Bull Escorial & Spa

Świetny hotel w doskonałej lokalizacji, bardzo miła i pomocna obsługa która jest zawsze uśmiechnięta. Czystość w hotelu na medal, przy obiekcie znajdują się liczne sklepy oraz przystanki skąd można dojechać praktycznie w każdej miejsce na wyspie. Niedaleko stąd także do plaży i pięknych bulwarów. Jedzenie w hotelu bardzo smaczne, śniadania urozmaicone choć się powtarzają, za to obiad i kolacja codziennie inne, każdy znajdzie coś dla siebie. W spa płatne dodatkowo są tylko masaże, poza tym wszystko wliczone w cenę. Pokoje zgodne ze zdjęciami że strony. Napewno jeszcze kiedyś wrócimy do Bull escorial który nas mile zaskoczył.

Dobra obsługa,bardzo dobre urozmaicone jedzenie,dobre położenie oraz wspaniały klimat.Wszędzie niedaleko.

Hotel jest po prostu wspanialy, polecam go dla wszystkich, dla par, rodzin z dziecmi, starszych ludzi, singli.. bo naprawde warto!!!do plazy blisko, w poblizu, bary, sklepy, perfumeria, wypozyczalnie samochodow, przystanek autobusowy, dosyc blisko miejsce gdzie znajduje sie obok siebie kilka dyskotek, wiec jest w czym wybierac;) mozna zawsze po godzince w kazdej spedzic, albo codziennie w innej;) Tak jak juz wymienilam w zaletach: cudowne spa(nawet basen z solanka, nie trzeba jechac nad morze czarne:) i to wszystko w cenie, nawet jak nie masz all inclusive, ogromny wybor jedzenia i alkocholi, codziennie jest inny temat przewodni, np. kuchnia wloska czy grecka itd, darmowy internet, duza i bogato wyposazona silownia, dlugo by wymieniac. Juz sie nie mozemy doczekac powrotu do Escoriala:)wakacje tuz tuz..

Hotel na pierwszy rzut oka dośc stary, jednak głowne walory dostrzega się pózniej. Rewelacyjne spa w cenie, podgrzewany basen, wodospady, na dachu zagospodarowany taras do opalania, małe jacuzzi, hamaki, wokóla troche zieleni, drewniana poodłoga, wspaniały widok na ocean. Wybór drinków : whisky, kremy, malibu, wszytsko co chcesz podwane w szkle, możesz zanieśc sobie na dach tarasu zmrożona butelke szampana. Dla por,ównian w sieci Ifa podawane w plastikach i 2 butelki do wyboru. jedzenie bardzo urozmaicone, zawsze sa owoce morza.Ten hotel jest odwidzany przez turystow z całego swiata. Wiek od młodych po starsze osoby. Obiekt bez barier, więc mozna spotkać gejów, ale atmosfera badzo luzna. Animacje na wyskoim poziomie,hotel wart tej ceny

HOTEL REWELACJA.POSIADA DWA PIETRA POD ZIEMIA GDZIE JEST DARMOWY WELLNESS (HYDROMASAZE, GROTA SOLNA, SAUNY ITP),SIŁOWNIA, KREGIELNIA ITP). DARMOWY INTERNET -10 STANOWISK. SUPER ANIMACJE DZIĘKI WŁOCHOWI MIRKO(OD GODZ 11 ŁUKI , MINI GOLF, STRZELANIE, WATERPOLO ITP). WIECZOREM CODZIENNIE SUPER WYSTEPY. ZASTANAWIALISMY SIĘ DLACZEGO JEST TO HOTEL 3 GWIAZDKOWY. CHYBA DLATEGO, ZE TRZEBA WYKUPIC KLIMĘ - 2EURO/DZIEN. LODÓWKA GRATIS W KAŻDYM POKOJU. DO NAJŁADNIEJSZEJ PLAZY NA GRAND CANARII Z WYDMAMI 10 MIN. TANI SKLEP SPARK I PRZYSTANEK AUTOBUSOWY PO WYJSCIU Z HOTELU.

Nazwa  Bull Escorial & Spa
Miejsce  Hiszpania / Gran Canaria / Playa del Ingles
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, golf, parking

Zróżnicowane plaże od złocistych po czarne wulkaniczne

Wydmy Maspalomas przypominające miniaturową pustynię

Wulkaniczne krajobrazy i malownicze szlaki górskie

Wyświetlono 19 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Hubert

Zalety

Czystość Smaczne jedzenie bardzo miła obsługa Dobra lokalizacja

Wady

Brak wad

Włodek

Pobyt - Czerwiec 2014

Izabella i Adrian

Pobyt - Czerwiec 2013

Zalety

Hotel za ta cene jest po prostu niesamowity, a jestem bardzo wymagajaca:) ma same zalety, wspaniale spa, darmowy internet, jacuzzi na dachu, w srodku hotelu a takze w ogrodzie, ogromny wybor jedzenia jak i alkocholi( plus , ze nie rozcienczone woda;) gdzie praktycznie w innych hotelach daja tyle alkocholu co kot naplakal;), przystanek autobusowy obok hotelu, skad mozna za grosze dojechac i przyjechac z lotniska busem, mila obsluga, codzienne sprzatanie pokoji i wymiana recznikow, super basen, strefa dla nudystow:) i wiele innych udogodnien..

Wady

Jestem taka zadowolona, ze nawet brak klimatyzacji nam w ogole nie przeszkadzal;)w koncu ile sie w nim przebywa, a w nocy zawsze mozna otworzyc okienko:) dlatego hotel ma 3* a nie 4* za brak darmowej klimatyzacji. Gdzie ja z czystym sumieniem dalabym mu 4.

slonko

Pobyt - Sierpień 2011

BOSWIT

Pobyt - Maj 2011

Pobyt - Maj 2011

bardzo doby hotel - przez 9 dni nawet nie zdążyłem skorzystać ze wszystkich atrakcji.fajne solarium ( taras na dachu - także z miejscem dla nudystów ) - centrum spa + w piwnicach coś na kształt dużego salonu gier i zabaw + kilkanaście stanowisk internetu.pyszne jedzenie.położenie dobre - bo minimalnie z boku atrakcji więc można ominąć hałas ale wszystko dostępne w 2 - 3 minuty.do plaży blisko ale do tej najlepszej to już 10 minut promenadą z pięknym widokiem.super zorganizowane miejsca przy basenie.polecam gorąco hotel,wyspę i całe kanary!!!!!!!!!!!!!!

J

Pobyt - Październik 2010

spedzilsmy w tym hotelu Swieta Bozego Narodzenia.wszystko na wysokim poziomie.Hotel naprawde godny polecenia.I to SPA,jak w zadnym innym hotelu!opcja all inclusive ponad oczekiwan,alkohole z najwyzszej polki.Barmani bardzo przyjazni,w niczym nie ograniczają.Jedzenie bardzo roznorodne,swiezutkie,cieplutkie i bardzo smaczne.Zadnych minusow.Hotel na 10 pktów dostaje 10!!!

magda

Pobyt - Maj 2010

Bylismy w hotelu w lipcu 2010. Hotel bardzo mily, czysty, nie bylo zadnych zastrzezen. Mily pobyt bez zadnych przykrych niespodzianek. Rozczarowalam sie tylko silownia na zdjeciu sprzetu cala sala, na miejscu prawie wszystko bylo \'kaput\'czyli zepsute. No ale w koncu na wakacjach sie odpoczywa:)Nie ma tez aqua aerobiku jak podano. Basen sredniej wielkosci i tylko dla doroslych, jest za gleboko dla dzieci. Plus duzy ze podgrzewany basen co wbrew pozorom nawet latem daje pozytyw. Fajne centrum spa w piwnicy za free, ale to tylko basen i bicze plus solankowy basen.Posilki jak dla mnie moglyby byc ciut ciekawsze, jak ktos lubi frytki i pizze to bedzie w raju.

kama

Pobyt - Luty 2009

Uwazam ten Hotel jest wart swoich 3* a nawet 4. Duzym plusem są posiłki - dobry wybór i róznorodnosc. Na śniadanie sok ze świeżo wyciskanych pomarańczy w cenie all inc. Bogaty wybór alkocholi. Animacje w j.niemieckim, włoskim i hiszpańskim, kazdego wieczoru.

Edward

Pobyt - Październik 2008

Miła atmosfera, taras na dachu hotelu, bogaty program wellness. Goście to głównie spokojne starsze osoby z Niemiec. Mieliśmy z kim spokojnie porozmawiać przy obiedzie ponieważ jesteśmy także w starszym wieku. Wygodne pokoje. Pakiet all inclusive zasługuje na pochwałę :-). Bogaty wybór potraw, ryb, warzyw, mięs, napoi alkoholowych jak również bezprocentowych trunków. Personel uprzejmy, połowa z nich to młodzi bardzo dobrze wychowani ludzie. Playa del Ingles ładna ale zbyt głośna dla nas, dlatego cieszyliśmy się urokami wypoczynku nad basenem lub małej plaży przy hotelu.

Jadwiga

Pobyt - Sierpień 2008

Do Playa del ingles około 800 metrów promenadą, choć w małej zatoczce kąpielowej bywało mało osób i też było bardzo przyjemnie. Było ciszej i luźniej. Hotel posiada solanki, basen z hydromasażem, wieczory są bardzo ciekawe, ciekawie zorganizwoane. Poza tym dostępne kręgle, siłownia, bilard. Naprawdę hotel zaoferował dużo. Do tego całkiem przyjemna restauracja, każdy coś dobrego sobie znajdzie. W pobliżu jest bardzo wiele hoteli z dyskotekami i na nieszczęście droga krajowa. To mankament tylko dla tych którzy dostaną pokój z widokiem na nią. Nasz urlop minął całkiem sympatycznie, gdybym miała tu wrócić nie wahałabym się .

Pobyt - Lipiec 2008

Hotel położony blisko promenady prowadzącej na przepiękną, długą plażę. Hotel godny polecenia, bardzo bogata oferta rekreacyjna - siłownia, kręgle, masaże, odnowa biologiczna, minigolf, tenis. Programy animacyjne przez cały dzień i oczywiście co wieczór, także dla dzieci. Jeśli ktoś lubi spędzać czas w hotelu i przy hotelowym basenie na pewno nie będzie się nudził. Dla tych co lubią zwiedzać bary i dyskoteki - centrum rozrywkowe jest w pobliżu hotelu. I jeszcze coś, co jest chyba największą zaletą tego hotelu - taras z leżakami i jacuzzi na dachu, z widokiem na ocean, plażę, wydmy i miasto!! Turyści w każym wieku, głównie z Niemiec, GB i Holandii, amosfera przyjazna, obsługa ok. Pokoje przeciętne, sprzątane regularnie, niewielka łazienka. Polecam wyższe piętra (6-7) z ciekawszym widokiem z balkonu. Standard 3, a nawet 3+ na warunki europejskie, czyli można być dość wymagającym. Hotel i miejsce oceniam pozywywnie, urlop udany!!! Termin pobytu - koniec kwietnia 2008.

Bogdan

Pobyt - Lipiec 2008

Ilość gwiazdek zasłużona, można by nawet dodać pół lub całą. Pokój standardowy który nam przypadł mały, z lodówką, suszarką i balkonem. Posiłki bardzo dobre. Duży wybór i jemy dopóki sił nam starczy :)))) Dosłownie chwilę od hotelu mała zatoczka, z kolei niecały 1km do Playa del Ingles. W pełni wyposażona siłownia, internet za darmo. - Kompleks spa ode mnie dostaje 6. - Blisko do promenady i sklepów. Natomiasrt nie polecę tylko rozrywkowym osobom, które mogą się nie do końca odnaleźć wśród starszych wiekowo gościach.

Kokon

Pobyt - Maj 2008

Hotel jak najbardziej zasługuje na swoje 3*, a nawet na 4*. Pokoje niewielkie ale czyste i dobrze wyposażone (np. lodówka). Niewielkim problemem była tylko popsuta klimatyzacja. Dla rodzin z dziećmi polecam brać pokój rodzinny, ten zwykły z dostawka się do tego nie nadaje. Posiłki to osobna historia - były po prostu super. Ogromny wybór i bez ograniczeń, no i ten sok ze świeżych pomarańczy na śniadanko. Sport - super siłownia, sala zabaw z bilardami, internet za darmo. Kompleks SPA - basen z biczami wodnymi i solankowy, sauny - to też wliczone w cenę. Położenie hotelu jest dobre. Blisko do centrów rozrywki i do promenady. Do plaży ok. 800 m - zejście po schodach. W hotelu co wieczór są występy - szkoda tylko, że robione głównie pod Niemców. Ogólnie bardzo polecam.

LLL

Pobyt - Kwiecień 2008

Jestem zauroczona tym hotelem, oferuje bardzo dużo atrakcji, basen z hydromasażami, jaskinia solna, kręgle, internet, bardzo dobre jedzenie.
Gorąco polecam!!!

Aga

Pobyt - Listopad 2007

Wspaniałe jedzenie i rewelacyjne Al Bardzo duża różnorodność alkoholi, hotel serwuje również alkohole zagraniczne min. Johnie Walker, Martini. itp. (nie wydzielane, można zamówić sobie nawet kilka naraz). Po za tym jedzenie wspaniałe, niesamowita różnorodność posiłków, dużo owoców morza i wędzonego łososia. Hotel usytuowany w centrum, blisko perfumerii (to wiadomość dla pań :)
Jeżdżąc systematycznie na wczasy na tak dobre jedzenie i alkohole nie trafiłam nigdzie! Także 100% polecam. No i wspaniałe wieczorne animacje!

Margota

Pobyt - Listopad 2007

Doskonała możliwośc korzystania z Wellnes w podziemiach budynku.Nowo otwarte(marzec 2007):basen z różnymi "bąbelkami",masażami i kaskadami,basenz solanką z Morza Martwego,sauny,natryski,jacuzzi i inne i to wszystko w ramach HB! Duża siłownia,kręgle,stoły bilardowe oraz duży "kąt "internetowy w cenie.Jedynym mankamentem jest niewielka przestrzeń wokół basenu,stłoczone leżaki,brak intymności,lub w ogóle brak miejsca na słońcu,ponieważ sąsiedni hotel b.szybko zacienia okolicę basenu(przynajmniej tak się dzieje zimą).Moim zdaniem to hotel dla ludzi młodych duchem,bo nastolatki nie będą czuły się dobrze wśród grona emeryów z tzw."Zachodu".

pati

Pobyt - Grudzień 2006

podczas naszego pobytu nie było w hotelu żadnych Polaków, 99% gości to niemieccy emeryci, w związku z tym programy rozrywkowe i "sportowe" zorganizowane pod kątem starszych ludzi. Jeśli ktoś szuka spokoju i ciszy to nie polecam. Położenie dla nas świetne, 2 kroki do plaży, promenady, sklepów. Polecam pokój rodzinny, za który nie ma żadnych dopłat. Hotel zasługuje na spokojne 4 gwiazdki.

Maks

Pobyt - Maj 2002

Hotel z piękna restauracją i przyjemnym ogrodem w centrum miasta.

Bull Escorial & Spa