Udogodnienia dla dzieci: wydzielona część w basenie dla dzieci, miniklub (3-12 lat od maja do września).
Tylko 400 m do publicznej, wielokilometrowej, piaszczystej plaży Cabanas z łagodnym zejściem do morza.
Atrakcyjne położenie: na wschodnim wybrzeżu Algarve, w Parku Narodowym Ria Formosa, ok. 300 m od centrum Cabanas, ok. 8 km od Ta
Dla miłośników golfa - znakomite pola golfowe w bliskiej okolicy.
Bardzo dobre położenie przy wyspie z cudowną plażą, na którą można sprawnie dotrzeć hotelową łódką.
Wyżywienie, które wg. mojej oceny było mało urozmaicone i w większości mało smaczne, ale zawsze można było coś dla siebie wybrać. Menu raczej pod Portugalczyków. Restauracja poza hotelem.
Generalnie w jednym słowie można opisać hotel i cały wyjazd jako TRAGEDIA. Rezydentka nie wiedziała nic o położeniu hotelu (np: informowała ,że nie ma w okolicy tras rowerowych, a było odwrotnie) Oprócz tego naciągała na wycieczki, na których nie było tych atrakcji, o których mówiła ( np: podczas wyjazdu na przylądek ś. Wincentego w programie miało być zwiedzanie winiarni, a nie było)
Byliśmy ze znajomymi na początku czerwca. Hotel ładny, klienci Itaki byli kwaterowani w nowych budynkach. Pokoje super urządzone, duże, do tej pory nie mieliśmy tak dużego pokoju. W pokoju(duże łóżko, dodatkowa kanapa, tv, szafy i co nas zaskoczyło pełny aneks kuchenny. Lodówka, ekspress do kawy, czajnik, pełne wyposażenie kuchni począwszy od łyżek, po noże, talerze, miski :) Co do miejscowosci to po 19 raczej nie ma co wyruszac z hotelu, no chyba, zeby tylko usiasc w knajpie na piwo lub drinka. Hotel czysty, sprzątany, basen czysty, w barze szybka obsługa, nie bylo kolejek. Sprzątają ze stolików również na bieżąco. Alkohole urozmaicone, polecam sprobowac ich wiśniówke, nalewke a\\\'la amaretto oraz wódke z fig (44%:D).
byłam we wrześniu naprawdę super zgadzam się z p.Magdą że animator najlepiej znał siatkarzy z daleka przy każdej okazji krzyczał np.Przemysławo co do animacji to były super wieczorne show codziennie rewelacyjne, z jedzenia brakowało mi trochę nabiału ale i tak jadę tam w przyszłym roku
Plaża różni się jedynie tym, że jest na niej więcej muszli niż nad Bałtykiem. Jednak to jeszcze by było do przełknięcia. Ciężej było się na nią dostać lub z niej wrócić. Ponieważ dostać się na nią było można tylko łódką, która kursowała przez âbłękitną lagunęâ (czytaj śmierdzącą rybami, brudną sadzawkę) , która kursowała między godz. 10-12 14-18 tak że zachody i wschody słońca można zobaczyć na pocztówkach.
Pokoje hotelowe przypominały kurorty z lat 80. Obsługa niemiła, która traktowała turystę jak intruza. Animatorzy â tragedia, odwalali pańszczyznę w 15 minut na dobę. Co do bogatego all inclusive to bar na świeżym powietrzu otwarty był do godziny 17. Napoje były ok. chociaż bez rewelacji, a jeżeli chodzi o wyżywienie to istna katastrofa. Na całe szczęście byłem tam tylko 1tydzień, bo 2 mógłbym nie przeżyć. Jedzenie monotematyczne, ubogie, niesmaczne, mały wybór.
Pokoje też nie były rewelacyjne biorąc po uwagę, że w niektórych pokojach pojawiały się KARALUCHY, na korytarzach jeden leżał przez cały tydzień. Można jeszcze długo wymieniać âŚ
Jedzenie super, tłoku na stołówce nie było, chociaż przedostatniego dnia najechało strasznie duzo ludzi i byla walka o rybe.Hotel jest dobrym miejscem wypadowym np do Hiszpanii czy Lizbony. Wynajelismy samochod i za 20euro na osobe (5 osob) zwiedzilismy autem Seville. W hotelu przeważali starsi goscie 60 i rodziny z dziecmi. Moze to przypadlosc sezonowa, ale dla nas bylo troche nudno. Do plaży dowożą za darmo motorówki, trzeba przejsc okolo 300-400m. Nie grala muzyka przy basenie, w hotelu nie bylo tez dyskoteki. Duży plus dla polskiego animatora Krzyśka. Krzyysieeek! super człowiek, zawsze chętnie pomoże! Ogólnie wyjazd udany, Itaka trzyma poziom :)
Witam, wróciliśmy z urlopu w lipcu. Bardzo polecamy ten hotel i całą piękną Portugalię. Bardzo udany wyjazd z Itaką. Dla polskich turystów hotel super, zakwaterowanie w nowej wypasionej części hotelu, pierwszy raz nie trzeba było podpłacać, żeby dostać lepszy pokój :). Nie przestraszyć się zapyziałej recepcji! Animatorzy -superowi! Pozdrawiamy Krzyśka oraz uwielbiane przez dzieci dziewczyny -Asię i Sylwię (wszyscy boscy!!!). Jedzonko pyszne (jeśli się lubi owoce morza i rybki) -tutaj pozdrawiamy ulubionego kelnera Lubomira (przemiły facet)! Bar ok, porto pyszne, gin
jak na swoje 3* rewelaacja ,swietne animacje -dla dzieci i dorosłych,ryby owoce morza pod dostatkiem ,mieszkalismy w nowej częsci hotelowej -super nowoczesne pokoje,polecam rodzinom z dziećmi :)
super hotel bardzo polecam
Szczerze polecam ten ośrodek. Byliśmy z dziećmi (5 i 11) w maju 2019. Świetna baza wypadowa do zwiedzania Portugalii oraz Sewilli ????
Apartamenty położone blisko oceanu, niska zabudowa, przestronne pokoje, bardzo fajna infrastruktura wokół ośrodka. Wszystko zadbane. Polecam.
Nie ma.
Bardzo kameralna, spokojna wioska, bez tłumu turystów. Obsługa hotelowa przemiła, ludzie mieszkający w pobliżu hotelu super uprzejmi. Animacje na wysokim poziomie. Polecamy z czystym sumieniem i nadzieją, ze i nam uda się wrócić w to miejsce raz jeszcze. :)
Położenie, spokojna okolica, miła obsługa
Bardzo fajny ośrodek, super baseny, piękny ogród. Dobra baza wypadowa do Portugalii ale również Hiszpanii.
Super położenie, duże apartamenty.
Październik to bardzo dobry termin na wyjazd. Piękne słońce,cieplutko i brak tłumów. Hotel bardzo ładnie położony,dużo lokalnych drzew...palmy daktylowe,bananowce,oleandry i dużo różnych krzewów i kwiatków.
Bardzo ładny basen,dużo animacji,piękna plaża.
Drobne uszkodzenia przez upływ czasu,ale jest to naprawiane.
Ogólne pobyt oceniam jako bardzo udany. Pokoje były czyste i dobrze wyposażone, z małymi aneksami kuchennymi. Sprzątane 3x w tygodniu, łącznie z wymianą ręczników. Obsługa bardzo miła i pomocna. Posiłki urozmaicone i smaczne, świeże pieczywo, warzywa, owoce, desery.
Dobra lokalizacja, cisza, spokój. Hotel położony na uboczu nieopodal wioski rybackiej. W pobliżu restauracje i sklepy. Dobry dojazd do Taviry, stacja kolejowa w odległości 2 km od hotelu. Jest możliwość wypożyczenia auta lub roweru dla lubiących aktywny wypoczynek.
Wysoka cena wody butelkowanej (2 ?), która nie jest dostępna w ofercie allinclusive. Na szczęście 500m od obiektu jest SPAR, a tam butelka 1,5l kosztuje ok 0,69 ?. :) Mieszkałam w budynku oznaczonym literą E na samym końcu korytarza i żeby dojść do basenu, który widziałam z okna na I p. musiałam obejść cały budynek aż do recepcji i z recepcji dopiero na basen. Wyjście drzwiami ewakuacyjnymi było możliwe ale prowadziło na zamknięty mały ogródek. Podobnie było z wypożyczeniem roweru. Dookoła wszystko ogrodzone, a furtki które umożliwiałyby przejście były zamknięte, więc trzeba było iść przez baseny, recepcję i dopiero na zewnątrz.
Opinia moja jest b.dobra obsługa wyrozumiała że pozwala nawet nie przestrzegać palaczom zakazu palenia tytoniu w miejscach publicznych. Tabliczki wiszą może są mniej widoczne niż w Polsce ale bierne palenie tytoniu jest wyjątkowo szkodliwe i należy to koniecznie zmienić a wszystko będzie OK.
Położenie , odległość od lotniska, fantastyczna plaża.
Słabo oznakowany z zewnątrz wieczorem nie widoczny , bark jakiejkolwiek reklamy od strony ronda.
W Hotelu Golden Club Cabanas, miałam okazje przebywać w terminie 2-9.07.2018.Mogę z czystym sumieniem polecić ten hotel. Na terenie hotelu znajdują się dwa baseny. Jeden mniejszy ,drugi większy przy którym odbywają się w ciągu dnia animacje.Przy jednym i drugim basenie leżaki (ilość wystarczająca, nigdy nie brakowało leżaków ani parasola) Między jednym a drugim basenem znajduje się bar z drinkami itp. Drinki w opcji All do wyboru:whisky, gin, rum, wódka z figi, wina i piwa. Nie są to drinki jak \\\"woda\\\", zapewniam ,że mają swoja moc :).Następnym bardzo ważnym punktem , od którego powinnam zacząć jest jedzenie. Przez cały pobyt jedzenie urozmaicone a co najważniejsze, nie było znaczenia czy na kolacje przybyłeś o 19 czy o 21, jedzenia zawsze było tyle samo i zawsze ciepłe (na bieżąco uzupełniane. Na obiad zawsze był wybór mięsa i ryb.Do kolacji każdego dnia ryby i owoce morza (oraz oczywiście wiele innych możliwości wyboru).Dużo warzyw i owoców, rożne sałatki warzywne, oliwki czarne i zielone no wybór mega i wszystko pyszne:) Zawsze tez były desery (akurat j nie jadłam, ale widziałam że zainteresowanie było spore:) więc myślę ze desery smaczne). Do plaży 2 minuty łódka spod hotelu. Łódki pływają do godziny 19.Pływają w tą i z powrotem:) Plaża mega szeroka piaszczysta, ocean zimny:) Dużo pięknych muszli.Pobyt uważam za naprawdę udany. Na urlopie byłam z biura ITAKA (polecam, dobra organizacja od samego przylotu na lotnisko w FARO)
Hotel zadbany,miła obsługa w restauracji i w barach,pokoje sprzątane co drugi dzień,pyszne jedzonko-urozmaicone,plaża szeroka piaszczysta, na plaże 2 minuty łódką spod hotelu,
Jeśli ktoś potrzebuje tylko przystani aby się przespać to jest to hotel dla niego.
Z wycieczek wybraliśmy do zwiedzania Sevillę ... i Lizbonę...Urocze miejsca. Pozdrawiam Panią przewodniczkę która w sposób bardzo profesjonalny starała się nam przybliżyć klimaty Portugalii i Hiszpanii .Polecam również piękne i bardzo portugalskie miasteczko które jest obok hotelu nazywa się Tavira .. polecam !!!!!!taksówka 9 euro za 4 osoby .Klimat niesamowity .. Wyjazd uważam za bardzo udany .Kuchnia znakomita , nie wiem co się dzieje gdy najazd turystów ma swoje apogeum( byliśmy w maju ) . Ale w tym okresie, kalmary , sardynki ,tuńczyki ,ostrygi, małże ,krewetki i była nawet panga.... pojawiały się co drugi dzień na obiad no i oczywiście jagnięcina i kurczak.Z wieprzka był boczek i kilka kiełbas .Jedzenie pyszne .Drinki nie oszukane i do bólu..Wina przy obiedzie można było wypijać dzbanami, czerwone ,wytrawne różowe i białe .... .W koszach słodkie gruszki i jabłka , pomarańcze i banany... soki owocowe z automatu naprawdę pachniały. Desery również.Bardzo mile wspominam pobyt i gorąco polecam . Oczywiście pokoje sprzątane przez 7 dni 3 razy, Należy zabrać czepek , do basenu krytego i ręczniki na plażę ... nie wolno używać hotelowych. Strach pomyśleć co będzie w czerwcu i w lipcu ... sam wiatr tak niesamowicie opala że masakra ..uważajcie z opalaniem !! pozdrawiam
rozległy kompleks z pokojami wyposażonymi w zmywarkę mikrofalówkę , kuchenkę , garnki talerze sztućce , lodówkę ,klimatyzator i TV .Wszystko pachniało nowością. posiłki urozmaicone
Słabi animatorzy , brak wieczornych fajnych występów, dojazd do plaży łódką do godziny 18-tej ... później zapomnij aby się tam dostać.TV kilka programów brak polskiego .Po 23.00 bar z alkoholem darmowym czy płatnym .....nieczynny.Znaczy nie posiedzisz ... długo ...