Udogodnienia i atrakcje dla dzieci: brodzik, dzienne animacje, plac zabaw miniklub.
Bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża.
Hotel położony w słynnym kurorcie hotelowym, otoczony pięknym tropikalnym ogrodem w stylu karaibskim.
Park Retiro Josone (wyjątkowe gatunki roślin i ptaków)
pokój z epoki młodego Fidela ale za to czysto, sprzątane codziennie, widać i czuć że to biedny kraj. To 3 * i tyle
obsługa ok, przemili ludzie.
do remontu totalnego.
Fantastyczny hotel i fantastyczne miejsce....
Nigdy wiecej do tego hotelu nie pojade, jedzenie bylo okropne w smaku a do tego cala nasza \"ekipa\" wymiotowalka przez polowe poytu. Niedomyte szklanki, talerze, ogolnie brud jak na PRL-owskiej stolowce. W pokojach smierdzialo grzybem, szafy sie rozlatywaly, stary zaniedbany hotel nie polecam.
Nikomu nie polecam. Teren Brisas dość obszerny, sporo zieleni, wszystkie pokoje od strony autostrady. Budynek główny dwupiętrowy, niestety z kuchnią na dole (wszędzie śmierdzi żarciem albo odpadkami). Stołówka na dole brudna i śmierdząca. Na stołach brudno. Obsługa pomocna ale niedbała. Jak popatrzyłem na przygotowanie kawy to mi się jej odechciało. W barach podobnie - jeden na zewnątrz przy basenach czynny w ciągu dnia, jeden przy grilo - plaży czynny w ciągu dnia, jeden w lobby - czynny do wieczora (strasznie cuchnęło więc rodzę omijać) jeden w części od autostrady - czynny całą dobę. Internet tylko w specjalnym pokoju słabe łącze, 2 kompy na 1000 osób. Wóda jest, łiski i rum też. Często za to brakuje, coli, wody, limonki, żarcia w w barach. Jak zobaczyłem gril przy plaży to przypomniał mi się obóz harcerski, las, brud, ognisko i sterczące nad nim 3 małe okonki wysuszone po całej nocy grilowania. Dobra teraz pozytywy. ? ? ? jedzenie jest słabe - ale w opór trunki byle jakie - ale w opór położenie dobre - Havana w zasięgu taxi pokój o najwyższym standardzie jest OK - ale dojście do niego zmusza dwukrotnie do zawąchania rękawa... Podsumowując: warto zobaczyć Kubę, warto zapłacić kilka złotych i zwiedzić okolice warto napić się okolicznych trunków, jednak hotel szczerze odradzam. Chyba, że last minute lub first, czy jakoś tam za max 3500 zł... no może 3550 Każdy kto zapłaci cenę regularną \"rozmarzy\" się o rozprawie sądowej z biurem podróży.
BRAK ZALET
WSZYSTKO CO JEST NA TERENIE HOTELU, SYF, SYF, SYF
Razem z dziewczyną pojechaliśmy na Kubę 2 listopada 2010r. Hotel czysty, obsługa miła, jedzenie bardzo dobre chociaż czasami trzeba było za nim trochę poczekać. Kubańczycy uśmiechnięci i nie natrętni jak w innych krajach!Żeby się czegoś czepiać to trzeba być nie złym snobem!Pamiętajcie to jest Kuba i czas tam płynie wolniej
za cenę katalogową nie warto,w ofercie last OK.Pokoje mocno zużyte,ganiają karaluchy w łazience.Kubańczycy leniwi,oszukują robiąc drinki i kawę ,cóż z tego że wszystko w cenie jak w zależności od tego który barman obsługiwał,to albo dostawałeś cappucino albo lurę z mlekiem.zabierajcie dolary kanadyjskie lub franki szwajcarskie,absolutnie nie dolary USA i nie karty kredytowe. Ogólnie pobyt przyjemny,piękna plaża, woda,słońce.
nie wybierać pokoi na parterze po pierwszej nocy przeniosłem sie na piętro z względu na karaluchy
Hotel nawet nie był zły,duży więc nie było tłoczno..Miał piękną plażę a to dla nas najważniejsze.Restauracja też duża,posiłki dość urozmaicone.Mnie drażniło podawanie napoi przy plaży i basenie w jednorazówkach. A tak to wszystko może być.Byliśmy w hotelach obok i w jednym było gorzej w innym trochę lepiej zależy na co kto zwraca uwagę.
Skusiła nas cena, pozytywne opinie na portalach zagranicznych i zdjęcia. Hotel bezpośrednio przy przyjemnej plaży. Sejf w pokojach dodatkowo płatny. My z niego nie korzystaliśmy, w pokoju często na wierzchu zostawiana była kamera, lub inne rzeczy nigdy nic nie zginęło. Wnętrze dość obszerne, z klimatyzacją, telefonem, satelitą. Niewielkie napiwki bardzo umilają pobyt w hotelu. Personel raczej na dobrym poziomie. W hotelu znajdziemy pralnie, lekarza, dwa duże baseny, jacuzzi. Bujny ogród ładnie utrzymany i wpleciony w teren hotelowy. Do centrum można dostać się albo busem albo taksówką.
Pobyt oceniamy bardzo dobrze. Przyjemnie było wylegiwać się na przy hotelowej plaży, lub pluskając się w basenach. Wyżywienie głównie typowo karaibskie, choć dobre. Nie było żadnych sensacji żołądkowych. Hotel sprzyja także starszym osobom. Obsługa wykazuje duża ciepła w stosunku do starszych. Nas pytali jak mija pobyt, czy nie trzeba w czymś pomóc. Do centrum miasta jest kawałek drogi ale my byliśmy tam tylko raz. Swoją drogą można wynająć samochód i spróbować pozwiedzać okolice na własną rękę. Zobaczyć jak Kuba wygląda po za luksusami dla turystów.
Panie Zbyszku trudno żeby hotel nie był komunistyczny skoro znajduje się pan na Kubie ;p;p;p Ja byłam z dzieckiem i mężem i wróciliśmy zadowoleni. Do centrum dowoził autobus, hotel przeznaczony do lenistwa. Plaża szeroka z białym piaskiem, sprzęt do plażowania zwolniony z opłat. Nad basenem hotelowym snuła się przyjemna dla ucha muzyka. Obiekt czysty. Ludzie sympatyczni. Kuchnia raczej tutejsza, ale wszystko dało się zjeść. Nic nam ani dziecku nie zaszkodziło. Jeśli się poprosiło można było dostać coś bardziej tradycyjnego dla dziecka. W hotelu kantor ale kasę lepiej wymienić na lotnisku, nie brać kart płatniczych.
Pobyt w hotelu przyjemny, obsługa bardzo miła (nawet bez dodatkowych zachęt finansowych!), jedzenie bardzo różnorodne i serwowane przez całą dobę. Plaża jak z pocztówek (chociaż widziałam jeszcze ładniejszą na Cayo Largo (polecam 1-dniową wycieczkę fakulttywną!). Na pewno znajdą się niezadowoleni, ale ja chętnie wróciłabym do takich "niewygód", szczególnie w środku zimy :))
Poleca. Pokój na 2 piętrze. Czystosc Kubańska. Plaża i basen bardzo fajne . Posiłki urozmaicone smaczne. Dość daleko do centrum miasta. Dając niewielkie napiwki 1CUC-3zł. dość często bedziemy obsługiwania wyśmienicie. POLECAM TEN HOTEL. Na pytania moge odpowiedzieć na e-mail.
Hotel ładnie położony wrażenia mam pozytywne. Dbają o czystość jak na standardy Kuby to całkiem nieźle.
Przyroda rekompensuje wszelkie niedogodności związane z 14-godzinnym lotem. W tym miejscu można spędzić wakacje życia, ale jedna uwaga, aby naprawdę posmakować Kuby należy wybrać się na objazdówkę, zapewnia to taką moc doznań, że przez następne dni sny kierują się wyłącznie w to rajskie miejsce.
Bez wielkiego luksusu, ale bardzo przyzwoicie, zwłaszcza jak na Kubę! Jeśli jadąc na wakacje nie oczekujesz wielkiego luksusu, ale tak jak my przyzwoitości w postaci czystego pokoju i łazienki, czegoś przyzwoitego do jedzenia i picia, spokojnej plaży i basenu z fajną muzyczką żeby się po prostu "polenić" i odpocząć-to polecam. Pokoje sprzątane codziennie. My mieliśmy pokój na 4 piętrze w budynku głównym, więc było ok, ale słyszałam, że pokoje na samym dole czyli 1 piętrze (nie ma czegoś takiego jak parter) nieciekawe. Każdy kto dostał tam pokój starał się zamienić go na inny, z tego co wiem w większości przypadków i w miarę możliwości nie robiono z tego tytułu problemów. Posiłki dość urozmaicone, aczkolwiek dużo specjałów tamtejszej kuchni, więc dla "ostrożnych" w tym temacie raczej nieco monotonne. Obsługa miła i dość sympatyczna. Plaża hotelowa czysta, niewielka, kameralna. Leżaków na plaży i basenie dość dla wszystkich gości hotelowych. Co na plus to piękna roślinność wokół hotelu i hamaki wiszące wśród palm. Do czego kilka osób miało zastrzeżenia to fakt podawania drinków nie tylko w szkle, ale i w plastykowych kubeczkach :) Ogólnie mogę polecić ten hotel osobom nie stawiającym wielkich wymagań i nie oczekującym zbytniego luksusu.
Komunistyczny moloch, obsługa beznadziejna i niekompetentna. Jedzenie marne. Nie polecam
Hotel dobrej klasy, czysto, obsługa miła, posiłki i napoje przez cały dzień, w barze 24 godzinnym trunki b.dobre, polecam kawę po hiszpańsku-wyborna ,w hotelu sklep z cygarami-cohiba i inne (ceny dość wysokie) w Varadero sprzedają podróbki Esplendido po 50 CUC. Cygara można taniej kupić w Hawanie w sklepie przyfabrycznym bądź na ulicy... Plaża przepiękna, czysta z szafirowym, ciepłym oceanem. Lenistwo totalne. Polecam.
Hotel położony w przepięknym miejscu, zdjęcia nie oddają rzeczywistości jest o niebo lepiej.
Żadnego robactwa, żadnych kradzieży, po ogrodach fruwają przepiękne koliberki, a jaszczureczki biegają sobie wszedzie ale to żaden problem. Kupujcie cygara i rum od obsługi -tanio, 50 CUC za pudełko Cohiba.
Pozdrawiam Dorota i Robert
Jestem bardzo zadowolony, jak na Kube super. tym bardziej po opowieściach ludzi mieszkajacych w innych hotelach np Tuxpan ktorzy byli bardzo niezadowoleni. O kradzieżach nic mi nie wiadomo. Hotel ma formule all inclusive a co najlepsze to 2 bary otwarte sa przez 24h. polecam ten hotel, ja jestem bardzo zadowolony a jestem dosc wymagajacy :) Jesli macie jakies pytania to piszcie, napewno odpowiem.