleni.czysto ,baseny 3 ,2 podgrzewane jeden nie ,temperatura była 29 st podczas pobytu,obsługa bardzo z kultura,blisko lotniska ,tylko 30min do hotelu.

Bardzo przyjazny hotel dla rodzin z dziećmi , pyszne jedzenie i tu ogromny plus !.Cudowna plaza , czysto mimo że hotel już szarpnięty zębem czasu .

Hotel przyzwoity choć żab czasu odcisnął już swoje piętno. Niestety pobyt nie uznajemy za udany. (...) Otóż po przybyciu na miejsce nie było pokoju dla żadnej pary,która z nami przyleciała. Otrzymaliśmy pokój zastępczy o 5 rano. Mimo,że voucher zawierał datę pobytu od 31.10 to pokój otrzymaliśmy dzień później. (...)

Hotel ma przesłanki do tego żeby być zarekomendowanym. Najwiekszym atutem hotelu jest zielona zadbana przestrzeń oraz urozmaicone jedzenie. Chłopak przyrzadzajacy rano jajecznicę zasługuje na podwyżkę, zawsze zagadał, rozbawił. Drugim największym atutem są odnowione duże pokoje z nowszym TV, w tym kilka polskich kanałów. (Główny budynek) Plaża ładna, duża, piaszczysta. Leżaki bez zarzutu, stoliki z wgłębieniem na napoje. Parawany, trochę naruszone zębem czasu. Niestety jak wszystko hotel ma też słabszą stronę, może nie sam hotel co biura podróży go ogłaszające. Z plaży wejść do wody można jedynie szerokim na 3-4 metry pasem po środku koło budki ratownika. Część na lewo jak i prawo od tego pasu to rafa koralowa po której nie wolno chodzić i na którą łatwo wpaść i zrobić sobie krzywdę będąc w wodzie. Osobiście rozciąłem sobie stopę, potrzebne były szwy. Podczas pobytu dziewczyna skończyła z nogą w gipsie, były też inne incydenty z rozcięciami. Wg mnie obszary pokryte rafą powinny być dodatkowo ogrodzone bojami dla bezpiecznych kąpieli. 2 największy minus to populacja hotelu. Niestety, ale można się poczuć jak na wakacjach w Sopocie. 90 procent hotelu to polskie rodziny z biegajacymi i wrzeszczacymi dziećmi. Często brakowało wolnych stolików na obiedzie czy kolacji jak i szklanek itp itd. To samo tyczy się rezerwowania leżaków nad morzem czy przy basenach. Nie jest to miejsce dla ludzi którzy chcą odpocząć od kraju, języka i zaznać wewnętrznego spokoju. Klimatyzacja, po przyjeździe działała bardzo słabo wręcz w ogóle. Po interwencji w recepcji ktoś przyszedł i podkręcił, działała lepiej. Ale w porównaniu z innymi hotelami nie wiało mrożącym zimnem. To pewnie jak kto lubi. Drinki słabe, alkohol bankowo rozcieńczony, człowiek mógłby pić a i tak by był trzeźwy. Bar na plaży nie miał rozpisanych drinków jakie można by zamówić. Mówiło się kelnerowi co nalać. Bez napiwku nie doczekałem się w drinkach ani limonki, ani cytryny czy innych dodatków. Pod koniec brałem samą colę i mieszałem z prywatnym whiskey. Czy wróciłbym do tego hotelu? Niestety ze względu na rozciętą stopę, brak możliwości dalszych kąpieli morskich i spore koszta leczenia mam mały niesmak. Hotel napewno podpasuje polskim rodzinom z dziećmi.

Hotelu bardo ładny, czysty,obsługa bardzo miła. Zawsze znajdzie się wolny leżak i na basenach i na plaży.

Nazwa  Calimera Blend Paradise
Miejsce  Egipt / Hurghada / Hurghada
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, parking

Wyświetlono 47 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Listopad 2024

Zalety

jedzonko dobre codziennie cos innego.

Wady

nie mielismy wad zadnych

Karolina

Pobyt - Listopad 2024

Zalety

Jedzenie na najwyższym poziomie, smaczne, każdy znajdzie coś dla siebie .

Wady

Zbyt głośne animacje w pokojach przy scenie było bardzo glosno do późnej nocy.

Stanisław

Hubert

Zalety

Zielona zadbana przestrzeń Nowe pokoje z nowszym TV Urozmaicone jedzenie Szeroka piaszczysta plaża

Wady

Rafa z dwóch stron przy brzegu, niebezpieczna dla morskich kąpieli Zbyt dużo Poloni i dzieci

Zalety

Pokój bardzo przestronny, balkon duży i pozwalający zachować prywatność. Obsługa bardzo miła i wesoła.

Wady

Jedyna wada to meble w pokojach które są piękne, stylowe, ale niestety nieco zurzyte

Nikola

Hotel położony blisko lotniska co dla nas jest dużym plusem. Pokój był zaskakująco duży jak na dwie osoby, do tego balkon - miłe zaskoczenie. Obsługa miła, robi wszystko na czas, są w jednym ciągu pracy.

Zalety

-pyszne jedzonko -dobra organizacja -miła obsługa -piaszczysta plaża

Ryszard

hotel oceniam bardzo dobrze położenie dobre jedzeni przyjazna obsluga i dbałość o czystość w całym obiekcie Polecam.Jeden mały minus wyjazd z hotelu mieliśmy o 6.55 a śniadanie zaczyna się o 7.00 pozbawiono nas skorzystania śniadania wiec wyjechaliśmy głodni i bez kawy porannej Ryszard

Zalety

Bardzo czysty Hotel

Wady

pokoje do odnowienia

Przemek 41

Pobyt oceniam 8/10 ................. Rodzice plus 2jka dzieci 10 i 12 lat

Zalety

Fajny obszerny teren, dużo barów i restauracji. Każdy znajdzie coś dla siebie, super plaża i dosc bogaty choc trochę zużyty aquapark, fajne jedzenie i miła obsługa.

Wady

Nie dopracowane elementy już po remoncie. Klima stara zabudowana w ścianie mega głośna. Woda momentami letnia i o niskim ciśnieniu

Adam

Hotel jak na Egipt spełnił nasze oczekiwania. Spokojnie oceniamy go na 5*. Byliśmy gośćmi z dwójką dzieci i jesteśmy bardzo zadowoleni.

Zalety

* różnorodne jedzenie więc każdy znajdzie coś dla siebie. * super baseny * blisko plaża * fajne animacje dla dzieci i dorosłych * miła obsługa * dostaliśmy przestronny pokój

Wady

* Nie musieliśmy jej na szczęście używać ale była dość hałaśliwa klimatyzacja. * trzy windy ale tylko jedna zjeżdża do restauracji. Dla nas to mały kłopot bo poruszlismy się z wózkiem. * Rezydent który strasznie straszy żeby nie kupować w pobliskich sklepach, aptece, innych wycieczek. Niby mówi ze3mu nie zależy na sprzedaży wycieczek a całe spotkanie jest tylko o tym. Kupiliśmy od człowieka który chodził przy basenie i byliśmy strasznie zadowoleni. I za 1/3 ceny, więc nie wierzcie w słowa r.Adel

Dominika

Hotel na wysokim poziomie. Mieliśmy pokój family Garden, bardzo przestronny, codziennie sprzątany. Obsługa wymieniała ręczniki z których tworzyła cuda na łóżku tj. układała słonia albo serce ❤️ oraz wymieniała wodę. Hotel jest bardzo duży. Polecam wyjazd na 10 dni, żeby cały obejść 🙂 obsługa w barach przemiła, kelnerzy w restauracjach rodzinni, czuć było od nich ciepło zwłaszcza w stosunku do naszego dziecka. Nie mieliśmy żadnych dolegliwości żołądkowych. Wróciliśmy szczęśliwi i wypoczęci. Polecam wszystkim hotel Calimera. My na pewno wrócimy.

Adam

Hotel gondy polecenia, niczego w nim nie brakowało. Jedzenie bardzo smacze codzienne coś innego. Personel bardzo uprzejmy. Plaża blisko hotelu 5min pieszo, busik elektryczny dowozi na plażę.

Zalety

Jedzenie bardzo smaczne i różnorodne, codziennie inna kolacja tematyczna, plaża z rafą, codziennie animacje.

Halina

Hotel czyściutki, wszyscy się starają by goście byli zadowoleni, piaszczysta plaża, smaczne jedzenie, na plażę jeździ busik. Lobby bardzo klimatyczne, pałacowe, zewnątrz hotel wygląda pięknie, ogrody zadbane. Po wyjściu z hotelu wiele sklepików i aptek oraz duża galeria Senzo. To mój ósmy pobyt w Egipcie, zawsze w 5* hotelach z czystym sumieniem polecam ten hotel

Zalety

Wszystko było piękne, szkoda było wyjeżdżać

Wady

Bez wad

Bardzo polecam ten hotel. Jedzenie pyszne codziennie coś innego. Pokój też bardzo ładny

Zalety

Pyszne jedzenie. Polski serniczek

Wady

Baseny potrzebują remontu

Hotel ok bardzo przestronne pokoje okolica na plus plaża ok jedzenie bardzo dobre kelnerzy mili uśmiechnięć polecam w 100%

Alicja

Hotel położony przy ładnej, piaszczystej plaży z łagodnym i piaszczystym zejściem do morza. Na plaży bar gdzie można teoretycznie zamówić drinka lub nalać sobie coś do picia, a w porze obiadowej zjeść coś w stylu frytki, pizza, jakieś warzywa i ciasto. Zamówienie drinka to dramat wszystko ciepłe i za każdym razem lali do kubków zupełnie coś innego. Podróżowaliśmy w składzie 3 osoby dorosłe i dziecko 10 lat więc wykupiony mieliśmy pokój rodzinny. Pokój faktycznie duży, fajnie urządzony dla dzieci atrakcja łóżko piętrowe w kształcie domku, a na ścianach tapeta trochę w dziecięcym stylu. Przy pokoju 2 osobne duże balony. Niestety w pokoju klimatyzacja z której zimne powietrze leciało centralnie na łóżko, a sterowanie klimatyzacją nie działało. Więc do wyboru było, albo lodowate powietrze prosto na łóżko lub otwarty taras nocą i 30 stopni do spania. Niestety czasem zdecydowaliśmy się na klimatyzację co spowodowało, że 3 dnia pobytu 2 osoby wylądowały u egipskiego lekarza z zapaleniem górnych dróg oddechowych i skończyło się zastrzykami i antybiotykiem. Łazienka w pokoju przestronna z dużym otwartym prysznicem w którym podczas całego tygodniowego pobytu tylko raz leciała ciepła woda, a tak to przez cały pobyt letnia, ale ok dało się przeżyć. Hotel ładny, ale dość mocno widać, że wymaga już remontu. Jedzenia pełno jak zawsze w egipcie, z jakimiś tam dodatkowymi czasem atrakcjami np. świeże mango czy fontanna czekoladowa dla dzieci, ale bez większego łał. Sami animatorzy bardzo pozytywni, weseli, zagadywali i informowali o atrakcjach ale wieczorne animacje na bardzo niskim poziomie. Hotel nie posiada sceny, ani miejsca na wieczorne animacje. Animacje odbywały się na złożonej platformie przy ścianie przy której stał namiot jako garderoba, a goście hotelowi siedzieli na zebranych z całego hotelu krzesłach. Takiej prowizorki i tak słabych animacji nie widziałam jeszcze nigdzie.

Zalety

Piękna piaszczysta plaża, blisko lotniska i sklepików.

Wady

Brak regulacji klimatyzacji w pokoju, która była skierowana prosto na łóżko. Brak ciepłej wody w kranie, wieczorne animacje na bardzo słabym poziomie. Słaba obsługa w barach i ich olewanie klienta.

Mariusz

Hotel raczej do remontu jedzenia ogromne ilości wszystko raczej mdłe ale każdy powinien wybrać coś dla siebie.W pokojach na zewnątrz po 3 dniach zaczęło śmierdzieć z kanalizacji obsługa przychodziła i psikala odświeżaczem w klimatyzacje. Dużo Polaków ogólnie za 8 tys 2+2 to nie ma co bardzo narzekać

Zalety

Obsługa bardzo miła i pomocna pokój familijny bardzo duży gekony chodzą po ścianach

Wady

Ochydny zapach w pokojach z kanalizacji

Mariusz

Polecam hotel bardzo fajnie było bardzo fajne obsługa ludzie ogólnie bardzo piękna plaża rafa przy plaży.

Zalety

Blisko plaża i fajna atmosfera wokoło

Konstancja

Hotel czysty i zadbany. Teren hotelu bardzo dużym. Wiele obiektów było jeszcze zamkniętych ponieważ obiekt niedawno został niedawno na nowo otwarty. Pokoje czyste i zadbane. Sprzątane codziennie. Ręczniki zmieniane na prośbę gości. Ręczniki plażowe hotelowe. Jedzenie dobre. Mają pyszna wołowinę, kurczaka, wypieki :). Animacje są ok. Plaża czysta. Na plażę jedzie busik.

Zalety

Duży obiekt. Animacje. Uśmiechnięty i chętny do pomocy personel. Jedzenie.

Wady

Mogło by być więcej jedzenia do wyboru.

PAWEL

Hotel przyjemny,bardzo duży z Aquaparkiem. Różny wybór jedzenia. 3 Restauracje Do zapisu dodatkowo. Plaza znajduje się od hotelu kilkaset metrów,ale dojeżdża co 10 min busik. Cała ekipa hotelowa bardzo pomocna i uśmiechnięta. Animacje dla dzieci,jedyny minus,że po(...). Na plaży rafa,już wytarta mało kolorowa,ale za to są tam dalej piękne ryby. Plaza bardzo ładna,czysta. Piękne morze. Na plaży znajduje się bar,leżaki z parasolami,boisko do siatkówki oraz do piłki plażowej. Pokoje sprzątane codziennie. Jak był jakoś problem to był naprawiany w ciągu kilku minut. Sejf był zacięty za parę minut otr,ymalismy pomoc. Jedno łóżko się zapadło zostało natychmiast naprawione.

Zalety

Dobre jedznie,atmosfera,miła i pomocna obsługa,piękna plaza.

Wady

Jeśli miałbym się do czegoś przyczepić to do basenu,widać że już ma lata świetności oraz mieliśmy pokój Superior to nie był jakiś najnowszy,ale było czysto oraz największy minus na sam koniec wycieczki mieliśmy wykupioną do czwartku. Wyjeżdżaliśmy o 1-40 w nocy. Miałem zapisany Launchbox na drogę. Pan nas olał w recepcji,zwracałem uwagę 2 razy udawał, że nie słyszy. To był tak na prawdę jedyny negatyw tego pobytu,a byliśmy z 5 letnim dzieckiem..

Pobyt w hotelu bardzo udany. Hotel duży, przestronny - w korytarzach, pokojach widać „upływ czasu”. Klimatyzacja w pokoju ino ino - szału nie było, ale coś tam wiało ;-) Bardzo dbają o czystość, pokoje sprzątane codziennie (chyba że nie chcesz), wymiana pościeli, ręczników. Miło zostawić dolara, to będą łabędzie, za dwa dolary jest serce z płatkami róż :) Wybór jedzenia duży. Miejsca na stołówce dużo - klima działa lepiej więc ok. Kelnerzy dwóją się i troją ze sprzątaniem. Teren hotelu pięknie zagospodarowany, piękne palmy, piękna zieleń. Baseny hotelowe fajne, dużo w nich dzieci, to troszkę bywało głośno. Dużo atrakcji dla dzieci. Nad morze pieszo 5 minut, lub busikiem od 8:00 do 19:00 (z przerwami). Ręczniki pobieramy przy basenie lub nad morzem, ale jak nad morzem, to trzeba liczyć się z tym, że miły pan nam ich bezpośrednio nie da, tylko zaprowadzi nas z nimi do leżaków - oczywiście za dolara. Plaża czyściutka, wejście do morza łagodne, butów nie trzeba, woda cudowna, czysta, przejrzysta! Blisko mała rafa z kolorowymi rybkami na wyciągnięcie ręki. Aquapark położony w sąsiednim hotelu, z plaży rzut beretem. Fajne zjeżdżalnie, czysto, nie ma kolejek, jakoś to szybko idzie. Co do alkoholi - piwo dobre, butelkowe, tutejsze (tak mówił mąż), drinki bardzo smaczne, ale uwaga - jeśli już, brać bez lodu (ten lód nas załatwił, mimo dużej uwagi poświęconej dla picia butelkowanej wody czy mycia zębów butelkowaną wodą, lód do drinków z pewnością nie jest z butelkowanej wody). Kelnerzy przyjemni, za dolara jeszcze bardziej. Wycieczki: rezydent proponuje wycieczki, na plaży również można zakupić wycieczkę - połowę taniej. Jeśli znasz trochę angielski, super sprawa. Jeśli nie, pozostaje rezydent, tam mają przewodników mówiących po polsku. Byliśmy na Orange Bay - pięknie, mega polecam wycieczkę - oprócz odpoczynku na plaży i pięknych widoków, dwa razy snorkowaliśmy + przejazd bananem i sofą - krótki, bo krótki ale jak ktoś nigdy nie był, to też cieszy :) do tego obiad na łodzi. Cała wycieczka od 8:00 do 17:00 80$ za dwoje dorosłych + dziecko. Bardzo polecamy. Druga wycieczka to safari: 9:00-12:30 jazda jeepem, quadem i jeszcze takim samochodem - nie znam nazwy. Do tego zwiedzanie wioski Beduinów i przejazd na wielbłądzie. Widoki zupełnie inne niż na pierwszej wycieczce - takie dwie skrajności. 70$ za 2+1. Polecam. Na każdej wycieczce będzie jakiś fotograf, woła do zdjęć, chcesz idziesz, nie chcesz nie idziesz. U nas było tak: z pierwszej wycieczki za zdjęcia+film ze snurkowania zawołał 150$, zszedł na 100$. Z drugiej wycieczki 25$ - nie targowaliśmy. Wysyłają link na what’s up. Moje zdanie - nie warto, ok, są i ładne zdjęcia, „nadadzą się”, ale dużo jest niewyraźnych, zamglonych, albo obiektyw zakropkowany wodą morską i każde zdjęcie z cieniami w tym miejscu - gdybym wiedziała, nie brałabym tych zdjęć. Sami zrobiliśmy dużo lepsze. Na Safari samemu trochę gorzej robić zdjęcia, każą chować telefony w czasie jazdy, ale też się da, Polak potrafi :) Na plaży Joseph - od wycieczek, super gość, przemiły i pomocny. Wieczorne animacje beznadziejne. Niestety. Tzn. jak ktoś chodzi spać na wakacjach o 21:00 to nie ma problemu. 21:30 codziennie „show time” po drodze na plażę - no nie porywa. Przy hotelu w tym czasie możesz posiedzieć, posłuchać muzyki - nie potańczysz. Dwa razy muzyka na żywo - ech, bez komentarza. Po wyjściu z hotelu można się przejść w prawo i lewo na sklepy. Jest to jednak bardzo męczące, bo nie da się przejść spokojnie, z każdego sklepu wołają, zaczepiają tą samą gadką My friend, where you from? Pewnie dlatego, że rzadko kto tam chodzi, ludzi po hotelach mnóstwo, samolot ląduje co 5 minut, poza hotelami jak na lekarstwo. Jechaliśmy spod hotelu taxi do Hurgady Mariny - polecamy miejsce, dużo knajpek, widoki w Marinie fajne. Najlepiej koło 20-stej pojechać, inaczej w te upały trudno. 25 km 12$ w dwie strony - my spędzaliśmy tam czas, taksówkarz na nas czekał, około 3h. Warto wybrać się na plażę na wschód słońca i zrobić sobie piękną sesję zdjęciową .

Zalety

Czysto, mila obsluga, piękny teren.

Wady

Trochę słaba klimatyzacja. Słabe animacje wieczorne.

Calimera Blend Paradise