Bodrum Park Resort

Miejsce znakomite dla rodzin z dziećmi, położone wśród lasu sosnowego. Sam obiekt bardzo czysty i zadbany, ma dwa budynki wielopokojowe oraz całą masę szeregowych bungalowów. Przypomina zadbany ogród, alejki i chodniki wśród trawników, żywopłotów, krzewów i drzew, mnóstwo miejsc zacienionych i można odpocząć od słońca. Plaża w zatoczce, bardzo czysta, kamienista lub żwirowa (konieczne buty do wody!) ale z łagodnym zejściem, więc nawet malutkie dzieci nie mają problemu. Spora część plaży obudowana na długość pomostami z leżakami i parasolami, zejście do wody jest też po drabinkach bezpośrednio z pomostów. Woda nieco chłodna jak to w Morzu Egejskim, ale bardzo czysta i w takim upale przyjemna. Aquapark z 5 zjeżdżalniami w tym 3 dla dorosłych i większych dzieciaków, dwie specjalnie dla małych dzieci. Rozległy basem otoczony barami i restauracjami, w tym brodzik dla dzieciaków. Drinki podawane w kilku punktach przy basenie i plaży, dostępne wszystko co sobie zażyczysz. Piwo jeden rodzaj, Efez, ale mi bardzo smakowało, wyraziste, żadna lura. Do tego napoje mleczne, kawy gorące lub mrożone, frappe itp. Do wyboru i w każdej ilości. Obsługa rewelacyjna, cały czas w ruchu, sprzątają obiekt codziennie, pokoje bardzo czyste, chyba niedawno odświeżone, wygodne łózka, pachnąca i czysta pościel. Łazienka czysta, żadnej pleśni, grzyba itp. W pokoju sejf dodatkowo płatny. Panie sprzątają pokój codziennie, zmieniają ręczniki, uśmiechnięte, przyjazne. Większość obsługi mówi dobrze lub średnio po angielsku za wyjątkiem pań sprzątających, ale z nimi bez problemu można na migi się dogadać. Jedzenie rewelacyjne, bardzo urozmaicone, świeże, spora część przygotowywana na miejscu (np. prawdziwy kebab). Dominuje kuchnia turecka, ale są też dni narodowe (my trafiliśmy na 2 dni włoskie, gdzie były makarony, lasagnia itp). Szczególnie na kolacji warto przejść się do części, gdzie przygotowują grillowane mięsa - baranina, jagnięcina, wołowina i kurczak. Mnóstwo dań z ryb, pełno ich lokalnych potraw. Dużo sosów i sałatek. Dla mnie najlepsze co jadłem to żeberka jagnięce w delikatnym sosie z purée ziemniaczanym - coś wspaniałego. Albo coś w rodzaju placka z ciasta filo z siekaną i mieloną wołowiną w środku (jak nadziewana bułka) z przyprawami i ich lokalnym serem, zapieczone w piecu. Kuchnia bardzo bogata, kilka rzeczy stałych (ryż, pieczone ziemniaki, prawdziwy kebab, sery, owoce) ale przez 7 dni nie zdołałem spróbować chyba nawet 1/3 tego co było wystawione a starałem sobie nakładać małe porcje aby spróbować jak najwięcej. Do tego oliwki różnych gatunków i różnych postaciach. Zupy, pieczywa chyba z 30 różnych rodzajów. Warto podejść do jednego z głównych kucharzy (zawsze jeden z nich jest wśród gości) i podpytać jak łączyć niektóre potrawy. Mi pokazał jaki sos dobrać do jagnięciny i to było coś niesamowitego, nigdy wcześniej tak pysznego mięsa jagnięcego nie jadłem. Dla dzieci słodyczowy raj, tylu ciast wystawionych w osobnym pomieszczeniu nie widziałem w żadnym miejscu. Baklawy chyba 10 rodzajów, różne inne ciasta w większości słodzone naturalnymi syropami a nie cukrem. Z makiem, bakaliami, pudingi, ciasta z owocami itp. Lody, wyciskane świeżo soki z owoców, również pełno owoców pokrojonych i wystawionych na półmiskach. Koktajle z sokiem z melona, lokalne śliwki, pomarańcze. Napoi w rodzaju soków owocowych w brud. Na śniadanie 3-4 osoby smażą omlety na życzenie z różnymi składnikami, można sobie skomponować własny omlet, trzeba poczekać kilka minut bo dużo chętnych. Obsługa restauracji oraz kucharze rewelacyjni, grzeczni, uczynni, uwijają się cały czas, sprzątają każdy paproch na podłodze. Jedzenie to najmocniejszy punkt tego hotelu. Sam hotel położony nieco na uboczu, więc do miasta Bodrum można dojechać busem około 30 minut. Za osobę 2 euro, bus kursuje co pół godziny sprzed bramy hotelu. Wieczorem animacje dla dzieciaków, koncerty, występy, bary czynne do godz.24 ale na plaży możesz siedzieć nawet do rana, mnóstwo leżaków i hamaków na całym obiekcie. Polecam to miejsce, jak ktoś chce odpocząć i nie martwić się niczym to hotel w sam raz dla niego. I można wykupić w lokalnym biurze podróży (obok recepcji) wycieczki do kilkunastu miejsc (polecam Efez).

bosko, polecam, wrócę za rok, zostawiłem filiżankę na dnie obok plastikowej wyspy i ciekawe czy się ktoś bujnie na 10 metrów żeby sprawdzić czy kawa posłodzona

Świetnie położony, czysty hotel. Przyjazny personel, piękne widoki. W pełni zasługuje na 5 *.

Bardzo dobry hotel dla rodzin z dziećmi. Różnorodne jedzenie. Miła obsługa. Manager mówi po Polsku ( można się porozumieć). Desery mega. Czysto.

Ogólne wrażenie takie, że hotel na pewno nie zasługuje na 5 gwiazdek. W recepcji brak znajomości angielskiego. Meldowała nas jakaś pani, która nie odezwała się do nas ani słowem. Nie dali nam kart na ręczniki plażowe. Później gdy poszliśmy po karty na ręczniki okazało się ,że są braki i mają być jutro lub pojutrze. na naszą usilną prośbę dał nam jedną kartę.Na ręczniki nie było kaucji, nikt tam o nie nie dbał, wszędzie się walały. Nie trzeba było nosić opasek (hotel na odludziu). Pokój miał być z możliwością dostawki, nie było miejsca nawet na dostawkę, pokoje małe, nawet bardzo. Sprzątaczka chodziła codziennie, zmieniała ręczniki i ścieliła łóżko, raz uzupełniła kosmetyki. W pokoju był czajnik, ale herbaty czy kawy i tak nie uzupełnili, a było po 1 szt na osobę. Co było fajne to ogólnie dostępna woda butelkowana w lodówkach w wielu miejscach. W restauracji porażka. To chyba najsłabszy punkt całego hotelu. Kelnerzy nie zainteresowani swoją pracą, to co ich interesowało to wyłącznie ich telefony. Nie sprzątali brudnych stolików, sztućców nigdy nie było, sami musieliśmy sobie ich szukać. Obrusy brudne lub wygniecione. Najbardziej lubili stroić stoliki z okazji urodzin, rocznic lub temu podobne (oczywiście za opłatą). Jedzenie takie sobie, każdy znalazł coś dla siebie, ale bez rewelacji po 5 dniach nie wiadomo było co jeść codziennie to samo. Infrastruktura hotelu fajna, ale jak na 5 * zaniedbana . Bardzo fajna plaża i podesty, także strefa 16+ ( 100euro). Woda cudowna turkusowa. Nie było problemów z leżakami. Alkohole dość dobre, także napoje, dobra kawa. Nie jesteśmy zbyt wybredni, w Turcji byliśmy 4-ty raz ale 5 * do czegoś zobowiązuje. Ten hotel nie miał ich na pewno. Szkoda kasy. Ogólnie uważam, że hotel ma potencjał, ale źle jest zarządzany. Podobno 2 lata temu było ok. Rezydentka z Corala to jakaś porażka. w czasie spotkania chyba z 8 razy rozmawiała przez telefon, o wycieczkach wspomniała, ale nawet nie powiedziała w jakie dni, inny rezydent powiedział w jaki dzień mają być, ale wspomniał,że mogą je odwołać z powodu złej pogody. Bardzo zachęcała na wycieczkę darmową do Bodrum zakupową. w sklepach ceny z kosmosu.Złoto, spożywka i skóry. Na zapleczy sklepu ze skórami jest sklep spożywczy, płaci się w lirach, nie ma targowania, ale 5-cio krotnie taniej niż w sklepie wycieczkowym. We wtorek rynek z ubraniami. Warto wybrać się samemu. Wymiana waluty w bankomatach, najbezpieczniej. Jak chciałam wymienić w hotelu to mieli tylko 100 lirów. Śmieszne.

Nazwa  Bodrum Park Resort
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Bodrum
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, tenis, parking

Trzy baseny i pięć zjeżdżalni wodnych.

Bezpośrednio przy hotelu prywatna, piaszczysto-żwirkowa plaża wyróżniona certyfikatem Błękitnej Flagi.

Udogodnienia i atrakcje dla najmłodszych: miniklub, plac zabaw, opiekunka (płatna).

Bogata oferta rekreacyjna: siłownia, sauna, 3 korty tenisowe, miniboisko do piłki nożnej, siatkówka, koszykówka.

Wyświetlono 45 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Lipiec 2022

Zalety

Wyżywienie! Czystość obiektu i pokoi, położenie na uboczu wśród sosen, aquapark, basen, obsługa hotelu.

Wady

Nie znalazłem. Gdybym miał się mocno doczepić to jedynie tego, że klimatyzacja w pokojach w budynku wielopokojowym nie jest sterowana ręcznie jak podano w opisie, ale centralnie. Ręcznie można sterować jedynie siłą nawiewu, natomiast zmiany temperatury nic nie dają, tak samo jest na minimum i maksimum. Ale temperatura w pokoju wynosi około 22-23 stopni więc jest komfortowa. Raz klima przestała działać i zrobiło się w pokoju 27st, ale to przez krótka chwilę.

Darek

Pobyt - Czerwiec 2022

Zalety

czystość

Pobyt - Maj 2022

Zalety

Położenie, obsługa, jedzenie, zadbany ogród.

Wady

Palący ludzie na stołówce.

Pobyt - Maj 2021

Zalety

Położenie, widoki, spokój

4.2
Alicja

Pobyt - Październik 2018

Zalety

Hotel jest już wiekowy, ale odnowiony. Wymiana ręczników codziennie . Hotel ma wielki potencjał i możliwości tylko z tym zarządzaniem coś nie tak. Woda butelkowana.

Wady

Brak znajomości angielskiego. Obsługa szczególnie ta w restauracji nie jest zainteresowana pracą raczej swoimi komórkami.

1.8
Dominik

Pobyt - Wrzesień 2018

Cóż by tu napisać, niewątpliwą zaletą tego hotelu jest piękne morze i na tym pozytywy się kończą a przepraszam negatywy można zaleczyć pozytywami w postaci czerwonego i czarnego ?Jasia?, który nieraz jest dostępny w obecności Georg\'a Washingtona ;) . A teraz po kolei : Hotel posiada szyld z pięcioma gwiazdkami , zaraz po wejściu do lobby trzy z hukiem lecą w dól. Brudna podłoga aż się lepiła , a stan foteli, sof i krzeseł przypadkowo dobranych wskazywał że mógł na nich spać Pan Zdzisio spod śmietnika. Ale nic głowa do góry, załatwiamy formalności -może dalej będzie lepiej... Trzeba przyznać, chwilowo powiało luksusem ( a to należy docenić bo to rzadkość) do pokoju jedziemy melexem. Po zatrzymaniu się pod wskazanym ?adresem? kolejne dwie gwiazdki w dół . Nie jesteśmy ludźmi wymagającymi cudów ale przyznacie sami iż, normą powinno być że o godzinie 18.30 pokój powinien być gotowy dla nowych gości. Pewnie drogi czytelniku jesteś ciekawy cóż na nas czekało, już spieszę z wyjaśnieniami. Jesteśmy pewni, że pościel i ręczniki mieliśmy po poprzednikach a zmianę dostaliśmy dopiero po 5 dniach , tak po pięciu dniach pomimo wielokrotnie zgłaszanych reklamacji w recepcji oraz u rezydentów . Ilość wizyt , wykonanych telefonów do biura niezliczona a i tak nie przynosiło to żadnego rezultatu . Dopiero przyniesienie brudnych ręczników do recepcji oraz ostra wymiana zdań, wezwanie dyrektora hotelu sprawiła, że pokój został posprzątany. Tak jak już wspomniałem dopiero piątego dnia zrobiono o co należało pierwszego. Warte zaznaczenie, że na pobyt 11 dniowy był to tylko ten jeden jedyny raz gdzie doczekaliśmy się sprzątania. Należy również wspomnieć o braku światła w łazience i braku możliwości zamknięcia drzwi na taras, co zostało naprawione dopiero po trzech dniach, po równie licznych interwencjach. A teraz wisienka na torcie na wprost drzwi pokoju ( przypominam w pięciu gwiazdkowym hotelu w pokoju z podwyższonym standardem) śmietnik zlewek i jedzenia z kuchni i restauracji oraz studzienki kanalizacyjne -nie muszę chyba pisać o zapachu który unosi się nad tym miejscem, niezapomniane wrażenia estetyczne murowane. No a teraz trochę plusów jedzenie smaczne i było go naprawdę dużo do wyboru do koloru, ale restauracja nie powala czystością generalnie brudno no i koty które żebrzą o jedzenie i wszech obecne muchy które cholernie gryzą . Goście nie muszą również nosić opasek all inclusive więc wszyscy traktowani są jednakowo :) O alkoholach już wspomniałem, ale również trzeba dopisać oserwowanym piwie ,serwują tu Tuborga i jest naprawdę dobry a trochę się na tym znamy. Do dyspozycji gości jest bar w lobby , bar przy basenie oraz 3 bary na plaży z tym że na plaży serwują tylko piwo i napoje. Restauracja na basenie serwuj w godzinach 12 do 16 lub 17 dania z karty kilka rodzajów pizzy hamburgery, sałatki i takie tam a komu mało na objad może iść do głównej restauracji. Warte zauważenia o czym nie ma w ofercie wszystkie restauracje ,bary są na świeżym powietrzu- średnia temperatura w ciągu dnia 35 do 40 stopni. Co do umiejscowienia hotelu , olbrzymi teren z dużym potencjałem niestety zaniedbany . Ukształtowanie terenu mogące sprawiać trudności osobom starszym lub dzieciom Teren jest bardzo pochyły, odległości znaczne. Nie wiem z jakim biurem będziecie jechać ale gdyby z coralem to nie korzystajcie z darmowej wycieczki, szkoda czasu bo przeciągną Was po swoich sklepach i odwiozą do hotelu i nawet dobrze Bodrum nie zobaczycie nie mówiąc o jakimś czasie wolnym na swoje zakupy.. No teraz pewnie pomyślicie że jesteśmy typowymi Januszami na wakacjach ale jak to powiedziała pewna osoba poznana na wakacjach cytuje ty na to nie patrzysz wybierając ofertę ale inni może tak a jeśli jest w ofercie wi-fi ogólno dostępne to powinno być dostępne a nie było go wcale lub z zakłóceniami. Jest jeszcze wiele wiele rzeczy negatywnych które powinienem opisać ale i tak każdy z Was sam zadecyduje czy jechać do tego hotelu. Gdybyśmy zapłacili do 1500 złotych na osobę to ok, jakoś byśmy to przeżyli, bo max tyle jest warta ta oferta, ale płaciliśmy jak za pięciu gwiazdkowy hotel po 3900 za osobę. To jest nieporozumienie, uważam iż polskie biura powinny wycofać tę ofertę ze sprzedaży bo nie jest to miejsce godne polecenia. My na pewno będziemy dochodzić swego za zmarnowane wakacje, z tego co wiem nie tylko my. Ciekawe jak zachowa się Coral Travel.

Zalety

Piękne morze

Wady

jak w opisie poniżej

2.6
voytec 3miasto

Pobyt - Wrzesień 2018

Pobyt zaczęliśmy od 5-cio godzinnej walki o zapłacony bungalow, w końcu otrzymaliśmy izbę w budynku gł. następnie udrożniłem odpływ w brodziku , wyszorowani udaliśmy się na kolację ,gdzie wywalczyłem filiżanki i sztućce , jedzenie zawsze zimne i nudne , potem spacer po terenie ,basen i bar , a tam whisky &cola w papierowym kubku do kawy - rewelacja , poczuliśmy te 5* i AI , wracając do pokoju grały nam cykady jak się póżniej okazało wyłączane o 6.30 każdego ranka ,natomiast koguty piejące pół nocy , jak najbardziej prawdziwe ! Byliśmy w Turcji naście razy w hotelach o różnym standardzie ,ale ten pobił wszelkie rekordy ,wyrażny brak gospodarza w postaci kadry kierowniczej , wszechobecny nepotyzm i kolesiostwo , wszelkie skargi bagatelizowane , granie na czas i wytrzymałoścć , obsługa rezydentki CoralVezyr travel poniżej krytyki ,pełna niemoc .Generalnie zgadzam się z poprzednimi negatywnymi opiniami , szkoda tego miejsca na brud i chaos . Hotel na 3* za 1200,- pod nazwą \\\"U BRUDASA\\\" aaaa!!!! Uwaga na \\\"animatorów\\\" - grupa drobnych śmiesznych naciągaczy !!!

Zalety

Położenie ośrodka FWP*** : las piniowy , duża własna plaża , czysta woda w pięknej zatoczce

Wady

Brudne ciemne norki ,zagrzybione niesprzątane , słabe jedzenie , \\\"restauracja\\\" raczej - stołówka lamus ,personel z łapanki bez kwalifikacji na 5*

1.8
Karolcia

Pobyt - Wrzesień 2018

Ciężko oddać słowami brud i brak jakości wszystkiego w tym hotelu. Pokoje zagrzybione, brudne, z włosami z różnych części ciała poprzednich lokatorów. Nikt się nie przejmuje sprzątaniem. Zapchane odpływy to norma. Pokoje przydzielane na chybił-trafił. Zamiast clubowego, za który dopłaciliśmy, dostaliśmy norę pod tarasem restauracji. Restauracjo-stołówka syf totalny. Klejące się stoły, brudne talerze i obrusy (lub ich brak), walka o sztućce. Jedzenie poprawne, ale codziennie totalnie to samo. W ofercie 3 baseny. W rzeczywistości jeden został zlikwidowany, a na jego miejscu jest taras od stołówki. Drugi basen, to meta zjeżdżalni, więc nie służy do kąpieli. Pozostaje jeden. Restauracje tematyczne pozamykane. Animacje prymitywne, aquaaerobic był przez kilka dni, później nawet tego nie było. W lobby fotele i kanapy oblepione brudem. Recepcja wszystkie skargi przyjmuje z uśmieszkiem pod nosem. Pracownicy zdają sobie sprawę z całego syfu, ale nikomu nie chce się nawet kiwnąć palcem, żeby coś zmienić. Sugeruję omijać ten hotel szerokim łukiem. Podobno kiedyś coś sobą reprezentował. W obecnej chwili nie zasługuje nawet na 3*. Aha, pokojówki kradną kosmetyki!!! Robią to sprytnie, bo nie kradną w całości, a jedynie odsypują, odlewają itd. Tym sposobem straciłam kosmetyki o wartości ok. 300zł. Jak się zorientowaliśmy, to przeważyło szalę goryczy. mieliśmy pobyt 11 dniowy, więc dopłaciliśmy i zmieniliśmy hotel na ostatnie 5 dni.

Zalety

Położenie w pięknej zatoczce, łatwa dostępność butelkowanej wody.

Wady

Cała reszta

3.4
Rozczarowany

Pobyt - Wrzesień 2018

Brud wszędzie: w recepcji, w restauracji, w pokojach, łazienkach. Pokoje sprzątane dopiero po interwencji na recepcji i to też nie zawsze. Świerzość wymienianych ręczników wątpliwa a ilość w/g uznania personelu sprzątającego raz zostawiali 2 innym razem 4 szt. dużych ręczników. Ilość osób zameldowanych w pokoju 4.... W łazience zapchany odpływ. Smród ze studzienek obok naszego pokoju Piejący kogut od 5 rano poranne budzenie na wakacjach murowane 1 średni basen na cały hotel choć na stronie hotelu jest przekłamanie bo pokazują 2 baseny, brodzika i wody przy zjeżdżalniach nie liczę bo tam się nie pływa. Na 5 zjeżdżalni 1 czerwona po 2 dniach pobytu nie działała Codzienna walka z rana o leżaki przy basenie jak i nad morzem nie o to chodzi na wakacjach w 5 gwiazdkach Bardzo słabe wifi W hotelu raczej brak znajomości angielskiego włącznie z recepcją Hotel głównie dla Turków podczas naszego pobytu stanowili ok. 90% gości NIE POLECAM chyba że oferta na tydzień za 1 000 PLN w sezonie Hotel max 3 gwiazdki. Nie ta cena nie ten standard.

Zalety

Jedzenie, niska zabudowa, dużo zieleni, ładne widoki, animacje, ilość barów z napojami

Wady

Brud, śmierdzi, namolne koty, piejący co rano kogut, serwis sprzątający, poziom znajomości angielskiego, wifi, 1 basen, mała ilość leżaków przy basenie jak i na plaży, stary hotel

Pobyt - Wrzesień 2018

Właśnie wróciliśmy z tego\"5 gwiazdkowego\" hotelu 27 września 2018! Pobyt 7 dni z Wezyr Coral Travel. Ufff...To był nasz 4 pobyt w Turcji. Dla wszystkich którym nie chce się czytać szczegółowych opinii wnioski z pobytu: 1. Zmarnowane pieniądze, 2. nadszarpnięte nerwy, 3. brud, smród i ubóstwo!!!! UWAGA!!!NIE JECHAĆ TAM!!! W hotelu głównie Polacy i niemieccy Turcy, ale to akurat żaden problem, dla mnie plus, od Rosjan można odpocząć. Niemieccy Turcy też raczej młodzi, wyzwoleni, burka na plaży to rzadki widok. Zakupiliśmy 3 pokoje dwuosobowe z tarasem w bungalowach opcja coś tam Club za dopłatą. Dostaliśmy pokoje w budynku głównym, zamiast 2 dwuosobowych pokoi, jeden familijny 2 sypialnie z 1 łazienką, i po wielkich bojach z menadżerem jeden 2 osobowy pokój, ostatecznie nie było tragedii. Z naszej grupy 20 osób z Gdańska nikt nie dostał pokoju za który zapłacił. W różnych miejscach o różnym standardzie, raczej zdecydowanie poniżej oczekiwań, pleśń, smród i brud .Czyste jaja, wpakowali dwa małżeństwa znajomych do pokoju 4 osobowego z piętrowymi łóżkami. Personel po angielsku- tragedia, nie można się dogadać, patrzą na ciebie jak na kosmitę i bełkoczą coś pod nosem po turecku. Obsługa rezydentki w/w biura beznadziejna. Nie odbiera telefonu, jak dotarła do hotelu to twierdziła że nic nie może zrobić i ona nie jest \"gladiatorem\" i nie będzie z nimi się wykłócać mamy się cieszyć z tego co jest! Na spotkaniu z rezydentem było ok. 30-40 osób wszyscy zdegustowani z podobnymi problemami. Teren piękny, basen fajny, plaża duża wokół zatoczki, pomosty. Leżaków wystarczająca ilość ale niewygodne bez materacy. Bary przy plaży słabo zaopatrzone lub zamknięte. Jedzenie podłe, nieświeże i zimne. Olejem odbija mi się do tej chwili...w Turcji przyznam że tak słabo w tej kwestii jeszcze nie było. ale to nie jest najważniejsze bo można przeżyć jedząc ser, chleb i pomidory. Najgorsze to powszechny brud i bałagan, wszystko się klei, sztućce kładą na uwalonych stołach, nikt nie sprząta. Karaluchy osobiście zaciukałem 2 siedząc na stołówce. Pokój sprzątnęli raz na 2 dzień, zabrali ręczniki ale nowych już nie dali, hehe. Długo by pisać, jednym słowem \"syf\" odradzam, to nie jest hotel 5* to raczej obóz harcerski dla mało wymagających. P.S. Nigdy nie pisałem opinii, zawsze byłem zadowolony, wychodząc z założenia że nie ma ideałów i gusta są różne i oczekiwania każdy ma inne.Od wielu lat sporo jeździmy z różnymi biurami 2-3 razy do roku. z pełną odpowiedzialnością Turcja TAK, ale nie z Wezyrem Coral Travel i nie Bodrum Park Resort!

Zalety

otoczenie, plaża, pomosty, krystaliczna woda w zatoce, basen z widokiem.

Wady

brudno, standard niski niezgodny z umową i opisem, fatalne jedzenie, leniwa koszmarna obsługa.....itd, można wymieniać b długo.

4.2
Jer

Pobyt - Wrzesień 2018

Trudno się nie zgodzić z opiniami osób, które były ostatnio w tym hotelu. Na te 5* to ten hotel nie zasługuje. Przed wyjazdem nie było zbyt wiele aktualnych informacji o tym hotelu w internecie. Nie jest to fajne i przyjemne przyjeżdżając do hotelu 5*walczyć o pokój w zakupionym standardzie , o naprawę usterki, czy też zjeść ciepłe danie. Nas hotel nie zachwycił, ani standardem, ani obsługą , a także jakością animacji. Jak ktoś napisał 3900 za 11 dni to gruba przesada.

Zalety

- jest na uboczu, - ma własną zatoczkę, - komunikacja busikami działa dobrze

Wady

- loteria przy przydzielaniu pokoi (opłacony niby ten sam standard) - z 5 * hotelu powinni wykluczyć szereg pokoi w tym hotelu (np. takie perełki jak norki pod restauracją o nr 4001 -05 o ile dobrze pamiętam) oraz trochę innych. - jedzenie średnie - obsługa leniwa

2.6
Turcel

Pobyt - Wrzesień 2018

Byliśmy tam 11 nocy od 16 września totalne nieporozumienie hotel ma niby 5 * dla nas ledwo 3*..grzyb w łazience i pleśń nie zamykające się drzwi nie dzialajaca klimatyzacja naprawy na urlopie przez pracowników i najważniejsze bród na stołówce i przy recepcji stare rozpadajace się meble poskrecane na wkręty .kopuła nad recepcją osłonięta zalanym mataiałem obsługa i kelnerzy w brudnych ubraniach i codzienne braki skladnikow do drinkow a nawet kawy do ekspresu i ich słynne powiedzenie finisz czyli nie na już:) nie polecam juz na miejscu złożyłem reklamację i zdjęcia brudu...

Zalety

Plaża błękitna laguna i tylko to

Wady

Syf brud zdjęcie sprzadawanej oferty z przed remontu z przed 5 lat

janar

Pobyt - Wrzesień 2018

Pięknie położony hotel w raz z basenem nad czyściutkim morzem lecz co do pokoi to żenada w postaci brudu i nie działających klimatyzacji. Na szczęście nam pokój służył tylko do spania ale klima pozwoliła by na większy relaks przed zaśnięciem. Niepokoiły jeszcze wystające niezaizolowane kable z prądem - przy pobycie z dziećmi działały na wyobraźnię negatywnie.

Zalety

położenie, spokojna okolica, widoki, przejrzysta woda

Wady

bród w pokojach, brak wifi, słaba znajomość angielskiego obsługi,

Alex

Pobyt - Sierpień 2018

W hotelu przebywaliśmy całą rodziną w drugiej połowie sierpnia. W samym hotelu z pewnością świetnie można wypocząć, zrelaksować się i miło spędzić czas przy basenie lub na plaży.. Niestety wieczorne animacje głównie skierowane do tureckich turystów.. W restauracji jedzenie bardzo dobre i urozmaicone, ale obsługa kelnerska zostawiała dużo do życzenia.. obsługiwali głównie tureckich turystów, a my zdani byliśmy na samoobsługę.. Gdy porównało się starania obsługi, to można się było poczuć jak gość drugiej kategorii.. Trudno również było o wolny stolik przy kolacji. Teren hotelu bardzo ładny: plaża piaszczysto - kamienista z czystą szmaragdową wodą pełną rybek, można spotkać też małe kraby. Domki położone wśród roślinności, w miłym otoczeniu. Wokół basenu bary z napojami, drinkami i przekąskami. Wszystko smaczne i pod dostatkiem. Nigdy niczego nie zabrakło. Duże zastrzeżenie budzą natomiast pokoje.. Zdecydowanie nie zasługują na standard 5*.. Nie wiem czy zasługują na jakąkolwiek.. brudno, ciemno, nieprzyjemnie.. dobrze, że w pokoju nie spędza się zbyt wiele czasu. Urlop zdecydowanie można uznać za udany jak obniży się wymagania związane z estetyką zakwaterowania (my tak zrobiliśmy :)), natomiast cena nie była adekwatna do jakości.

Zalety

Niewątpliwą zaletą jest położenie (na uboczu, przy pięknej, pełnej ryb zatoczce), pyszne jedzenie, wspaniałe drinki (barmani przygotowywali wszystko o co gość poprosił).

Wady

Pokoje zdecydowanie w niższym standardzie niż 5*.. Brudne, ciemne, z krzywymi, poplamionymi zasłonkami..

Przemyslaw

Pobyt - Lipiec 2018

Ciekawe położenie , bardzo dobra plaża i basen, smaczne posiłki, ciekawy program animacyjny

Zalety

Piękne położenie w spokojnej okolicy na stoku góry w cudownym parku, wspaniała plaża, ładny, duży basen, całkiem fajne zjeżdżalnie, ciekawy program animacyjne- rozrywkowy, w nocy cisza.

Wady

Nie wszystkie pokoje trzymają standard 5- gwiazdkowy

Sabina

Pobyt - Maj 2018

Fantastyczne miejsce na wakacyjny wypoczynek.Hotel-Park dosłownie w pełnym tego słowa znaczeniu,cisza,śpiew ptaków..... Pyszne jedzenie,dobre drinki ,miła sympatyczna i pomocna obsługa/słaba znajomośc ang./,ale nie stanowi to większego problemu . Mini bar w pokoju uzupełniany codziennie .cocacola,fanta sprite w puszkach lub butelkach/wystarczy parę euro napiwków i czujesz się jak król. wifi w lobby bar i w barze przy basenie gratis.Uważam pobyt w tym hotelu za bardzo udany.Akumulatory naładowane .

Zalety

Hotel położony w pięknym ogrodzie ,dużo zieleni ,cisza,pyszne jedzenie,,piękne widoki.Polecamy.

Agata

Pobyt - Maj 2018

Jeżeli ktoś szuka ciszy i spokoju to idealne miejsce na wypoczynek.Pyszne jedzenie. Nie ma sie do czego doczepić.

Zalety

Pyszne i urozmaicone posiłki.

Dominik

Pobyt - Maj 2018

Właśnie wróciliśmy. Pobyt zaliczamy do udanych za dobrą cenę 1200zł za tydzień pobytu ultra all z Wezyr-Coral. Dzisiaj pisząc opinię jestem w wielkim szoku..cena zaporowa prawie 2800zł !!!od osoby mówiąc delikatnie ..Bardzo przesadzona za taką sumę można lepiej spędzić urlop w ciekawszym miejscu jak Turcja.

Zalety

Cisza,spokój,fajna plaża

Gabriela

Pobyt - Październik 2017

Pobyt w październiku 2014 . Baaaaardzo udane wakacje, obsługa na medal, wyżywienie powyżej oczekiwań, małe niedociągnięcia w pokojach, ale kto zwraca uwagę na takie drobiazgi. Dużym plusem jest szybki dojazd z lotniska. Otoczenie hotelu odpowiada nazwie -PARK. Gorąco polecam!

Zalety

prawie same zalety

Wady

toaleta przy dolnym basenie

Pobyt - Wrzesień 2017

Byłam w hotelu w we wrześniu 2017 z Mężem i grupą przyjaciół. Wszyscy byliśmy bardzo pozytywnie zaskoczeni tym, co zastaliśmy na miejscu. Przyjechaliśmy bardzo późno, ok północy-dostaliśmy od razu ciepłą zupę i mogliśmy skorzystać z baru,który był czynny 24/24. Drinki bardzo dobre, barmani nie żałują. Nie wiem jak w tym roku, ale podczas naszego pobytu piwo było bardzo uczciwie serwowane- nie żadne siki Weroniki, tylko duński Tuborg, tak więc trzeba było ostrożnie dozować, bo można było sobie zrobić krzywdę - piwo bardzo dobre ;o) Nad ranem oczarował nas widok szmaragdowej wody, bujna zieleń wokół zatoki i w hotelowym ogrodzie. Nie wiem jakie pokoje były w budynku głównym, my mieszkaliśmy w bungalowach, które bardzo fajnie się komponowały z całą infrastrukturą obiektu, pokoje i łazienki były codziennie sprzątane, chyba że sobie tego nie życzyliśmy. Dużo stref wypoczynku: hamaki w ogrodzie, leżanki z baldahimami przy barze 24/24 . Przy plaży bary serwujące posiłki między posiłkami głównymi. Nie były to jakieś suche ciasteczka i lody jedynie, a ciepłe pożywne posiłki, czasem jak nie chciało nam się schodzić z plaży, decydowaliśmy się na obiad na plaży i nie jedliśmy obiadu w budynku głównym. Plaża piaszczysta, codziennie sprzątana, nigdy nie było problemu z leżakami i parasolami. Taka mała uwaga: to że obsługa sprząta plażę, nie oznacza , że kubki po drinkach należy zostawiać rozwalone wokół leżaka, a wielu turystów tak niestety robi, mimo koszy znajdujących się na plaży. Woda niesamowita - nie sposób się w niej utopić z uwagi na duże zasolenie - można w niej nawet stać bez ruchu na dużej głębokości , pływają w niej szare rybki i w sumie nic poza tym, w Turcji raczej rafy koralowej nie zobaczymy. Na plaży krąży gość, który organizuje darmowe wyjazdy do centrum Bodrum - i w każdej turystce \"dostrzega\" podobieństwo do Jennifer Lopez :o) - warunkiem jest skorzystanie z kolacji w restauracji Red Dragon - polecam, jedzenie było pyszne. Nie pamiętam ile płaciliśmy, ale ceny nie były wygórowane. Polecam wyjazd z całego serca, rozważaliśmy nawet aby pojechać tam ponownie, ale cena w tym roku nas zaskoczyła, w ubiegłym roku w przedsprzedaży płaciliśmy 2.200,00, w tym roku cena opiewa ponad 3000,00. Ciągle mam jednak ten hotel na uwadze i jeśli pojawi się korzystniejsza cena, chętnie się tam wybierzemy.

Zalety

Fantastyczne położenie wśród zadbanej zieleni, brak kolejek i tłoku na stołówce, pyszne urozmaicone jedzenie, pokoje w bungalowach czyste adekwatne do opisu w ofercie.

Wady

Brak złotych klamek i marmurowych chodników.

Bodrum Park Resort