Bodrum Onura Holiday Village

rewelacyjne polozenie kompleksu Onura, wspaniala kuchnia, urozmaicona i w odpowiedniej ilosci. program animacyjny super, pokoje przestronne i dobrze urzadzone. polecam wszystkim chcacym w rewelacyjnej cenie swietnie wypoczac z mozliwoscia zwiedzania: Pamukkale, Efez, i Rodos (gdy kupi sie 3 u rezydenta mozna negocjowac cene:)

tegoroczny wyjazd do hotelu ONURA Resort w Bodrum spełnił sie w 100%. Pierwszy raz bylismy w tym rejonie Turcji, ale jak dotychczas nie zawiodły nas hotele, w ktorych spedzalismy nasz wypoczynek. Maz zobaczyl Efez, ja poplynełam na rejsik, oboje odwiedzilismy lubiany Rodos. Pod wzgledem lokalizacji - rewelacja - blisko Bodrum (dolmusze - busy), swietnej plazy, z bardzo dobrym jedzeniem - co prawda niekiedy pojawiala się ta sama potrawa w ciagu tygodnia, ale przy all mozna bylo wybierac. obsluga hotelowa, oprocz 1 kelnera z grymasem na twarzy - w porzadku. podczas naszego pobytu bylo duzo rodzin z dziecmi (duzy teren, jest gdzie spacerowac).pokoje zadbane. polecam ten hotel

To nie był hotel tylko wioska wakacyjna. Jedzenie najniższej jakości, alkohole i soki również. Strasznie brudno, smród szamba na terenie (przy basenach i restauracji). Koszmarnie głośno (od rana do nocy bardzo głośna muzyka). Zmarnowanie pieniądze.

Bardzo słaby hotel, zasługujący na góra 2 *. Wszędzie bród. Pokoje bardzo słabo (mam wrażenie, że bez środków czystości) i chyba losowo sprzątane. Rzucone na podłogę ręczniki podniesione i ponownie powieszone do użytkowania. W niektórych miejscach na terenie hotelu zapach wybijanego szamba, szczególnie wieczorami. W lobby i w restauracji brak klimatyzacji. Posiłki dramatyczne. Bardzo mało urozmaicone, słabej jakości i w zasadzie ledwo ciepłe. Obrusy w takim stanie, że strach się do nich dotknąć. Na plaży pozarywany pomost. Obsługa chodzi w wysłużonych i brudnych \"mundurkach\". W czasie naszego pobytu kilku rodzinom udało się przenieść do innych hoteli. Stracone pieniądze także nie polecam jechać do tego hotelu. Patrząc na ten obiekt mam wrażenie, że brakuje tam osoby zarządzającej.

Polecam parom które chcą odpocząć bez szaleństw Rodzinom z dziećmi Osobom starszym

Nazwa  Bodrum Onura Holiday Village
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Bodrum
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi

100 m od hotelu znajduje się prywatna, piaszczysto-żwirowa plaża.

Dla dzieci: brodzik, plac zabaw, animacje, miniklub, łóżeczka (na życzenie), krzesełka w restauracji.

2 baseny ze zjeżdżalnią.

Możliwość korzystania z infrastruktury 2 hoteli: Cande Onura Holiday Village oraz Cande Holiday Village (Ora).

Wyświetlono 80 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
ksaba

alicja

Marian

Pobyt - Sierpień 2018

Zalety

Wady

Brudno, śmierdząco, koszmarnie głośna \'muzyka\' na całym terenie, brak animacji dla dzieci, fatalne jedzenie.

2.6
Renata

Pobyt - Lipiec 2018

Zalety

basen, pogoda

Wady

dużo wad

Aga

Pobyt - Lipiec 2018

Zalety

Baseny fajne dzieci miały raj. Dużo zieleni i kwiatów ... Jest gdzie odetchnąć od upału. Obsługa miła Pokoje ok z klimatyzacją Jedzenie dobre

Wady

Dziennie te same animacje i muzyka co mi osobiście działało na nerwy.

1.8

całość opinii mozna zawrzeć w dwóch słowach BRUD i SMRÓD

Zalety

wyłącznie baseny

Wady

poza basenami cała reszta.

Ula

Pobyt - Lipiec 2018

przeczytałam czerwcowe opinie o hotelu i niestety się potwierdzają, hotel nie przygotowany na sezon brud i syf, choć sytauacja podobno się poprawia z czystością, bo było jeszce gorzej w czerwcu, grzyb pod prysznicem jest generalnie we wszystkich pokojach, brudne kanapy w pokojach, grzyb na basenie w fugach, brude płytki podłogowe, płytki są niestety też połamane i trzeba uważać, drabinki do basenów wysłużone i się ruszają, o łazienkach przy basenach to już nie wsponę masakra, jedzenie bez szału jak to w turcji ale jest co zjeść, choć brudne talerze też się zdażają, obrusy starają się wymieniać choć nie zawsze, plażować się za bardzo z małymi dziećmi nie da, połamane pomosty są niebezpieczne, dużo tu można pisać negatywów, show było tylko 2 razy w ciągu tygodnia

Zalety

duże baseny i zjeżdżalnia, alkoholu nie żałują, pożądne driki robią, minidisco dla dzieci fajne,

Wady

brud, stary hotel wysłużony, lata świetności ma dawno za sobą, ciężko się z nimi dogadać słabo mówią po angielsku,

Aga

Pobyt - Lipiec 2018

Hotel w oddali od tłumów, fajne baseny, miła obsługa. Dużo zieleni zatem i cienia gdzie można odetchnąć od skwaru. Jedzenie dobre ale się powtarza Pokoje ok klimatyzowane

Zalety

Baseny, i dużo przestrzeni zielonej, drzewa kwiaty

Wady

Dziennie te same animacje, i ta sama muzyka jakby tylko jedną płytę mieli.

1.4
Mariusz H

Pobyt - Czerwiec 2018

Nie polecam hotelu. Nie zasługuje na 4 gwiazdki. Sprzątanie pokoju polegało na opróżnianiu popielniczki i zaścieleniu łóżka. W \\\"restauracji\\\" obrusy poplamione i nie wymieniane na czyste. Częste kradzieże pieniędzy z sejfu. Podczas naszego pobytu okradziano 3 rodziny o których wiemy. Często brak alkoholi już o 13-tej. Baseny ok ale otoczenie brudno. Plaża raczej publiczna niż hotelowa o ile można nazwać to plażą. Jeden pomost wiarę ok ale drugi połamany brak desek. Z infrastruktury sąsiedniego hotelu Ora nie można korzystać bo już nie istnieje.

Zalety

Wady

Wszysto

2.2
Lukas

Pobyt - Czerwiec 2018

Bodrum Onura Holiday Village jest reklamowane w Polsce jako hotel ****+(4). W rzeczywistości jest to wioska wakacyjna, która w Turcji działa na innych zasadach niż hotel w porównywalnej kategorii. W obecnej chwili ten konkretny ośrodek wypoczynkowy nie zasługuje nawet na dwie gwiazdki jeżeli porównywać go do kategorii hotelu. Lokalizacja obiektu jak wszystkie inne obiekty w okolicy ale: na wjeździe zastanawia fakt braku gwiazdek na reklamie przed ośrodkiem i na samym lobby recepcji, nie posiada prawdziwej plaży tylko nadbrzeże w bardzo opłakanym stanie. Brak molo które widnieje na zdjęciach i w broszurach reklamowych. Tylko 1/4 \\\"nadaje\\\" się do skorzystania. Reszta to pozapadane deski, betonowe belki, sterty próchniejącego drewna, zdewastowane ogrodzenie po zlikwidowanym bliźniaczym ośrodku i ogrom śmieci zalegających na tzw. \\\"plaży\\\", która wydaje się nie prywatna tylko publiczna. Po przyjeździe zakwaterowanie i duże zaskoczenie. Lokalizacja na końcu alejki i: smród z przeciekającej kanalizacji która płynie co jakiś czas alejką w dół w kierunku plaży, pokój nie przygotowany na turystów, nieprzyjemny zapach, plamy na kanapach i materacach, odpadająca farba na ścianach, opisu łazienki oszczędzę bo szkoda słów. Po długotrwałej interwencji pokoje wymienione, choć również z kilkoma zaniedbaniami. Obsługa w 98% procentach nie rozumie angielskiego,wyłącznie turecki i ewentualnie rosyjski, monotonne jedzenie, co za tym idzie w pewnym momencie czuć, że nie jest świeże aż do tego stopnia, że pojawia się biały nalot (pleśń). dzikie psy na obiekcie, które załatwiają się na alejkach, dzikie koty przechadzające się miedzy stolikami w restauracji podczas posiłków \\\"proszące\\\" o pokarm turystów. niedomyte naczynia i sztućce, rozpadające się taborety, brudne obrusy. Rano przy basenach brud i śmieci z poprzedniego dnia, rozpadające się drabinki basenów, które niewątpliwie są jedyną zaletą obiektu. Brak animacji, animatorzy z łapanki od rana namawiają do wyjazdu do klubów i na plaże (za opłatą oczywiście), brak dyskoteki, brak sportów wodnych. Ośrodek nastawiony na turystów z Rosji, Ukrainy, Bułgarii, więc jak ktoś lubi te klimaty to jak najbardziej jest to miejsce, które musi odwiedzić. Zachowanie niektórych osób, które wydają drinki i przy tym bezczelnie wołają o pieniądze za wódkę przechodzi chyba wszelkie granice. Sprzątanie pokoi to kolejny temat do analizy. Nie są sprzątane kompleksowo. Jedne osoby są odpowiedzialne za wymianę ręczników, inne za mycie podłóg. Po kilku kradzieżach człowiek który ma odpocząć na wakacjach zastanawia się czy ktoś właśnie nie \\\"trzepie\\\" mu szafy, walizki, czy pozostawionych ubrań. Mycie podłóg to mistrzostwo świata. Wystarczy mop, plastikowa butelka po wodzie z przebitą nakrętką wypełniona płynem i można umyć bez płukania mopa kilka pokoi lub całe lobby recepcji. To samo dotyczy mycia szyb. Naprawdę mógłbym wpisać jeszcze kilka zdań ale, muszę napisać reklamację do biura podróży.

Zalety

trzy baseny

Wady

Nie jest to hotel tylko wioska wakacyjna. Ośrodek ten nie powinien być zaliczany jako hotel ****(4), bo jest to wprowadzanie klienta w błąd.

iwona

Pobyt - Czerwiec 2018

Pobyt w tym niby hotelu to jest jedna wielka porażka. Brudno, śmierdzi wszędzie a najbardziej w części jadalnej bo nie można tego nazwać barem. Z kuchni wydobywa się fetor zdechłych zwierząt i zgnilizny. Hotel niby ma 4,5 gwiazdki a tak naprawdę to nie posiada żadnej. Druga część hotelu została wyburzona i zostały tylko baseny z całej oferty. Odradzam nawet za darmo!!!

Zalety

Wady

brud, smród, brak jedzenia, brak napojów alkoholowych, brak wszystkiego. Hotel nie spełnia żadnych warunków z oferty.

Adam

Pobyt - Czerwiec 2018

Panie Mariuszu , czy to Pan chodził w błękitnych okularach i grał w Tenisa ziemnego!, z tej strony taki jeden kudłaty mój telefon 669969393 adres emilkowy urberent@gmx.net , pozdrawiam

Zalety

Zmieńcie Opis , bo niestety wiele się zmieniło i naciągacie klientów!.

Wady

Zmieńcie Opis , bo niestety wiele się zmieniło i naciągacie klientów!.

1.4
Mariusz H

Pobyt - Czerwiec 2018

Nie polecam hotelu. Nie zasługuje na 4 gwiazdki. Sprzątanie pokoju polegało na opróżnianiu popielniczki i zaścieleniu łóżka. W \"restauracji\" obrusy poplamione i nie wymieniane na czyste. Częste kradzieże pieniędzy z sejfu. Podczas naszego pobytu okradziano 3 rodziny o których wiemy. Często brak alkoholi już o 13-tej. Baseny ok ale otoczenie brudno. Plaża raczej publiczna niż hotelowa o ile można nazwać to plażą. Jeden pomost wiarę ok ale drugi połamany brak desek. Z infrastruktury sąsiedniego hotelu Ora nie można korzystać bo już nie istnieje.

Zalety

Baseny

Wady

cała reszta

Aneta

Pobyt - Czerwiec 2018

Byliśmy niecałe 2 tygodnie z dwojką dzieci (1,5 roku i 6 lat ). Hotel ten ratują tylko i wyłącznie baseny i nic więcej!Po 3 dniach skończyły się płatki czekoladowe na śniadanie i nikt już ich potem nie uwidział. Walka przy wydawaniu posiłków. Jedzenie ciągle takie samo. Przy plaży rozwalajacy się pomost z fatalnym zejściem do morza. Z dziećmi nie ma jak korzystac z morskich kąpieli. Plaża to ciemny, brudny żwir. Pokoje hmmmm daleko im do 4 gwiazdek....oj daleko....Drinki to lanie na pałę wódki i dolewanie napojów gazowanych. Soki z automatu to chemia w najgorszym wydaniu. Teren hotelu zaniedbany, uschnięta trawa i drzewa. Nie polecamy tego miejsca!!!

Zalety

Zaletą są baseny. Pięknie usytyułowane, różnorodne, dwie zjeżdzalnie.

Wady

Pokoj hotelowy nie za czysty. Codzienne sprzątanie to raczej tylko i wyłącznie zmiana ręczników. Jedzenie mało zróżnicowane. Ciągle to samo. Walka o jedzenie jak za komuny.Kto pierwszy ten lepszy, bo wielu rzeczy nie dokładaja.

2.0
IRENA

Pobyt - Czerwiec 2018

Przebywałam w Onura Holiday 10 bardzo długich dni, brak dostępu do plaży zmusza do korzystania z basenów , jedzenie mało urozmaicone podawane na niedomytych naczyniach i poplamionych obrusach , polowanie na łyżki noże i widelce.Głośniki przy basenach nastawione na maksa, animatorzy ne reagują na prośbę ich wyciszenia. TO BYŁY NAJGORSZE WAKACJE JAKIE DOTYCHCZAS SPĘDZIŁAM

Zalety

Hotel zasługuje na 2 gwiazdki

1.8
Kamil

Pobyt - Czerwiec 2018

Dwa tygodnie spędzone w syfie w pokoju, na stołówce i przy basenach. Masa Rosjan zachowujących się poniżej krytyki. Poza hotel nie można nawet wyjść na spacer, jedynie można jechać do Bodrum lub Torby. Jedyną zaletą był widok wieczorem z plaży na sąsiednie hotele, gdzie szlak człowieka trafiał oglądając jak może wyglądać porządny hotel.... Obsługa wynosi (kradnie) z pokoju co im się spodoba, nawet naczynia turystyczne.... Zaraz za płotem \"cudowny\" widok na ruiny zburzonego hotelu siostrzanego ORA , z którego usług i atrakcji w wykupionej ofercie można było korzystać... Animacje ograniczały się do włączenia na maksa muzyki o 10 rano i namawianiu na płatne wyjazdy na plażę i dyskoteki. W basenach to co spadło z drzewa to już sobie pływało na dnie, połamane kratki i powyrywane drabinki, obejście basenów w ogóle nie sprzątane, jedynie zjeżdżalnia była w miarę sprawna jednak roztaczał się wokół niej niesamowity smród z nieszczelnej kanalizacji. Jedzenie monotonne ale w miarę smaczne, w szczególności potrawy z grilla. Drinki bezalkoholowe.... piwo też. Nie był to nasz pierwszy wyjazd do Turcji więc mamy porównanie, jednym słowem MASAKRA!!!!!!!!!!!!!!!! Współczujemy ludziom, którzy wydali swoje ciężko zarobione pieniądze na wczasy w brudzie i syfie. Mamy bardzo duży żal do organizatora że nie uprzedził o warunkach panujących w hotelu, bo na pewno o nich wiedział, ponieważ rezydenci po zgłaszaniu wszelkich wad hotelu nie byli nawet zaskoczeni...... Wstyd, że hotel ONURA znajduje się w ogóle w ofercie na wakacje. Prawdopodobnie nigdy więcej nie skorzystamy z usług biura CORALTRAVEL skoro proponuje swoim klientom takie podłe warunki za nie małe pieniądze.

Zalety

Wady

brud, smród , bałagan, brak animacji, brak sprzątania pokoi, brak dostępu do normalnego wejścia do wody na plaży, obsługa nie mówiąca nawet po angielsku w stopniu komunikatywnym.

Benedyt

Pobyt - Czerwiec 2018

W JADALNI przy barze i przy posiłkach blaty niemyte, obsługujący - nosili brudne rzeczy, białe koszula nie pamiętają już bieli, obrus przy barze w jadalni prany pewnie z miesiąc temu. Kieliszki do wina- obrzydliwe, niemyte!!!!!!! Plaży brak!!! Pomosty zarwane!!! Drugiego hotelu nie ma!!! Ręczniki nie były wymieniane, na pobyt tygodniowy sprzątano dwa razy i to niedokładnie!!!!!!!!! Robale w pokojach!!! Animacji i rozrywki żadnej, nawet muzyki europejskiej brać. A telebim ustawiony pod słońce i zero widoczności. Plaża to ani żwir ani piasek, tylko ostre kamienie, że nowe buty do pływania po tygodniu nadają się do wyrzucenia. Dojście do plaży po wysypanym tłuczniu, plaża nie jest prywatna, a OGÓLNIE DOSTĘPNA! A osoba, która sprząta plażę po 22 - \\\"sprząta\\\" o ciemku bez latarki, więc nic dziwnego, że nic nie widzi i na pewno nie można tego nazwać sprzątaniem!!! Nie polecam nawet za darmo, bo wakacje są od odpoczynku, a nie patrzeniu na SYF!!!

Zalety

BRAK ZALET!

Wady

SMRÓD I BRÓD!!!

2.4
Linka

Pobyt - Czerwiec 2018

Ten hotel to jedna wielka porażka.Nie polecam nawet największemu wrogowi.Wszedzie bród i smród.Jedzenie monotonne,zimne z oznakami pleśni.Hotel tylko dla obywateli Rosji gdzie obsługa stawia ich na piedestale.Plaża kolejna porażka.Szkoda pisania i nerw.NIE POLECAM!!!!!!

Zalety

Baseny

Wady

WSZYSTKO OPRÓCZ BASENÓW

2.8
Asia

Pobyt - Czerwiec 2018

Szkoda czasu i energii! Zlozona reklamacja( czerwiec 2018) nie zostala uznana.... Biuro podrozy Coral Travel powinno bic sie w pierś! Nie uznali tysiąca reklamacji w tym kradzieży, grzyba, myszy, braku hotelu Ora, braku telefonow w pokoju, pomosty polamane, brak plaży, talerzy, sztućcow i tak jeszcze wyliczać można!!! Mimo zlozonej reklamacji juz na miejscu, u rezydentki p. Zając... i w biurze i 2 odwołań, zostalismy potraktowani fatalnie! A raczej grupie 8 osobowej to wszystko, co nas spotkalo ma miejscu, sie nie przywidzialo. Coral Travel okropnie nas zawiodlo i oszukalo! To dla przestrogi!

Zalety

basen

Wady

wszystko

2.2
Asia

Pobyt - Czerwiec 2018

TEN HOTEL TO JAKAŚ MASAKRA byliśmy że znajomymi w tamtym roku brud i smród na stołówce i pokoje też niczym nie odbiegają od reszty obsługa sprząta ale kasę i papierosy Leżaki koło basenu syfiaste A na tak zwanej plaży też strach usiąść na lezaku

Zalety

Poza basenami to masakra

Wady

BRUD SMRÓD I UBÓSTWO

Bodrum Onura Holiday Village