Urokliwe wyspy i zatoczki z pięknymi widokami
Tradycyjne greckie wioski z autentyczną atmosferą bez tłumów turystów
Smakowite dania greckiej kuchni i lokalne wina
Mieliśmy pokój w pierwszej linii obok głównego budynku, co oznacza, że wszystko mieliśmy blisko. Pokój nam się spodobał: było czysto, wszystko działało, nie było nieprzyjemnych zapachów, codziennie się sprzątało oraz co drugi dzień się wymieniało ręczniki.
Nam się spodobało to, że dwa kompleksy budynków Zoe**** i Blue Dream***** są połączone: mieliśmy dostęp do basenów, aquaparku, baru na plaży oraz leżaków za darmo.
W Zoe**** był ograniczony dostęp do napoi : tylko 2 rodzaje "soków" oraz tylko piwo, wino, ouzo, kawa (nie z mielonego ziarna tylko .... dziwna była ....), także brak dostępu w cenie do lodów. Napoje się wydawało z ograniczeniami: nie można było wziąć na raz po 2 kubki na osobę, tylko po jednym, a potem po jakimś czasie ponownie przyjść po kolejną porcję. Czułam skrępowanie Do kubków raz wlewali do pełna, raz 2/3, a raz tylko 1/2, oszczędzali .... Przez co trzeba było wracać często po napoje.
Super! Miła obsługa, super jedzonko zaspokoi nawet wybrednych
czyściutko, pokoje sprzątane codziennie, blisko plaży, meleksy do pokoi na zawołanie
Kłamstwo Itaki , oferta niezgodna z opisem , nie polecam ,
Stary hotel położony przy ruchliwej ulicy bez chodnika . Posiłki wydawane w INNYM hotelu do którego trzeba dojść ulica 300 m bez pobocza . O czym ITAKA NIE INFORMUJE NABIJAJĄC KLIENTÓW W BUTELKĘ I SPRZEDAJE COŚ CO JEST NIEZGODNE Z OFERTA . Czyli hotel bez wyżywienia w hotelu . Obsługa bardzo nieprzyjemna . Nie dostaniesz wrzątku ( nie ma czajników w pokojach a hotel ma podobno 4*) Leżaki na plaży zdezelowane i połamane. Pragnę zaznaczyć ze w hotelu są śniadania ale tylko dla Greków . Polacy musza chodzić do innego hotelu - jak już wspomniałam . Itaka również kłamie co do plaży która jest żwirowa nie piaszczysta a w morzu kamienie . Z plusów tylko widoki na plaże i kolor wody oraz płatna fajna tawerna z dobrym jedzeniem .
Stary zaniedbany przy ruchliwej ulicy bez wyżywienia nieuprzejma obsługa - panie w recepcji
Ogóle wrażenie mega pozytywne, Hotel fajny, czysty, jedzenie smaczne. Wadą jest to, ze cały kompleks jest położony na wzniesieniu i można było się mega zasapać, wracając kilka razy do pokoju jeśli się o czymś zapomniało. Samo wrażenie mega, wyspa cudna, Do najbliższej Limanarii ok 3km, fajna miejscowość spacerem ok 30min niestety praktycznie bez chodnika. Polecam wynająć auto, my zwiedziliśmy całą wyspę od hotelu i z powrotem równo 100km :)
blisko plaży malownicza okolica
brak chodnika przy hotelu do najdalszego bungalowu trzeba iśc pod górę