Hotel cichy, spokojny, daleko do plaży, kilometr do miasta, baseny rekompensują niedogodnosci odleglej plaży, czyściutkie i pięknie otoczone palmami, kwiatami. Zdjęcia oddają stan jaki zastaniemy, bajkowy z widokiem na góry... Dobre jedzenie, chociaż początkowo trzeba się przestawić, po powrocie jednak zaczyna brakować tego bogactwa warzyw. Dobra rada przy kolacji: podejdźmy z czystym talerzem po główne danie, a potem po dodatki bo inaczej będziemy źli, że się nie najedliśmy ;) Można zabrać laptopa, jest także dostęp do komputera, więc można wysłać maila i zdjęcia-wskazana znajomość angielskiego lub niemieckiego.
Hotel bardzo pozytywnie nas zaskoczył. Jak na swoje 3 gwiazdki jest bardzo fajny:) Pokój średni jeśli chodzi o wielkość i wyposażenie. W kabinie prysznicowej prysznic przymocowany na stale. Klimatyzacja działała bardzo dobrze. jeśli chodzi o jedzenie to na śniadania codziennie to samo. Na ciepło robione są omlety, poza tym jajka na twardo i jajecznica. Poza tym szynka, ser żółty, ser biały, pomidor, ogórek, płatki, dżemy, miód, czekolada. Do picia albo soki z dystrybutorów, albo herbata lub kawa. Na obiad dużo lepiej. Codziennie menu wypisane w restauracji. Zupy bardzo dobre, duży wybór przystawek na zimno: sałatki, makarony, ziemniaki. Do tego 3 dania na ciepło, które są nakładane przez kucharza. Najczęściej ryż, do tego mięso z warzywami.
Hotel bardzo ładny, ma piękny ogród, dwa duże baseny dwa brodziki, na basenach nie jest tłoczno, w pokojach czysto (codziennie sprzątane), miła obsługa, jedyny minus za urozmaicenie posiłków i godzina obiadokolacji (19.30.
Hotel polożony jest w naprawde uroczej okolicy , cisza , spokój zdala od jakiegokolwiek zgielku(w pobliżu nie ma żdnych dróg przelotowych, ekspresowych,czy autostrad), do hotelu prowadzi tylko jedna , malo uczeszczana droga. Do centrum jest okolo 1km , tak wiec hotel polecam osobą które cenią Sobie cisze i spokój. W samym Hotelu nie ma specjalnie żadnych rewelacji rozrywkowych, ale jak już pisalem do miasta jest "rzut beterem" i nie można powiedzieć aby wialo tam nudą.
cd mojej oceny ;) W hotelu można korzystać z sali telewizyjnej i komputera (działa jak mu sie podoba). Są 2 baseny: jeden głębszy 180cm, w drugim 160cm. Woda dosyć mętna. Warto zabrać ze sobą coś na komary, bo wieczorem ciężko wytrzymać. Do miasta nie jest bardzo daleko. Co sobotę bazar. Warto sie wybrać na plażę jest dużo ładniejsza niż laguna Oludeniz. Okolica jest dosyć spokojna. A widok z pokoju jak ktoś zauważył to rzeczywiście jakieś krowy :) muczenie słyszeliśmy codziennie :) hotel ma piękny, zadbany ogród. Obsługa jest bardzo sympatyczna i pomocna. Bardzo polecam ten hotelik :) na pewno tu wrócę bo to był mój najlepszy wyjazd do Turcji- już 3 (tym razem last minute za 1450zł za 2 tygodnie :) najtańszy nasz wyjazd i najlepszy)
Właśnie wróciłam z tego cudownego hotelu, który w rzeczywistości jest jeszcze piękniejszy niż na zdjęciach. Zwłaszcza ogród. Z czystym sumieniem polecam tym, którzy chcą wypocząć w ciszy i spokoju, nie walcząc codziennie o leżaki na basenie i stojąc w kolejkach po jedzenie. Przemiła obsługa, wesoła, życzliwa, nie czekająca z wyciągniętymi rękami na napiwki. Przepyszne jedzenie, urocze miasteczko rzut beretem od hotelu. Pokoje ładne, ale skromnie urządzone, nie ma w nich telewizora i lodówki, co może być jedynym mankamentem, ale przecież nie chodzi o oglądanie tv, tylko o wypoczynek ;-) Region przepiękny, mnóstwo rzeczy do zwiedzania, na prawdę warto tam pojechać. Byliśmy tam z Itaką, panie rezydentki bardzo miłe i rzeczowe.
Hotel ogólnie Ok. Obsługa nizszego szczebla OK, obsługa menedżerska - słabiutko ( jakieś kombinacje z przenoszeniem do pokoi niezlokalizowanych na terenie kompleksu hotelowego , dowożenie na plażę busem zamiast łodzią zgodnie z ofertą ) . Jednak najsmutniejsze jest to ,że rezydentki ( Itaka ) trzymały stronę hotelu a nie gości.. Zdecydowanie najsłabszy punkt wyjazdu - rezydentki najlepszy punkt - fajne baseny i niezbyt tłoczny kompleks hotelowy w ładnym ogrodzie ( tak lubię :) ) Wycieczki kupować na mieście- sa tańsze o ok. 20 do nawet 60% w porównaniu z Itaką . Itaka jeszcze przy okazji wycieczek ciaga ludzi po jakichs fabrykach skór , ręczników,złota itp.
Hotel położony ok 10 min spacerkiem od centrum, miejscowość jest bardzo dobrą baza wypadową na rożne wycieczki fakultatywne, miasteczko samo w sobie jest bardzo ładne i urocze w sam raz na romantyczny wypad z dziewczyną. Ludzie w miasteczku jak i w Hotelu bardzo mili i uczynni. Hotel jest bardzo ładny jak widać na zdjęciach,pokoje i łazienki czyściutkie, posiłki dobre tylko małe urozmaicenie obiadokolacji. Rejs stateczkiem na plaże to sama przyjemność i trwa ok. 40 min sama plaża w sobie też łada i czysta. Ogólne wrażenia bardzo dobre i nie żałuje wydanych pieniędzy.
Proszę założyć gruby filtr na opinie, bo możecie być rozczarowani (ja nie byłem); hotel świetny, ma jednak wady i to limitujące; jedzenie jak na Turcję jest po prostu cienkie; pora obiadu 20:00 a nie 19:30 zupełnie do kitu; mniej zamożni goście (czytaj Polacy) byli grubo zaskakiwani rachunkami za korzystanie z baru; śmigali do bankomatów na miasto aż miło; jednak godny polecenia - tak do 2600/2 tygodnie w szczycie, drożej to przepłacanie;
Hotel kameralny ,czysty z milą obslugą.Jedyny minus za monotonne śniadania.Okolica cudna ,polecam rafting oczywiście wykupiony w lokalnym biurze.W miasteczku mnóstwo restauracji z dobrym jedzeniem.Koniecznie trzeba spróbować grillowanego kraba a w pierwszym dniu koniecznie wizyta w łażni tureckiej.Bylam tylko tydzien zdecydowanie za krotko.
Wakacje spędzone w Calbisie były bardzo udane,hotel i jego położenie cudowny ogród,dookoła góry,rewelacja,szczególnie dla osób lubiących spokój i naturę.Hotel posiada dwa baseny bardzo czyste,które nie są nigdy zatłoczone,przy basenach bary,są równiez brodziki dla dzieci.Leżaki,hamaki przy basenach bezpłatne.Podróz na plaże łodką z przystani to sama przyjemność.W rzece\"spotkać\"można żółwie caretta caretta-widziałam kilka są cudne.Plaża piękna,szeroka,wejście do morza bardzo długo płytkie.Pokoje codziennie sprzątane,reczniki wymieniane co dwa dni.Dostęp do internetu i TV-bez problemów.Jedzenie urozmaicone,bardzo dużo warzyw,dużo ryżu,makaronów,mniej miesa-nigdy nie odeszlismy od stołu głodni lecz najedzeni jak bąki:-.Wspaniałych wakacji
Hotel położony w pięknym, zadbanym ogrodzie,posiłki w zadaszonym patio z widokiem na ogród, jedzenie urozmaicone bardzo dużo warzyw, makaronów.Pokoje czyste, pościel i ręczniki wymieniane dwa razy w tygodniu. Podróż na plażę tramwajem rzecznym(ok 8 lirów w obie strony) lub dolmuszem. Plaża cicha, nie ma tłoku, szeroka, piaszczysta, łagodne zejście do morza, nie trzeba zakładać obuwia ochronnego. Leżaki i parasole płatne ale bez problemu mozna rozłożyć się obok na ręczniku. Na koniec jeden minus dla hotelu, goście z Niemiec i Anglii bezpłatny transport na plażę mieli codziennie, Polacy tylko dwa razy w tygodniu.
To było jedno z bardziej rozrywkowych miejsc jakie odwiedziłem. Za dnia głównie plaża, basen ( animacji nigdy nie lubiłem ) a wieczorem gorące rytmy w klubach z ognistymi Hiszpankami..... NIe polecam hotelu jak i miejsca osobom ceniącym anonimowość i spokój. Natomiast rodzinom, singlom jak najbardziej. Jedzenie już pierwszego tygodnia może się znudzić... Ale jest w czym wybierać, a dwa hotel jest w centrum więc zjedzenie na mieście nie jest problemem. Kłopoty techniczne w pokoju mnie ominęły.
Ja tu wróce a na dwód już zarezerwowany pobyt na ten rok. Miałam imponujące dwa tygodnie tutaj pod względem wylegiwania się na słońcu, zabawy, poznanych ludzi, jednym słowem wszystkiego czego sobie dusza wymarzy. Hotel jest piękny, a nocą prezentuje się jak z obrazka. Wspaniałe baseny, ciepła woda, leżaki są, trzeba wstać troszkę wcześniej, pyszne posiłki, ciepła obsługa.
Ogólnie wrażenie super. Od razu sprostowanie, ktoś kto napisał, że woda w basenie jest mętna chyba pomylił hotele, baseny są czyściutkie czyszczone codziennie. Śniadania może i się powtarzają, ale dla wymagających stoi sam kucharz i robi pyszne omlety. Pokoje czyszczone codziennie (łącznie ze zmianą pościeli i ręczników). Plaża super, ale piach trochę za gorący, sam dojazd łodzią to wspaniała wycieczka. Komputer jest naprawiony :) ps. pisze bez polskich znaków, bo jesteśmy jeszcze ostatni dzień na miejscu.
Hotel bardzo fajny i czysty. Przede wszystkim jest bardzo przyjemnie zagospodarowany - wokół dwóch basenów przedzielonych restauracją jest dużo zieleni, palm. Obsługa hotelowa też bez zarzutu - panuje tam rodzinna i pozytywna atmosfera. Jeśli chodzi o jedzenie to było dobre ale nie rewelacyjne. Nasze dziecko nie za bardzo chciało jeść tam, bo dużo potraw było przyrządzonych na ostro. Hotel znajduje się właściwie lekko na peryferiach Dalyan, ale nie przeszkadza to - odległości do miasteczka i przystani są spacerowe. Jedyny mankament w hotelu to pojawiające się przy kolacji komary, które ostro dawały się nam we znaki. Ale ogólnie nie popsuło to nam bardzo dobrego wizerunku hotelu.
Posiłki: to co na ciepło z reguły bardzo dobre, to co na zimno prawie nigdy mi nie smakowało. Na obiedzie ciepłe potrawy nakłada Pan kucharz wg ściśle określonej ilości (na osobę np. łyżka ryżu, 4 ziemniaki itd). W pierwszej chwili wydaje się mało, ale wychodziłem najedzony. Baseny troszkę za głębokie, za to zwykle puste. Plaża piękna, niestety trzeba do niej dojechać, a wcześniej dojść do dolmusza/przystani. Hotel czysty, spokojny, ładny i przyjazny. W last minute bardzo tani. Z pewnością można polecić.
Hotel pięknie położony i bardzo kameralny. Dwa fantastyczne baseny zapewniające wygodne z nich korzystanie. Odległość do centrum przy 40 stopniowym upale jest uciążliwa, ale jednocześnie gwarantuje spokój. Pokoje niewielkie i jakoś dziwnym trafem dla Polaków z widokiem na ulicę, przy której od rana koncertują owce i krowy :) W kwestii wyposażenia przeciętne, ale za to bardzo czyściutkie (codziennie sprzątane, zaskakujące są kompozycje na łóżku układane przez panie sprzątaczki). Posiłki bardzo urozmaicone, ale i bardzo ostre, w ilościach wystarczających. Przesympatyczna obsługa, która wprowadza bardzo rodzinną atmosferę. Dostęp do sali telewizyjnej i Internetu. Urocza miejscowość pełna atrakcji, romantycznych knajpek, ożywająca nocą. Świetne miejsce wypadowe: błota, żółwie, wody termalne, starożytne miasto Caunos etc.. Generalnie byliśmy zadowoleni. Bardzo przyjemne miejsce :)
Hotel położony w spokojnej okolicy, w dużym, zadbanym ogrodzie. Kameralna atmosfera. Bardzo miła obsługa. Czysto. Do centrum ok. 10-15 min. spacerkiem. Taka sama odległość do przystani i busów wożących na plażę. W centrum dużo sklepów, barów, restauracji. Bez tłoku i hałasu jakie są w nadmorskich kurortach. Plaża piaszczysta, szeroka z łagodnym wejście do morza. Bez specjalnych atrakcji typu wypożyczalnie sprzętu wodnego itp. Polecamy to miejsce wszystkim, a szczególnie osobom, które nie lubią wielkich hoteli. Było świetnie, chcielibyśmy tam wrócić.