Cais Da Oliveira

Hotel pięknie polożony nad samym brzegiem oceanu. Pewną uciążliwoscia jest ciągły remont, ale za to poprawiają się warunki pobytu. Dobra i miła obsługa

Położenie hotelu bardzo ładne pokoje jak na cztery gwiazdki to tak samo jak w Grecji bez szaleństwa, jedziecie tzn. Tylko śniadania i dobrze bo przez siedem dni to tylko bułki się zmieniały a tak to monotonnia i chociaż nie należę do wymyślających a ze to było złe to było złe ale morowki tez się trafiły na blacie w kuchni w pokoju. Napewno pogoda to największy plus 20 st w styczniu

Chyba wszystko co dobre o Maderze zostało tu powiedziane więc potwierdzam. Wad nie znalazłem. Wiele osób pisze, że autobusy jeżdżą jak chcą, a rozkłady jazdy na przystankach to istne sudoku. Ale tak nie jest, po protu na każdym przystanku na trasie z punktu A do punktu Z jest wydrukowany ten sam rozkład jazdy. Należy wiec doliczyć sobie minuty potrzebne do pokonania autobusu trasy do przystanku na którym akurat czekamy. O tym ile minut wiedzą lokersi ale skąd maja to wiedzieć turyści tego już nie kumam :-(. Widziałem podobne rozwiązanie w Polskich małych miastach ale tam na rozkładzie była informacja o tym ile należy doliczyć minut. Druga sprawa to jazda autem po Funchal np. na wzgórze Monte. Jeśli nie umiecie ruszać pod górkę z ręcznego to będzie problem. Ja od 20 lat jeżdżę autem ale nigdy jeszcze nie ruszałem pod górkę na ręcznym, nauczyłem się tego manewru na egzaminie na prawo jazdy i szybko zapomniałem. Uważałem, że tak jeżdżą tylko nieudacznicy i frajerzy ...jednak szybko swój pogląd zweryfikowałem w Funchal. Wiec jeśli nie musicie nie pchajcie się autem do stolicy.

Nazwa  Cais Da Oliveira
Miejsce  Portugalia / Madera / Canico
Wyżywienie  śniadania, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, dostęp do internetu, fitness, rowery, bez paszportu

Zielone klify i górskie krajobrazy idealne do trekkingu

Malownicze wioski rybackie i spokojne zatoczki

Zachwycająca przyroda wyspy oraz liczne piesze trasy przez lasy wawrzynowe

Wyświetlono 3 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Grzegorz

Pobyt - Listopad 2022

Zalety

Połozony nad samym oceanem. W połowie drogi między lotniskiem i Funcjal. W okolicy sporo fajnych knajpek

Wady

Ciągly, wieloletni remont

Staszek

Pobyt - Styczeń 2019

Zalety

Położenie na klifie

Wady

Jedzenie monotonne oraz do 4 gwiazdek to dużo brakowało

EvFendi

Pobyt - Listopad 2016

Zalety

Malowniczo usytuowany na klifie.

Cais Da Oliveira