Park Retiro Josone (wyjątkowe gatunki roślin i ptaków)
Rezerwat Reserva Ecológica Varahicacos
Bardzo dobre warunki do nurkowania i uprawiania sportów wodnych
Bogate i urozmaicone życie nocne (polecamy klub La Rumbe)
Byłam tam sama w kwietniu 2014r. Jedzenie smaczne, przy moim wrażliwym żołądku- nic mi nie zaszkodziło, nawet owoce morza. Cisza od ok 22 co dawało mozliwosc odpoczynku. Najwiecej Kanadyjczyków i Niemców. Leżaki przy basenie-zazwyczaj zajęte już po 9.00 rano. Panie pokojowe sprzatały sprawnie,ręczniki wymieniane w miarę potrzeby. Reczniki przy basenie -wymieniane za opłatą. Plaża czysta, piękna. Po sąsiedzku pole golfowe ale przystanek autobusowy do centrum Varadero ok 1km. Ogólnie polecam. Wtedy byłam jedyna Polką przez 10 dni.
hotel utrzymany w czystości, bardzo sympatyczna obsługa, klimatyczne otoczenie,
pokoje-czyste ale czasy swietnosci mają za soba, wywietrzniki, meble- widać zuzycie
Super hotel /a widzielismy już wiele na świecie/ Rewelacyjna atmosfera, położenie właściwie na plazy. Znakomity poziom usług. 80% gości to Kandyjczycy, sporo Francuzów niewielu Niemców. Hotel dla doroslych, ale basen za płytki. Rekompensuje to cudowna plaża przy hotelu. Mnóstwo barów na terenie hotelu.. piekny park /a la ogrod botaniczny z róznymi opisanymi gatunkami roślinnośći,, jaccuzi pod gołym niebem wśrod tropikalnej roślinności i barem o sięgnięcie ręką ;)). Znakomity codzienny show rozrywkowy. Olbrzymi pakiet sportowy w all incl. w tym nurkowanie, surfing, siatkowka, nartywodne, łodki . Jedzenie to temat na osobne opowiadanie - rewelacja. Duży wybór smak zmiennośc. W tym np. wieczór frutti di mare z lobsterami i innymi pysznościami. Takich ryb nie jedlismy nigdy w życiu :)))) Przyjazna obsługa, nie nachalna nie wymuszająca napiwkow /w tym hotelu obsługa barów miała zakaz wystawiania kubeczków na napiwki/. Obsluga 24 h - zawsze mozliwośc napicia się i zjedzenia jakiejś przekąski. Trzy restauracje ala carte - z rezerwacją w recepcji. Dyskloteka na miejscu - tetniąca życiem, z oczywiście gratisowymi drinkami. Czysto. Cieplo . Wesoło . Żyć się chce :)