Malownicze plaże otoczone zielonymi wzgórzami i turkusową wodą
Tradycyjne wioski z autentycznym greckim klimatem
Starożytne zabytki, takie jak Heraion i Tunel Eupalinosa
Ogólnie w porządku. Największym plusem z pewnością lokalizacja hotelu oraz miła obsługa. Do minusów na pewno jedzenie (ciągle to samo, średnio smaczne + mały wybór jeśli chodzi o śniadania). Przykładowo o keczup lub jakikolwiek inny sos trzeba było prosić dodatkowo kelnerów. Ukazywało się to, o czym mówił rezydent, czyli że wyspa nie należy do najbogatszych. Mimo, iż w pokoju były zameldowane dwie osoby, to kartę do pokoju otrzymywało się tylko jedną, a za drugą trzeba dodatkowo płacić. W ramach all inclusive w barze tylko piwo, wino i czysta Ouzo z lodem. Wracając do plusów - nie było chaosu, był spokój, niezbyt duża ilość ludzi, wolne leżaki. Można odpocząć, choć brakowało jakichś imprez hotelowych. Jeśli chodzi zaś o wycieczki fakultatywne - nie opłaca się, lepiej wynająć samochód/łódź i samemu zwiedzić wyspę. Przykładowo za przejazd autokarem kilkunastu minut, następnie 1,5 godziny łodzią na plażę (na którą można dotrzeć tylko łodzią - plaża bardzo ładna i urokliwa), jeden posiłek serwowany z grilla (ryba/mięso + ziemniaki) - płaciliśmy z małżonką 60 euro za osobę, czyli łącznie 120 euro. Przy czym napoje (nawet zwykła woda niegazowana) trzeba było kupować dodatkowo i nie można było płacić kartą co było kłopotliwe. Wycieczka łącznie z transportem trwała cały dzień.
Hotel jest bardzo kameralny , obsługa miła i pomocna , czas spędzony w tym miejscu był przyjemnością
Blisko pięknej zatoki o spokojnym morzu
Ciche, spokojne miejsce, z dala od samochodów i innych hałasów. Hotel nad samą zatoką z ciepłą i kryształowo przejrzystą wodą. Mała kamyczkowa plaża z prawie wystarczającą ilością parasoli i leżaków. Ponadto własny basen hotelowy z wystarczającą ilością leżaków i parasoli. Obszar do kąpieli w morzu - co niekoniecznie wszystkim musi odpowiadać - współdzielony z (prawdopodobnie imigrantami) - z Afryki i Bliskiego Wschodu / Azji.
Hotel czysty, zadbany. Miła i profesjonalna obsługa w języku angielskim. Codzienna wymiana pościeli i ręczników. Jedzenie dobre. Nic do zarzucenia.
Brak. Może warto przymocować na stałe sejf który jest w pokoju. Może warto również pokusić się o zorganizowanie zajęć typu aerobic w basenie oraz jakąś formę zajęć zorganizowanych na dzieci (animator?)
To były wspaniałe wakacje, w dużej mierze dzięki miejscu, hotelowi a przede wszystkim dzięki przemiłym pracownikom hotelu. Położenie moim zdaniem idealne, na uboczu a do centrum tylko 20 minut spaceru. Po wejściu do pokoju czuło się świeżość i czystość, zresztą sprzątany był codziennie, jedzenie dobre, wino dobre, wycieczki fajne, które organizował nam Maciej rezydent biura podróży, przesympatyczny człowiek z duszą podróżnika. Polecamy...
miła obsługa, położenie, bliskość plaży, basen
mogłoby być trochę więcej leżaków i parasoli na plaży, a na dostawce w pokoju lepszy materac...
Hotel położony na końcu wyspy, przyjemny, pokoje czyste, codziennie sprzątane, codziennie wymieniane ręczniki, jedzenie bardzo dobre, obsługa hotelowa przemiła, Pan rezydent kompetentny ,pomocny , piękna plaża żwirowa w malowniczej zatoce. Szczerze to dziwią mnie przeczytane tu negatywne wpisy. Jestem bardzo zadowolona z pobytu za taką cenę.
Pokoje czyste , codziennie sprzątane, bliskość pięknej zatoki z łagodnym wejściem do morza.
Pokój bardzo fajny z pięknym widokiem na Zatokę. Czysty schludny , z klimą sejfem i lodówką
Czysty hotel, codziennie sprzątany
Obsługa hotelu pomimo zapłaconego posiłku w dniu wylotu, odmówiła wydania tego ! Masakryczne jedzenie , mało różnorodności a przekąski w ramach all Inclusive to dwie tace 15x10 cm z owocami . Trówodzian piwa w pakiecie i wodny roztwór wina . Ogólnie kulinarnie hotel bardzo słaby
Hotel kameralny i bardzo przyjemny. Obsługa bardzo miła. Rezydent, który nocował w naszym hotelu przesympatyczny, cierpliwy. Podczas naszego pobytu było dużo starszych osób i jego pomoc była wspaniała. Nie podobało mi się jednak to, że wylatując w godzinach późno popołudniowych, po skończonej dobie hotelowej musieliśmy zapłacić za obiad. Nie było to dużo, bo 35 euro, ale podczas pobytu korzystaliśmy z wycieczek i wtedy obiadu hotelowego nie jedliśmy. Generalnie hotel wart jest polecenia.
Czystość i uprzejmość obsługi.
Hotel położony na samym końcu miejscowości Samos. Bezpośrednio przy plaży. Parasole i leżaki bezpłatne. Hotel zadbany, pokoje sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane codziennie. Jedzenie bardzo dobre, codziennie coś innego. Jedyny mały problem, głośna klimatyzacja. Ogólna nasza ocena 5. Jesteśmy bardzo zadowoleni.
Przy plaży, czystość, posiłki
Hotel kameralny , nieduży , ale było wszystko co trzeba , stołówka z częścią na wolnym powietrzu, baseny , leżaki , bar , niegłośna muzyka . Pokojów duży z dużą łazienką . Budynek usytuowany dosłownie kilkanaście metrów od plaży .
Należy wyróżnić miłą obsługę ( bardzo dyskretną ) , niezwykłą czystość w całym pokoju , pachnące świeżością firany zasłony , narzutę na łóżku ( co się nie zdążą w innych hotelach . No i oczywiście posiłki ( Polacy mają na tym punkcie niezdrową obsesję ) , bardzo smsczne i urozmaicona .
Wad brak . Rezydenci byli bardzo pomocni , wspaniali , ale biuro podróży nie uprzedziło, że na wyspie Samos nie ma transportu publicznego i dla osób starszych nie posiadających prawa jazdy było to utrudnienie ( ratunkiem były tylko 2 wycieczki przez nich zorganizowane - mowa o SunFun )
Wybraliśmy ten hotel skuszeni propozycja od Pani z biura podróży oraz opinii jakie ten hotel posiada - 4 gwiazdki? To absurd i zdecydowanie wygórowane standardy jak na to, co ten hotel oferuje.. zasługuje na 2/3 gwiazdki - maksymalnie. Jesteśmy zdziwieni, opiniami odnośnie tego hotelu, 7.6 oceny za wyżywienie? Za co? Za brak podstawowych greckich przysmaków? Tzatziki, pita, owoce morza- to rzadkość! Ba, nawet frytki są czymś ekskluzywnym i niedostępnym w tym hotelu, podczas pobytu były dostępne aż 3 razy, oczywiście po zgłoszeniu zażalenia do rezydentki. Jesli chodzi o śniadania dostępne były- rogaliki, chleb, bułki (minimalna ilość sztuk - nie było nam dane załapać sie na taki rarytas), ogórek, pomidor, ser, szynka, dżem i a’la nutella (która akurat była w porzadku). Obiady nie zachwycały nas ilością rzeczy do wyboru - ryby, ryż, makaron, sos- oczywiście były dostępne sałatki z kukurydza, sałata, kapusta, ogórkiem i pomidorem; grecka sałatka z pomidorem, ogórkiem, cebula i feta na jednym stanowisku, a na drugim osobno był podany ogórek, pomidor, cebula i feta - cóż za wybór, ze aż człowiek nie wiedział co wybrać! Kolacje tez nie zachwycały i niewiele sie różniły od obiadu. Serwowane napoje do posiłków byly w miare Ok- typowe jak na greckie standardy - sok pomarańczowy, jabłkowy, coca cola, sprite, piwo i wino. Jeśli chodzi o kawę - ten napój kawopochodny nie miał nic wspólnego z kawa… miał smak kawy nic więcej. Jeśli chodzi o obsługę hotelu - nie można sie do niczego przyczepić, wszyscy są mili, uśmiechnięci i pomocni. Obsługa sprzątająca - bez zastrzeżeń, miła starsza Pani. Sytuacje w hotelu ratowali inni zapoznani wczasowicze oraz fakt, posiadania pokoju z prywatnym basenem. Pokoje czyste, skromne- niebieskie akcenty poprawiły by wygląd pokoju i dodały by mu greckiego charakteru. Co do plazy, zdecydowanie odbiega od tej, która jest przedstawia a na zdjęciach… owszem są dostępne leżaki dla gości hotelowych (kilka z czerwona tasiemka w cenie). Zwiedzenie pieknych plaż umożliwiło nam wynajęcie samochodu - gdyby nie to, nie byłoby nam dane zobaczenie ładnej, czystej, piaszczystej plaży. Jeśli szukasz hotelu w którym na all inclusive znajdziesz coś dobrego to jedzenia czy drinków (Mohito, Whiskey z Cola w cenie) to omijaj ten hotel szerokim łukiem… krótko mówiąc jesteśmy rozczarowani pobytem i nie polecamy tego miejsca. Znamy greckie standardy i nie oczekujemy nie wiadomo czego, ale jeśli wykupiliśmy wczasy za 4000zl/os na all inclusive to oczekujemy w miare dobrego jedzenia, a niestety byliśmy zmuszeni przeznaczyć pieniądze na żywienie się na mieście, gdyż w hotelu nie było nic do jedzenia. Jedzenie przypominało turnus dla osób pragnących / zmuszonych zrzucić zbędne kilogramy.
Pokoje z własnym basenem Miła obsługa
Jedzenie porównywalne do szpitalnego Plaża Pokoje bez szału Lokalizacja Piwa o smaku gazowanej wody
Pobyt w tym hotelu to porażka. Jedzenie nędzne(nawet zdarzyło się zielone pieczywo tostowe). Napoje śmiechu warte przy opcji "all ..." piwo, wino i jakieś uzo, często zdarzało się że automaty z napojami nie działały . Nie nadaje się do pobytu z dzieckiem poniżej 1,5 roku(basen zbyt głęboki). Plaża kamienista, walka o leżaki czyli przed śniadaniem biegusiem rozłożyć ręcznik. Do centrum 20 minut można normalnie tam zjeść.
mało gości bo pewnie wiedzą że mają ten hotel omijać :)
klimatyzacja stała z dużym nadmuchem . Wieje jak w Kieleckim. Jedno menu non stop to samo
Pobyt w pierwszej połowie września. Pobyt w tym hotelu to totalna porażka. Wystrój hotelu lata swojej świetności ma już dawno za sobą. Pokoje sprzątane codziennie i miła Pani sprzątająca. Hotel szczyci się czterema gwiazdkami choć nie zasługuje na 2,5 gwiazdki. Jedzenie monotonne, bardzo mały wybór, praktycznie bez ryb lub jakichś owoców morza ( nie licząc wystawionego naczynia z rybami na parze przez dwa następne dni). Raz były małże i to na tyle. Frytki na obiad lub zwykłe bułeczki na śniadanie były towarem deficytowym. Trzeba się było prosić o dołożenie jedzenia. Na śniadanie czy kolacje te same dwa rodzaje kiełbasy w plastrach, do tego ser żółty. Patery często puste. Kawa niesmaczna. Napojów z serii "tanie drinki alkoholowe" nie było w opcji "all inclusive". Piwo niesmaczne. Możliwość kupienia w barze drinków oryginalnych: whyski, metaxa itd płatne od 6 do 7 euro za jednego drinka. Plaża w rzeczywistości nie odzwierciedla zdjęć plaży na zdjęciach hotelu. Spędziliśmy czas nad basenem hotelowym, innymi plażami oraz wieczornymi spacerami do miasta, często w celu zjedzenia czegoś na mieście. Nie mamy wygórowanych oczekiwań od hotelu ( śpimy tam, odświerzamy się i stołujemy), ale w tym hotelu musieliśmy się dożywiać na własną rękę i korzystać z innych plaż. Przy cenie 4000 zł za osobę za pobyt w tym hotelu liczyliśmy przynajmniej na lepsze jedzenie. Nasza opinia na temat hotelu nie jest tylko naszą opinią, ale wielu gości również. Skargi i wręcz śmieszne uwagi na temat głównie jedzenia były na porządku dziennym. Nie polecamy pobytu w tym hotelu.
całkowicie zgadzam się z opiniami z września 2023 roku.
prywatne baseny
nic
Hotel totalnie nie wart swojej ceny, dla niewymagających.Wybraliśmy opcje pokoju z basenem, licząc na to ze skoro to najdroższy pokoj w ofercie jest on najlepiej wyposażony. Nic bardziej mylnego. Pokoje wyglądają jak w sanatorium. Brudne, popękane kafelki, łóżka pojedyncze, którym brakowało belek. W łazience brud.Nad toaleta wystające ze ściany kable elektryczne. Jeżeli chodzi o prywatny basen to jego czystość rownież pozostawia wiele do życzenia, w środku brud i piasek. Jedzenie w hotelu jest słabe, mała różnorodność dań, mało dań kuchni greckiej, jedyną potrawa kuchni greckiej pojawiającą się codziennie była sałatka grecka, tzatziki raz w tygodniu.Na śniadanie codziennie to samo, niektóre produkty (np pieczywo, rogaliki) odnosiło się wrażenie, że są z wczorajszego wydania. Jajecznica z proszku, wędliny najgorsze jakości. Napoje w ofercie all inclusive rozwodnione w baniakach, nie dało się tego pić. Napoje alkoholowe w ofercie all inclusive rozwodnione, dodatkowo płatne drinki niedobre, czuć w nich było sam alkohol, były obrzydliwe. Hotel na końcu niczego. Brak sklepu na terenie hotelu. Do najbliższego sklepu 5 minut pieszo pod dużą górkę, gdzie spacer w temperaturze 30 paru stopni nie należy do przyjemnych, do miasta 25 minut pieszo lub 7 minut autem. Nie polecam tego hotelu nikomu. Omijać z daleka!
Brak zalet
Wszystko
właśnie zakończyliśmy wakacje w tym pięknie położonym, zadbanym i schludnym hotelu. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Obsługa -marzenie. Pomocni, uśmiechnięci grecy w restauracji, panie na recepcji (siostry) kochane. Obsługa sprzątająca bez zarzutu. Dostaliśmy pokój bez zwątpienia po odświeżeniu, z czajnikiem, kubkami i zestawem startowym ( kawa, herbata, cukier). Warto wspomnieć bo mimo, że jest to ujęte na zdjęciach , nie jest nigdzie napisane więc wzięliśmy swoje.
woda czyściutka, przejrzysta, lazurowa idealna na snoorking i podglądanie rybek. zadbany ogródek , leżaki codziennie myte, brodzik dla dzieci ( woda wymieniana co 3 dni). Przepyszne posiłki, różnorodne zarówno kuchnia grecka jak i elementy z tureckiej bądź kuchni kontynentalnej (europejskiej).
Chętnie popływałabym w basenie po 19.00 ale o tej jest zamykany. Otwarcie 8.00 rano. ściany dosyć cienkie i nie jest to problemem dopóki nie trafią się głośni sąsiedzi.
Byliśmy 26.08 - 02.09 2023. Jak nam powiedziano w biurze w Chorzowie Kaufland 3 mają tak było. Nic nie ściemniali nie koloryzowali pełna wiarygodność(...) brawo. Przedstawiliśmy nasze oczekiwania i zostały one w 100 procentach spełnione. Hotel położony wśród różnorodne zieleni z widokiem na morze i góry. Przepięknie!!! Mieliśmy pokój z prywatnym basenem super sprawa polecam bardzo. Pokój trzeba rezerwować szybko bo są tylko 6 i i w mig się rozchodzą. My rezerwowaliśmy w styczniu. Pokoje bardzo bardzo czyste wyposażone w sejf lodówkę tv suszarkę. Bardzo wygodne materace do spania. Do morza 1 minuta spacerkiem plaża zwirowa warto mieć buty i warto kupić maskę pełno twarzowa do nurkowania są rybki i różne zyjatka wodne. Polecam buty i maski super sprawa przy barze brodzik i basen 130 160 trochę mało leżaków .. Można dać ręcznik na trawie co załatwia sprawę i po kłopocie. Przy barze gra klimatyczna muzyka . Bardzo ładna,!!! Mieliśmy all inclusive . Kawa dostępna cały dzień (jak się skończy w jadalni albo jadalnia jest zamknięta) to w barze wszystko jest. Duży wybór napoi bezalkoholowych z alkoholi uzo piwo i wina. Reszta płatne. Codziennie są lody pana cotta wyśmienita rewelacja. Nutella dżemy miody płatki frytki drób ryby gulasze makarony spagetti ziemniaki mule arbuz jabłka różne sałatki grecka makaronowa ser żółty feta pieczywo jasne ciemne buliony pizza 1 oliwki rogaliki na słodko jajecznica jajko sadzone fasolka brokuły i inne. Głodnym się nie wyjdzie. Animacje w basenie joga i ćwiczenia 2 razy dziennie polecam dużo śmiechu i fajna zabawa. Raz mieliśmy konkurs pt jaka to melodia też było fajnie. Obowiązuje podatek klimatyczny 6 euro na osobę za cały pobyt. Polecam wycieczkę u p Eli do fabryki oliwy win i i lokalnego pasjonaty tworzenia w glinie, zobaczyć można kościół ek piękny widok na morze. Jest posiłek za który sami płacimy ok 7 do 11 euro fajna wycieczka. .Cisza i spokój hotel jest na końcu co nie każdemu odpowiada. Przy hotelu opuszczony budynek ale takich budynków znajdziecie jeszcze dużo w całej Grecji. Co do lokalnych mieszkańców to również można ich spotkać w morzu. Są bardzo mili. I też mają prawo i ochotę skorzystać z kąpieli. My jesteśmy u nich. Może warto o tym pomyśleć... Do miasta jakieś 15, 20 minut pieszo. W pobliżu dwa sklepy 10 minut. Polecam pitahorio dużo sklepów niebieska uliczka tawerny zamek no i morze... Masz pobyt uważam za bardzo udany. Dziękuję wszystkim pracownikom hotelu za wasza pracę. Wszystkim! Tym z biura podróży, recepcji. Rezydentów, pan sprzątających, kucharzy obsługi na kuchni, ogrodników, barmanów ,, pralni, i tym niewidocznym ludziom którzy robią swoją pracę a nikt ich nie widzi. Dziękujemy ♥️♥️♥️♥️
Byliśmy tam na urlopie przełom czerwca-lipca 23r. Hotel mega słaby, gdyby nie basen który przynależał do pokoju, to były by najgorsze wakacje! Niedziałająca klimatyzacja, mąż na drugi dzień zwrócił uwagę, otrzymał informację, że jutro naprawią na drugi dzień w pokoju +- mniej o 4 stopnie i w nocy znów nie działa. Po ponownym zwróceniu uwagi otrzymał informację, że wyłączają o 2 w nocy! Wszyscy uczestnicy wycieczki zgłaszali problem, w hotelu i dla pani rezydent. I tu kolejna porażka, pani rezydent umówiła się z nami na 12:00 przyszła 12;40 gdzie czekaliśmy na nią w nieklimatyzowanym pomieszczeniu. Panowie wzięli sprawę w swoje ręce i pootwierali okna by zrobić przeciąg. Hotel niewielki mieszczący się na końcu niczego, z niewielką plażą i pustostanem, który opanowali uchodźcy. Przy morzu 9 darmowych parasoli (18 leżaków) oznaczonych czerwoną naklejką, reszta miejsc płatna. Przy basenie nie lepiej, parę leżaków, kto pierwszy ten ma ;) Bar przy basenie porażka all inclusive, piwo, ouzo, tanie niesmaczne wino, reszta płatna (drink 7 euro). Pierwszy raz widziałam, żeby przy barze nie był kolejek. Restauracja niewielka brudna obsługiwana przez dwie osoby. Mały wybór jedzenia, płacąc spore pieniądze spodziewałam się czegoś więcej. Po restauracji chodzą koty, mi to nie przeszkadza, ale jak widziałam, że przez trzy dni nikt nie usunął ich wymiocin! MASAKRA Zdjęcia podane na stronach odbiegają od rzeczywistości, z owoców przez tydzień serwowany był najczęściej arbuz, czasami melon, jabłka i sporadycznie pomarańcza. Wiec, chodziliśmy do sklepu, po owoce. Słabe było też, że między posiłkami przekąski, które były serwowane, to na półmisku trochę kruchych ciastek i na drugim półmisku parę owoców, oczywiście nie starczało dla wszystkich, były też lody, ale mało kto po nie sięgał, bo ludzie obawiali się że one też nie są płatne. Ręczniki na basen płatne 2,5 euro za dobę. No i wisienka na torcie. Dzień wcześniej na tablicy sprawdzaliśmy czy godz. wylotu się nie zmieniła. Nie, wylot przed godz.20, trzeba było zwolnić pokój o 11:00 i dopisana informacja, że osoby które o tej porze wylatują muszą pójść do recepcji i zapłacić za wyżywienie jeżeli chcą z niego korzystać. NIE POLECAM!!!
Prywatny basen
Niedziałająca klimatyzacja, mała brudna restauracja i mały wybór posiłków, mimo all incusive dużo podstawowych rzeczy płatne, do miasta pod stromą górkę, zdecydowanie za mało leżaków
Witam serdecznie Nasz pobyt na przełomie lipca i sierpnia był bardzo udany. Hotel nie za duży, w sam raz. Pokoje czyste, obsługa bardzo miła, pomocna i życzliwa - od pracowników recepcji po osoby zajmujące się podawaniem posiłków. Lokalizacja super. Brak hoteli w pobliżu sprzyja ciszy, spokojowi oraz kameralnej atmosferze, na czym nam zależało. Plaża niewielka, tuż przy hotelu.
Spędziliśmy w Blue Style Resort cudownych 14 dni. Zacznijmy od personelu,który zapewnił nam prawdziwie rodzinną przyjazną atmosferę. Hotelem w bardzo racjonalny i wyważony sposób zarządza General Manager. W recepcji są przemiłe i bardzo uczynne siostry Vasso i Hera. Obsługa restauracji dwoi się i troi, by sprostać wymaganiom klientów. Zarówno Veronica jak i Katherina bardzo miłe pomimo nawału obowiązków. Jedzenie smaczne i uzupełniane na bieżąco. Kucharze którzy pytali się nas czy wszystko smakuje i co najbardziej. A po wskazaniu wiekszości potraw starali się jeszcze bardziej i w dodatku puszczali w kuchni regionalną muzykę Samos. W barze obsługują mili młodzi ludzie Ana, Nicoletta, Yota, Vagilis. Dziękujemy za super obsługę. Animacje prowadziła Jesika, młoda energiczna, z dużym urokiem osobistym, która potrafiła wciągnąć do zabawy w wodzie i na ćwiczenia nie tylko Polaków, ale też Czechów, Szwedów i Norwegów. Dzięki temu nastąpiła szybka integracja zarówno 1 jak i 2 turnusu. Była miła atmosfera. Pokoje przestronne (szczególnie te z widokiem na morze), codziennie sprzątane, uzupełniane zestawy kawowe i kosmetyki (nawet był balsam do ciała bardzo dobrej jakości). Brawa dla personelu sprzątającego,który był zawsze uśmiechnięty i gotowy do pomocy. Na plaży część leżaków bezpłatna dla gości hotelu. Z pozostałych można było korzystać bezpłatnie jeśli się coś zamówiło z baru. YOTA dziękujemy za obsługę. Na plaży na samym skraju w soboty i niedziele przychodzą wypocząć na kilka godzin uchodźcy - mili i niewchodzący nikomu w drogę, tańczący i spiewajacy. Nikomu nie przeszkadzają, a nawet pomagają. Do Grecji jeździmy co roku od kilkunastu lat. To był nasz najlepszy pobyt i nie rozumiemy negatywnych opinii o hotelu, personelu i plaży. Dziękujemy za przemiłe 2 tygodnie. Pani Elu. Dziękujemy za przemiłą i profesjonalną opiekę rezydencką nad nami wszystkimi.
Personel, jedzenie, lokalizacja
Mało wydajna klimatyzacja w większych pokojach.
Sam hotel ogólnie ładny. Klimatyzacja centralna bardzo słaba. Obsługa hotelu bardzo miła . Biuro podróży chwali się bezpłatnymi leżakami poza pierwszym i drugim rzędem od morza co jest nieprawdą .Jest kilka leżaków bezpłatnych z samego brzegu plaży o które jest walka każdego ranka. Za leżaki i parasole jednak nie trzeba płacić jeżeli coś zamówisz w barze hotelowym. Zatoczka bardzo fajna bez fal tak, że jak ktoś jedzie nad morze a nie po to żeby spędzać wakacje w hotelu to będzie zadowolony. Na wyspie wieje więc w innych częściach są fale . Są urocze miejsca na wyspie ale trzeba je samemu odkryć , ponieważ rezydentka o nich nie wspomina . Oprócz fajnej zatoczki wokół hotelu nie ma nic ciekawego . Samo miasto Samos do którego jest ok 1,5km nie jest ładne. Jedzenie w hotelu w pierwszym tygodniu naszego pobytu było pyszne, w drugim gorsze . Brakowało mi musztardy i ketchupu rano kiedy serwowano pieczone kiełbaski i parówki .Keczup i musztardę podawano wieczorem a wtedy do tych gotowanych dań w ogóle nie było to potrzebne. Do spagetti nie było łyżek i ciężko było je jeść .Łyżki podawano tylko wieczorem. Bardzo fajna i pomocna animatorka Jessica była z nami cały czas od przylotu do wylotu i jak trzeba było to pomagała to jest wielki plus. Nie wiem , dlaczego w opiniach wszystkim przeszkadzają uchodźcy ,przecież plaża przy hotelu jest publiczna . Czy człowiek o ciemnym kolorze skóry nie ma prawa pływać w tym samym morzu co Polak? Nie ma prawa leżeć na tej samej plaży? Wstyd mi za ten polski rasizm .
Obsługa ,bliskość plaży
Za mało rodzajów drinków w ALL , drobne niedociągnięcia w restauracji. Bardzo słaba klimatyzacja w pomieszczeniach.