Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami
Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu
Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast
Totalna porażka. Pokoje brudne (tak, Pani sprzątała - tym samym mopem), wymagające remontu. Obsługa wcale lub słabo mówiąca po angielsku. Śniadanie, obiad i kolacja w sumie to samo tylko w innej formie. Jedzenie nie było dokładane i było okropne! Do kolacji kończyła się herbata i nikt nie dorobił :), z automatów na napoje leciała woda albo nic. Bufet nocny (od 0 do 2) po pół godziny pusty
Blisko do plazy.
Brudno, okropne jedzenie, braki napojów, koty biegające po stołach i wyjadające z talerzy, brak zestawu do parzenia kawy i herbaty w pokoju. Hotel bardzo położony bardzo daleko od cywilizacji.
Hotel napewno nie zasługuje na 5*, a na 3. Jedzenie monotomne codziennie to samo. Daleko od miasta i sklepów nic w pobliżu hotelu nie ma.
Jedyna zaletą hotelu to jest bliskość do plaży, która jest bardzo ładna.
Jedzenie, brud, odległośc od miasta.
Pokoje i łazienki to porażka Zużyte i dziurawe panele na podłodze, W łazience stare płytki , kilogramy silikonu , pleśni i rdza Wszystko wygląda na późny PRL
Jedzenie super dużo i urozmaicone Fajne piaszczyste dno bardzo powoli opadające Bardzo miła obsługa hotelowa
Jakie 5* góra 3* Miejsce do leżakowana na plaży ciasno i brudno ,stare zniszczone leżaki i parasole
Hotel chyba sam sobie dorysował te 5 gwiazdek. Max jakie go oceniam to 3. Obsługa hotelu bardzo słabo się zachowywała, były sytuacje gdzie staliśmy przy barze zamówić drinki i po chwili podchodził Turek , kelner z baru odrazu olewał nas i obsługiwał „swoich” i tak potrafił obsłużyć 3 Turków dopiero wrócił obsługiwać nas i niestety nie było to jednokrotne. Nie tylko my tak byliśmy traktowani ale tez większość Polaków z którymi rozmawialiśmy zauważyli dyskryminacje przy obsługiwaniu . Kelner potrafił powiedzieć ze nie ma alkoholu i nie zrobi mi drinka kobiecie a gdy poszedł jej mąż zrobił bez problemu. Bardzo dużym minusem jest tez meczet obok hotelu który budzi o 5 rano nawołując do modlitwy, naprawę po 3 dniach i pobudkach o 5 rano człowiek ma dość wakacji. Wszędzie chodzące koty z którymi obsługa nic nie robi, walają się po lobby, stołówce przy basenie, śpią na fotelach są agresywne. Ogólnie nie polecam tego miejsca ani ja ani 13 osób które było razem z nami na wakacje w tej cenie można znaleźć naprawdę super hotel w Turcji
W miarę czysto i blisko do centrum Didim
*Kiepskie jedzenie bardzo monotonne *Codziennie nawoływanie z meczetu, które budziło o 5 rano *obsluga hotelu bardzo kiepska * toalecie przy basenie już dawno przydałby się remont
Hotel pięknie wyglada tylko na zdjęciach. W rzeczywistości jest już zniszczony. Przydał by się remont i wymiana wyposażenia. W pokojach było sprzątane co dziennie Wiec brudno nie było ale Wymaga remontu również łazienka.
Jedzenie było bardzo dobre. Obsługa miła Animatorzy bardzo mili. wieczorne występy były bardzo ciekawe. Basen duży bez tłoku.
To co napisze nie jest winą hotelu tylko organizatora. Sprzedają ofertę dla 4 osób a umieszczają ludzi w pokojach dla max 3 co wynika z umowy (czytajcie umowę ) Organizator na zarzuty o wielkości pokoju odpowiedział że zmieszczą się w nim 4 osoby. Przesunęli łóżko pod okno i wstawili dwie dostawki. Katastrofa w pokoju nie ma miejsca.
Pobyt w hotelu oceniam jako najgorszy jaki można sobie wymażyć.Jedzenie monotonne bez smaku,codziennie to samo i brakowało jedzenia,nie mówiac o kolejkach po jedzenie i brakujących stolikach (brudnych).W hotelu oprócz pokoi nie ma klimatyzacji ani w restauracji ani w holu przy recepcji ,gdzie tylko był słaby darmowy internet.Najgorzej było na korytarzach gdzie dojście z pokoju do windy(na którą trzeba czekać kilka minut bo są tylko 3)to była droga przez piekło (córka raz nam zasłabła z gorącą).Plusem jest basen ze zjeżdżalniami ,woda w nim cieplutka,ale leżki trzeba rezerwować o 6 rano bo jest ich mało.⁸.Plaża przy chotelu mała brudna z połamanami leżakami.W pobliżu hotelu niema żadnych sklepów z pamiątkami,najbliższe w centrum Didim oddalonego o ok 10 km.Pokoje małe,ale czyste codziennie sprzątane,Ogólnie odradzam wyjazd do tego hotelu.Aha przy basenie były puszczanie polskie utwory pełne wulgaryzmów rodzice byli oburzeni ale animatorzy nie reagowali na uwagi. TRA-GE-DIA
Basen ze zjeżdżalniami,blisko morza,w sumie niedaleko od lotniska(szybki transfer)
Jedzenie,brak klimatyzacji poza pokojami,długo trzeba czekać na stolik w restauracji,kolejki po niesmaczne i monotonne jedzenie,i wulgarne polskie utwory puszczane przy basenie
Czytająć opinie innych osób jadąc do tego hotelu miałem mieszane uczucia. Ale powien jedno hotel może i ma swoje lata świetności za sobą ale jest czysty i zadbany,obsługa bardzo miła i pomocna zawsze uśmiechnięta,to że niema polskiej telewizji to byłem już kilka razy w turcji i nigdy nie było polskiej telewizji. Jedzenie smaczne różnorodne nie wiem jak ktoś pisze że chodził głodny,bo tu nie dało się być głodnym. Na śniadanie pyszne omlety oraz pampejki smażone. Owoce arbuzy winogrona sliwki,grejfruty oraz pomarańcze. Miedzy sniadaniem i obiadem dobry Snack bar, serwowali hamburgery oraz frytki świeża pizza. Drinki super za dolara barmani robili świetne drinki i lali alkoholu do oporu. Pokoje czyste codziennie sprzątane,codziennie świeże ręczniki. Baseny codziennie sprzątane woda czysta ciepła,choć cieplejsza woda w morzu. Nad morzem plaża piaszczysta łagodne zejście do morza woda w morzu gorąca jak zupa. Ja osobiście jestem zadowolony z pobytu wtym hotelu,bardzo dużo polaków powiem wìekszość gości to polacy. Reszta gości turcy i troche niemców serbów. Brak Rosjan co ja uważam za duży plus bo w większości tureckich hoteli to Rosyja i Rosyja. Internet dobry na terenie hotelu oraz basenów. Ja osobiście jestem zadowolony byłem rodziną z dwojgiem dzieci 2+2
Miła obsługa dobre drinki,dobre jedzenie uśmiechnięci barmani oraz kelnerzy. Plaża super piaszczysta krystalicznie czysta woda i ciepła.
Udana wakacje,tak jak pisałem miło spędzony urlop
Wakacje bardzo udane. Hotel w pełni spełnił moje oczekiwania. Hotel mieści się w spokojnej okolicy. Dojazd z lotniska trwał 90minut. Pokoje przestronne. Jedzenie wyśmienite. Nasz pobyt 2+2 trwał 10 dni. W tym czasie chyba nie daliśmy rady spróbować wszystkich potraw, których był aż nadmiar :) w basenach cieplutka woda. Codziennie były sprzątane. Woda w brodzikach codziennie wymieniana. Przy duzym brodziku z małymi zjeżdżalniami zawsze było miejsce na leżakach. Hotel jest bezpośrednio położony przy plaży. 10 dniowy pobyt niestety dobiegł końca. Będzie nam brakować codziennych zachodów słońca na plaży z winkiem w ręku.
Największą zaletą hotelu jest z pewnością położenie. Można się wyciszyć i w pełni zrelaksować. Personel był bardzo przyjazdy i pomocny. Pomimo trudu ich pracy zawsze chodzili uśmiechnięci. Większość pokoi było z widokiem na baseny i morze. Pokoje były sprzątane codziennie wraz z wymianą pościeli i ręczników. Codziennie były tematyczne animacje, m.in. pokaz magii, akrobacje, karaoke.
Hotel w zasadzie bez wad, choć od ostatniego remontu minęło 5 lat i widać w niektórych miejscach upływ czasu. Jednak nie przeszkadza to w komforcie wypoczynku.
Hotel ma lata świetności za sobą. Wyposażenie pokoi stare i skromne. Owszem jest mała lodówka i spory telewizor ale polskich kanałów nie ma. Personel generalnie nie rozmawia po angielsku (z małymi wyjątkami).Jedzenia jest pod dostatkiem ale typowo tureckie , żadnego ukłonu w stronę gości z Europy. Daleko od jakiegokolwiek centrum turystycznego a także od atrakcji turystycznych. Jeśli chodzi o drinki alkoholowe czy tez niealkoholowe - zbyt słodkie i nieurozmaicone. Wszechobecne koty. Wada najważniejsza - lody w małych ilościach wydawane "do ręki" ilość ograniczona i nie dla wszystkich wystarcza.
Bardzo dobre animacje aczkolwiek głównie po Turecku, czasami trochę angielskiego. Plaża łagodnie schodząca do morza, czysta. Z wszystkich pokoi widok na morze.
Praktycznie brak lodów , duża odległość od " cywilizacji", Internet w rejonie recepcji. Brak jakiegokolwiek europejskiego jedzenia a i tureckie nie najwyższych lotów. Personel nie zna angielskiego.
Jeden wielki dramat. Śniadanie obiad kolacja cały czas to samo. Animatorzy są ale tylko dla tureckich dzieci. Dodatkowych atrakcji oprócz jednego stołu do tenisa brak. Siłownia zamknięta. Sauna zamknięta. Itp. Menu dla dzieci to co drugi dzień zimne burgery i obrzydliwe naleśniki robioną pod jakaś wiata przez starszą panią. Lody od 15:30 do 16:30 gdzieś niby są ale nikt nie wie gdzie. Polski rezydent wszystko ma gdzieś na każde pytanie odpowiada "pytać w recepcji" plaża brudna wszędzie niedopałki papierosów
Jedyna zaleta to działająca klimatyzacjia
-Pleśń -brud -brak możliwości porozumiewania się w innym języku niż turecki -sniadanie obiad kolacja cały czas to samo -lody dla dzieci praktycznie niemożliwe do zdobycia
Z chęcią wrócę. Fantastyczny hotel dla rodzin z dziećmi!!
Plaża jest bajeczna!
Nie ma!
Jesteśmy świeżo po urlopie. Pobyt należał do bardzo udanych. Początkowo obawialiśmy się, ponieważ hotel był usytuowany z daleka od centrum, ale busikiem można szybciutko i tanio dotrzeć na miasto. Jedzenie ok, pokoje sprzątane codziennie, obsługa bardzo miła i pomocna. Idealny dla rodzin z dziećmi. Polecam.
-Atrakcje dla dzieci -personel przyjazny i pomocny -jedzenia ok, każdy znajdzie coś dla siebie
-w stosunku do ceny brak wad
Na plus: infrastruktura wokół hotelu. Na minus: posiłki (pomimo 3-4 wyjazdów rocznie) pierwszy raz wchodziłem i wychodziłem z obiadów/kolacji po czym kierowałem się do okolicznych barów na posiłek; obsługa hotelowa oprócz recepcji ni w ząb nie zna innych języków, a niżeli swój ojczysty (angielski, niemiecki). Więcej chyba nie ma sensu się się rozpisywać. Szkoda czasu przeżywać to jeszcze raz. Pozostawię tylko kilka zdjęć z pokoju hotelowego ku przestrodze.
Jest super, godny polecenia. Pokoje z widokiem na morze. Każdy pokój z balkonem.
Blisko plaży, wystarczająca ilość leżaków I parasolu zarówno na basenach i na plaży. Możliwość korzystania ze strefy SPA. Animacje dla dzieci i dorosłych.
Rodzinne wakacje się udały ale osobiście nie polecam hotelu. Nie 5 a max 3 gwiazdki.
Przemiła obsługa hotelu, barmani, barmanki i animatorzy.
Słabe jedzenie. Za mało leżaków w stosunku do liczby gości. Hotel bardzo zmęczony. Wiecznie czegoś brakowało.
Opis oraz zdjecia hotelu które przedstawiają biura podróży sa sprzeczne z rzeczywistością tak naprawdę jest tu syf, grzyb zdjęcia jako dowód dolaczylam na opinie w googlach nie życzę nikomu w taki uciążliwy sposób spędzić wakacji najgorsze wakacje w życiu , stracony czas i pieniądze oraz rozczarowanie na przyszłość
Brak zalet
Syf, grzyb
Hotel duży, świetny basen ze zjeżdżalniami, plaża z leżakami na której zawsze znajdzie się wolne miejsce. Najlepsze jedzenie w barze przy plaży. Jest jednak kilka niedociągnięć, które nie powinny mieć miejsca w hotelu ***** gwiazdkowym. Opinia w odniesieniu do podobnych hoteli w tym samym standardzie. - obsługa nie mówi w ogóle po angielsku. Kiepski kontakt nawet na recepcji - lobby bar - kiepska wizytówka tego hotelu - delikatnie mówiąc, nie powala. Miejsca mało. Klima wyłączona bo drzwi są cały czas otwarte. - w restauracji na śniadaniach i kolacjach słaby wybór potraw i kiepsko z uzupełnianiem braków w jedzeniu. Najlepiej być od początku wydawania posiłków bo później można się nie najeść. Kelnerzy nie przynoszą napojów - nawet do kolacji, co raczej się nie zdarza w innych tego typu obiektach - plaża bardzo wąska jednak jak wspomniałem leżaków wystarcza. - animacje dla dzieci tylko w języku tureckim, choć sami animatorzy bardzo mili i sympatyczni - koszmar z rezerwowaniem leżaków przy basenie o godzinie 6 rano. Jeśli się tego nie zrobi to raczej ciężko będzie znaleźć miejsce w późniejszym czasie. Mimo, ze większości ludzi i tak na leżakach nie ma. - hotel leży na uboczu i w związku z tym ciężko o infrastrukturę handlowa w okolicy. Do centrum busem lub TAXI. Osobiście polecam lokalne busiki.
Blisko hotelowa plaza, ładny duży basen ze zjeżdżalniami. Dobre jedzenie, animacje dla dzieci. Ogólnie fajny hotel.
Kiepskie lobby, obsługa nie mówi po angielsku, trochę daleko do centrum.
Pobyt był bardzo udany , zaskoczył mnie tylko mały pokój. 2 osoby ,miały problem z pomieszczeniem ubrań w szafie, telewizor powinien być zamontowany w taki sposób by osoba leżąca mogła oglądać program .Obsługa sprzątała codziennie pokoje przynosząc czyste ręczniki.Jedzenie pyszne ,Kelnerzy sympatyczni i pomocni,chętne jeszcze raz pojadę do tego hotelu.
Dobre jedzenie ,miła obsługa ,czysto .
Zbyt małe pokoje
Brudne obrusy na stołach, rozpadające się maty na leżakach, wyczytałem że w 2014 roku był remont, ale elewacja jest z zaciekami i brudna, bardzo dużo jaskółczych gniazd na balkonach,Animacje nędzne bez zainteresowania dziećmi w ciągu dnia, TV wielkości monitora komputera, napoje i drinki podają w plastikach, ograniczenia w ilości lodów dla dzieci tzn w godz16/17 po jednym dla dziecka w wieku 0/12 lat. Żeby zwiedzać atrakcyjne miejsca trzeba wyjeżdżać autobusami lub na proponowane wycieczki. Małe pokoje jak wystawili nam dwie dostawki to pozostało wąskie przejście z balkonu do wyjścia na korytarz. 3 windy na 7 pięter i ok.250 pokoi to kolejna porażka. Miejsce przypomina przyzakładowy ośrodek wypoczynkowy dla rodzin tureckich, których tu pełno, a palą podczas posiłków, na leżakach i w miejscu wieczornej dyskoteki dla dzieci. Sala do posiłków wygląda jak akwarium jest tak gorąco, że posiłki zjadaliśmy wyłącznie na zewnątrz w towarzystwie smrodu papierosów. Moim zdaniem hotel nie zasługuje na taką ilość gwiazdek i nie polecę go żadnemu znajomemu.
Blisko morza, smaczne jedzenie,
Brudno, kiepskie animacje dla dzieci
Ogólnie polecam hotel położony w cichej okolicy.
Położenie w cichej okolicy, Dla lubiących spokojne spacery, Smaczne i urozmaicone posiłki. Bus do miasta spod hotelu.
Od strony plaży wiele gniazd z jaskółkami przez co balkony są codzienne zanieczyszczane - sprzątaczki nie usuwają owych kup bez interwencji. Odległość od centrum ok 6km, od portu ok.8km