Blumare Resort

Hotel ogólnie słaby z wieloma wadami, np. brak deski WC w toalecie, brudna podłoga w barze przy plaży, większość talerzy z uszczerbieniami, napoje podawane w plastikowych kubeczkach, woda w basenie mętna itp. Brak jakichkolwiek przekąsek między posiłkami w opcji all inclusive.

Hotel nie zasługuje na żadne gwiazdki. W hotelu panuje syf. Łazienki w pokojach brudne, nie sprawny prysznic, rezydent obiecuje, że załatwi naprawę jednak do samego końca usterka nie została usunięta. Naczynia brudne poszczerbione. Uboga wersja allinclusive. dyspensery do napojów brudne,

Pokój przestronny, czysty, dobrze wyposażony, obsługa miła, mówiąca po angielsku

Jestem bardzo zadowolona z pobytu w tym hotelu. Jeśli ktoś lubi ciszę, to jest to idealne miejsce. Obsługa hotelu jest bardzo miła i pomocna we wszystkim. Ręczniki i pościel były wymieniane.

Hotel czysty codziennie sprzątany ręczniki wymieniane. Jedzenie w miarę dobre ale nie zawsze ciepłe kelnerzy pomocni mili uśmiechnięci. Opcja all inclusive bardzo uboga brak jakichkolwiek przekąsek będąc z dzieckiem musiałam brac coś zawsze ze śniadania ponieważ od obiadu do kolacji był głodny . Alkohol też bardzo okrojony w opcji all inclusive tylko brendy rakija piwo i wino ( nie było możliwości wyboru słodkie pół słodkie czy wytrawne )tylko jedna opcja jakieś z kartonu . Dwa sklepy bardzo słabo zaopatrzone i niezbyt tanio. Ogólnie okolica bardzo brudna przy hotelu w miarę ale 10 metrów dalej brud i pełno śmieci. Na pewno nie wybrałabym takiego miejsca na uboczu już drugi raz.

Nazwa  Blumare Resort
Miejsce  Albania / Riwiera Albańska / Spille
Udogodnienia  basen odkryty

Bezpośrednio przy hotelu prywatna, piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza.

Świetna kuchnia serwująca lokalne specjały.

Spokojne położenie w otoczeniu lasu sosnowego.

W pobliżu hotelu liczne sklepiki i bary.

6.5
3.2
3.8

Wyświetlono 32 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Plaża piaszczysta bezpośrednio przy hotelu. Personel pracujący w hotelu przyjemny.

Wady

Mały rodzaj potraw oferowanych na śniadanie, brak przekąsek między posiłkami, napoje podawane w plastikowych kubeczkach.

2.4

Zalety

bliskość morza, basen

Wady

wszystko pozostałe

Zalety

Lokalizacją, spokój i nad samym morzem

Wady

Brak wody w pokojach, słaby sygnał wifi

Justyna

Zalety

Hotel z ładnym basenem i przy samej plaży, która jest bardzo szeroka. Dużo leżaków, nie trzeba było rezerwować.

Wady

Jedyną wadą były wyszczerbione talerze, ale mi to nie przeszkadzało.

3.1

PK

Pobyt - Lipiec 2023

Hotel dla osób ceniących spokój. Miejscowość bardzo mała. Hotel Blisko plaży piaszczystej. Ładne widoki. Ale poza tym nic...... można tylko korzystać z basenu i ładnego czystego i ciepłego morza. Na plaży darmowe leżaki nowe i kilka drewnianych ale nie było jak w opisie innych osób że połamane.. Plaża czysta sprzątana najgorszy syf robili sami plażowicze. Spacerując plażą można dojść do dzikich i spokojnych Albańskich plaż. Pokoje ładne sprzątane codziennie.. Darmowy sejf.. My mieliśmy pokój z widokiem na morze - super widok szczególnie zachód słońca...ale można trafić widok na śmietniki..... Poza hotelem we wsi bardzo biednie i brudno ale ludzie bardzo mili . Na terenie hotelu bardzo czysto, obsługa miła..... Co do jedzenia to faktycznie monotonnie ale na pewno smaczne i nikt nie był głodny. Często ryby owoce morza ale też pyszne mięsiwa .... Najgorsze to sałatki i ociekające tłuszczem przekąski na słodko...ale może to nie nasze smaki? Nam chodziło o odpoczynek w ciszy i to tam znaleźliśmy.

Zalety

Bliskość szerokiej i piaszczystej plaży Ciepłe i czyste może z łagodnym wejściem bezpiecznym dla dzieci Czystość Miła obsługa

Wady

Dla niektórych może być brak animacji

5.9
GABRIELA

Pobyt - Czerwiec 2023

Hotel przyjemny, bardzo blisko morza, czysto i spokojnie, trochę na odludziu ale właśnie tego szukaliśmy

Kacper

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Wrzesień 2022

Hotel dość specyficzny. Pokoje mają swój standard. Meble z Ikei ratują sytuację dość nie najlepszą. Idealny dla osób szukających wiejskiego spokoju.

Zalety

+ sielankowy spokój + przy plaży - + dobre połączenie z komunikacją miejską

Wady

- bezpańskie psy - mały basen - skromny bufet jak na 4 gwiazdki

Jacek

Pobyt - Wrzesień 2022

Bardzo fajny hotel, cicha i spokojna okolica, jeżeli ktoś szuka zgiełku to nie tu , byliśmy że znajomymi i są tego samego zdania . Jedzenie może i troszkę monotonne i może nie ma 100potraw ale hotel też niewielki . Ogólnie smacznie i co ważne mule i ryby codziennie . Regionalne sery oliwki i oliwa . Szukasz odpoczynku polecam , raczej dla małych dzieci brak atrakcji .

Zalety

Położenie, pokoje , kuchnia, bliskość morza.

Wady

Jedna i jedyna to 1,5h drogi od lotniska .

2.3
Elżbieta

Pobyt - Sierpień 2022

Przebywałam w tym hotelu na przełomie sierpnia i września 2022 w pokoju 208. Miał być to pobyt dla 3 dorosłych osób. W pomieszczeniu hotelowym łóżko dla jednej z osób to brudny , zarwany narożnik. Zamiast poduszki obleczony w poszewkę wkład że śmierdzącej gumy. Brak szafeczki na osobiste rzeczy. Brudna łazienka.

Zalety

Bliskość plaży .

2.9
Aga

Pobyt - Sierpień 2022

Nie polecam. Pokoje słabe, brudno, okolica bardzo słaba, żadnych atrakcji.

Zalety

Basen

Wady

Brud

1.7
Agata

Pobyt - Sierpień 2022

Zacznę od tego, iż nie jesteśmy klientami bardzo wymagającymi i decyzje o wyjazdach podejmujemy świadomie analizując za i przeciw. Tak też było tym razem. Albania jawi się i promuje aktualnie jako kraj otwierający się na turystę i zachęcający do poznawania. Dlatego padło właśnie na Albanię. Hotel wybraliśmy w oparciu o opinie i położenie opisane jako ciche, spokojne, na uboczu. Reszta opisu ze strony Itaki to all inclusive (żaden soft), czystość i urozmaicone posilki, żadnej wzmianki o niedogodnościach czy innym niż zwykle poziomie usług. To tytułem wstępu. A teraz o rozczarowaniu i braku spełnienia podstawowych warunków z opisu. Hotel był brudny, bardzo. Na łóżku syna były plamy, których ktoś nawet nie starał się wyczyścić. Brudno było w kuchni, sztućce leżały w lepiących się pojemnikach a jedzenie jest chłodzone przy użyciu wiatraka całego zakurzonego. Jedzenie tak monotonne, w zasadzie codziennie to samo, kompletnie nie zaoferowali nic albańskiego. Najlepsza była pizza, warzyw i owoców bardzo mało a na pobliskim targu było ich zatrzęsienie. Odnosząc się do higieny i jedzenia każda rodzina, łącznie z nasza, miała przynajmniej jednego członka rodziny z zaburzeniami jelitowymi. Obsługa najczęściej niezainteresowana gośćmi, czekanie przy barze a barmani dyskutujący obok z kolegami było codziennym doświadczeniem. Pan w recepcji również niezainteresowany naprawieniem usterki zamka, która kilkakrotnie uniemożliwiła nam wejście do pokoju. Jeden z nielicznych plusów, jakim były bezpłatne leżaki na plaży także został zakłócony przez pana, chyba ratownika (nie był zainteresowany co się dzieje w wodzie ale przebywał na wieżyczce tzn głównie spał),który przeganiał gości z jednych leżaków na inne bo nagle przyprowadzal ludzi z zewnątrz, spoza hotelu i sprzedawał zajęte przez gości hotelowych leżaki. Animacji nie było, jeden czy dwa wieczory z muzyka, ale o tym wiedzieliśmy i była to dla nas zaleta. Jednak nie sposób nie odnieść się do atrakcji zaproponowanych przez biuro, czyli wycieczek fakultatywnych. Na zebraniu opisane zostały w zasadzie dwie wycieczki i zareklamowane jako najlepsze( jeepy i rejs statkiem z Vlory). Wybraliśmy Vlorę i rejs. Nie byłam na gorszej wycieczce nigdy, a do tego tak niezgodnej z opisem pana rezydenta. Poczuliśmy się, zreszta nie tylko my, oszukani w każdym aspekcie. Namawianie na obiad (przed zobaczeniem w jakich warunkach i co będziemy jeść) za 13 euro i ostrzeganie, że nic innego nie będzie ze strony rezydenta było jednym z tych aspektów. Za 13euro można było zjeść na jednym z postojów w końcu dobry obiad. No ale niestety ulegliśmy i zjedliśmy siedząc stłoczeni jak sardynki posiłek wątpliwej jakości. Na obiad tez musieliśmy się spieszyć i zbiegać z góry na wyspie będącej głównym punktem programu, gdyż okazało się ze nie zdążymy obejść tej wyspy zgodnie z planem. Pan rezydent opowiadał tez na spotkaniu ze wycieczka zawiera dużo czasu wolnego na pięknych plażach, na jednej był człowiek na człowieku a na drugiej byliśmy raptem 1,5h. Nie wspomniano również na spotkaniu iż na tej uroczej plaży jest pełno jeżowców i bez butów wchodzenie do wody będzie w zasadzie niemożliwe. Na koniec powrót. Doba trwa do 11tej i należy do tej godziny opuścić pokój. Trochę wcześnie ale nas to nie dotyczyło gdyż transfer mieliśmy w nocy a wylot rano. Natomiast skoro doba trwa do 11tej to powinnismy tez dostać sniadanie czyli prowiant na drogę, nie dostaliśmy nawet butelki wody. Kierowcy zagwarantowani przez biuro jechali skandalicznie, przez cały czas rozmawiając przez telefon, trzymany przy uchu. Nie polecam .

Zalety

Blisko plaży, ładnej i piaszczystej.

Wady

Brud, brak zainteresowania ze strony obsługi, monotonne i niedobre jedzenie, wcale nie na uboczu .

1.0
Marek

Pobyt - Sierpień 2022

Hotel położony przy plaży z łatwym dostępem do plaży… i tu się kończą zalety. Pokój: brudny, brudny wypoczynek na którym było rozłożone spanie dla syna. Gdyby był odrobinę wyższy to musielibyśmy przestawiać lodówkę bo to takie prowizoryczne spanie. Wejście do pokoju za pomocą karty magnetycznej psuło się notorycznie , a obsługa hotelu w bardzo nieprzyjemny sposób ganiała nas w te i we wte zanim przyszedł ktoś żeby w końcu coś naprawić. Obsługa: bucowate młode chłopaczki raczej w stylu miejscowych gangsterów… ciągle czegoś brakowało - plastykowych kubków, sztućcy, talerzy. Obsługa za barem na odwal się… na barze trzeba było czekać żeby ktoś się pojawił albo bary nie były czynne w czasach podanych w ofercie… natomiast punktualni byli tylko przy ich zamykaniu o 22:00. All inclusive najbiedniejsze na jakim byliśmy… daleko im jeszcze do tego co standardowo oferują hotele w UE. Brak soków dla dzieci, z alkoholu tylko lokalne brandy i rakija… zapomnijcie o jakimś drinku czy soft drinku… Podejście do klienta nieprzyjemne, momentami prowokacyjne, gdyby nie zeszło im się z drogi to można było dostać z bara bo panowie byli na swoim a klient to chyba miał być dla nich a nie oni dla klienta… dno Jedzenie: pomijając fakt że reżim sanitarny absolutnie nie istniał to jedzenie monotonne, niedobre i mało urozmaicone… spośród grupy która była w tym samym czasie kilka osób złapało jelitowkę łącznie z moim synem… trudno się dziwić jak nawet wyparzarki do do szklanek nie mieli, a sztućce myli octem, które wkładali do brudnych pojemników… żeby się nie pochorować jedliśmy głównie pizzę bo to było najbezpieczniejsze. Brak świeżych warzyw, brak lokalnych produktów, bez smaku… pod względem jedzenia najgorsze miejsce w jakim byłem… lepiej można było zjeść w okolicznych budach, w których było smacznie i bajecznie tanio. Ogólnie… dno i 7m mułu… Leżaki na plaży za darmo ale… na tym znowu się kończy… człowiek przychodzi, rozkłada się, odpoczywa a tu przychodzi typ z obsługi z informacją że tutaj jest rezerwacja dla kogoś kto zapłacił… przy czym nie było nigdzie informacji że jak ktoś zapłaci to ma pierszeństwo… bardzo nieprzyjemna sytuacja. Osobiście też zostałem w takiej sytuacji postawiony ale wzruszyłem ramionami i ich olałem… zostałem w miejscu, które sobie wybraliśmy ale sytuacja bardzo nieprzyjemna… Rezydent: jak zwróciliśmy uwagę że nie ma potraw niemięsnych to zapytał czy nie ma ryżu albo ziemniaków i poprosił o robienie zdjęć… tyle z jego pomocy… Potem zachwalał wyjazd/rejs na wyspę Sazam - nie dziwię się bo prowizja od statku rejsowego musi być kusząca… wyjazd rano autokarem, przerwa na stacji benzynowej, na którą w tym samym czasie zjechało się 8 autokarów, nie dało rady nawet kawy kupić… dlaczego akurat na jedną stację? Przypadek? Nie sądzę… W autokarze rezydent przekonuje wszystkich że na statku lepiej zjeść obiad bo potem będzie trudno, bo nie będzie kiedy itd… a więc wszyscy płacą 13eur za posiłek i dostają voucher z imieniem rezydenta… i już widać że rezydent od sprzedanego obiadu ma prowizję… Dojeżdżamy do portu, wbijamy na tą łajbę, wali spalinami, siedzimy jak śledzie w puszce… i już wiemy że ktoś na zrobił w bambuko… płyniemy na tą wyspę, na której planowany był spacer historyczny… wysypujemy się z łajby idziemy ma ten spacer jest już po 12.00 i w połowie drogi rezydent mówi że jak ktoś wykupił obiad to musi wracać bo o 13.00 wypływamy a obiad wydają od 12.30… zwariowałem… Zawinęliśmy zatem na ten obiad a tu kolejka… ciasno… mięso, ryż, sałatka… widelec w łapę (noży nie było) i radź sobie… walka o miejsce, jedzenie w pośpiechu… ruszamy, płyniemy na plaże a tu niespodzianka… na pięknej kamienistej plaży jest spokojna przyjemna restauracyjka, w której w ciągu 2 godzinnego pobytu można było spokojnie za 13eur zjeść pięknie podany obiad „ala carte”…. Nasza irytacja sięgnęła zenitu…. Powrót do hotelu… tuż przed osiągnięciem celu rezydent wyskakuje z kapeluszem żeby zebrać napiwek dla kierowcy… za co? Dojazd do hotelu z przesiadką bo odbierał nas mniejszy busik (30letni mercedes) Kierowca w czasie jazdy pisał na telefonie, dzwonił równocześnie pokonując wąskie zakręty…. Przekraczał prędkość… generalnie chwil nieuwagi i 15 osób w szpitalu lub gorzej… ogólnie porażka… Wyjazd druga w nocy na lotnisko… hotel nawet nie wydał nam suchego prowiantu choć nasza doba hotelowa kończyła się dopiero o 11:00 więc śniadanie nam przysługiwało Plusy: ładna plaża Poza tym nic więcej… nie polecam nikomu. Jak ktoś bardzo chce to lepiej wziąć sam pokój i na własną rękę stołować się w okolicznych knajpach… Itaka: beznadziejni rezydenci, poukładani z lokalesami, naciąganie ludzi na wycieczki, które nic nie mają z wypoczynkiem tylko są koszmarnie męczącym spędem naciągniętych turystów… Oferta all inclusive nie odzwierciedlała rzeczywistości… Hotel: może za 20lat dojdą do poziomu usług, jakie oferują inne kraje ale nie wiem czy zmienią mentalność i podejście do klienta …. DNO

Zalety

Wady

Wszystko co opisałem powyżej: - brud - jedzenie - oferta all inclusive - obsługa - brak reżimu sanitarnego - ogólna beznadzieja

kbw

Pobyt - Wrzesień 2019

W hotelu sami Polacy, nieprawdopodobnie sympatyczni. Początek września - zamiana pokoju natychmiastowa. Mimo pięknej pogody - po sezonie. Przy basenie, na plaży, w kawiarenkach, restauracjach przy długiej promenadzie pustki. Praktycznie wszystkie hotele zamknięte. Wynajęcie auta bez problemu od 15-30 EUR doba . Stolica Tirana urocza. Południe Albanii bardziej zadbane, ale tutaj jest klimat tego regionu. Albańczycy bardzo pomocni, bezinteresowni. Hotel zapewnia rozrywki typu muzyka na żywo, wieczór albański. Dla tych co mają dość rosyjskich animacji w Turcji , Egipcie, cwaniactwa Greków , Chorwatów i chcą wypocząć po ciężkiej pracy to wybór NR 1. Można odnieść wrażenie, że to taka druga POLSKA.

Zalety

położenie - cisza, spokój, bezpiecznie. polski hotel, bardzo przyjemny, przy ogromnej plaży, we wrześniu pusto a pogoda wspaniała

Patrycja

Pobyt - Lipiec 2019

Hotel poniżej moich oczekiwan, gdyż dostaliśmy pokój gdzie nawet nie było jak rozstawic suszarki z praniem, z pod prysznica woda wyciekala zalewajac nie raz łazienkę, nie wspominając o codziennych imprezach do 24.00 w sąsiednim lesie przez które ciężko było zasnac,( pomijając to że w niektóre dni zaczynali grać już od 9 rano). W restauracji niektórzy kelnerzy potrafili zabrać nam talerze gdy jeszcze nie skończyliśmy posiłku (np : pozostawiając pełny talerz z owocami na stoliku przy basenie na czas kąpieli, kelner poprostu go zabierał, łącznie ze szklanka pełna napoju, inna sytuacja : mój partner kończąc jeść szaszłyka nie zdążył odłożyć wykalaczki na talarz a kelner już go zabrał, pozostawiajac mojego partnera z patykiem w ręku), jedzenie monotonne i nie zbyt dobre w szczególności śniadania na które przestalismy chodzić, cała sytuację ratuje świeżo wypiekana przepyszna pizza. Ogólnie dużo do poprawy na przyszłość, ale my uważamy że pobyt był pomimo to udany.

Zalety

Blisko piaszczysta prywatna plaża, czysta, wystarczająca ilość leżaków na plaży , basen dość głęboki z ciepłą wodą, czyste pokoje, codziennie sprzątane, hotel bardzo czysty

Wady

Rezerwowanie od rana leżaków przy basenie, obsługa hotelu nic z tym nie robiła, śniadania w hotelu to jakaś porażka, brak przekąsek pomiędzy posiłkami, problemy z WiFi,

Konrad

Pobyt - Lipiec 2019

Polecam. Obsługa miła, pomoca. Hotel nad samym morzem.

Zalety

????

Kw

Pobyt - Czerwiec 2019

Dobrze zlokalizowany, przemiła obsługa, bardzo dobre jedzenie

Zalety

Przemiła i pomocna obsługa. Polecam

Jolanta

Pobyt - Wrzesień 2018

Pobyt dla osób ceniących spokój.Ogólnie byłysmy zadowolone z wyjątkiem repertuaru tamtejszej kuchni.Jezdzę od wielu lat ale tak monotonnej kuchni dawno nie widzialam. Praktycznie z oferowanych produktów moznaby wyczarować fantastyczne posiłki ale kucharz uważał że te cuda wyczarujemy na własnym talerzu.Brak przypraw i ziół .Z owoców były 2 razy zielone,twarde gruszki,2x twarde nektarynki ,2 x winogrona i chyba 2 razy babany.Jak na wrzesień cieniutko. Dla jasności nikt nie chodził głodny bo był bardzo dobry pizzermam ,ale ile można jeść pizzeJestem wielbicielką ciast.Niestety kucharz umiał upiec dwa rodzaje + kruche ciasteczka (3 x dziennie przez 7 dni brrrr). Plaża ma drobny piasek ale o brudnym kolorze (to nie nasze plaże). Warto wykupić wycieczkę ( my wykupiłyśmy w kraju) i zobaczyć kraj który przez tyle lat był niedostępny .

Zalety

Nowoczesny,polozony w bardzo spokojnej okolicy, bezpośrednio przy plaży,czyściutki

Wady

Kuchnia bez polotu,monotonna,mało owoców (wrzesień)

Sylwia

Pobyt - Sierpień 2018

Hotel bardzo ładny położony przy samej plaży. Bardzo czysto i komfortowo. Pokoje nowocześni wyposażone, czyste i przestronne. Jedzenie smaczne choć odrobinę monotonne, za mało owoców. Obsługa hotelu miła i profesjonalna. Hotel idealny dla dorosłych chcących po prostu odpocząć, bez głośnych dyskotek i tłumu na plaży. Albańczycy bardzo mili ale teren poza hotelem i częścią turystyczną to inny świat - lata 90, mnóstwo śmieci, dziurawe drogi, nagminny brak stosowania przepisów ruchu drogowego (na rondo wjeżdża szybszy). Kraj kontrastów warty zobaczenia. Najpiękniejsze miejsce - miasteczko Kruja położona wysoko w górach. Ceny bardzo przystępne, dużo taniej niż w Grecji i Chorwacji.

Zalety

- pięknie położony - nowoczesny i bardzo czysty - bardzo miła obsługa - plaża prywatna tylko dla gości hotelowych

Wady

- mało atrakcji dla dzieci, - brak placu zabaw - brak zagospodarowania terenu hotelu od strony "miasta"

1.8

Pobyt - Sierpień 2018

Hotel miły bo całkiem nowy i pokoje dobrZe wyglądają, szkoda ze nie ma w nich wody do picia , która jest tylko w restauracji z dystrybutora. Kłopot tylko taki ze na wakacjach raczej się nie siedzi w pokoju, a zaplecza w hotelu poza jednym prostokątnym basenem BRAK. Dookola jest ryneczek i dwie pizzerie wiec specjalnie dużych możliwości nie ma. Jak za te pieniądze oceniam bardzo słabo i rekomenduje Chorwację czy Turcje.

Zalety

Pokój z widokiem na morze

Wady

-opcja allin zawiera, śniadanie - jajko sadzone, kiełbasa z niewiadomo czego i tak tez smakuje do tego pomidor i ogórek. Jak ktoś chce to na deser jest z owoców śliwka i suche ciasto. Restauracja nie posiada klimatyzacji. Kawa jest ?? Z automatu o smaku czarnego piachu. Można kupić w barze normalna tylko trzeba trafić na kelnera który mówi po angielski , a jest taki jeden. Na kolacje pizza, ciasto ser mortadela ... niedopieczony kurczak... frytki ???? najgorsze jest to, ze nie ma alternatywy, bo miejscowość, w której położony jest hotel ma dwa sklepy, a lokalne ?restauracje? to budy z jedzeniem typu fast food.

Blumare Resort