Bodrum Anadolu

Tragedia. To było nasze pierwsze i codzienne wrażenie. Nie polecam Zapłaciliśmy więcej by mieć fajne wakacje a na wstępie spotkaliśmy się z brakiem obsługi która potrafi rozmawiać języku innym niż turecki. Pokoje tragedia. TRAGEDIA. Plaża paskudna - ani razu nie byliśmy. Sprzątaczki wchodziły do pokoju bez pukania. Zaczynały sprzątać gdy byłam w łazience. Jedna wielka niekompetencja i brak prywatności ! sytuacje uratowały nam tylko wycieczki wykupione u rezydentki. Niestety nie jestem w stanie dodać zdjęć ponieważ „wywala” mnie ze strony. A szkoda.

Nie wiem skąd tyle pozytywnych opinii dla tego hotelu. Pokój po przyjeździe nie był posprzątany. Była wymieniona tylko pościel, natomiast łazienka była brudna zachlapana. Ręczniki po dwa komplety dla trzech uczestników wycieczki. Pieśń oraz brud. Kontakty nie działające i rozlatujące się. Muzyka i integracja tylko dla Turków, chodź z tą integracją przesadziłam. Obsluga miła i to akurat jest bez zarzutu. Jedzenie cały czas to samo ale coś tam dało się zjeść. Morze przy hotelu brudne. (...)..

Nie polecam! Na start szczeny nam opadły bo pokój wolał o pomstę do nieba. Zagryzlismy zęby i całe wakacje uratowały tylko wykupione wycieczki Pokój tragedia, plaża tragedia i obsługa… podzielona. Barmani i kelnerzy OKEJ ale recepcja i sprzątaczki na ogromny minus.

Nieprzyjazność hotelu skłoniła nas od razu do szukania nowych miejsc, zwiedziliśmy okolicę i stwierdzamy, że zdecydowanie wrócimy do Turcji, ale nigdy tutaj. Piękny kraj, mili ludzie, pyszne jedzenie, ceny w kurortach porównywalne do cen w Polsce, ceny poza kurortami niższe. Ogólnie trzeba uważać, szczególnie na drogach bo tam piesi to intruzi.

Pobyt w hotelu Anadolu oceniam jak najbardziej pozytywnie. Pokoje małe ale dosyć dobrze wyposażone, sprzątane na bieżąco. Obsługa miła, pomocna. Klimatyzacja mogłaby lepiej chłodzić, dosyć długo czekaliśmy aż pokój się w miarę wychłodził. Zresztą za długo w pokoju nie przebywaliśmy. Większość czasu spędzaliśmy na plaży bądź zwiedzaliśmy okolicę. Polecam wszystkim pobyt w tym hotelu:-)

Nazwa  Bodrum Anadolu
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Bodrum
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu

Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami

Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu

Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast

5.7

Wyświetlono 63 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
4.3
Aneta

Zalety

Zadbany ogród Wifi łapało wszędzie

Wady

Wszystko inne

2.1
Olga

Zalety

Pomocni barmani.

Wady

Wszystko oprócz obsługi.

Aneta

Zalety

ogród Jedzenie

Wady

Plaża Pokoje Brak komunikacji w języku innym niż turecki Sprzątaczki wchodzą bez pukania do pokoju Mało leżaków

5.9
Michał

Zalety

Pyszne jedzenie. Personel uprzejmy i chętny do pomocy. Dobra lokalizacja, na uboczu od innych hoteli i duże możliwości spacerów po okolicy. Nasz pokój był na samym końcu hotelu więc w pokoju było spokojnie i nie słychać było muzyki z basenu ani występów. Ładny basen i czysty, natryski. Ręczniki plażowe. Różnorodność kulturowa - sporo kobiet całkiem zakrytych, nawet w basenie. Postój taksówek i przystanek busów zaraz przy hotelu.

Wady

Potworny hałas w trakcie posiłków. Jadalnia przepełniona, trudno znaleźć miejsce do jedzenia. Basen przepełniony, bardzo głośna muzyka przy basenie: turecka i disco polo. Plaża hotelowa bardzo brudna. Woda przy plaży brudna, stojąca. Problemy z uzupełnianiem płynu pod prysznic. Ręczniki dziurawe, prujące się, z plamami. Zamki w drzwiach z którymi trzeba walczyć żeby się zamknęły. W pokoju jasno nawet w nocy, szyba w drzwiach zaklejona folią. Drzwi całkowicie nieszczelne dźwiękowo.

Marcin

Zalety

Piękne otoczenie, smaczne posiłki, każdy coś dla siebie znajdzie, bliskość plaży hotelowej z wystarczająca ilością leżaków. Sprawna obsługa na bieżąco sprzątająca pokoje, restaurację i całe otoczenie hotelu. Bezpłatne wifi dobrze działające nawet w pokojach.

Wady

Dosyć małe pokoje ze słabo działającą klimatyzacją.

2.7
Patryk

Uważam, że hotel pomimo 4 gwiazdek zasługuje na 2 gwiazdki. Byliśmy w dwóch biurach podróży ( finalnie wyjazd został zakupiony poprzez wakacje.pl) i hotel był bardzo polecany, natomiast same w sobie pokoje to jest dramat- pokoje bardzo małe, jak rozłoży się walizkę to nie przejdzie się na drugą stronę pokoju, pokoje, w których jedyny zapach to grzyb. Były pokoje , w których po przyjeździe po 2 w nocy nie było nawet wody, przy spłukiwaniu w toalecie wody płynie strumień wody po podłodze . Dla osób z klaustrofobią odradzam. W biurze wakacje.pl była informacja o dostępie do morza i plaży oddalonej od hotelu 70 m- plaża brudna, wszędzie śmieci, morzem tego nazwać nie można, bo jest to zatoka, przy której są statki i woda jest strasznie brudna. Hotel nadaje się dla osób, które chcą spędzić czas w sanatorium, muzykę puszczaliśmy samemu, aby chociaż trochę umilić sobie czas. Jedzenie jest bardzo monotonne- po 3 dniach aż odechciewa się chodzić do restauracji, kuchnia bardziej stara się kiedy są tutaj tutejsze osoby. Tak samo traktowanie ze strony personelu- tutejsze osoby są tutaj zdecydowanie lepiej traktowane, niż osoby przyjezdne. Serdecznie odradzam spędzania tutaj swoich wakacji.

Zalety

Zaletami hotelu jest to, że jest blisko do miasta i nie musi spędzać się w nim czasu.

Wady

Wymienione powyżej

Aleksandra

Hotel około 40min od lotniska. Plaża blisko wystarczy przejść na drugą stronę ulicy. Na plaży bezpłatne leżaki i parasole. Plaża brudna, pełno smieci, w ciągu tygodnia widziałam raz Pana z hotelu, który zebrał dwa smieci i poszedł. Pełno papierosów. Do tego bezdomne psy śpiące na plaży. Plaża raczej żwirowa. Hotel - Polsko turecki. Z naszego terminu było 60 Polaków. Jedzenie - śniadania ciągle to samo - pankejki, różowe parówki, jajka, platki do mleka, dżemy, miody. Obiady też monotonne, bo cały czas to samo oliwki, kiszonki, 3 rodzaje mięsa, jeden składnik skrobiowy - makaron albo ryż, 2 rodzaje zup. Brak menu dla dzieci. Raz zdążyły się nugetsy. Na podwieczorek frytki, hamburgery. Obsługa na bieżąco sprzątała na jadalni. Na jadalni również pełno kotów, które chodzą pod nogami. Pokoje bardzo małe, nie było jak rozłożyć walizki. Sprzątane codziennie, wymieniane ręczniki i co 2 dzień woda w butelce w pokoju. Ogólnie cena za ten Hotel jest za wysoka, nie warta tych pieniędzy. Drugi raz za tą cenę bym na pewno tam nie wróciła. Brak animacji dla dzieci. Jedynie mini disco o 21.30 w języku tureckim, trwajace dokładnie 3 piosenki. Rezydentka p. Edyta z RegoBis to jakaś pomyłka. Kobieta o bardzo nie przyjemnym usposobieniu od początku bardzo nie przyjemna, jakby była tam za karę. Dodatkowo pytając się dlaczego na plaży jest taki syf i do tego bezdomni i bezdomne psy odpowiedziała, że na plaży jest czysto i w całej Turcji psy leżą na plaży. Zawsze w autobusie w drodze do hotelu rezydenci opowiadają o miejscowości. Ta pani siadła z przodu nic nie mówiąc dodatkowo rezerwując sobie 4 miejsca z przodu, miała problem żeby ktoś tam siedział. Gdzie rezydenci zawsze siadają koło kierowcy i mówią przez mikrofon. Wszyscy z naszego terminu narzekali na rezydentkę, jedzenie i brud na plaży. Wiem,że ich opinie były blokowane. To już nasze 5 wakacje z wakacje.pl. . Jesteśmy stałymi klientami, nigdy nie byliśmy tak rozczarowani.

Zalety

Sprzątanie pokoju codziennie, woda w butelce w pokoju

Wady

-brud, bezdomni, bezdomne psy na plaży -jedzenie -brak animacji w języku polskim -brak animacji dla dzieci -REZYDENTKA REGOBIS P. EDYTA

Waldemar

Mały pokoik ale duża łazienka, ogólnie wszystko ok. Czysto.

Zalety

Blisko plaża, centrum, czystość i Bogaty wybór dań.

Wady

Zbyt mały pokój.

Asia

Pokój economy dla 2 osób wystarczający. Dużo zieleni, kwiatów na terenie hotelu.Blisko plaża. Obsluga hotelowa super. Jedzenie różnorodne, super. Polecam.

Zalety

Piękne otoczenie. Obsługa, porządek, jedzenie.

Wady

Jak na 4 gwiazdki wysoki standard.

1.7
Jacek

Ten hotel to jakaś porażka na moje to jakieś lata 70- 80 ubiegłego wieku dziś jestem tu ostatni dzień i już tutaj nie wrócę

Zalety

Mały plus ogród a duży barmani którzy nie szczędzą alkoholu i obsługa

Wady

Naprawdę nie wiem od czego zacząć pokój mega mały jedzenie bardzo monotonne,plaża bardzo brudna idąc plażą zauważyłem wpływające ścieki do zatoki animacje bardzo ubogie klient turecki bardziej uważany jak polski

Paweł

Pokoje skromniutkie, lodówka w pokoju działa tylko podczas przebywania w pokoju, codzienne sprzątanie to fikcja tylko zamieciona terakota, w łazience słabiutkie oświetlenie przy lusterku, używane ręczniki ułożone nie wymieniono, trzeba było je przewiesić przez półkę. Podczas pobytu tylko dwie animacje w basenie, a jeszcze strzelanie z łuku do tarczy oddalonej o dwa metry. W czasie posiłku pełno kotów przy stolikach wymuszających jedzenie. Plaża brudna, piasek to niczym wysiewka pod kostkę i oczywiście psy wylegiwały się na brzegu. Widok na zatokę taki sobie, nie urzeka.

Zalety

Jedzenie może być, zieleń na hotelu, drink bar monotonny, dla Polaków plastikowe kubki, Turcy szkło. Nie ma walki o leżaki.

Wady

Palenie papierosów przez Turków podczas posiłku przy jednym stole,

Jacek

Nie polecam małe pokoje do plaży blisko ale plażą brudna jak i woda w zatoce 200 metrów od plaży jakiś dziwny dopływ poniżej załączam zdjęcie słabe animacje dla dorosłych jedynie strzelanie z łuku piłka wodna i careoke 1 godzinę jedzenie monotonne

Zalety

W miarę ładny ogród obsługa barmani

Wady

Najbardziej to że klient turecki bardziej uważany jak polski

Dorota

Bardzo małe pokoje i zaniedbania w łazience . Ogród piękny ładny basen.

Zalety

Pyszne jedzenie i piękne miasto

Wady

Bardzo małe pokoje

4.7
Dawid

Hotel Anadolu w Bodrum pozostawia trochę do życzenia. Pokoje są niestety bardzo małe, co sprawia, że komfort pobytu jest ograniczony. Łazienki są kiepskiej jakości, a wystrój i wyposażenie pozostawiają wiele do życzenia. Jakieś owady chrupiące w pokoju przez 2 dni. Niestety, zgłaszane usterki nie były naprawiane mimo kilku próśb. Na plus można zaliczyć ładny ogród, który stanowi przyjemne miejsce do odpoczynku. Dużym plusem jest też dostępność pomocy lekarskiej na miejscu, co daje poczucie bezpieczeństwa. Okolica hotelu jest raczej przeciętna, nie wyróżnia się niczym szczególnym. Jedzenie było w porządku, choć bez większych rewelacji. Alkohol w ofercie również średni, bez specjalnych wyróżników. Ogólnie rzecz biorąc za te pieniądze i gwiazdki w ofercie jak ktos planuje spedzic wakacje w hotelu- nie polecam. Jako baza wypadowa na dodatkowe wycieczki i zwiedzanie ujdzie.

Zalety

- Ladny ogrod - Lekarz na miejscu - Obsluga mila i stara sie przy posilkach - Dobra komunikacja z miastem - Dobre miejsce jako baza na wypade

Wady

- Male pokoje, baaaaardzo male - Lazienka pozostawia wiele do zyczenia - Brak reakcji na usterki - Srednie All Inc

Damian

Hotel bardzo fajny, obsługa miła i pomocna. Pokoje są małe, ale służą tylko do spania więc spełnia swoje zadania. Warto wziąć pod uwagę, że w Turcji należy za każdą usługę dać napiwek, szczególnie jeśli chcemy mieć dokładnie posprzątany pokój.

Zalety

Ładne otoczenie, ogród, roślinność.

Wady

Małe pokoje, przy dużym obłożeniu pokojów, ciężko znaleźć stolik do zjedzenia posiłków.

3.2
Patryk

Na wstępie informuje,że szczerze nie polecam. W Turcji byliśmy 5 razy dlatego też w pewnym sensie czułem do tego miejsca sentyment i dalej mimo wszystko nie skreślam tego kierunku. Przechodząc do opisu hotelu to jeśli to kogoś pierwsze wakacje,stanowczo odradzam. Myślę,że lepsze pokoje otrzymują pracownicy niż goście. W pokoju jasno czy to w nocy czy za dnia. Brakuje zasłon, pilot do klimatyzacji nie do tego modelu, trzeba uruchamiać na urządzeniu(raz działa raz nie,nie ma możliwość ustawienia temperatury). Jedna karta do pokoju jeśli zgubisz bądź zatrzaśniesz 10euro kolejna. Z kolejnych nie działających rzeczy które teraz przychodzą mi na myśl to jeszcze spłuczka od ubikacji, lodówka. Jedzenie monotonne,tłuste,w barze brak whisky. Niesmak pozostawiła Pani rezydentka B. , zachowywała się jakby chyba była tam za karę. Na spotkaniu gdy goście o coś pytali albo nie potrafiła odpowiedzieć bądź odpowiadała z łaską. Do plaży nie daleko ale plaża/woda nie czysta.W hotelu przeważała ilość Polaków i Turków. Gdy turnus Turków trwał i przebywali na hotelu, trwały animacje, lepsze jedzenie gdy wyjechali, hotel jakby umarł. Sami lokalsi gdy dowiedzieli się,że nocujemy Anadolu nie stronili od złych opinii. Mimo niskiej ceny, zdecydowanie nie polecam.

Zalety

Barmani,animatorzy mili. Blisko do plaży Animatorzy codziennie organizują wyjazdy na dyskoteki

Wady

Małe obskurne pokoje. Niesprawna klimatyzacja Brak zasłon Jedzenie monotonne

Marzena

Hotel w bardzo dobrej lokalizacji ,otoczony zielenią ,pokoje małe ale wystarczające natomiast łazienki zdecydowanie nadają się do remontu. Jedzenie dobre obsługa bardzo się stara żeby nikomu nic nie zabrakło. Hotel raczej dla gości mało wymagających

Zalety

Położenie hotelu

Wady

Plaża-niezliczoną ilość bezdomnych psów

ewa

Pokoje bardzo malutkie nie było można nawet gdzie walizki rozłożyć, ale za to codziennie sprzątane, hotel otoczony jest duża ilością zieleni, basen maly ale leżaków prz basenie nie brakuje. Plaża brudna i tam właśnie brakowało leżaków i oczywiście brak baru na plaży chociaż do plaży z hotelu było około 70 . Jedziecie dobre śniadanie może trochę gorsze ale obiady i kolacje super. Obsługa hotelewo dobra choć mogła być lepsza. Najgorsze co mnie spotaklo w hotelu to stosunek Pani rezydent przedstawicielki biura do klientów pierwszy raz się spotykam z takim brakiem szacunku dla klienta pomocy.

Zalety

Zaletą hotelu była otaczajaca zieleń i oczywiście posiłki

Wady

Male pokoje, brudna plaża, brak leżaków na plaży, słabe animacje, nie klimatyzowania jadalnia

4.7
Tomasz

Hotel nie spełnił moich oczekiwań, pokoje klaustrofobicznie małe, w niektórych pokojach grzyb, uszkodzone sprzęty, mrówki i insekty. Hotel przeludniony, mały basen, jedzenie monotonne. Nigdy tam nie wrócę i nikomu nie polecam.

Zalety

Żadnych zalet

Wady

Bardzo małe pokoje, mały basen, plaża choć blisko to niezbyt czysta, za mało leżaków i w bardzo złym stanie

5.9
Robert

Hotel w miarę ok mały kameralny czysty. Basen za ciepły nie dolewaja zimnej wody aby się wymieszała i na drugi dzień była chłodna.

Zalety

Wszędzie blisko z hotelu i w hotelu.

Wady

Małe pokoje.

Bodrum Anadolu