Butrinti

Hotel dobrze położony, w samym centrum Sarandy, blisko promenady. Czysto, codziennie sprzątane w pokojach, czyste ręczniki, codziennie wymienane.. W trakcie tygodniowego pobytu zmieniana pościel. Śniadania - bufet, dobre, zróżnicowane. Kolacja - serwowana do stołu, elegancko nakryte i podane. W recepcji można wymienić euro na albańskie leki. Bardzo miła i uczynna obsługa, lubią Polaków. Ogólnie hotel polecam. Sama Albania fajna, ciekawa. Może nie najciekawsza na świecie, bo są zdecydowanie ciekawsze miejsca, ale na pewno warta odwiedzenia. Wszelkie niedogodności Albańczycy nadrabiają gościnnością i uprzejmością. Są baaardzo przyjaźni. Co do wycieczek oferowanych na miejscu: - wieczór albański - szkoda kasy, weselna potańcówka, kolacja cienka, lepiej te pieniądze wydać na co innego - wycieczka do Gijorkastry - średnio mi się podobała, nie lubię jeśli na wakacjach ktoś mnie pogania i popędza batem. Przewodniczka - Pani Kasia pozwalała na wejście do WC na jednej nodze, bo nie ma czasu /jakieś nieporozumienie, nie mam czasu w pracy, a urlop jest od tego, aby na wszystko mieć czas, tym bardziej na to, żeby się wysikać!/. I ogólnie Pani przewodnik goniła za bardzo. Lepiej tam pojechać samemu busem, a o miasteczku i Hodży poczytać sobie. Gijorkastra bardzo fajna i ciekawa, ale samemu i swoim tempie. - wycieczka do Butrinti - warto! bardzo ciekawe ruiny starożytnego miasta, położonego w lesie. Unikat! Wpisane na listę UNESCO. Nie są zupełnie opisane i lepiej tam jechać z przewodnikiem /ta sama Pani Kasia/, bo można się czegoś dowiedzieć. Samemu poogląda się tylko kamienie.

Hotel robi bardzo pozytywne wrażenie. Położony blisko plaży , deptaku, miła obsługa. Polecam każdemu kto lubi aktywny wypoczynek , nie lubi siedzieć w pokoju. Mało atrakcji dla dzieci , plac zabaw raczej ubogi. dla dorosłych super basen,

Hotel zdecydowanie lepiej prezentuje się w realu niż na zdjęciach. Bardzo miła obsługa. Niestety na basenie puszczana jest bardzo głośna muzyka ( nawet przy bliskiej odległości nie można porozmawiać, trzeba do siebie krzyczeć).

Hotel niema nic wspólnego z 5* daleko mu do 4* my oceniamy ten hotel na mocne 2* albo słabe 3* Miały byc to wymożone wakacje w jednym z najlepszych hoteli z oferty tzn sugerując się 5* są to nasze kolejne wczasy i kolejny kraj który postanowiliśmy odwiedzić Albania jako kraj OK ludzie bardzo życzliwi i przyjaznie nastawieni do turystów obsługa hotelowa już niekoniecznie właściciel menadżerka oraz barmani są tam jak by za kare!!! można odczuć ze nie jest tam się mile widzianymi aczkolwiek obsługa restauracji na najwyższym poziomie zawsze uśmiechnięci chętni do pomocy !!!co do posiłków dobre bardzo ładnie podane niestety jeżeli chodzi o obiadokolacje to raczej przekąska często podawana zimna . Basen wygląda fanie tylko na zdjęciach 300m2 to raczej duże nadużycie ze strony organizatorów, cała otoczka wokół basenu obskurna plac zabaw dla dzieci to 2 stare huśtawki w obskurnym miejscu byliśmy swiadkiem jak barman z basenu zwrócił pani uwagę ze pije swoją prywatną Pepsi niezakupioną w bufecie hotel znajduje się przy samej bardzo głośnej i ruchliwej drodze co chodzi o plaże w Sarandzie PORAŻKA plaże szerokosci 2-4m przy drodze lub promenadzie w tej cenie jest dużo lepszych i bardziej przyjaznych hoteli stanowczo NIE POLECAMY 5*to nadużycie a bardziej Kłamstwo my oceniamy max 3*!!

W hotelu tym byłam od 26.07-2.08 Pobyt, uwazam za udany .Same plusy.Mozna wypozyczyc skuter 20 euro /dzien i zwiedzic cala okolice.Na przeciwko hotelu po drugiej stronie jest przystanek . Autobusy odchodzą tam co godzina za 15 min... kazda godzina- np 11.45,12.45 itd.,bilet kosztuje 1 euro lub 100 leków w jedna strone.Mozna podjechac do Butrint zwiedzic stare zburzone albanskie miasto. Park Narodowy Butrinta wejscie kosztuje 700 lekow/os.Czysty basen lezakow wystarczy dla wszystkich wliczone w koszta wycieczki.Sniadania bardzo obfite w formie bufetu codziennie to samo ale wybor tak duzy,ze mozna kazdego dnia zjesc cos innego (w formie bufetu)od 7-10 , obiadokolacje od 19-23 kelnerzy serwują osobiscie do stolika.Ceny zblizone do naszych prawie sie nie roznia niektore owoce nawet tansze niz w Polsce.Dodatkowa informacja ...jesli ktos podrozuje bez drugiego rodzica z niepelnoletnim dzieckiem a dziecko ma inne nazwisko niz matka lub ojciec konieczna zgoda drugiego rodzica lub wyrok z sadu o zabranych prawach przetlumaczona u notariusza na jezyk angielski (dokument potrzebny aby wjechac do Albanii). Pozdrawiam i zycze udanych wakacji takie jaki byly i nasze w ty miescie i tym hotelu.Jesli ktos ma jakies pytania zapraszam do kontaktu na maila.

Nazwa  Butrinti
Miejsce  Albania / Wybrzeże Jońskie / Saranda
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie sauna, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, golf, parking

Udogodnienia dla najmłodszych: plac zabaw, wydzielona część w basenie dla dzieci.

Atrakcyjne położenie: na wzgórzu, w centrum tętniącego życiem kurortu Saranda, tuż przy promenadzie.

Bogata oferta rekreacyjna: basen, hydromasaż, kort tenisowy, koszykówka, boisko do piłki nożnej, fitness room, sauna.

Tylko 20 m do publicznej, żwirkowo-kamienistej plaży z łagodnym zejściem do morza.

Wyświetlono 10 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
bharatii

Pobyt - Sierpień 2017

Wady

Dosyć małe pokoje. Trochę słabe światło w pokojach. Brak w pokoju jakichś foteli i stoliczka, ale wynika to z wielkości pokoju.

Barbara

Pobyt - Sierpień 2017

Zalety

Położenie, basen obsługa.

Wady

Brak możliwości wyboru dania obiadowego.

Grażyna

Pobyt - Sierpień 2017

Zalety

Miła obsługa, bliskość plaży, basen.

Wady

Zbyt głośna muzyka na basenie, mało urozmaicone posiłki, bliskość głośnych w nocy dyskotek .

1.4
Jarek i Magda

Pobyt - Sierpień 2017

Zalety

darmowe wifi

Wady

położenie obsługa cena nie adekwatna do jakości mały basen zimne posiłki

Barbara

Pobyt - Lipiec 2017

Zalety

Blisko plazy,centrum,promenady,przystankow autobusowych. Bardzo czysto,reczniki zmieniane codziennie,posciel rowniez czesto,Miła obsluga ,dwa programy tv polskiej,czysty basen,mozliwosc wymiany euro na leki w hotelu w recepcji.Dobra klima.W pokoju mała lodówka.

Wady

Dla mnie osobiscie brak

Andrzej

Pobyt - Lipiec 2017

Z czystym sumieniem polecam każdemu ten hotel jak i samą przepiękną okolicę.

Zalety

*świetna lokalizacja hotelu *przemiła obsługa *hotel i pokoje czyste i zadbane *wifi bez zarzutów na terenie całego obiektu

Pobyt - Wrzesień 2016

Wyjazd bardzo udany, będziemy z mężem miło wspominać nasze wakacje w Sarandzie i hotelu Butriniti ( najładniejszy w Sarandzie). Pozdrawiamy gorąco! Małgorzata

Zalety

Hotel bardzo piękny, położony przy samym deptaku nadmorskim. Bardzo blisko do centrum.

Luciano

Pobyt - Lipiec 2015

Saranda jest urocza. Trochę się rozbudowywuje ale z poziomu promenady tego nie widać. Fajny klimat jak na początek lipca. 29/19. Pyszne jedzenie w knajpkach. Polecam na końcówce promenady "ALL day Grill" i lambs ribs to esencja kuchnii albańskiej.

Zalety

Najlepiej usytuowany. Świetna i dyskretna obsługa. Serwowane kolacje fantastyczne, super podane (dużo) i pyszne.Widok z okna hotelowego to bajka. Basen super z widokiem na morze. Rezydent P.Michał z Itaki to wzór rezydencji.

Dec Józef

Pobyt - Lipiec 2015

Bardzo udany pobyt .Ceny podobne do naszych ,ciekawa wycieczka wzdłuż wybrzeża .

Zalety

Super położony,czysty,bardzo bezpieczny,przepiękne widoki z pokoju na morze i na miasto

Wady

Słabe obiady

smoku

Pobyt - Wrzesień 2014

nawet otymistycznie to max *** /świetnie położony-wszędzie blisko/standardowy bufet śniadaniowy choć obsługa podgrzewaczy jest dla kelnerów zbyt trudna/kolacje serwowane w ilościach dietetycznych , bez jakiejkolwiek możliwości wyboru i powtarzające się/basen duży choć niebyt czysty/jacuzi-tylko w teorii/pokoiki małe ale ok/klima działa/ wi-fi z trudem, ale daje się opanować

Zalety

położenie

Wady

posiłki

Butrinti