Brasil

Bardzo przyzwoite miejsce polecam blisko do plaży Miła obsługa Duży taras w małym pokoiku Napewno warty uwagi

Pokój ok, czysto. Bardzo dobra lokalizacja w samym centrum, a jednocześnie blisko do promenady. Cała reszta słabo, najgorsze jedzenie, jakie można sobie wyobrazić

Zupełnie przyzwoity hotel. Dwie windy, przystosowany dla starszych osób z niepełnosprawnościami. Mila obsługa. Przyzwoite jedzenie bez szału, ale przyzwoite. Blisko centrum, najlepszej churroserii w mieście, kawałek do plaży. Plaża szeroka, czysta. W sumie jak na trzy gwiazdki jestem bardzo zadowolona z pobytu.

Ok dla niewymagających gości, sami emeryci więc jest cicho i spokojnie po 21:00

Hotel wymaga odświeżenia. Brudne i bardzo cienkie ściany oraz zapchany odpływ zdecydowanie zabierają urok. Głośne imprezy codziennie do godziny 24 rownież są na minus dla osób które szukają wypoczynku. Na plus lokalizacja, hotel mieści się w ścisłym centrum oraz sympatyczna obsługa.

Nazwa  Brasil
Miejsce  Hiszpania / Costa Blanca / Benidorm
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu, darmowe wifi, windsurfing, rowery, golf

Złociste plaże otoczone palmami i błękitnym morzem

Malownicze miasteczka jak Alicante i Benidorm z licznymi atrakcjami

Doskonałe warunki do uprawiania sportów wodnych, w tym windsurfingu

Wyświetlono 20 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Milena

Pobyt - Maj 2024

Zalety

Mały kameralny hotel

Wady

Dla osób z celiakią trzeba by przygotowywać potrawy w oddzielnej formule ponieważ nawet śladowe ilości glutenu powodują restrykcje jelitowo żołądkowe

5.9

Pobyt - Marzec 2024

Zalety

- lokalizacja - czystość - ładne pokoje

Wady

Nie jestem wybredna, ale to było najgorsze jedzenie, jakie można sobie wyobrazić, współczuję ludziom, którzy mieli tam all inclusive. Mały wybór i bardzo niesmaczne

5.7
Magdalena

Pobyt - Marzec 2024

Zalety

Nie wiem czy to zaleta, ale hotel sąsiaduje z komisariatem policji. Mimo to nie było pobudek spowodowanych dźwiękiem kogutów.

Wady

Do hotelu (przynajmniej w marcu) przyjeżdżają głównie emeryci. Co wcale nie znaczy, że jest cicho. Hiszpanie są dość głośni: rozmawiają głośno wracając o północy z „wieczorków tanecznych” i trzaskają drzwiami. Do hotelu z plaży idzie się ostro pod górę gęsto zabudowaną ulicą. W ogóle Benidorm jest gęsto zabudowane. Pełno wieżowców z lat chyba 70 - tych nie wyglądających zbyt ładnie. Ale jest pełno knajpek z tapasami, winem, piwem. Bardzo fajne miejsca, w których można dobrze zjeść.

Olga

Ok dla niewymagających gości, sami emeryci więc jest cicho i spokojnie po 21:00

Zalety

Bezpiecznie - Vis a Vis komisariatu Dobry punkt strategiczny

Wady

Brak świeżych warzyw na śniadaniu i niesmaczna kawa z proszku

5.7
Martyna

Pobyt - Luty 2024

Zalety

- lokalizacja -obsługa -jedzenie -balkon

Wady

-zaniedbane pokoje -hałas

Pobyt - Luty 2024

Dobra lokalizacja Obok hotelu nie ma parkingu na samochód Okolica spokojna choć w centrum miasta Blisko plaża Niedaleko przystanek autobusowy i stacja kolejki

Zalety

Smaczne posiłki Miła , chętna do pomocy obsługa Czyste pokoje sprzątanie codziennie Wygodne materace i łóżka Balkon ze stolikiem i krzesłami

Wady

Monotonne śniadania kawa rozpuszczalna Widok z balkonu Restauracja hotelowa w piwnicy

KAMILA

Pobyt - Listopad 2023

Hotel usytuowany w centrum, w bliskiej odległości od plaży, skąd wszędzie było w miarę blisko. Na miejsce przybyłam o 22:15, obiadokolacja była do 22 - niestety w pokoju nie zostawiono mi nic do jedzenia, ani szklanki wody. Wskutek czego musiałam szukać otwartego sklepu.

Zalety

Bardzo smaczne jedzenie, napoje wliczone w cenę do obiadokolacji.

Wady

Brak zainteresowania recepcji, potrzebami gości. Nie wyciszone ściany, przez które było słychać chrapanie sąsiadów zza ściany.

Pobyt - Maj 2023

Dwie gwiazdki odpowiadają temu co zastaliśmy na miejscu; pokój generalnie czysty choć wymagałby odświeżenia ścian, z łazienką podobnie. Codzienna wymiana ręczników i codzienne sprzątanie pokojów bez zarzutów. Przepyszne jedzenie i przemiła obsługa tak w recepcji jak i na stołówce. Zawsze wszędzie posprzątane. Nawet sąsiedztwo Komendy Policji nie powodowało zakłócenia odpoczynku; w sumie czuliśmy się nawet bezpieczniej :) Do plaży jakieś 300m, po drodze market i jesteśmy na promenadzie i nad morzem.

Zalety

Wyśmienite, urozmaicone posiłki a do obiadokolacji zawsze podawano dodatkowo wino i wodę- zapewne dla lepszego trawienia. Przemiła obsługa hotelowa. Czysto.

Wady

Mały basen, ale w sumie korzystaliśmy z nadmorskiej plaży i z kąpieli morskich :)

Pobyt - Maj 2023

Dwie gwiazdki odpowiadają temu co zastaliśmy na miejscu. Czysto to fakt, choć pokój mógłby przejść jakiś remont, podobnie jak i łazienka. Cena odpowiada jakości. Sam obiekt bardzo ładny, do morza 300-400m.

Zalety

Bardzo smaczne i urozmaicone jedzenie. Przemiła obsługa tak w recepcji jak i na stołówce. Codziennie wieczorki muzyczne. Blisko Komenda Policji więc i bezpiecznie :)

Wady

Trochę mały basen; ale w sumie było niedaleko morze więc korzystaliśmy z plaży i morskich kąpieli :)

Pobyt - Kwiecień 2023

Hotel świetny, dobra lokalizacja, czysty, nowoczesny, obsługa bardzo przyjazna.

Zalety

Czysty, nowoczesny, pyszne jedzenie i zróżnicowane

Wady

Nie ma wad

Mateusz

Pobyt - Luty 2023

Wszystko w jak najlepszym porządku. Recepcja 24h extra restauracja oraz bar hotelowy z codziennymi wystepami

Zalety

Hotelowy bar oraz restauracja.

Betty

Pobyt - Luty 2023

Hotel blisko promenady, 5 minut drogi do plaży.Pełen starszych ludzi. Pokoje małe.Czystość Ok..Codziennie wieczorem muzyka dosyć głośno do godz 24. Generalnie dancing osób starszych 🙂. Śniadania monotonne ale można się najeść każdy znajdzie coś dla siebie.Obiady i kolacje już z wiekdzym wyborem. W opcji HB butelka wina i wody.Pite z tych samych butelek aż do skutku.tzn jeżeli jednego dnia nie wypijesz drugiego dostajesz resztę 😁. Obsługa bardzo miła i zwinna.Kawa z expresu niezbyt smaczna.Ogólnie pobyt udany.

Zalety

Położenie blisko plaży. Miła obsługa.Pokoje sprzątane codziennie na życzenie. Ogólnie czysto.

Wady

Małe pokoje.Widok za oknem. Głośna muzyka.Hotel pełen emerytów głównie hiszpańskich.

Edyta

Pobyt - Styczeń 2022

Naprawde wspanialy hotel. Powinien miec 4* nie 3* . Pokoje sprzatane codziennie, wifi na terenie calego hotelu, co wieczor animacje. Swietne polozenie blisko plazy. Bardzo dobre jedzenie w restauracji. Przyjazna, usmiechnieta i pomocna obsluga

Zalety

Polozenie, czystosc, jedzenie, obsluga

Wady

Wg mnie zadne

Pobyt - Styczeń 2022

Wspaniałe wspominam ten pobyt. Po przeczytaniu jednej z poprzednich opinii byłem b.zaniepokojony, ale niepotrzebnie! Superczystość- codziennie można było zmieniać ręczniki i pościel (z czego zresztą rezygnowaliśmy), na posiłki absolutnie nie można narzekać, a obsługa przemiła i zawsze uśmiechnięta. Myślałem, że w wersji HB będę dopłacał do wody i wina zamawianego podczas kolacji.Okazało się, że butelka wina i wody codziennie w gratisie. Jak na hotel trzygwiazdkowy- rewelacja! A położenie....Co prawda do morza 3 minutki, ale naprawdę- wszędzie blisko.Animacje pod kątem hiszpańskich emerytów, ale i tak nie planowaliśmy korzystać z potańcówek...

Zalety

Czystość, atmosfera, obsługa, wyżywienie

78borek

Pobyt - Styczeń 2022

pokoje małe. łazienka ok. dobre wi-fi. W hotelu jest czysto. stołówka mała , czasami stoi sie w kolejce i czeka na stolik. jedzenie nudne i ciągle takie same, mały wybór. koszt zakupu na miejscu obiadu lub kolacji to 12 euro od osoby. w dniu wymeldowania nie dano juz nam obiadu, chociaz wyjezdzalismy po 16 godz,(pierwszy raz sie z tym spotkałem, w innych hotelach nie było z tym nigdy problemu). widok z okna na komendę policji( mało ciekawy) . basen malutki. ogólnie nie było zle, ale wolalbym poszukac innego hotelu. wczesniej byłem w hotel gran bali. nie ma porównania.o niebo lepszy.

Zalety

blisko promenady czysto dobre wi-fi blisko markety i sklepy

Wady

małe pokoje jedzenie monotonne mała stołówka brak szczotki do sedesu brak łózka małzenskiego.(dwa małe złczone) bardzo głosna klimatyzacja

Pobyt - Grudzień 2022

Hotel ma doskonałą lokalizację, 3 minuty pieszo do ładnej plaży, a jednocześnie w oddali jakieś 500 m do bardzo głośnego centrum, w pobliżu sporo sklepów i knajp. Pokoje czyste, sprzątane.

Zalety

Niewątpliwie lokalizacja, cisza, jednocześnie bardzo blisko ścisłe centrum. Pyszne dania wigilijne kuchni hiszpańskiej

Wady

Hotel zima zamieszkiwany przez emerytowanych Hiszpanów, którzy panoszą się w restauracji jak szarańcza, codziennie smród przypalanych tostów, bo staruszki się zagapiły 😄. Stołówka bardzo mała i stoliki ciasno rozstawione, że próbując przejść między nimi można było komuś strącić jedzenie z talerzyka🤪. W okresie świątecznym pełne obłożenie i czasem trzeba było czekać na stolik. Jedzenie bardzo skromne, monotonne, bez szału, brak warzyw na śniadaniu. 20 EUR za 2 godziny późniejszego wymeldowania.

Aneta

Pobyt - Listopad 2022

Hotel w bardzo dobrej lokalizacji, blisko do plaży jak i komunikacji miejskiej. Obsługa miła i pomocna. Pokoje czyste, sprzątane codziennie. Jedyny minus to jedzenie. Przez pięć dni ciągle to samo

Zalety

Wady

Śniadania

Pobyt - Listopad 2022

Pobyt wspominamy mile Pokój czysty,posiłki zróżnicowane wszystko zgodnie z wcześniejszymi informacjami . Jednak nie podobało mi się podejście obsługi do nas . O wino i wodę za każdym razem trzeba było się prosić a jak już przynosili to zlewki - tak się domyślamy bo butelki nie były oryginalnie zamknięte. Sympatyczna była tylko najmłodsza z obsługi dziewczynka w okularach reszta robiła łaskę.

Zalety

Widok na policję

Wady

Obsługa stołówki

Pobyt - Listopad 2022

Fajny hotel, świetna lokalizacja i przemiła obsługa.

Zalety

Lokalizacja .

Marlena

Pobyt - Marzec 2017

Hotel OK poza restauracją w której było gorzej niż na wiejskiej stołówce. Gwarno, szum, jedzenie nieskaczne i ze słabych produktów. Sery-seropodobne, owoce nadpsute. Ochotę na jedzenie odbierał hałas i bród, stolik na stoliku przez co nie można było odpocząć się i zrelaksować przy jedzeniu. Hotel nastawiony na starszych Anglików. Oprócz tego podczas naszego pobytu były grupy dzieci niepełnosprawnych - nie mam nic przeciwko tylko raczej nieprzyjemnie się je jeżeli wokół widzisz tyle cierpienia - starość, choroby, niepełnosprawność. Sam pokój ok i bardzo na plus położenie hotelu - wszędzie blisko na piechotę. Benidorm piękny chodz większość nastawiona na anglików których jest tu pełno. Polecam Bar Zodiak - za 5 euro można dostać butelkę wina lub dzbanek piwa oraz 5 tapasów. Bardzo zawiodła mnie organizacja i EximTours - na lotnisku nie było wiadomo gdzie iść. W ofercie dostaliśmy informacje że mamy zgłosić się na poziom -2 (dobrze nie pamiętam ale tak mi się wydaje), nie było wiadomo gdzie mamy się stawić i gdzie jest to -2. Nikt oprócz nas z osób lecących samolotem nie miał takiej informacji. Szukaliśmy ponad pół godziny zejścia co wprawiło nas w dodatkowe nerwy. Na dole czekał na nas kierowca który nie potrafił mówić po angielsku - miałam wrażenie że zna tylko wyuczone zdania. W Benidorm wysadził nas na środku ulicy pokazał coś ręką i kazał szukać hotelu. Była 1 w nocy a my w obcym mieście sami szukamy hotelu. Podobnie z powrotem. Dostaliśmy kartkę na której była jakaś nazwa. Zapytaliśmy gdzie to jest to recepcjonistka powiedziała że to hotel przy plaży i że musimy go poszukać. Znam angielski i jestem młodą osobą a mimo to miałam dużo stresu. Nie wyobrażam sobie jak w taką podróż miałyby wyjechać osoby starsze lub nie znające języka.

Zalety

dobre położenie blisko plaży i głównego centrum

Wady

jedzenie niesmaczne, restauracja głośna

Brasil