Bonita Luxury Hotel

Pobyt oceniam na9+ jesteśmy mega zadowoleni, pokoje czyste codziennie zmieniana pościel oraz ręczniki, bardzo mili i życzliwi dobre jedzenie duży wybór mimo że niektóre dania się powtarzały to nie był dla nas problem bo mogłam tego spróbować na drugi dzień, pyszne mają sery oraz serwowane lody i pizza owoce również mają dobre, blisko do morza , polecam

Pobyt w hotelu oceniam średnio zaczynając od mrówek w pokoju po bardzo źle i monotonne jedzenie .

Hotel na 5+. Czysto, jedzenie bardzo dobre i duży wybór, obsługa miła i pomocna, Albania mnie zachwyciła, bliskość sklepów to duży plus, nie było problemu z leżakami zarówno przy basenie jak i nad morzem. Polecam jak najbardziej.

Nie polecam tego hotelu, bardzo zawiedliśmy się gdy dotarliśmy na miejsce i zaczęliśmy nasz pobyt. Po pierwsze : jedzenie - monotonne i mały wybór. Po drugie: brak wody - już pierwszego dnia nie było wody w całym hotelu jakieś 2 h jak nie dłużej... Dowiedzieliśmy sie, ze istnieją sytuacje kiedy może wystąpić krótka przerwa z powodu braku wody czy prądu ale dopiero po tym jak wsiedliśmy do autokaru. Wszystko rozumiemy, ale osoby które są tu na pobycie już dłużej mówią, ze to norma i tak jest codziennie na dodatek powiedzieli, ze rankiem tez zdarza sie, ze nie ma wody..Więc następnego dnia ( dziś) musieliśmy opuścić basen wcześniej, zeby zdążyć się wykapac przed kolacją. ( wczoraj musieliśmy iść na kolacje ,,brudni''). Po trzecie - brud koło basenów. Dookoła basenów są rozłożone zielone maty, które są brudne i śmierdzące (🤢). Leżąc czy siedząc na leżakach okropnie czuć ten zapach. Lepiej by było bez tych mat. Druga część hotelu jest remontowa i słychać hałasy ( wiedzieliśmy o tym wcześniej) ale naszym zdaniem hotel np.powinien włączyć jakąś muzykę troszke by to zagłuszyło i od razu lepiej by się spędzało czas :). Ogólnie powinna jakas muzyka być włączona nad basenem. Po czwarte - plaża. Zdążyliśmy już trochę nasłuchać się o plaży naszego hotelu, ale chcieliśmy sami sprawdzić to. Dziś byliśmy i to jest jeden wielki SYF i DRAMAT. Znajdują się 2 bary, jeden bezpłatny a drugi płatny. Ten bezpłatny wygląda tak żenująco jak w sumie ta cała plaża, ze gdybym nie widziała tabliczki nazwy naszego hotelu pomyślałabym, ze to plaża jakiegoś hotelu z maksymalnie 2 gwiazdkami. Po piąte - bary. Wiedzieliśmy, ze nie wszystkie bary będą bezpłatne oczywiście, ale na cały hotel jest jeden bar i to nad basenem na dodatek w drugiej części, która jest remontowana. Nie ma żadnego baru w środku hotelu z którego można by bylo skorzystać. WiFi- dramat. Ale znajdą sie tez plusy : * bardzo miła obsługa na recepcji jak i na stołówce. * personel sprzatajacy bardzo uprzejmy * wnętrze, pokoje hotelu przepiękne! Naszym zdaniem ten hotel nie powinien mieć 5 gwiazdek chyba, ze to tylko zależy od wyglądu wewnętrznego hotelu to rozumiem ale patrząc na całokształt dałabym 4 ale to naprawdę naciągane 4 gwiazdki. Bywaliśmy w hotelach z 5 gwiazdkami i widzimy dużą różnice. (...) Niestety, ale nie wrócimy do tego hotelu nigdy.

OGÓLNE: Pokój przestronny, łazienka zadbana. Wygodne leżaki zarówno na plaży jak i przy basenach. Posiłki smaczne, duży wybór dań ciepłych :) OBSŁUGA Dużym minusem jest obsługa hotelu, ktora w większości miała problem z posługiwaniem się językiem angielskim (lub kompletna nieznajomość języka). Najbardziej komunikatywny angielski mają pracownicy recepcji ( można się z nimi dogadać). BASEN Dla mnie minusem jest dostępność basenu dla gości z zewnątrz przez cały tydzień(wejście za dodatkową opłatą). Piątek-Niedziela to chaos do kwadratu, bardzo dużo młodzieży, rodzin z dziećmi na wszystkich dostępnych basenach, stoliki zewnętrzne w większości są zajęte cały dzień. Weekendy były męczące ze względu na brak możliwości wypoczynku na terenie hotelu. Dodatkowo „ ratownicy” nie zwracali uwagi na ryzykowne zachowania gości z zewnątrz (skakanie do basenu z drabinek, skakanie do basenu nad przepływającymi etc) co dawało mi dyskomfort korzystania z basenów podczas weekendów. Dla ceniących sobie relaks przy basenie polecam korzystanie z mniejszego basenu przed hotelem (przy ulicy) ALL INCLUSIVE Posiłki zróżnicowane,każdy znajdzie coś dla siebie. Duży plus za lokalne potrawy i produkty dostępne podczas każdego posiłku. Dla osób, które nie piją alkoholu - niestety duże rozczarowanie, bar nie posiada opcji non- alcohol np. Piwo,gin czy prosecco. Zamawiając opcję bezalkoholową otrzymałam miks wszystkich napojów gazownych i niegazowanych. Kawa mocna (arabica) polecam bezpośrednio z baru all inclusive a nie z ekspresu w jadalni :). Bardzo dobra pizza (jak się uda ją dorwać :p), polecam spróbować ryby oraz makaron (mój faworyt makaron z owocami morza, przepyszny!) oraz z warzywa (papryka,oliwki,pomidory i ogórki). Przepyszne opcje wege takie jak pieczone bakłażany i papryki. OKOLICA W bezpośredniej okolicy hotelu znajduje się przystanek autobusowy do Durres (czerwony napis bus stop). Autobus nie ma rozkładu, jeździ „co pół godziny” ( w stylu Albańskim) koszt to 1000 LEK dojazd około 40-60 min w zależności od korków. Na przeciwko hotelu są dobrze zaopatrzone sklepy spożywcze, w których można płacić kartą. Natomiast płatność kartą jest raczej rzadko spotykana i polecam mieć przy sobie większą ilość gotówki :) MORZE i PLAŻA Dojście do morza zajmuje około 5 minut, na miejscu leżaki oraz bar w którym możemy zamówić sobie napój ( z ofert all inclusive). Zejście do morza łagodne i jest raczej płytko. Na początku są kamienie ale nie są potrzebne buty do wody. Plaża piaszczysta. W morzu pływają meduzy, które mogą poparzyć :) PSY W okolicy plaży możemy spotkać pieski ( w Albanii jest bardzo dużo bezdomnych psów), które często chłodzą się w cieniu leżaków. nie spotkałam się z agresywnym zachowaniem piesków, wręcz przeciwnie :). Warto pamiętać, że pieski z kolczykami (plastikowe oznaczenia na uchu) oznaczają, że pies jest zaszczepiony. Pieski można dokarmiać oraz dolewać im świeżej wody. Niektóre są lękliwe więc polecam uważać na dzieci w ich pobliżu (nie podbiegamy, nie krzyczymy, etc)

Miejsce  Albania / Riwiera Albańska / Golem
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, darmowe wifi

Dziewicze plaże z turkusowymi wodami Morza Jońskiego

Malownicze miasteczka jak Saranda i Himara z historycznymi zabytkami

Przepiękne krajobrazy górskie i nadmorskie, idealne scenerie do zdjęć

Trójkątny fort Ali Paszy w zatoce Porto Palermo

5.7

Wyświetlono 18 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Maria

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

W hotelu podobało mi się to że jest bardzo czysto i przytulnie, panie oraz panowie cały czas utrzymują porządek na jadalni jak i na basenie, na recepcji zawsze byli pomocni i umieli doradzić

Wady

Dla nas na początku brakowało ciepłych dań i tego że nie mają herbaty ale dało się to wytrzymać piłam ich owocową herbatę

Aneta

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Miła obsługa

Pobyt - Lipiec 2025

3.4
Klaudia

Pobyt - Lipiec 2025

Zalety

Wygładza wewnętrzne hotelu.

Tosia

Pobyt - Czerwiec 2025

Zalety

- przestronne pokoje sprzątane codzienne (jeżeli wyrazimy taką potrzebę) - różnorodne posiłki zawierające lokalne przysmaki - bliskość plaży - ilość basenów (2 duże + zjeżdżalnia duża + dwa brodziki dla dzieci) - leżaki dostępne na plaży - obsługa sprząta okolice basenów cały dzień

Wady

- brak znajosci języka angielskiego ( dowiemy się czegoś jedynie w recepcji ale też nie zawsze) - dostępność basenów dla gości z zewnątrz, weekendy to koszmar zwłaszcza przy kompleksie basenów ze zjeżdżalnia i brodzikami - brak opcji bezalkoholowych dla osób niepijących ( dostępne tylko softy) - brak informacji o przerwach w dostępności wody

Ernest

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel jako budynek i infrastruktura bez zastrzeżeń, jednak jedzenie tragedia. Dodatkowo wokoło hotelu budowy same więc jest dość głośno.

Zalety

Nowoczesny, czysty dobrze zorganizowany

Wady

Jedzenie tragiczne

Bartosz

Hotel bardzo ładny i zadbany, miła obsługa, lokalizacja ok

Zalety

Duży basen, codzienny serwis pokoju, ładny hotel

Wady

Powtarzalne jedzenie z małym wyborem, mały wybór alkoholi, za drinki trzeba dopłacić

Konrad

Podsumowując... dla nas wakacje bardzo udane‼️🤍👨‍👩‍👧🤩 Albania jest krajem kontrastów i na pewno warto tu przyjechać. Jeśli nie porównujemy do innych krajów i jedziemy z pozytywnym nastawieniem, to uważam, że hotel @bonita_luxury_resort będzie świetnym wyborem na rodzinne wakacje ☀️🏝🇦🇱

Zalety

✅️ Hotel jest nowy, więc design części wspólnych i pokoi jest nowoczesny i miły dla oka a miła i liczna obsługa dba o czystość👍 ✅️0 plastików w hotelu. Wszystkie napoje w szklankach lub kawa na wynos w papierowych kubkach ✅️dobra kawa z ekspresów ciśnieniowych nawet w barze na plaży ☕️ ✅️zjeżdżalnie otwarte od 9 do 18. ✅️ duży basen główny oraz basen tylko dla dorosłych ✅️lokalizacja blisko centrum Golem z knajpkami i deptakiem, gdzie bezpiecznie można spacerować i nikt nie nagabuje nas ✅️pi

Wady

➖️ Budowa obok (nam to nie przeszkadzało), czasem było słychać hałas, elementy styropianu wlatywały na basen ale ostatniego dnia naszego pobytu rozkładano specjalny materiał, który miał temu zabopiec ➖️ aquapark otwarty dla lokalsów, przez co w weekend na prawdę było dużo albańskiej młodzieży, która była dość głośna. ➖️Szkło na basenach. Było kilka sytuacji, że szklanki się rozbijały. Panie szybko sprzątały ale kawałki szkła i basen to nie jest najlepsze połączenie. ➖️Nie duży wybór jedzenia. G

Dorota

Witam , hotel piękny czysty miła obsługa, baseny zjeżdżalnie extra . Polecam serdecznie

Zalety

Wygodne łóżko do spania i piękny pokój . Piekny widok z 9 piętra .

Wady

Hotel ładny,nowy jest kilka szczegółów, które można by było poprawić ale to nie sprawiało dużego problemu w pobycie

Zalety

Czystość, bardzo miła obsługa

Wady

W sumie wszystko ok

4.3
Bartosz

1-HOTEL nowy czysty, ale nie dokończony wiszące kable niedofugowane kafelki, słychać szlifierki i wiertarki, sprzątany codziennie ale tak żeby było, po łebkach 2-BAR masakra kolejka do kawy i drinków, kelnerzy pracujący za karę :((( 3-STOŁÓWKA jedzenie zimne, bezsmaku jak by wióry z desek, jajecznica czy omlety Beee :(((( rzygowiny 4-BASEN pan basenowy jak powyciera leżaki i stoliki to szmatkę pierze w basenie, brudasy jak zjedzą to nawalone jest jak w chlewie, pobite szklanki talerze, os*ane pampersy poupychane w kwiatki czy położone pod leżaki, dużo szkła po rozbitych szklankach się wala :((((((, woda na basenie nie podgrzewana zimna lodowata 5-BAR ze zdjęć jest płatny nie dla all inclusive 6-plus tylko za lobby (gdzie ładne panie się uśmiechają) 7-bar na plaży ,obskurny i brudny, plaża brudna pełno kiepów i pustych plastikowych kubków masakra. W wielu miejscach byłem i było dużo lepiej. Tego miejsca nie polecam wydanie kasy i zero zadowolenia Ogólnie co do samego hotelu (budynek) nie mamy zastrzeżeń, pokoje również były ładne, schludne i pachnące. Wystawiłem również opnie na Facebook'u lecz tam wszystkie negatywne zostały usunięte.

Wady

Wieczór albański (atrakcja) oferowany przez (...) za 78 euro za dwie osoby nie pokrywał się z opisem z ulotki. Zamiast restauracji z pięknym widokiem na morze (jak w folderze) zostaliśmy wywiezieni do obskurnej knajpy w górach, gdzie dostaliśmy ochrzczone wino, pół pomidorka z dwoma listkami sałaty, zimnego kotleta z naciapanym serem i cienką kiełbaskę nabitą na wykałaczce i pieczone cztery kartofelki.

Hotel czysty, zadbany dobra lokalizacja. Jedzenia dużo, smacznie ale monotonne. Plaża zadbana

Zalety

Czystość Dobra lokalizacja

Wady

Słabe alkohole w all inclusive Kiepskie animacje

3.1
Lidia

Hotel nowy ,ladny,czysty .Jedzenie okropnie ,wszystko zimne bez smaku brak wedlin, serow z owocow dobre arbuzy ,plaza hotelowa nie sprzatana ,zaniedbana ,obsluga mila ale malo pomocna .Nie polecam hotelu

Zalety

Nic mi sie nie podobalo ,zeby polecic komus ten hotel

Wady

Zimno woda w basenach ,jedzenie okropnie

Hotel Bardzo fajny , super dla rodzin z dziećmi Panie (...) starają się żeby cały czas dobrze zająć czas najmłodszym , jedzenie bardzo smaczne

Zalety

Nowy hotel z bardzo przemyślanym aquaparkiem , czystość obiektu i dbałość o detale . Super kawa Jedzenie

Wady

Obsługa jeszcze się uczy na stołówce i nie wyrabia się z sprzątaniem stolików . Barmani często chcą przedobrzyć i leją 3/4 alk :) brakuje muzyki na żywo bo przez tydzień codziennie był Dj

5.1
Agnes

Spodziewałam się lepszego standardu. Byliśmy grupą wiec mam pogląd jakie są różne pokoje. Można trafić na bardzo mały, w którym dwie osoby mają trudność z poruszaniem sie, niektóre pokoje nie mają balkonów, inne są bardzo głośne - hałas od ruchliwej ulicy. Baseny przeludnione, leżaki stoją jeden przy drugim, lub jak w kinie. Dla mnie to bardziej miejski hotel niż na wakacje. Do morza dość daleko. Na plus - hotelowa plaża z bezpłatnymi leżakami i barem hotelowym. Jedzenie raczej przeciętne. Brak strefy fitness.

Zalety

Czysty, elegancka recepcja

Wady

Miejski hotel, daleko od morza, pokoje od ulicy bardzo głosne, słabe jedzenie,

Yola

Hotel nowy , ładny . Pokoje czyste , sprzątane codzienne

Zalety

Kompleks basenów ze zjeżdżalniami

Janusz

Pobyt - Czerwiec 2023

Hotel odnowiony, ogólne wrażenie dobre. Pokój ładnie urządzony, duże wygodne łóżko nowoczesna łazienka. Natomiast restauracja pozostawia sporo do życzenia monotonne jedzenie, totalny brak soli , kawa i herbata dostępna tylko w barze. Brak ekspresów do kawy w restauracji. Bar skromny często brakowało składników ( lodu, alkoholu, soków). Reszta jest do akceptacji.

Zalety

Ładnie urządzony ładny basen miła obsługa

Wady

Jedzenie monotonne

Nikola

Pobyt - Czerwiec 2023

Jak na nowy hotel 5* to bardzo słaby. Mając wykupiony 30 M2 pokój otrzymaliśmy z mężem i córką pokój malutki, z jednym dużym łóżkiem, bez miejsca do spania dla 3 letniej córki. Po zgłoszeniu w recepcji, kolejnego dnia przyniesiono polówkę, którą ustawiono tuż przy wejściu do pokoju (gdzie indziej nie miałaby możliwości stanąć bo pokój był tak malutki) i waliło się drzwiami wchodząc do pokoju nie mówiąc już o tym że nie dało się tam wjechać wózkiem a tym bardziej go postawić w pokoju bo już nie było w ogóle miejsca. Po zgłoszeniu że to jakiś żart jest, próbowano wynieść nam pół mebli z pokoju żeby jakoś wcisnąć te łóżko, no a gdy kategorycznie się na to nie zgodziłam, w końcu zmieniono nam pokój na taki za który mieliśmy zapłacone. Wcześniej zgłaszaliśmy aż do rezydenta że nie ma lodówki i czajnika w pokoju bo od recepcji można tylko usłyszeć że doniosą jak tylko będą mogli i czy nie podoba nam się aquapark. Jeśli trafi wam się pokój na przedni basen (ten bez zjeżdżalni etc) to macie codziennie bębniącą do 24 muzykę. Oczywiście w wakacje można się bawić ale w tym hotelu jest na prawdę dużo osób z małymi dziećmi, poza tym każdy odpoczywa w inny sposób. Jak będę chciała posłuchać muzyki czy potańczyć to wybiorę się do odpowiedniego lokalu. Niekoniecznie chce to mieć codziennie słyszalne naprawdę głośno w pokoju. Jedzenie to jak dla nas też nic ciekawego. Dużo podróżujemy, sporo w opcji all inclusive, ale tu jedzenie jest w ogóle nie doprawione, pierwsze co znika ze stołów to solniczki bo inaczej wszystko jest bez smaku, mięsa są twarde, suche. I ciągle to samo. Na lunch i kolacje w zasadzie to sam, ewentualnie lunchowy kurczak włożony jest w jakiś sos. No a przekąski od 16.30-17.30 to znów wystawienie jedzenia z lunchu plus suche kanapki i lody. Ogólnie słabo jak na takiej klasy hotel. Poza tym niby nowy hotel a w pokoju dziury w ścianach, wystające kable, dziwna dziura w łazience przy wentylacji ktorą non stop wpadały komary. Aquapark ok. Chociaż niewielki. Ale tu uwaga, my byliśmy jeszcze przed szczytem sezonu więc leżaków było w miarę wystarczająco, ale zajmowane są też przez ludzi nie będących gośćmi hotelu bo wystarczy zamówić coś z baru i już można z basenów i aquaparku korzystać. Na plaży to samo.

Bonita Luxury Hotel