BlueBay Grand Esmeralda

Pobyt w hotelu oceniam dobrze, a to wszystko za sprawą pięknej roślinności i dużych rozłożystych basenów. Pokój który otrzymaliśmy wymagał dużego remontu, plaża również zawiodła wzmożoną zawartością glonów.

Hotelu zdecydowanie nie polecam. Pokoje brudne. Wstawałem o świcie(było jeszcze ciemno) żeby zająć leżaki , po godzinie ósmej zostaje tylko leżenie na ręczniku na plaży. Leżaki tak stare i wysłużone że pamiętają chyba czasy Beatelsów. Następna sprawa zostawiłem bluzę dresową w restauracji wróciłem po pół godziny nikt nic nie widział. Rozmawiałem z innymi turystami zgodnie stwierdzili "zostawisz - nie masz" Byłem wiele razy na Karaibach takiego brudu nie widziałem zaznaczam że nie jestem wybredny. Wybór alkoholi jak na cenę za pobyt bardzo ubogi, jedzenie dobre. Dasz dolara masz omlet z ze świeżych jajek , nie dasz masz z płynu jajecznego. Za pobyt od osoby zapłaciłem 8500 tysiąca złotych . Cena za to co otrzymaliśmy powinna być 4500 (...).

Hotel ciekawie położony , w środku parku , lasu tropikalnego , z piękną plaża , dobrym jedzeniem

Hotel oceniłbym maksymalnie na 3 gwiazdki aczkolwiek cena jest adekwatna do jakości.

Fajne miejsce do spędzenia wakacji, ale bez efektu wow. Obszar hotelu ogromny, teren zadbany, dla dzieci fajną atrakcją są zwierzątka chodzące wolno - sarenki, ostronosy, iguany czy inne jaszczurki. Baseny duze, czyste. Pomimo tego, ze leżaków sporo, dostanie ich koło basenu graniczy z cudem, o 7 rano juz wszystko zajęte. Ludzie chyba rezerwuja je o 4 rano. W hotelu większość to Kanadyjczycy. Byliśmy jedyną parą z Polski, ale nie narzekałam. Jedzenie dobre, dużo owoców rano do wyboru. Generalnie wszystko na tak, ale zapach w pokojach trochę słaby, jakby wilgoc pomieszana ze stara klimatyzacją. Internet dostępny na całym terenie hotelu, a jest ogromny. Tyle ile osób w pokoju tyle kodów aktywacyjnych do internetu. W lobby pracownicy dobrze znają angielski. Co do plazy to teren zadbany, ale linia brzegowa w tym momencie co byłam - straszna. Tona glonów a przez to słaby zapach. Sprzątano ale było tego tak dużo, ze nawet nie zamoczyłaam ani razu stopy w morzu.

Nazwa  BlueBay Grand Esmeralda
Miejsce  Meksyk / Riviera Maya / Playa del Carmen
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, tenis

Udogodnienia dla dzieci: miniklub dla dzieci (3 grupy wiekowe), oddzielny basen dla dzieci.

Dla aktywnych: tenis, aqua gym, siłownia, siatkówka wodna.

Rozrywka: program animacyjny, amfiteatr.

Atrakcje dla dzieci (park rozrywki Xcaret - Meksyk w pigułce lub park Xel-ha)

4.8
5.3

Wyświetlono 19 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Iga

Pobyt - Marzec 2024

Zalety

Hotel wyróżnia na pewno bujna roślinność oraz bliskość różnorodnych zwierzqt.

Wady

Najwieksza wada był zdecydowanie pokój, a dokładniej łazienka, w której przeciekał sufit(!), po wielokrotnych kontaktach z recepcja zaproponowano mi zmianę pokoju, w ostatni dzień pobytu.

2.4
Grzegorz

Pobyt - Luty 2024

Zalety

Plaża ma zaletę bo można iść i rano uprawiać jogging

Wady

Brudno, obsługa pracuje jak za karę. Wieczorami nudno nic się nie dzieje

Adam

Pobyt - Luty 2024

Zalety

Plaża , jedzenie

Dariusz

Zalety

Na pewno zaletą są restauracje a la carte Francuska, włoska, meksykańska, stekhause, z owocami morza, dużo zwierzątek spacerujących po hotelu jaszczurek, ostronosów, iguany, aguti, oraz sarenki, i z grubsza to wszystko, bez problemu można dojechać do Playa del Carmen, w pokoju Żelasko i deska, barek w lodówce uzupełniany na bieżąco-piwo ,cola, ogólnie czysto w pokoju.

Wady

W czerwcu praktycznie nie ma możliwości wejścia do morza-bardzo dużo glonów, słabe animacje w ciągu dnia ,wieczorem praktycznie żadnych atrakcji- słabe przedstawienia, brak klimatyzacji oraz wiatraków na stołówce-strasznie gorąco, ponieważ hotel jest duży na kolację bywała kolejka do wejścia na stołówkę 30-40 metrowa.

Pobyt - Marzec 2023

Zalety

Fajna obsługa, ładne otoczenie, dobre jedzenie, czysto, dobre drinki

Wady

Brzydki zapach w pokojach - jakby wilgoć

Waclaw

Pobyt - Marzec 2022

Nie jest wart 5 gwiazdek. Polecam osobą mało wymagającym

Zalety

Nie ma czym się zachwycać

Wady

Wszystko

Pobyt - Październik 2021

Hotel nie zasługuje na 5*, co najwyżej 4*. Opinie mocno zawyżone

Zalety

Duży teren, dużo zwierząt, obsługa, dobre jedzenie

Wady

Plaża kiepska, hotel chyba mocno nastawiony na tubylców, animacje głównie w języku hiszpańskim i francuskim

4.2

Pobyt - Listopad 2018

Nie zachwyca. Dziwią mnie oceny plasujące hotel na najwyższym poziomie. W mojej ocenie to tylko dobre 3* a nie 5. Nie polecam wyjazdu z TUI. Rezydentki ograniczają się jedynie do sprzedaży wycieczek. reklamacje ustne puszczane bez reakcji. Np. sprawdzenie hałasu z robót budowlanych dokonane w niedzielę ( dzień wolny od pracy).

Zalety

Lokalizacja w pięknej zieleni

Wady

Brudno, śmierdzi z oczyszczalni ścieków przy każdym z pawilonów, odchody zwierząt w częściach gastronomicznych, plaża to porażka. Prace remontowe w trakcie pobytu. Wyłączony z użytku basen główny.

Bożena

Pobyt - Wrzesień 2018

Witam spędziłam wspaniały tydzień w Blue Bay hotel wspaniały czysty zadbany obiekt z wspaniałą kuchnią oraz restauracjami tematycznymi ,na mnie największe zrobiła francuska i stek house jedzonko w nich to poezja smaków.Pokoje czyste sprzątane codziennie wraz z zmianą czystych ręczników łazienka duża przestronna z bardzo dużym całkowicie zamykanym prysznicem z dużą deszczownicą. Łatwo dostać się do miasta z hotele jeżdżą busy można zrobić zakupy w postaci różnych pamiątek oraz oczywiście tekile. Ogólnie bardzo pozytywne wspomnienia z tego hotelu wśród gości poza polakami jest dużo kanadyjczyków i amerykanów

Zalety

Duża przestrzeń i brak tłoku ludzi

Wady

nie ma

Pobyt - Styczeń 2018

Sam hotel, jedzenie, obsługa- super! Jednak wygląd morza nie zachwyca tak jak w pobliskich miejscowościach.

Zalety

Hotel bardzo ładny, zadbany. Jedzenie ok. Obsługa hotelu na najwyższym poziomie. Kilka restauracji, barów, więc wszystko jest pod ręką.

Wady

Jedynym minusem jest brzydkie morze przy hotelu. Byliśmy na plaży w Tulum, gdzie morze i plaża są przepiękne. Przy tym hotelu niestety zupełnie inaczej to wyglądało.

Małgorzata Ludwiczak

Pobyt - Listopad 2017

Najwspanialsze wakacje!! Nie ma się do czego doczepić , no chyba ze do Jukatanow Tropikalnych, które są odpadkową atrakcją w hotelu.Jedzenie wyśmienite , kuchnia z całego świata, alkohole również .Obsługa przemiła . Każdy wie co ma robić. Fajnie jest wybrać sie statkiem na sąsiednie wyspy. Ja tam by lam i zwiedziłam. Dużo polaków z Canadian i USA. Chciałabym jeszcze raz tam poleciec.Polecam wczasy warte ceny najwyższej :)

Witek

Pobyt - Listopad 2017

Hotel ogólnie jest ok. Położony na dużym obszarze. Trochę czasu zajmują spacery z pokoju do restauracji lub na basen.

Zalety

Fauna i flora

Wady

bardzo zanieczyszczona wodorostami woda w morzu położony na totalnym odludziu

ania

Pobyt - Wrzesień 2017

Wakacje mojego życia :) Polecam ten hotel?.pięknie położony i różnrodność zwierzków i roślin żyjąca na terenie hotelu jest imponująca i sprawiająca wrażenie że jesteś w bajce?.wszędobylskie ostronosy,szopy,sarenki,małe świnki,bażanty,iguany?..ach cudownie?.dobra baza wypadowa blisko Playa del Carmen ,Cancun,wyspa Cozumel (szczególnie polecam wypożyczyć tam samochód i objechać dziewicze plaże)blisko Tulum??.i Coba trochę dalej Chichen Itza?.

Zalety

piękne położenie ,przestronny,pyszne ,różnorodne jedzenie,ogólnie wysoki poziom.

Wady

Woda w morzu przy hotelu dużo gronorostów poza tym nie ma do czego się przyczepić

henryka

Pobyt - Wrzesień 2017

Lokalizacja słaba, daleko od Playa deCarmen, morze z wodorostami, a kilkaset metrów dalej już czysta woda, ogród piękny z dużą ilością zwierzą uwaga, egzotycznych, codzienne występy artystyczne, ale za krótko muzyka na żywo do tańca.

Zalety

obsługa, wyżywienie

Wady

brak znajomość j. polskiego

HALINA

Pobyt - Wrzesień 2017

Wakacje w resorcie BlueBay Grand Esmeralda oceniam bardzo pozytywnie. Doskonałe położenie,ogromna przestrzeń wokół hoteli,dostęp zarówno do basenów, jak i oceanu, mnogość restauracji i barów,a w nich urozmaicone i smaczne jedzenie,bezpłatne WI-FI pozwalające na kontakt z bliskimi, codzienne animacje na bardzo dobrym poziomie złożyły się na wspaniały relaks i wypoczynek. Myślę, że każdy znajdzie tu coś dla siebie

Zalety

Piękne położenie, rozległy teren resortu, kameralnie rozlokowane budynki hotelowe, miła obsługa,b.smaczne i urozmaicone jedzenie,bogata oferta animacji,dostęp do bezpłatnego WI_FI, piękne baseny

Wady

osady i wodorosty zanieczyszczające wodę w oceanie nieco uprzykrzające zażywanie kąpieli

Pobyt - Lipiec 2017

Wspaniałe wakacje w Meksyku! Przepyszne jedzenie, duży wybór i kolacje to zdecydowanie najmocniejsze punkty tego hotelu. Czysty i zadbany hotel, jedynie woda przy plaży jest minusem.

Zalety

Wspaniałe jedzenie i niesamowita obsługa. Super animacje, pokoje wysprzątane i w dobrym standardzie. Przemili i przesympatyczni ludzie.

Wady

Plaża największym minusem hotelu.

Piotrek

Pobyt - Czerwiec 2017

Byłem w hotelu w czerwcu 2017r. Polecam!! .Hotel położony w pięknym miejscu-dużo zieleni, pozostałości po lesie namorzynowym. Busy hotelowe krążące co pewien czas budynek główny- plaża(duży kompleks). Plaża w miarę czysta, morze ciepłe. Kilka barów na terenie, więc nie trzeba krążyć po hotelu by się napić- bar na plaży czynny do późnych godzin nocnych. Może niewiele Polaków, ale za to Kanadyjczyków polskiego pochodzenia, poza tym wiele osób z USA. Od lipca zaczynają się wakacje, więc należy się liczyć z dużą ilością dzieci z Meksyku. Do lotniska niedaleko. Polecam wypad do miasta, gdzie są markety z dobrymi cenami. Poza tym wycieczki z biura Mexico Entero - miejscowe, ale prowadzą Polacy, więc ceny bardzo fajne-trzeba rozpytać o nich. Obsługa na terenie hotelu bardzo fajna. Moim zdaniem niema się do czego przyczepić

Zalety

rozległy kompleks hotelowy, obsługa fajna, duży wybór alkoholu-niekoniecznie rodzimej produkcji, Polaków może niewiele, ale za to gro z Kanady polskiego pochodzenia, poza tym dużo z USA , bar na plaży długo czynny

Wady

moim zdaniem brak, aczkolwiek jeśli ktoś szuka to pewnie znajdzie

Pobyt - Kwiecień 2017

Jeśli ktoś chce dowiedzieć się jak najtaniej zwiedzić m.in. Chichen Itza, Cancun, Akumal, Tulum itp. proszę o kontakt na anna.myskiewicz@wp.pl z chęcią odpowiem na wszystkie pytania :) Tu jest za mało miejsca do opisania wszystkiego :)

Zalety

-duży teren -wiele odmian gatunków zwierząt i ptaków -zadbane pokoje -dobre jedzenie -codziennie uzupełniany minibarek

Wady

-obsługa hotelowa nie reagowała na zgłoszenia, że turyści z Hiszpanii zachowywali się bardzo głośno i zakłócali ciszę nocą -brudna woda podczas dużego wiatru -daleko od centrum Playa del Carmen

Sebastian

Pobyt - Luty 2016

polecam hotel dla odwiedzających Jukatan. wysoki standard, różnorodne bardzo dobre jedzenie. przy plazy.

Zalety

Duży hotel super położenie super kuchnia piękna plaza

Wady

cena :)

BlueBay Grand Esmeralda