Udogodnienia i atrakcje dla najmłodszych: brodzik, plac zabaw, miniklub, krzesełka w restauracji.
Atrakcyjna lokalizacja: hotel usytuowany na powierzchni 3000 m2, 2 km od centrum Alanyi.
Tylko 50 m do wydzielonej części publicznej, piaszczysto-żwirkowej plaży.
Wysoki poziom obsługi hotelowej.
Pobyt oceniam pozytywnie chociaz sam hotel to same negatywy..
Obsluga na plus chociaz nie wszyscy i plus za znajomosc jezyka polskiego
Wszechobecny brud i syf panujacy w hotelu jest niestety nie do zaakceptowania, wszystko nadaje sie do generalnego czyszczenia, poza tym zostalismy pogryzieni przez jakies owady ktore bytuja w pokojach..karaluchy w toalecie przy basenie..brudne, niedomyte naczynia..jedzenie zimne i ciagle to samo..brak przygotowania obslugi do posilkow w hotelu w postaci ciaglego braku kubkow, szklanek itd
Pobyt w hotelu oceniam bardzo dobrze.Mila obsluga szczególnie Jan i Icrem .Czysto i przyjemnie obsluga na 6
Podobala mi sie najbardziej restauracja na 7 pietrze piekny widok na morze góry i wodali klif z zamkiem otoczony murem ochronnym wdzystko po zmroku oświetlone cos wspanialego
Wiffi tylko korytarz i restauracje w pokoju godziny nocne 2,3 gdy wszyscy spią
Tragedia pod każdym względem. Syf, brud śmierdzi wszędzie
Jedzenie nie do ruszenia
Wszystko ma.wady
Przestrzegam jak tylko mogę przed tym śmierdzącym i brudnym hotelem.Na jadalni syf brud i wszystko się klei sztućce niedomyte jedzenia ciągle brakuje.O pokojach nawet nie wspominam w łazience brzydzilismy się kapac i korzystać z toalety.Ten hotel to ruina.
Nie ma żadnych zalet.
Brud,smród,odrażająca jadalnia.
Nie wiem skąd ten hotel wziął 4 gwiazdki. Na samym wstępie, jak przyjechaliśmy do hotelu, zameldowano nas, łamanym językiem przez recepcjonistę jakoś się udało, czekaliśmy na pokój około 5-6 godzin, cały czas mydlono nam oczy, że pokój jest w trakcie sprzątania, na koniec gdzie mieliśmy dostać pokój, gdzie zawołała nas rezydentka, że w końcu sie udało, recepcjonista poinformował, że oddał ten pokój komuś innemu, kolejna godzina czekania na następny pokój, POZWOLONO nam wziąć sobie jabłko i pójść na śniadanie w trakcie oczekiwania. Jedzenie byle jakie, zimne, słone, duże braki, nie dokładane na bierząco, brudne sztućce które były bądź nie, obsługa jak najbardziej na plus. Gdy w końcu dostaliśmy pokój, na wejściu przywitał nas smród, który ciężko mi do czegoś porównać. Mały wybór alkoholi. Z animacji tylko wieczorek Turecki, taniec brzucha i 10 minutowy „fitness” w basenie. Co do sprzątania pokoi nie mam zastrzeżeń bo było codziennie sprzątane i było okej. Dokupiliśmy dodatkowo sejf, żeby mieć leżaki na plaży i parasole, Pani na recepcji pobrała ode mnie pieniądze, ale klucza do sejfu nie dostałam ponieważ ZAGINĄŁ, przy wymeldowaniu był wielki problem, że widzieliśmy w systemie, że kupiliśmy sejf a nie posiadamy do niego klucza. Ciężko było dogadać się z recepcjonistą po angielsku, poprosiłam by zadzwonił do owej Pani i z nią to wyjaśnił, po wielkich trudach okazało się, ze faktycznie nie dostałam tego klucza a byłam zapewniana, ze dostarczą mi go jak tylko znajdą, ale widocznie tydzień to za mało. Nie polecam.
Pobyt oceniam jako udany. Pokój o średnim standardzie ( i to po wymianie). Jak na pobyt 7 dniowy może być ( jak na dłużej menu powtarzalne , może się znudzić).
Hotel z dobrą lokalizacją, blisko plaży ( przejście przez ruchliwą ulicę ). Miła uczynna obsługa. Ładne widoki z restauracji usytuowanej na 7 piętrze. Basen z brodzikiem dla dzieci. Łatwo dostępne leżaki przy basenie, drink bar. Zaletą dla nas było również brak animacji. Jedzenie w miarę zróżnicowane ( brak masła do posiłków ). Kawy, czekolada, napoje z automatu. Pyszne tureckie słodycze .
Niestety w łazience często czuć zapachy z kanalizacji. Ze sprzątaniem pokoi tez niezbyt sobie radzili. Nie polecałabym na pobyt z małymi dziećmi, oprócz brodziku brak dla nich atrakcji. Zbyt głośna muzyka przy basenie .
Hotel to jakaś porażka. Zarezerwowaliśmy pokój rodzinny w hotelu 4 gwiazdkowym. Okazało się, że dostaliśmy pokój w drugim budynku, który okazał się gorszy od akademika studenckiego. Standardy budynku, jakiejś rudery, to 0 gwiazdek. Pościel brudna, pokój wogóle nie posprzątany! Totalny syf! Restauracja i bar w budynku głównym. Nazwa all inclusive to jest grubo przesadzone. Nic prawie nie ma do picia oprócz wody i sprite. Na kolacji tylko ze dwa dania do wyboru i tyle. To nie jest allinclusive tylko zeroinclusive. Wszystko dodatkowo płatne. Porażka całość nie zasługuje ani na jedną gwiazdkę.
Fajny hotel przy samej plaży, do centrum jest parę minut autobusem. Super miła i pomocna i zgrana obsługa hotelu, dobre jedzenie. Polecam gorąco 😉
Tu proszę innych p. Turystów o obiektywizm. Rzucanie kilku negatywnych zdań, to nie cała opinia, a jakaś forma zemsty za ewentualne niepowodzenia. Hotel dobrze położony, bo blisko plaży, marketów, bazaru, rowerów, taksi. Od plaży dzieli ruchliwa ulica, ale jest obok, kilka kroków dalej podziemne bezpieczne przejście z hotelu Ananas. To nie problem. Ważny jest klimat tworzony przez personel, ale ten starał się na wszelkie sposoby uczynić pobyt turysty udanym. dla mnie najważniejsza jest czystość. Imponujące jest sprzątanie po każdym gościu stolika tak, by po zabraniu naczyń zdezynfekować stolik. Na każdym stoliku stoi buteleczka z płynem dezynfekującym, który jest dostępny wszędzie, w całym obiekcie. Może nie mam wielkich wymagań, ale jadę na wypoczynek. Nieważne za ile, zawsze ma być czysto. W tym hotelu jest. Bardzo irytujące są wpisy o tym, że \"za taką cenę coś może być\". Czystość obowiązuje nawet darmowych ofertach, cena nie ma tu nic do rzeczy. Na pewno wyraża się ona w ilości dań, ich urozmaicaniu. Przy niskich kosztach trudno serwować dania z bajki. Niektórzy piszą o powtarzających się posiłkach. Ciekawe jak można urozmaicać śniadania, by każdego dnia były inne. W hotelach na całym świecie jada się prawie to samo na śniadania, prawie codziennie, a domach to co jadamy, marcepany? W tym hotelu mają dobrego kucharza. Jedzenie jest smaczne. Sporo warzyw, owoców, fajne filiżanki do kawy, takie jak mają być, ceramiczne. Kierownik restauracji nie siedzi za biurkiem, jest obecny wszędzie, pracuje razem z kelnerami, barmanami, pilnuje porządku dogadza gościom. Mój pokój był bardzo fajny. Ładnie urządzony, meble, drzwi drewniane, wszystko estetycznie skompletowane. Widoku na morze nie było, ale chyba dobrze, bo podziwiało się z tarasu restauracji na 7 piętrze takie piękne widoki, że człowiek zapominał, iż przyszedł jeść. Morze, Wzgórze Kleopatry, góry Taurus dookoła, bajka. Wieczorem oświetlone robiły wrażenie. U mnie natomiast było idealnie cicho. Balkon wychodził na uliczkę, jakieś budynki a w tel góry. Spokój wymarzony. Bywałam w hotelach wyżej oznaczonych gwiazdkami, ale tak dobrze jak w Blue Sky nie wypoczywałam. Jeśli się widzi ludzi życzliwych wokół, którzy robią wszystko, by gość czuł się szanowany, to bardzo wiele znaczy. Hotel nie rzuca się w oczy urodą, nie wyróżnia niczym szczególnym, ale gdybym miał możliwość rezerwacji za rok, wybrałabym bez wahania. A byłam przerażona przed wyjazdem, chciała zrezygnować, bo poczytałam pinie innych gości. Nie wiem czy prawdziwe, wg mnie nie, a przynajmniej niesprawiedliwe..
Hotel przyjazny gościom. Dobrze tam być. Personel bardzo uczynny, pracownicy mili, uśmiechnięci, życzliwi. Starają się trzymać poziom, choć liczba gości bywa różna. Przy małej ilości może jest wygodnie, ale koszty wysokie. Mnie się tam bardzo dobrze odpoczywało.
Wad hotelu nie widzę. Może chciałabym masło na śniadanie a na plaży większe pojemniki np. na wodę.
Rzadko zdarza mi się pisać opinie, ale tym razem zdecydowanie warto poświęcić chwilę. W hotelu spędziliśmy 8 dni, udało nam się trafić bardzo atrakcyjną cenowo ofertę, więc nie oczekiwałam zbyt wiele. Przyjechaliśmy w nocy, ale od samego rana było już tylko lepiej. Restauracja hotelowa znajduje się na 7 piętrze - z każdego stolika na tarasie widok jest niesamowity. Jedzenie bardzo dobre i wybór był urozmaicony. Jestem wegetarianką i obawiałam się, że zostanie mi przysłowiowa 'sałata' - ale nie! Było mnóstwo opcji wege, czy to na śniadanie, obiad, kolację. Oceniam 10/10. Kolejny punktu programu - drinki przy basenie. Jako, że przyjechałam się tam wyszaleć i wyszumieć, jakość alkoholi miała dla mnie znaczenie. Co prawda drinki serwowane są w plastikowych kubeczkach, ale pyszne, z lodem i alkoholu, którego zdecydowanie nie żałowano. Barmani również bardzo przyjemni, uśmiechnięci. Nie wypowiem się co do reszty obsługi, bo zwyczajnie nie było okazji do interakcji. Kolejne 10/10. Pokoje klimatyzowane, czyste, może w nieco retro stylu, ale kto przyjeżdża na wakacje żeby siedzieć w hotelu? Lokalizacja też fajna, co prawda do ścisłego centrum na nogach szło się około pół godziny, często jeździły autobusy, a bilety były tanie. Nie znaczy to, że byliśmy na odludziu. Obok były sklepy, knajpki - takie przedmieścia powiedziałabym. Jeżeli dalej się zastanawiacie, nie traćcie czasu. Jako osoba, która zawsze się do czegoś przyczepi, to szczerzę polecam
pyszne jedzenie, duży wybór mocne, dobre drinki bliskość plaży
raczej brak, ale jeśli na siłę się przyczepić - basen nie jest wielki, a pokoje nie są nowoczesne
Hotel położony w dobrej okolicy. Niedaleko znajduje się tzw. "małe centrum". Pokoje ok. Jedzenie bardzo dobre!! Rozrywka zerowa- animacje zadne!! Ale w milym towarzystwie to nie przeszkadza!! Piękna restauracja na dachu!! Dzieci faktycznie się nudzą na terenie hotelu. Jedzenie rownież nie jest przystosowane dla małych dzieci. Ale ogólnie wrazenie dobre!!
Hotel idealny w porównaniu z ceną. Cztery gwiazdki to może zbyt wiele ale w tej cenie trudno o lepszy. Wakacje udane, nie ma co narzekać, na pewno tam wrócimy.
Hotel godny polecenia. Warto tam się zatrzymać ze względu na czystość pomieszczeń, dobre jedzenie, dbałość o gości, piękne widoki
Hotel ten do ładne , czyste miejsce, z miłą obsługą.Bylismy bardzo zadowoleni z pokoju duże dwa pomieszczenia z balkonem każdy.Przemile panie pokojowki i obsługa restauracji.Cudowny widok z balkonów jak i z restauracji na ostatnim piętrze.Dobre jedzenie i mocne , lokalne trunki. Polecam
Hotel dzieli od plaży tylko ulica. Niestety, przekraczanie jej dostarcza silnych, negatywnych emocji. Sznur samochodów nirustajacy i jednocześnie brak przejścia dla pieszych.Dramat. Malo urozmaicone rozrywki dla gości z porównaniem z hotelem obok. Na szczęście miałam widok z balkonu na scenę hotelu obok i nie ominęły mnie prezentowane tam co wieczór bardzo ciekawe występy .
Rewelacyjne wakacje ze znajomymi w hotelu blisko plaży i centrum. Idealny dla ludzi aktywnych, chcących zwiedzać i się bawić
Dobre 4 * Rewelacyjnie położony przy plaży, blisko centrum,( 20 minut spacerkiem), przy hotelu przystanek autobusowy skąd za 3 liry dojedziemy do centrum (taxi 5$). Blisko Polskiego biura podróży "Wujek i Mariolka" gdzie można kupić najlepsze wycieczki fakultatywne w bardzo dobrej cenie. Hotel czysty, pokoje sprzątane codziennie, jedzenie smaczne a w snack barze pyszna pizza. Najlepsza w hotelu jest restauracja na 7 piętrze skąd rozpościera się cudowny widok na morze i wzgórze Kala. Jak za taką cenę, hotel godny polecenia. Idealny dla ludzi którzy oprócz leżenia plackiem chcą coś zobaczyć i korzystać z cudownego życia nocnego Alanya
Jest to typowy miejski hotel z małym basenem ale coś za coś. Bliskość plaży i centrum wynagradza. Jeśli już mam na siłę szukać minusów to leżaki na plaży płatne 3$ za cały dzień. Skromne wieczorne animacje i monotonne drinki.
W mojej ocenie dostaliśmy to czego się spodziewałem.
komercyjny .
mało miejsca nad basenem.
Na wakacjach byliśmy 10.2018 - moja opinia jest bardzo pozytywna. Widac ,że hotel nie jest \"pierwszej świeżości\" jednak cena jest bardzo adekwatna do tego czego możemy oczekiwać. Jedzenie- bardzo dobre , codziennie coś innego , smaczne mięsa. Najlepszym posiłkiem w ciągu dnia jest kolacja - największy wybór jedzenia. Jedyne czego mi brakowało a inne hotele do tego przyzwyczajają to pocięte owoce typu melony etc. Największą zaletą hotelu jest widok z jadalni - widoki przepiękne. Do kolacji można poprosić drinka i na tarasie przesiedzieć dobre 2 godziny. Jesli chodzi o pokoje pierwszego dnia dostaliśmy pokój średni jednak z rana zostaliśmy przeniesieni bez żadnej prośby do pokoju z widokiem na basen i morze a ten standardem był zdecydowanie lepszy. Pokoje sprzątane codziennie. Ogromną zaletą hotelu jest obsługa. Byłam w wielu hotelach jednak chyba nigdy nie spotkałam się z taką życzliwością barmanów i kelnerów. Hotel zdecydowanie polecam
blisko morza, smaczne jedzenia, niska cena,
Pobyt w hotelu uważam za bardzo udany. Bliski dostęp do morza, przystanku autobusowego z którego można było dojechać w dalszą część miasta. Obsługa bardzo pomocna i sympatyczna. Pokoje czyste, codziennie sprzątane, w tym świeże ręczniki. Posiłki świeże i smaczne,chociaz po pewnym czasie powtarzały się ( oprócz kolacji,które były codziennie inne). Basen wystarczającej wielkości, nie było bitwy o leżaki. Z chęcią odwiedziła bym ten hotel raz jeszcze
Bliski dostęp do morza. Bardzo miła obsługa. Dobra lokalizacja (blisko do centrum, sklepów i restauracji)
Często monotonne śniadania. Rozcieńczone soki niegazowane
Ogólnie było bardzo fajnie, my z mężem zawsze jeździmy z pozytywnym nastawieniem więc zawsze jesteśmy zadowoleni :) Było sporo rodaków z którym stworzyliśmy fajną \"drużynę\" i mieliśmy wesoło od rana aż po późną noc :) Bardzo sympatyczny barman Mesut, pomocny i życzliwy - nie żałujcie mu napiwków, można nie niego liczyć. Restauracja na dachu z której widać półwysep, część miasta. Blisko do centrum miasta zdala od zgiełku
Zalety :) Codzienne sprzątanie, czyste ręczniki, pościel, Blisko plaży, widok z okna, sklepik w hotelu z dobrymi cenami, nocne przekąski w lobby, Sympatyczna obsługa na basenie - dawajcie im napiwki bo zarabiają psie grosze a odwdzięczą się naprawdę miłą atmosferą. Polecam
O i tu się muszę dobrze zastanowić... Mało ciekawych animacji wieczorem i brak muzyki na basenie - w Hotelu Ananas mieli znacznie lepiej urozmaicony czas (muzyka, atrakcje, animacje, zawody itd) Za krótko otwarty bar na basenie ;)
Pobyt udany. W swojej opinii chciałbym się odnieść do negatywnej opinii Pani Kasi, która była w tym hotelu w sierpniu 2018. Ja z żoną byliśmy w tym hotelu również w końcu sierpnia i na początku września 2018 /2 tygodnie/. Nie jestem w stanie zrozumieć jak można zamieszczać tak nieobiektywne opinie: \"doznaliśmy szoku w holu przy recepcji\" \"brudno\", \"złe, monotonne jedzenie\" itd. itd. A może Pani Kasia ma rację bo rzeczywiście nie podali kawioru, homara, ostryg i szampana :):):) Pani Kasiu było jechać jak zwykle do Hiltona. My z żoną byliśmy w wielu krajach i w wielu hotelach. Ten hotel jest O.K. Jedyna przydatna i prawdziwa informacja w relacji Pani Kasi to ta, że dno jest kamieniste i bez butów się nie obejdzie. Takie dno nie nadaje się dla dzieci. Występują często duże fale. Dla rodzin z dziećmi polecam Side gdzie dno obniża się łagodnie i jest piaszczyste. W Alanya ładna, piaszczysta plaża to plaża Kleopatra. Polecam kolejkę linową, która znajduje się przy plaży Kleopatra, Bilet w dwie strony kosztuje 18 lir tureckich /9,72 zł/
Doskonałe położenie. Restauracja na 7 piętrze ze wspaniałym widokiem. Bardzo dobre, urozmaicone posiłki, zwłaszcza obiady i kolacje. Miła obsługa. Pokoje sprzątane codziennie. Czysto.
Na balkonie , pojawiał się czasem nieciekawy zapach chyba z kratki ściekowej.
Pobyt uważam za mega udany!Plaża ok 30m od hotelu,jedzenie bardzo urozmaicone,szczególnie obiady i kolacje nie do przejedzenia.Dużo warzyw,zieleniny ,owoców, ciast,wszystko smaczne i apetycznie podane.Personel miły i sympatyczny!Pokoje czyste,codziennie sprzątane ,ręczniki wymieniane,ja akurat mialam widok na morze,więc bajka!!!.Wycieczki braliśmy w centrum miasta,o wiele tańsze niż w hotelu.Polecam hotel!
Blisko plaży,do centrum ok 2km,jedzenie pyszne!piękna restauracja na ostatnim piętrze a z niej cudowny widok na okolice.
Słabo działające wi fi