Bluu Bahari

Słaby

Wyspa świetna, hotel sam w sobie także, ale jedzenie i alkohol nie mają nic wspólnego z ALL INCLUSIVE, Przestrzegam przed tym hotelem. Niemalże wszyscy wczasowicze chorowali , biegunka i wymioty, napoje rozcieńczone, brak butelek z oryginalną wodą chocby,

Opinie z itaka to najwyraźniej opinie wyssane z palca. Naciagaja takimi opiniami średnią ocen klientow ktorzy widzieli i oceniają rzetelnie. Oceny z wyżywieniem powyżej 1 są od itaka samej w sobie. Naciaganie klientów. Nie tedy droga. Już niema głupich ludzi. Widzieliście to oceniacie i ostrzegajcie bo szkoda dzieci najbardziej.

Wróciliśmy na początku sierpnia i jeszcze mamy mdłości. W trakcie pobytu na okrągło biegunka i wymioty. Czy Was też dziwią opinie na stronie Itaki? Jeśli ktoś pisze, że makarony były przygotowywane przez kucharzy \"na świeżo\", to ja chyba byłam w innym hotelu?! Chyba, że ktoś miał na myśli odgrzewanie na patelni, na oczach gości, ugotowanego już makaronu i sosu, przygotowywanych wcześniej w syfiastej kuchni.

Rodzice z dziećmi omijajcie ten hotel szerokim łukiem. Nie będziecie mieli co dać maluchom do jedzenia i picia. Wyspa bardzo ładna, polecam wypożyczenie skutera, przez dwa dni objedziecie całą wyspę od Olymphos, przez wszystkie piękne plaże jak Apela, Achata, Kira. Wyspa Karpathos jak najbardziej na tak, hotel NIE

Pisałem wcześniej już i ostrzegam bo nudności utrzymują się do tej pory tj już tydzień po przjeździe do Polski. Z tego co czytam to nic się nie poprawiło. Ostrzegajcie przed pobytem w tym hotelu bo to może być coś poważnego.

Nazwa  Bluu Bahari
Miejsce  Grecja / Karpathos / Arkassa
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu

Rajskie plaże z turkusową wodą i złocistym piaskiem, takie jak Apella

Tradycyjne greckie wioski, takie jak Olympos, z autentyczną atmosferą

Malownicze szlaki piesze przez góry i nadmorskie krajobrazy

Słaby

1.9

Wyświetlono 17 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
MARTA

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

*Piękny widok z hotelu i pokoju * Serwis sprzątający, wymieniający ręczniki i rzetelnie wywiązujący się z obowiązków *Pomocne, usmiechnięte Panie Recepcjonistki *Fantastyczna Rezydent Pani Magda, mega opowiesci, ciekawostki, kompetentna, pomocna i taktowna

Wady

*W ŻADNYM WYPADKU NIE JEST TO ALL INCLUSIVE *Obrzydliwe, tłuste, zimne jedzenie *Kelnerzy nie wiedzący kiedy podejść do stolika i sprzątnąć, pomimo odlozonych sztućców *Rzutki są, ale brakuje strzałek(żenada) *Alkohole z dystrybutorów (pan pilnujący ile wypijesz i namolnie patrzący na Twoją szklankę) *Na zwrócenie kelnerowi uwagi, że posiłki są monotonne - odpowiedz arogancka i niegrzeczna

3.2

KIM

Pobyt - Sierpień 2018

Zalety

fajne miasteczko, ładne widoki

Wady

SYF!!! na kuchni syf, kelnerzy niechlujni

Katear

Pobyt - Sierpień 2018

Zalety

Położenie, widoki

Wady

Jedzenie, picie, notoryczny brak wody w dystrybutorach, zatrucia pokarmowe większości wypoczywających

3.2

Pobyt - Sierpień 2018

Zalety

Polozenie

Wady

Czystość i jedzenie

Mariusz

Nie jedzcie tam , nie moge patrzeć na jedzenie - Blue Baharii dziekuje

Zalety

widoki lokalizacja

Wady

okropne jedzenie , all inclusive to nie bylo , woda z podejrzanego źródla wczasowicze chorują , słabe urozmawicenie pobytu

MARSYL

Pobyt - Sierpień 2018

Bylam w sierpniu 2018 r. Caly turnus rzygal i mial biegunkę, jedzenie jest paskudne, slone, zimne, plywajace w tłuszczu, 5 razy przerabiane na rozne sposoby, ohydne napoje z to nie jest opcja all inclusive!!! Zadnych owocow, vodziennie tylko tylko jablka z naklejka i wysuszone pomarańcze. Na sniadania codziennie martadela, zimne parówki, jaja na twardo i dżemy, zdarzal się splesnialt chleb. Na obiady i kokacje zawsze rozmrozony smierdzacy filet z ryby i twarde jak podeszwa podejrzane mieso, do tego dodatki ziemniaki , kukurydza i fasola typu jasiek, beak klimy w restauracji.W calym hotelu brak wifi. Wyspa piekna, ale hotel omijajcie szerokim łukiem. Włoch cwaniak robi z Polakow idiotów a przedstswiciele itaki robiac glupie miny potwierdzaja ze kazdy turnus ma buegunke i wymioty. Na pocieszenie i zatrzymanie biegunek itaka wrecza wegiel?

Zalety

Piękne położenie, grecki klimat

Wady

Paskudne jedzenie, caly turnus distsl zatrucia pokarmowego,plywajace w wodzie łazienki, brak wifi w calym hotelu, ohydne napoje z automatu

SiAiMiJ

Pobyt - Sierpień 2018

wyżywienie bardzo słabe - często przesolone lub polane jakimiś kwaśnym czymś, monotonne, brak świeżego pieczywa czy wyboru owoców, jako \"przekąski\" przy basenie podawane to co zostało ze śniadania (nie ma to wiele wspólnego z all inclusive), dzień po dniu coraz mniej osób przychodziło na posiłki w hotelu, dużo osób się przytruło. Tak naprawdę skusiła nas opcja All Inc i kilka pierwszych pozytywnych opinii wychwalających kuchnię - kto to napisał, ktoś kto naprawdę tam był czy może właściciel pozbył się dobrego kucharza a w kuchni kowala zatrudnił ? Z zalet - przyjemny basem przy którym bez problemu można było znaleźć wolny leżak, urokliwe uliczki pobliskiej Arkasy, fajna piaszczysta plaża (zawsze spore fale), w okolicy kilka wypożyczalni samochodów dzięki którym można zwiedzić wysepkę. Największa zaleta hotelu to animatorzy - Łukasz i Patrycja, którzy robili co mogli by uratować pobyt, dzieciaki ich uwielbiali.

Zalety

pokoje i basen ok, choć łazienka trochę odstraszała.

Wady

słabe wyżywienie, napoje z dozowników robione chyba z koncentratów które często szybko się kończyły i finalnie leciała sama woda, kiepskie wifi, niedoróbki w pokoju/łazience

Mariusz

Pobyt - Sierpień 2018

Pod żadnym względem nie polecam tego hotelu ... Tragiczne jedzenie ,prawie cały hotel miał zatrucie !! Jednym słowem nie polecam

Zalety

Widoki

Wady

Tragiczne jedzenie !!!

Żaneta

Pobyt - Sierpień 2018

Hotel czysty i zadbany. Jedyna wada to przeciekajacy kran w pokoju. Jedzenie średnie. Codziennie to samo na śniadanie i obiad .Napoje w dystrybutorach rozrabiane z wodą. Piękna wyspa i mili mieszkańcy.

Pobyt - Sierpień 2018

Itaka powinna się wstydzić, że sprzedaje taki hotel. Opinię na stronie Itaki zamieściłam tuż po przyjeździe do dzisiaj jej nie ma (koniec września). Większość gości miała zatrucia pokarmowe. Jedzenie nie nadawało się do spożycia, wiecznie czegoś brakowało, wody, kawy .... o napojach nie wspomnę bo nie dało się ich pić. Piwo też nic nie miało wspólnego z prawdziwym piwem. Do dziś na myśl o jedzeniu i piciu w tym hotelu mam mdłości. Na szczęście wyspa, choć mała ma wiele do zaoferowania, piękne plaże, ładne miasteczka, śliczne widoki. Wybierzcie się koniecznie na wyspę, ale do innego hotelu.

Zalety

Ładny widok z tarasu .

Wady

Wyżywienie tragedia. All inclusive - w żadnym wypadku nie można tak nazwać tego, co proponuje hotel. Bardzo długi czas oczekiwania na pokój po przyjeździe. Brak wody w dystrybutorach.

Pobyt - Sierpień 2018

Byliśmy w hotelu na przełomie lipca i sierpnia 18r. Po trzecie dniach zachorowalismy każde z nas dzień po dniu na rozstroj żołądka. I tak jak z dnia na dzień rozmawialiśmy pośród uczestnikami turnusu to w zasadzie w każdym pokoju ktoś chorował. Dzieci i dorośli masakra. Jedzenie każdego dnia takie samo bez smaku, brak jakichkolwiek dań dla dzięcia, owoce tylko jabłka i pomarańcze naokraglo. W ostatnich dniach sama wizytówka hotelu mogły być pielgrzymki po wodę w butelkach do sklepu i leczenie się herbata w pokoju bo sam zapach stołówki powodował odruchy zwrotne. Napoje w automatach beznadziejne , piwo robione z syropu o smaku piwa i alkohol z allinclusiv to brandy i ouzo ciepłe nie do przelksięcia. Klimatyzacja w pokoju działała tylko na zasadzie on/off bez regulacji temperatury/ wstawalismy w nocy i właśnie lub wył klimatyzację/ uważajcie na opinie biura bo są modyfikowane i przesuwane w kolejności 6 bdb a jeśli jakaś trafi się nie przychylna to przeskasuje na dalsze pozycje choć jest najaktualniejsza. . Widoki fantastyczne brak animacji dla dzieci i to na tyle. Dobrze ze tylko tydzień tam zmarnowalismy. Nie polecam!

Zalety

Położenie i widoki

Wady

Jedzenie, czystość w stolowce

Natalia

Pobyt - Sierpień 2018

Hotel sam w sobie przyjemny. Pokoje codziennie sprzątane, na basenie dużo leżaków. Ładny widok z hotelowego tarasu. I to koniec zalet. W tym hotelu nie istnieje all inclusive. Jedzenie i napoje tragedia, wszystko tluste, a napoje niewiadomego pochodzenia. Wszyscy po kolei chorowali (wymioty, biegunka). Jeden lekarz na całą wyspę. Z dnia na dzień na stołówce (bo inaczej nie da się tego nazwać) coraz mniej ludzi. Polecam stołować się w tawernach w Arkasie. Szkoda wydanych pieniędzy, bo niestety kilka dni straconych.

Zalety

Pokoje czyste, codziennie sprzątane.

Wady

Jedzenie.

robert

Pobyt - Lipiec 2018

polecam wyspe piekne widoki hotel tez jak zmienia obsluge i kucharza iduzo duzo do poprawy wyzywienia

Zalety

czysty i to jedna zaleta

Wady

jedzenie i all in tragedia dramat zimne nieurozmaicone w expresie brak mleka goraco klima nastawiona na25 stopni

Krzysztof z rodziną

Pobyt - Lipiec 2018

Fajny hotel bo kameralny. Dla nas rekomendację stanowi spokój w hotelu i tutaj naprawdę tak było. Animacje subtelne, nienarzucający się, bardzo sympatyczni animatorzy i same zabawy na poziomie. Mały basen bez dodatków, ale za to brak tłumu, wolne leżaki, aż zachęcający do lenistwa. Okolica wręcz dziewicza, brak specjalnie przygotowanej infrastruktury turystycznej (podkreślam - dla nas była to wielka zaleta). Dobre miejsce na \\\"reset\\\" z dala od zgiełku. Piękne małe plaże - co ważne bez tłumów, małe tawerny gdzie jedzą miejscowi, a co za tym idzie dobre jedzenie. Możliwe wycieczki piesze w góry, gwarantujące piękne widoki. Wada hotelu to niestety jedzenie. Niby właściciel Włoch (z resztą bardzo sympatyczny i jak cała obsługa natychmiast reagujący na wszelkie prośby), ale jedzenie słabe. Albo właściciel oszczędza i kupuje słabe produkty, albo kucharz naprawdę słaby. Jak nie przypalone to strasznie słone, jak nie słone to mega żylaste. No i niestety strasznie monotonnie, a wystarczyło by małe zmiany na kuchni i byłoby pięknie. Na śniadania praktycznie nic zjadliwego dla dzieci (brak naleśników, jajecznicy - dwa niewymagające dania, a byłoby tak pięknie).

Zalety

fajna kontaktowa obsługa, pokoje ok jak na swoją cenę, lokalizacja

Wady

posiłki - naprawdę kiepskie jedzenie

Skaia

Pobyt - Lipiec 2018

Zatrucie pokarmowe większości osób przebywających w hotelu.

Zalety

Cudne widoki na morze. Bardzo miła obsługa hotelu

Wady

Brudny basen. Okropne jedzenie. Opinie na stronie internetowej Itaka są absolutnie rozbieżne z opiniami gości, którymi rozmawialiśmy na miejscu w hotelu. Potwierdzam zatrucie pokarmowe większości osób przebywających w hotelu.

Pobyt - Czerwiec 2018

Hotel cudowny, świetnie położony z przepięknymi widokami. Pokoje bardzo czyste, obsługa przemiła, no i bardzo uczynny właściciel. Jedzenie smaczne choć można by coś bardziej urozmaicić ;) do plaży jakiś kilometr, łagodne zejście. Plaża piękna, piaszczysta. Koniecznie trzeba poświęcić choć dwa dni na zwiedzanie, a dla aktywnych świetna okazja do pospacerowania po górach. Ogólne wrażenie bardzo dobre, z czystym sumieniem polecam, warto pojechać, zobaczyć.

Bluu Bahari