Kompleks hotelowy położony w spokojnej okolicy z zapierającym dech w piersiach widokiem na zatokę i grecką wyspę Kos.
Bezpośrednio przy hotelu prywatna plaża w formie platformy (400 m długości).
Bogata oferta sportowa: siłownia, sauna, łaźnia turecka, 2 korty tenisowe, koszykówka, miniboisko do piłki nożnej.
Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami
Położenie hotelu bardzo ładne. Piękne widoki. Ladne i dość zadbane otoczenie hotelu i strefa spa. Pokoje rodzinne duże, przestronne ale ogromny problem z czystością głównie na stołówce. Stoły myte niezbyt dokładnie. Sprawnie zbierano x nich brudne naczynia jednak niejednokrotnie nie myto stolow lub myto bardzo niedokładnie. Na basenach wramach sprzatania oprozniane były czesto kosze na smieci ale zalane napojami stoliki przy leżakach niejednokrotnie po kilka dni nieczyszczone. W pokojach na pierwszy rzut oka czysto ale stare łazienki i brud pod łóżkami. W lampce nocnej znaleźliśmy łupiny po sloneczniku. W październiku minusem był też brak kołder. W nocy było zimno. Obsługa dość Miła. Duzy plus żepo nocy wsamolocie wpuszczono nas do pokoju już po śniadaniu. Duzy minus to koty biegające po restauracji i wskakujace na stoły.
Położenie. Widoki. Dobre animacje.
Problem z czystością. Koty w restauracjach.
Na pewno hotel nie zasługuje na 5 gwiazdek i nie mam pojęcia skąd tyle dobrych opinii. Z ludźmi z którymi byliśmy w tym samym czasie w hotelu większość była nie zadowolona, głównie na minus była kuchnia i czystość restauracji na niskim poziomie. Obsługa ro iła co mogła ale było ich za mało żeby to wszystko ogarnąć zresztą wszystko jak dla mnie było brudne - szafki stoliki lodówki, możnaby się przyczepić do wszystkiego. Jedzenie ogólnie średnie, trzeba było wiedzieć co sobie wziąć żeby było w miarę smaczne i ciepłe, bo problem z tym żeby było ciepłe też był. Wszędzie chodziły koty. Pokój ogólnie spoko. Ogólnie widać ząb czasu na całym ośrodku. Byliśmy tydzień z rodziną. Ogólnie pobyt uważam za udany ale tylko ze względu na dobre towarzystwo. Pogoda też się udała więc wróciliśmy zadowoleni. Nie polecam tego hotelu Byłam widziałam i nie wrócę tam
Ładne widoki
Czystość na minus
Podróże kształcą. Dzięki tej podróży udało nam się w końcu zobaczyć czystość Tureckiego regionu. Dzięki obecności w tym obiekcie - wiem jak wygląda i zachowuje się karaluch. Mimo wyjazdu jako all inclusive - wszystkie oferty występowały jako płatne - jacuzzi, plaża, restauracja.
Widoki, lokalizacja hotelu. Roślinność W barze zlokalizowanym w hotelowym lobby.
Wszechobecne karaluchy. Monotonne jedzenie - brak lokalnego jedzenia. Brak przepływu informacji z hotelu. Bardzo słaba znajomość angielskiego wśród hotelowego personelu. Zimna woda w basenie wewnętrznym.
Pobyt 24-31.10.2024 Pobyt w ostatnim tygodniu sezonu, przez co nie były zauważalne ani zbytnie kolejki do barów, ani na leżaki ani w stołówce. Jedynie bilard wiecznie oblegany ale jest jedno stanowisko. Jedzenie dobre, ogromny wybór na stołówce ale z czasem się zaczyna nudzić, w trakcie pobytu coś tam zmieniają ale większość jest ta sama. Słodyczy na stołówce połowa całego jedzenia więc jest co wybierać. Dodatkowo przekąski w barze (hamburgery, pizza, hot dogów nie było ale jeden bar był zamknięty zawsze pewnie przez końcówkę sezonu) lody (różne rodzaje, nie jakieś wykwintne ale były i czekoladowe i wszystko z Algida). Hotel to wielki kompleks kawałek od miasta, dostęp do morza przez kawałek kamienistej plaży, potem pomosty z leżakami kończąc na piaczystej plaży. Ogólnie miejsca na leżakach były, najgorzej na pieczystego więc w sezonie pewnie wszystko zajęte. Dodatkowo dużo atrakcji jak koszykówka, siatkówka, łucznictwo. Jeśli chodzi o pokoje to ok, sprzątane kiedy chcesz, ale mega cienkie ściany i drzwi i wszystko słychać. Klima działa ale rzezi i nie działa z pełną wydajnością- na naszą pogodę wystarczyło. Poza tym telewizor ale wbrew opisowi kanały są tylko tureckie i kilka BBC po angielsku. Poza tym na ośrodku dużo kotów z którymi można się pobawić, są przyjacielskie albo się boją ale nie drapią. Dodatkowo sauna koło ręczników z siłownią i aquapark z kilkoma zjeżdżalniami i barem w obrębie ośrodka ale kawałek trzeba się przejść na wzgórze. Personel miły ale niewielu mówi po angielsku, większość zna podstawowe zwroty ale dogadać się ciężko. No i widoki bardzo ładne, woda czysta.
Bliskość plaży Miła obsługa Dużo jedzenia Atrakcje
Slabo wyciszone pokoje Słaba komunikacja po angielsku
Hotel średni, max 3 gwiazdki przynajmniej jeśli chodzi o bungalowy. Z rozmów z innymi urlopowiczami wynikało, że niektóre pokoje w hotelu oraz część bungalowów były w tragicznym stanie, grzyb, pleśń, hałas od urządzeń związanych z basenem to tylko niektóre z nich. U nas nie było tak źle ale oceniam standard nie więcej niż na 3. Wyżywienie AI - w pierwszym momencie wydawało się, że ogromny wybór. W rzeczywistości codziennie to samo, 2 rodzaje wędliny (tylko na śniadanie). Duży wybór serów i słodkości. Potrawy albo przesolone albo bez smaku, mało regionalnych przysmaków. Hotel nad morzem a ryb w menu niewiele, o owocach morza można zapomnieć. W październiku część barów nieczynna chociaż gości wciąż bardzo dużo. Jeśli chodzi o gości to głownie Polacy, Niemcy i kraje skandynawskie. Rosjan niewielu. Na plus roślinności i otoczenie hotelu. Blisko do Bodrum, busy za 1 euro co 15 minut. Na minus plaża - mała i w większości kamienista Nie dotyczy hotelu ale dodam kilka słów na temat Rezydentki z Coral Travel (jeśli ktoś akurat z tego biura się wybiera). Jeśli ktoś liczy na pomoc to się przeliczy. Jedno spotkanie na cały pobyt i to nawet nie w pierwszym dniu pobytu, kiedy potrzebna jest najbardziej. Kontakt praktycznie znikomy. Na zadane pytanie zawsze jedna odpowiedź, że wszystko jest przy recepcji. Hammam, który w wykupionej wycieczce miał być w pakiecie w rzeczywistości był płatny w podstawowym zakresie 45 euro
Roślinność
plaża, mała i w większości kamienista wyżywienie monotonne i bez smaku, praktycznie zawsze zimne obiady mylenie Polaków z Rosjanami
Hotel pięknie położony, widoki z tarasów kawiarni i restauracji zapierają dech w piersi. Obsługa bardzo miła i uczynna. Jedzenie bardzo urozmaicone, nawet wymagająca osoba znajdzie coś dla siebie. Fajny program animacyjny. Pokoje zadbane czyste. Rozczarował mnie tylko brak możliwości skorzystania z restauracji a'la carte bezpłatnie raz podczas pobytu, tak jak jest w innych hotelach. Każda chęć skorzystania z takiej restauracji (a było ich w opisie trzy - kebab, włoska i śródziemnomorska) jest płatna przy czym restauracja śródziemnomorska była niedostępna.
Hotel pięknie położony, widoki z tarasów i balkonów przepiękne
Super polecam blisko lotniska ,miasta piekne wodoki, ale nie dla wymagających
Piękne widoki na Morze egejskie, bliskość lotniska, blisko do miasta ,dobre jedzenie i drinki
Niezbyt czysto przy bocznym basenie
Wakacje w hotelu to była czysta przyjemność, piękne okolice cudowni ludzie aż się nie chciało wracać do domu. Pokoje bardzo czyste pani codziennie sprzątała donosiła ręczniki, jedzenia pod dostatkiem nie ma żadnych ograniczeń można jeść ile się chce niczego nie brakowało a to duży plus co do innych hoteli... dużo atrakcji dla dzieci imprezy wieczorne dla dorosłych to też duży plus bo zawsze można było sobie potańczyć przy dobrych hitach 😊 myślę, że na pewno nie raz jeszcze tu wrócimy... Polecamy z całego serducha ❤️❤️❤️
Baseny, rozmaite jedzenie, drinki 😅 a co najważniejsze czysto zadbane pokoje oraz przemiła obsługa🥰🥰
Nie zauważyłam żadnych 😉
Miejsce bejeczne, widoki, roślinność - cudo. Sam hotel.....no cóż, ładnie na folderach wyglądał. Obiekt nie należy do nowych. W łazience pleśń i grzyb. Plusem fakt, że codziennie sprzątane i wymieniane ręczniki. Wybór jedzenia spory ale codziennie to samo. Mega monotonnie. Potrawy mało doprawione - jałowe. Bardzo słabe animacje dla dzieci, praktycznie nie istniały - wszystko w języku tureckim i niemieckim.... Było fajnie ale drugi raz nie pojechałabym tam z rodziną
widoki
jedzenie, hotel, animacje
Przebywaliśmy w hotelu Bodrum Holiday Resort & Spa od 29 września do 10 października 2024 r. Był to cudowny, wspaniały czas. Niesamowite wakacje, które wspominamy i będziemy wspominać z wielkim sentymentem. Już od pierwszego momentu, kiedy przekroczyliśmy próg hotelu, zostaliśmy przywitani z serdecznością i profesjonalizmem. Obsługa całego hotelu jest bardzo miła i pomocna. Przemili ludzie pracują we wszystkich barach i restauracji. Pracują ciężko, ale mają uśmiech na twarzy i dobre słowa dla gości. Pokoje -Club Standard Romm (taki mieliśmy) są przestronne, codziennie sprzątane i co dzień pozostawiane są czyste ręczniki. Świetnym rozwiązaniem są lodówki z wodą w całym hotelu. Restauracja w hotelu oferują szeroki wybór pysznych dań, zarówno lokalnych, jak i międzynarodowych. Każdy posiłek był prawdziwą ucztą dla zmysłów, ale i tak przez 12 dni nie dało się spróbować wszystkiego. Ciasta, torty, ciasteczka są tam przepyszne. Smaczne jedzenie można było także zjeść na plaży, w snack barze. W barach i restauracji hotelowej serwują bardzo dobre piwo, 3 rodzaje wina: białe, czerwone i różowe. Mnie osobiście bardzo smakowało białe wino. Warto spróbować lokalnych alkoholi, takich jak raki. Można też spróbować klasycznych drinków, takich jak Mojito, Margarita czy Pina Colada, a także autorskich kompozycji. Nie smakowało nam tylko whisky, bo było jak likier. Plaża hotelowa jest wąska, ale czysta i dobrze utrzymana. Jest też kilka pomostów, z których można wchodzić i pływać. Nigdy nie było problemu ze znalezieniem leżaka na plaży, ani też przy basenach. Krystalicznie czysta, lazurowa woda, pełna ryb zachęca do kąpieli. Dla miłośników sportów wodnych i nie tylko, dostępne są różnorodne opcje, które zapewniają mnóstwo zabawy i adrenaliny. My uczestniczyliśmy w codziennych zajęciach jogi. Byliśmy też dwa razy na dyskotece, ale dla nas 23.00 to za późny czas, a poza tym, nie podobała nam się muzyka dyskotekowa. Nie rozumiem, jak można pisać w komentarzach na stronie hotelu, że jedzenie było monotonne, średnie, złe, czy ktoś głodował. Uważam to za złośliwość, albo celowe działanie konkurencji. Jak można napisać, że w snack barze były tylko bułki z wędliną i serem skoro to nieprawda? Takie bułki były w barze przy zjeżdżalniach, a w snack barze były pyszne przekąski od 12.00 do 17.00. No chyba, że ktoś przez parę dni siedział tylko przy jednym basenie (spotkaliśmy tam takie osoby) i nie odkrył innych barów. Pisząc nieprawdziwe, kłamliwe opinie robi się ogromną krzywdę temu hotelowi. Podsumowując, Bodrum Holiday Resort & Spa to miejsce, które z czystym sumieniem możemy polecić każdemu, kto marzy o luksusowych wakacjach w pięknym otoczeniu. To idealne miejsce na relaks, zabawę i niezapomniane wspomnienia. Z głębi serca DZIĘKUJEMY – Łucja i Sławek
hotel przestronny, z dużą ilością basenów. Bardzo ładnie położony.
czyste, ładne pokoje, dużo atrakcji, dobre wyżywienie
Wakacje rodzinne .Wybierając hotel czytałem opinie i byliśmy z żoną i rodziną trochę sceptycznie nastawieni ale ile ludzi tyle opinii jak w każdej branży nie tylko hotelarskiej.Nie należymy do ludzi wymagających więc nie braliśmy wszystkich opinii do serca . Hotel duży , na naszym turnusie to chyba sami Polacy 😉🫣, obsługa miła ,starają się dbać o porządek ale przy 6-10 tys turystów zawsze ktoś napsoci , jak to w Turcji kotów dużo ,3 baseny 2 do godziny 18 jeden do 16 bary mają swoje godziny otwarcia nie wszystkie na raz , plaża spoko , jedzenie różnorodne nie odczuliśmy monotonii jak to inni piszą
Oddzielne baseny , brak wszystkich ludzi na jednej kupie, zabawy, animacje , różnorodne posiłki , winda w budynku głównym dostęp do morza i sportów wodnych, busiki co 15 min do Bodrum , klimat morza i gór w jednym 😉
Długi czas oczekiwania na pokój od przyjazdu. Uksztaltowanie terenu dla rodzin z dziećmi może być uciążliwe jak ciągle coś zapomina się z pokoju, baseny w limitach czasowych
Dostaliśmy piękny i duży pokój rodzinny składający się z 2 sypialni i „salonu” z cudownym widokiem. Jedzenia dużo, pokoje czyste, widoki przepiękne. Naprawdę polecam odwiedzić ten hotel. Super dojazd do centrum busikiem lokalnym.
Piękne widoki, dużo jedzenia, lody, pizza, burgery przy plaży
Czasami zimne posiłki :(
Hotel bardzo duży. Stąd chcą przejść z jednego punktu do drugiego trzeba naprawdę się nachodzić i praktycznie ciągle pod strome górki i mnóstwo schodów co czasem zniechęca do jakichkolwiek spacerów. Duży minus za ktorkie otwarcie aquaparku. 4 godziny dziennie to o wiele za mało. Miały być snack bary a były zwykle kanapki zawinięte w worki - takie ultra all inclusive. Basen głowny też czynny tylko do kolacji czyli ok 18.30. W hotelu 6 pięter i wiecznie windy zajęte lub trzymane gdzieś pomiędzy więc większość szybciej dostawała się po schodach. Dyskoteki codziennie nawet spoko, lecz Polaków ignorują i większość to tureckie hity. I trwają tylko do 1 w nocy. Później jakby hotel zamarł, nic się nie dzieje. Jedzenie jak dla nas przykro pisać ale okropne i codziennie to samo. A jeszcze napoje z automatów. Masakra jakby się piło wodę z basenu, sam chlor nic nie przypominało coli, czy nawet samej wody. Na szczęście wody w butelkach są dostępne w lodówce w restauracji. Na koniec najlepszy hit. Po przyjeździe kiedy byliśmy w 4 pary chcieli nam dać 3 pokoje co prawda troszkę większe, ale nie daliśmy sobie tego wcisnąć kiedy rezerwacji było 4. Nie wspomnę już że wycieczka wykupiona prawie rok temu a oni szukali dla nas pokoi ok godziny i tak łazilismy tracąc czas. Do tego wszystkiego na w dzień wyjazdu pomieszali znajomym bilety i wysłali ich nie na to lotnisko co trzeba. Oczywiście naprawili to ale stres parę godzin przed odlotem był niepotrzebny. Ogólnie osobiście nie polecam. Jeszcze znajomi byli świadkami jak turecka obsługa na kuchni walczyła na noże. Szybko ich schowali by nie było zamieszania.
Pokoje czyste i wygodne. Barmani dobrze polewali.
Krótko działajacy aqua park. Brak jedzenia na basenach. Wszędzie daleko i pod górę na terenie obiektu. Jedzenie codziennie to samo. Napoje nie do przełknięcia.
Hotel bardzo ładnie położony, duży. Hotel lata świetności ma już za sobą jednak jednak w czysto, jedzenie smaczne i różnorodne. Dużo chodzenia szczególnie w kierunku plaży. Ogólnie na plus.
Położenie, smaczne jedzenie, czysto. Pokoje z bardzo ładnym widokiem.
Za mało atrakcji dla dzieci i za każdym razem to samo. Pokazy dla dorosłych natomiast jak już były to bardzo fajne.
Hotel wart polecenia. Miła i profesjonalna obsługa. Urozmaicone posiłki. Na terenie hotelu bardzo dużo schodów więc raczej nie jest to dobra lokalizacja dla osób z problemami w poruszaniu.
Organizacja plaży
Zbyt dużo kotów na terenie
Pobyt był wyśmienity! Widoki przepiękne. Pokoje czyste, codziennie sprzątane przez obsługę. Wnętrze pokoi ładne, bez zastrzeżeń. Łazienka z dużym prysznicem. Codziennie wymieniane ręczniki i pościel. Dodatkowo w pokoju była klimatyzacja i mała lodówka zapelniona butelkami wody. Jedzenie urozmaicone i smaczne. Osobiście nie ma takiej możliwości, aby spróbować wszystkiego, z uwagi na ilość jaka jest serwowana każdego dnia. Obsługa przemiła i przesympatyczna oraz bardzo pomocna. Przy basenach znajdują się leżaki oraz dostęp do ręczników. Obsługa basenowa bardzo pozytywna. Są wyśmienici. Wiele atrakcji dla każdego, tj. areobik wodny, zumba, joga, codziennie gry i zabawy, które integrują uczestników pobytu. Wieczorami rozrywki, tj. występy, koncerty na żywo, pokazy. Dodatkowo wieczorami disco z dobrą muzyką. Barmani serwują cudowne drinki. Obiekt bardzo duży, jest gdzie spacerować. Tydzień to zdecydowanie za mało. Polecam !
Czyste zadbane pokoje, Przemiła obsługa, Pozytywna obsługa basenowa, Widok na morze, Atrakcje i rozrywki, Smaczne jedzenie, Piękne widoki,
Dla osób starszych utrudnieniem może być poruszanie się, wiele momentów pokonywamuch tras na terenie obiektu jest pod górkę.
Hotel położony jest na wzgórzu co dla osób starszych może powodować problem.Hotel oddalony jest od centrum miasta około 6km ale jest transport publiczny i taxi .Pokój w którym mieszkaliśmy czasy świetności ma za sobą , góra dwie gwiazdki.Obsługa i wyżywienie jest na poziomie, co rekompensowało nasz pokój.
Ładne widoki i dodatkowe atrakcje.
Niektóre budynki nie zasługują na pięć gwiazdek,
Hotel bardzo przyjazny dla dzieci i dorosłych. Położony jest na wzgórzu z którego rozlega się widok na przepiękny ogród wokół hotelu i na morze oraz góry.Pokoje czyste przestronne z balkonami.Łazienka z prysznicem. Restauracja z bogatym menu codziennie coś innego każdy znajdzie coś pysznego dla siebie.
Przepiękny widok. Smaczne dania Baseny świetnie usytuowane Bogaty wybór wycieczek Duży wybór animacji i sportów wodnych
Pobyt udany drugi raz z rzędu,pokój czysty codziennie sprzątany i wymieniane ręczniki .Na pewno wrócę . Polecam
Dużo zieleni i kwiatów. Dużo schodów ale dla mnie to jest zaleta