Blue Star

Jak zawsze pozytywnie jeżdżę do tego hotelu od kilku lat i zawsze pobyt jest udany hotel w centrum miasta a jest cisza jedzenie bardzo smaczne każdy znajdzie coś dla siebie pokuj czysty sprzątany codziennie z wymianą ręczników. Do plaży blisko .

Byłam w starszym budynku,wymieniłyśmy pokój na niby lepszy ale był okropny odór z kanalizacji,byłyśmy od 04.11-15.11 ani razu nie wymienoino pościeli,może że dwa razy posprzątano pokój i przez ostatnie 3 dni nie doprosiłysmy się wody do picia w pokoju.

Pobyt w Hotel Blue Star miło wspominam pokój czysty, bb dobre jedzenie owoce ,ciasta ,mnóstwo wspaniałych sałatek ryby i mięsa na różne sposoby Kelnerzy ,barmani uśmiechnięci

Pobyt Super obsługa dobra tylko pokoje późno sprzątanie i w pokojach pełno mrówek

Właśnie wróciliśmy z pobytu w tym hotelu i jesteśmy nie zadowoleni napewno hotel nie zasługuje na 4+ .posiłki byly monotonne wiekszosc stare z poprzedniego dnia.pieczywo najgorsze niejadalne, szynki byly bez smaku a jajka Stare.kawa z proszku. Pokój ciemny brązowo zielony po prostu dołujący każdego dnia co się budziliśmy. Na leżakach na basenach cud usiąść zawsze z rana ktos sobie położył ręcznik aby zarezerwowaliśmy miejsce.animacje totalna porażka nie wiem kto ich zatrudnił nawet poruszać się nie potrafili i puszczali muzyke dziennie to samo.brak dostępu do owoców w godzinach 14-19 tylko hamburgery frytki oliwki i jakieś ochydne rzeczy .W wieczorach co zdarzyły się deszcze brak organizacji miejsc siedzących przy basenie z animacjami gdyż dach przeciekał i sami musieliśmy organizować sobie parasole i papierami wycierać stoliki i krzeszła

Nazwa  Blue Star
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Alanya
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, rowery, rozrywka i życie nocne, parking

Najpiękniejsza plaża w regionie - plaża Kleopatry - oddalona niecałe 500 m od hotelu.

Świetne położenie - do centrum miasta ok. 1,5 km.

Dla dzieci: miniklub, minidyskoteka, plac zabaw, brodzik.

Sport i wellness: sauna fińska, sauna parowa, hammam, sala fitness.

Wyświetlono 395 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Agata

Zalety

Czuję się w Blu Starze jak w domu i chętnie tam wracam

Wady

Czasami zbyt dużo gości ale i do tego można się przyzwyczaić

Pobyt - Listopad 2023

Zalety

Obsługa w restauracji i jedzenie świetne

Wady

Brud w starszym budynku

Iwona

Pobyt - Listopad 2023

Zalety

Piękny widok z hotelu Położony dosyć blisko morza

Wady

Nie ma w serwisie leżaków i parasoli

Pobyt - Październik 2023

Zalety

Obsługa super

Wady

Pokoje nie sprzątane dokładnie trzeba było się prosić o wymianę ręczników i papier toaletowy

Kate

Pobyt - Październik 2023

Wspaniały hotel. Pokoje codziennie sprzątane. Baseny czyste. Przy jednym z nich często bywaliśmy. Zabawiali nas cudowni animatorzy. Obsługa przy barze świetna. Kelnerzy to ludzie, którym uśmiech z twarzy nie znika. Zawsze mają dobry nastrój, mimo bardzo ciężkiej pracy. Biegają koło wszystkich gości hotelowych, sprzątają, a jeśli ktoś sobie życzy to donoszą do stolika. Wykonując swoją pracę są bardzo mili. Jedzenie różnorodne i bardzo smaczne. Było tego sporo - śniadania, obiady, kolacje i jeszcze przekąski. Nie zdążyliśmy wszystkiego spróbować, bo wybór był ogromny. W pokojach często nie było Wi-Fi, ale nam to nie przeszkadzało bo chodziliśmy do nich tylko spać. W części restauracyjnej, holu czy przy basenie z Internetem nie było problemu. Hotel ma swój bar na plaży gdzie są napoje, przekąski i Wi-Fi. Miło spędziliśmy tam urlop. Gorąco polecam ten hotel.

Już 1 dzień miałam dość i chciałam wracać. Po 1 długie czekanie na pokój, tylko jedna osoba w recepcji. W pokoju niedziałająca lodówka i klimatyzacja. Co chwilę przy recepcji ktoś stał ze skargami na pokój. Zmienili nam na drugi dzień, było już trochę lepiej. Jedzenie bardzo średnie. Nie było wyboru mięs. Na terenie hotelu częstym widokiem są karaluchy, a koty plączą się pod nogami, jest ich od groma, nie mam nic do kotów ale tu część wyglądała na bardzo chorych (piana lecącą z pyska) i jeszcze podczas jedzenia przychodzi pod stolik i się kładzie, odechciewa się wszystkiego. O leżaki trzeba walczyć od 7, później nie ma opcji. Obsługa nie mówiąca po angielsku. W gre wchodzi rosyjski najlepiej 😠 Okolica zrekompensowała nam pobyt w tym hotelu. Napewno tam nie wrócę.

Zalety

Zaletą jest tylko położenie hotelu. Alanya jest przepiękna, jest co zwiedzać.

Wady

Pokoje, jedzenie, obsługa

1.9

Pobyt - Lipiec 2023

Najgorszy hotel w jakim byłem, zbyt duża ilość gości w stosunku do możliwości hotelu, brak miejsca przy basenach i na stołówce.Jedzenie beznadziejne, cieżko wybrac coś zjadliwego dla dziecka.Codziennie praktycznie to samo jedzenie.Hotel nadgryziony już zębem czasu.Pelno jakiś nie doróbek, popękanych płytek o które dzieci się przewracały.Ratownika praktycznie brak, na zjeżdżalni kompletny armagedon każdy zjeżdza jak chce i kiedy chce.Ne recepcji gównarzeria bez kultury.Nie polecam.Hotel max na na gwiazdki.

Zalety

Brak zalet.Poprostu tragedia.

Wady

Jedzenie, obsługa, stan hotelu, atrakcje......

5.7

Pobyt - Lipiec 2023

Pokój po remoncie, czysty, ładny. Obsługa średnia, oprócz pań sprzątających. Notoryczny brak talerzy, sztućców i miejsca podczas posiłków. Jedzenie dobre ale cały czas to samo. Oferta all inclusive w tym hotelu praktycznie nie istnieje. 4 gwiazdki - żart, nigdy więcej.

Zalety

Nic.

3.1
Ola

Pobyt - Lipiec 2023

Nie polecam. Jak w każdym hotelu chyba doba zaczyna się od 14, więc zwracajcie uwagę na godziny wylotów, żeby tak jak ja nie musieć siedzieć 8 godzin w recepcji🫠 Obsługa bardzo nie miła, szczególnie dla Polaków. Pokoje w starszej części są o bardzo niskim standardzie, a właśnie te są przydzielane chyba wszystkim Polakom. W moim nie działała klimatyzacja, a przy takiej temperaturze jest ona bardzo potrzebna. W basenie nie dało się ruszyć, a o zajęciu leżaka można było pomarzyć. Jedzenie w porządku, ale prawie codziennie to samo i po 3 dniach człowiek ma dosyć. Wieczorne animacje dla dzieci codziennie wyglądały zupełnie tak samo, a występy dla dorosłych trwały może 15-20 minut. Jedzenie w barze również pozostawało niezmienne każdego dnia, burgery były zrobione chyba z najtańszych składników jakie tylko były, masakra nie dało się ich w ogóle jeść. Plaża daleko, co prawda jest bus hotelowy, ale i tak warto wybrać hotel bliżej plaży. W pokoju miałam pełno małych mrówek, które chodziły nawet po pościeli, a na balkonie karaluchy🙃 Panie sprzątające przyszły w pierwsze dwa dni, gdy trzeciego poprosiliśmy żeby akurat w ten dzień nie sprzątały, bo siedzieliśmy w tym czasie w pokoju, już więcej się nie zjawiły i sami musieliśmy brać sobie czyste ręczniki bo nawet tego nie robiły🤪 Chyba były to najgorsze wakacje w moim życiu, a co roku jestem za granicą na all inclusive. Bardzo nie polecam. Po pobycie w tym hotelu stwierdzam, że w Turcji chyba jedynie 5 gwiazdkowe hotele wchodzą w grę.

Justyna

Pobyt - Czerwiec 2023

Hotel spoko, jak dopłacisz to dostaniesz pokój wyremontowany jak nie to i klima może nie działać :) na pokój czeka się bardzo długo, wifi ciagle rozłącza w pokojach. I ten Boss, ktory wprowadzał nie kiła atmosferę, na oczach gości zwolnił chłopaka..

Zalety

Różnorakie jedzenie, obsługa najlepsza! zabawiała gości, pokoje sprzątane codziennie. Animacje dla dzieci spoko, dla dorosłych to takie na odwal sie żeby coś bylo.

Wady

Internet Recepcja oczekiwanie na pokój - Rosjanie dostawali od ręki

1.9

Pobyt - Czerwiec 2023

Pokój dostaliśmy 2-osobowy zamiast 3-osobowy . Na pokój czekaliśmy 5 godzin , recepcja dochodzi siedzi za karę i jak pytasz kiedy będzie dostępny pokój bierze dokumenty które ma w kuwecie i przewraca je i odkłada

Zalety

Pani sprzątająca dba o pokój kelnerzy również

Wady

Brak animacji muzyka tureckie techno tylko , przez 3 dni mili żałobę więc już żadnej muzyki nie było w barze przy basenie co dzień to samo spagoi frytki na stołówce zjalczale masło. Nie jestem wymagająca ale oczekiwania miałam inne poniżej zdjęcie "skierowania"na all carte

Żanetta

Pobyt - Maj 2023

Hotel super, w budynku głównym pokoje po remoncie w 2023 roku przed sezonem a jedzenie rewelacyjne!!! Każdy coś znajdzie dla siebie, pyszna kuchnia.

Zalety

Dwa baseny, przepyszne jedzenie, fajne SPA

2.9
Max

Pobyt - Maj 2023

Słabe pokoje typu family,Bardzo akustyczne,śmierdzi z kanalizacji,odpadają kontakty,pęknięte kabiny prysznicowe,windy ciągle zepsute,na 6 piętrze nie da się spać przez hałas z dolnej restauracji pobudka o 5 rano codziennie.

Zalety

Blisko do miasta nic więcej.

Wady

Pokoje niski standard,jedzenie słabe,animacje żenada,za malo stolików,leżaków,bar na plaży tragedia,slabe 3 gwiazdki.

Żanetta

Pobyt - Maj 2023

Hotel bardzo fajny duży, część pokoi po remoncie, dwa baseny, miła atmosfera, dużo pysznego jedzenie, każdy znajdzie coś dobrego :) szefowie kuchni dbają aby nikomu niczego nie brakowało, polecam

Zalety

Duży hotel, przepyszne jedzenie, miła atmosfera

Wady

Długie zakwaterowanie

Wiesław

Pobyt - Kwiecień 2023

Dziś wróciliśmy mogę powiedzieć dla mnie same plusy pokoje , wyżywienie obsługa blisko do plaży Kleopatry, w pobliżu sklepy restauracje także dla nas super mały minus długi transfer z Antali 3 godziny za to z powrotem wracaliśmy busem niecałe 2 godziny

Zalety

Duże pokoje balkon łazienka widok z balkonu myśmy mieli fajnie 7 piętro widok na miasto super . Miła obsługa w restauracji w barze, sprzątane pokoje na życzenie wystarczy przycisnąć przyciski wifi w całym hotelu za darmo działa nieźle ogólnie poleca,

Wady

Dla mnie nie było się do czego przyczepić polecam zdecydowanie! Problem jest- nie ma rezydenta z biura podróży, a o powrocie na lotnisko wiesz z maila nie wszystkim się to podobało ale ogólnie hotel polecam zdecydowanie!!

Pobyt - Październik 2022

O hotelu mogę napisać tylko dobre słowa. Fantastyczna lokalizacja, świetna obsługa, zawsze pomocna, uśmiechnięta. Bardzo dobre jedzenie, nieograniczone ilości, różnorodne, lokalne alkohole bez limitu. Hotel głównie z polskimi turystami. W pobliżu wszystko co potrzeba, plaża, sklepy, bazarki, knajpy.

Zalety

Blisko plaży, fantastyczna obsługa, różnorodne jedzenie, animacje.

Wady

Brak wad.

Radoslaw

Pobyt - Sierpień 2022

Pokój odbiegał od tego co pokazywano przed wyjazdem, ale nie był zły. Miasto pełne świateł , sklepów i życia, polecam wieczorne spacery główną ulicą biegnącą równolegle do plaży aż do portu. Port to serce miasta i jednocześnie miejsce pełne zabytków. Spacery i zakupy po zmroku to spora atrakcja i koniecznie warto się targować. Osobnym tematem jest zamek położony na szczycie widocznej z plaży skalistej góry, wjeżdżamy kolejką i podchodzimy pod mury, przed nami piękne widoki i rozległy teren usiany murami w różnym stopniu destrukcji i ułomkami wież, pośród tego meczet ,cmentarze i wiele innych budynków e tym restauracje, bary itp. Warto wybrać się na zamek pod wieczór i zostać po zmroku, piękna iluminacja. Polecam lot paralotnią najtaniej 35 euro kupisz u sprzedawcy atrakcji wędrującego po plaży.

Zalety

Obsługa i ogólnie wszyscy lokalsi bardzo grzeczni i ani przez chwilę spacerując nocami po mieście nie odczułem dyskonfortu. W hotelu czysto, jedzenie dobre, ciasta i owoce super. Plaża znajduje się w takiej odległości że nigdy nie korzystałem z transportu.

Wady

Minusem jest wysoka temperatura nie spadająca nocą, dla kogoś kto nie jest fanem klimatyzacji to duże wyzwanie. Drugi minus to odległość od lotniska i czas przejazdu sięgający 3 godz. Trzeci minus to hałas dochodzący z sąsiedniej ruchliwej ulicy i krzyki z meczetu o 5 rano.

Pobyt - Sierpień 2022

Super pierwsze wczasy moje za granicą i nie byłam zawiedziona obsługa przemiła jedyny minus to w basenie ruszające się schody i barierki niebezpiecznie chodziło się również wokół basenu .

Zalety

Miła, miła obsługa, widok z balkonu super .

Wady

Barierki i schody na basenach bardzo luźne jakby już wyrobione, nawierzchnia przy basenie również bardzo niebezpieczna do chodzenia .

6.5
Marlena

Pobyt - Lipiec 2022

Hotel sympatyczny -jako ogólne wrażenie, położony w pewnym oddaleniu od plaży, ale kursuje tam z hotelu bezpłatny bus. Serwis all funkcjonuje również na plaży, lecz parasol i łóżka są płatne. Jest to alternatywa dla odpoczynku przy basenie, który jest praktycznie niemożliwy dla kogoś , kto bladym świtem nie zajmie miejsca przy basenie (bardzo mała liczba łóżek w porównaniu z trzema hotelowymi budynkami) Ponieważ nie jestem fanką porannych wyścigów , by zająć łóżko przy basenie, jeździliśmy na plażę. Wypożyczyliśmy ręczniki , były dość zużyte, więc poprosiliśmy o inne, w zamian pani wzięła nożyczki i obcięła prujące się nitki !!! Proces meldowania w hotelu trwał potwornie długo, znajomość angielskiego w recepcji - znikoma. Nie było dla nas przygotowanego pokoju , więc na jedną noc zakwaterowano nas w innym pokoju, a na drugi dzień przenosiny. Pokój remont przeszedł chyba dawno temu, poza tym miał urwaną klamkę do wyjścia na balkon i niedziałający telewizor, mimo zgłoszenia tego faktu w recepcji nikt się nie pojawił. Jedzenie dobre i zróżnicowane, lecz żeby napić się wody lub coli trzeba było stać w kolejce, gdyż napoje "wydawała" jedna osoba! Ponadto w restauracji notorycznie brakowało sztućców Naprawdę z 4 gwiazdkami ten hotel nie ma nic wspólnego!

Zalety

bardzo sympatyczna obsługa i dobre jedzenie

Wady

Zbyt mała ilość leżaków przy basenie. Zła organizacja pracy recepcji i restauracji. Pokój , w którym nas zakwaterowano to max dwie gwiazdki, a nie cztery

Blue Star