Blue Sea Interpalace (ex. Hostasa)

Bardzo fajny hotel, jedzenie all inclusive smaczne i różnorodne, pokoje przestronne i czyste, przyjemna przestrzeń przy basenie oraz w barze. Hotel starszej daty, ale bardzo przyzwoity, miła obsługa. W obrębie hotelu dobrze wyposażony sklepik, automat z napojami i przekąskami, bankomat. W okolicy mnóstwo sklepów i barów/restauracji. Do głównego bulwaru i plaży około 20 minut spaceru. Hotel połączony z sąsiednim hotelem Bonanza - w opcji all inclusive można korzystać swobodnie z obu obiektów. Wieczorami odbywają się atrakcje typu występy, konkursy, bingo (do wygrania szampan). Na dachu hotelu znajduje się bar z shishą i pięknym widokiem.

Hotel czyściutki, codziennie sprzątany. Wybór jedzenia bardzo duży. Trochę slaby wybór w bufecie przy basenie. Codziennie było to samo. Położenie hotelu w dobrej lokalizacji. Mieliśmy pokój z widokiem na ocean.

Hotel Ok , brak klimatyzacji - nie działający nawiew, brak interwencji ochrony na głośnych gości po 22 , naet o 3 rano nikt nie zwracał uwagi, to było bardzo słabe - nie można było spać - raz że głośno w pokoju a dwa że gorąco - dodatkowo głośna muzyka z bydynku obok

Dobry hotel, fajnie położony. Pokoje ok, choć drzwi "starawe"- do wymiany Jedzenie dobre. Jak dla mnie to rybne potrawy najsłabsze. All inclusive - wszystko ok, drinki nie za mocne, ale wszystko jest to co powinno być Dużo Anglików, którzy różnie się zachowują.

Hotel w bardzo ładnym miejscu, wszędzie blisko, obsługa bardzo miła szczególnie na stołówce zawsze uśmiechnięci pomocni. Minusem była nie dzialajaca praktycznie wogole klimatyzacja, dobrze że nie trafiliśmy na duże upały bo ciężko by było wytrzymać, więcej chłodnego powietrza wpadało przez okno niż z klimatyzacji. Mieliśmy pokój z widokiem na ocean więc widok był przepiękny. Najgorsze było jedzenie, tak naprawdę nie było co zjeść dlatego większość pobytu jedliśmy poza hotelem

Nazwa  Blue Sea Interpalace (ex. Hostasa)
Miejsce  Hiszpania / Teneryfa / Puerto de la Cruz
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, rowery, golf, bez paszportu, parking

Atrakcyjna lokalizacja: tylko ok. 3,5 km od parku rozrywki Loro Park - jednej z największych atrakcji na Teneryfie.

Udogodnienia dla najmłodszych: plac zabaw, animacje.

Dla amatorów aktywnego wypoczynku: kort tenisowy, minigolf, siatkówka; w ciągu dnia animacje dla dorosłych, muzyka na żywo.

Wulkan Teide z malowniczymi krajobrazami i trasami trekkingowymi

6.5

Wyświetlono 56 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Listopad 2024

Zalety

Zadbany hotel, miła obsługa, wszystko na miejscu, dobre jedzenie.

Wady

W barze przy basenie trzeba płacić kaucję zwrotną 1E za plastikowy kubek :) w hotelu obok jest imprezownia i w piątek/sobotę było bardzo głośno praktycznie do rana.

Halina

Zalety

Czystość. Położenie.

Wady

Słabe animacje. Mały wybór w bufecie przy basenie.

Sylwia

Zalety

Fajna lokalizacja - piękne widoki

Wady

Brak klimatyzacji - nie działa -nawiew , glisno od strony ulicy , brak cudzy nocnej - i grona hotelu nie reaguje na głośnych gości - pokój zdecydowanie lepiej wybrać z widokiem na oceN

Tomasz

Zalety

Położenie Basen Jedzenie Można korzystać jednocześnie z 3 hoteli Palace - to super rozwiązanie. W trakcie mojego poprzedniego pobytu na Teneryfie, gdyby nie te dwa sosy regionalne - to mięsa i ryby były nie zjadliwe. W tym hotelu, jest dobre jedzenie - z lekka nie doprawione, ale to już tak w hotelach jest, każdy z nas ma "inny smak". Generalnie dla nas super pobyt.

Wady

Do kapitalnego remontu, ale na razie jest ok

5.9
Wiktoria

Zalety

Widoki Blisko wszędzie Pokój bardzo ładny, raczej czysty sprzątany codziennie Obsługa bardzo miła Fajna baza wypadowa w inne miejsca Za tą cenę jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu

Wady

Jedzenie okropne, jednak my dużo zwiedzaliśmy więc jedlismy poza hotelem dlategonie był to dla nas jakiś ogromy problem Klimatyzacja Obsługa baru, pierwszy raz spotkałam się z tym że nie robią podstawowych drinków

5.3
Ola

Ogólnie nie mam dobrego wrażenia o hotelu Blue Sea Interpalace. Dostaliśmy pokój na parterze z widokiem na góry i klimatyzatory… przez co non-stop w pokoju było głośno. Klimatyzator nie działał sprawnie, byliśmy w maju i było ok przy otwartym balkonie, ale w lipcu-sierpniu już może być problem. Sam pokój był czysty, dobrze sprzątany, łóżko mniej więcej wygodne. Jednak łazienka moim zdaniem wymaga odnowienia. Hotel znajduje się obok licznych sklepików, ale daleko od plaży – ok. 30 min na piechotę (powrót trochę więcej, bo pod górę). W hotelu można wykupić wycieczki od p. Moniki rozmawiającej m.in. po polsku. Basen z zimną wodą (w maju), ale przez to było mało chętnych i więcej wolnej przestrzeni. Gdybym nie korzystała z wyżywienia, to oceniłabym hotel na takie prawie 7 z 10. Ale jedzenie to po prostu porażka: monotonne, niesmaczne, niskiej jakości, połowa wyglądała obrzydliwie, a na dodatek w restauracji zawsze śmierdziało. Napoje gazowane typu fanta dostępne dopiero od 10:30, czyli po śniadaniu. Soki i alkohol najniższej jakości. Obiady są dostępne w innym hotelu znajdującym się naprzeciwko. Miałam opcję all inclusive, ale bardzo żałuję tej decyzji. Nie polecam też rodzinom z dziećmi, bo myślę, że się znudzą – oprócz basenu brak innych atrakcji i animacji dla dzieci. Podsumowując, nie wrócę do tego hotelu. Trzeba też mieć na uwadze, że hotel znajduje się na północnej części wyspy, gdzie często jest chmurnie, a temperatura o kilka stopni niższa od tej na części południowej.

Zalety

Czysty i dobrze sprzątany pokój Czysty basen Spokojna okolica

Wady

Niesmaczne i niskiej jakości jedzenie Nieprzyjemny zapach w restauracji Stara łazienka Daleko od plaży Słaba klimatyzacja Ciągły hałas od strony gór ze względu na klimatyzatory Brak animacji

Czysto, dobre jedzenie , miła obsluga, przyjazny dla rodzin z dziećmi

Zalety

Nie wyróżnia się niczym szczególnym, trzyma standardy

Wady

Głośna muza w nocy na dachu hotelu w barze

Sylwia

Pobyt - Kwiecień 2024

Wspaniałe miejsce, pełne możliwości. Obsługa bardzo profesjonalna. Mimo, iż na pierwszy rzut oka wydawał mi się bardzo duży (7 pięter) znalazłam tam swoje miejsce. Trzeba pytać, czytać i słuchać innych ludzi a wszystko będzie dobrze.

Zalety

Byłam pierwszy raz w takim obiekcie. Moja opinia może być subiektywna: obsługa bardzo profesjonalna, ludzie zaangażowani w swoją pracę, jedzenie - pełna paleta, basen przepiękny, bar bez zastrzeżeń, dużo zorganizowanych możliwości na spędzenie wolnego czasu.

Wady

Brakowało mi pełnej informacji o możliwości obiektu przy check-in (bus- zjazd do miasta, możliwość korzystania z innych usług w pozostałuch hotelach sieci).

4.1
Aleksandra

Pobyt - Kwiecień 2024

4* niestety na wyrost, jedzenie bardzo monotonne i średniej jakości, brak informacji przy wersji HB o tym, że dostępna jest tylko woda - mimo, że wszystkie dyfuzory są ogólnie dostępne dla gości. Na plus lokalizacja - centrum miasteczka, z minusów dużo schodów do pokonania jeśli chodzi o wizytę na plaży. Pokoje okej, ale łazienki już nie pamiętają czasów swojej świetności :) Woda w basenie zimniejsza niż w oceanie. Kaucja za ręczniki kolosalna - 25 euro. Podsumowując bez tragedii, ale moim zdaniem niestety ocena tutaj jest mocno zawyżona.

Dariusz

Pobyt - Luty 2024

Super hotel i jedzenie polecam

REMIGIUSZ

Pobyt - Styczeń 2024

BARDZO DOBRA MIEJSCÓWKA I POD WZGLĘDEM POŁOŻENIA , JAK I GASTRONOMI.

Zalety

BARDZO DOBRE POŁOŻENIE , WSZĘDZIE BLISKO

Wady

BRAK

Hotel ok , miła obsługa polecam, jedzenie dobre . Polecam

Zalety

Basen, jedzenie

Ola

Pobyt - Styczeń 2024

Hotel położony w bardzo dogodnym miejscu. Niedaleko do centrum. Trasę pokonywało się przyjemnie (powrót pod górę). Obsługa hotelowa kompetentna, odpowiadała na każde pytania. Pokoje czyste, łóżka wygodne, niczego nie brakowało-przyjemnie wracało się po wielokilometrowych wędrówkach. Z basenu nie korzystaliśmy jednak jego otoczenie jest przyjazne dla oka. Jedzenie smaczne. Na kolacje zawsze była świeżo pieczona ryba i mięso co dla mnie jest dużym plusem. Jadąc na diecie medycznej mogłam dostosować posiłki do tego co mogłam zjeść. Partner jadł wszystko i bardzo chwalił sobie wybór i smaki.

Zalety

-wygodne poduszki -sprzątanie na żądanie

Wady

-małe pojemności herbat/kawy -zbyt mała liczba automatów do gorących napoi w stołówce

Emilia

Pobyt - Grudzień 2023

Przyjemnie spędzony czas na aktywnym wypoczynku, idealne miejsce na bazę wypadową na Teneryfie. Generalnie byliśmy zadowoleni zarówno z miejsca, hotelu jak i serwisu.

Zalety

- pokoje z widokiem na ocean, - samym pokojem byliśmy zaskoczeni, licząc że najpewniej dostaniemy tą starszą i brzydszą wersję, - jedzenie urozmaicone (śniadanie i obiadokolacja), - nienachalna obsługa, praktycznie brak interakcji (dla niektórych to może być minus), - blisko sklepy/restauracje/ przystanek autobusowy.

Wady

- czas oczekiwania na kawę (wieczne kolejki do maszyn), - brak napoi do obiadokolacji (bez opcji all inclusive), - do centrum około 20-30 min (chociaż to też czasem zaleta). Na siłę można by się przyczepić kilku drobnostek, tylko po co? :) Wakacje są po to, żeby wyluzować i odpocząć.

Karol

Pobyt - Grudzień 2023

Wszystko ok, pokoje czyste, jedzenie świeże, obsługa bardzo miła.

Zalety

Ładne położenie na wzgórzu, warto dopłacić do pokoju z widokiem na ocean. Pokoje z widokiem na górę/miasto są mocno nasłonecznione. Miła obsługa, świeże jedzenie.

Wady

Odległość od centrum, 30/40’ spaceru. Powroty męczące :) Przejście na obiad na drugą stronę ulicy do innego hotelu z tej sieci.

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Listopad 2023

Hotel bardzo nowoczesny w fajnej lokalizacji, piękne widoki z uwagi na położenie na wzniesieniu. Może być fajną bazą wypadową dla osób, które lubią zwiedzać. W okolicy sklepy, bary i restauracje. Pokoje bardzo przestronne i czyste. Mogłabym polecić dla każdej grupy wiekowej. Dużo propozycji rozrywki dla dzieci jak animacje, plac zabaw. Kwestia posiłków i różnych diet do ustalenia przed przyjazdem z menadżerem hotelu.

Zalety

Dużą zaletą hotelu jest nowoczesny wystrój, przygotowanie na każdą grupę wiekową i spora elastyczność hotelu w kwestii doboru pokoju, piętra, posiłków. Ogromną zaletą są również widoki i lokalizacja.

Wady

Hotel nie przyjmuje zwierząt.

Becia15

W hotelu panuje wakacyjna atmosfera, personel bardzo miły, posiłki bardzo smaczne, szczególnie kolacje, codziennie można spróbować jakieś nowe lokalne dania, dużo owoców i deserów, w restauracji nie ma tłoku i nikt nie zagląda czy już zjadłeś i nie zabiera talerzy jak udasz się po jakieś przekąski. Sprzątanie codziennie, pokoje duże, czysto, widok na ocean z niektórych pokoi. Blisko sklepy, bary, bus hotelowy kilka razy dziennie do centrum. Windy Ok. Plaże daleko ale to wina ukształtowania terenu, hotel na wzgórzu, za to piękny widok na ocean. Basen ok, zawsze jakiś leżak był wolny choć ręczniki oczywiście leżały a plażowiczów brak🙂 Wieczorem Codziennie jakieś atrakcje, występy, karaoke, fajny pobyt gdyby nie pożar parku narodowego i odwołanie wycieczki na Teide. Jedyny minus daję za klimatyzację, jest centralna i w zasadzie nie daje żadnej ulgi jakby jej nie było a temperatury były wysokie. I ja koniec: nie zgadzać się na pokoje na parterze, dostają się wielkie karaluchy i jaszczurki a zamknąć balkonu nie ma jak - upał i klima nie działa. Ale sam hotel i personel polecam. Polecam też biuro (...) i rezydentkę Kamilę, super babka, uratowała nam życie zamieniając pokój z tego na parterze na 4 piętro z widokiem na ocean. Taki właśnie powinien być rezydent, pomogła też a w zasadzie załatwiła sama wynajem auta w lepszej klasie niż się należało w tej cenie. Teneryfa piękna, trzeba zobaczyć.

Zalety

Czysto, wakacyjna atmosfera, piękny widok na ocean, bardzo dobre jedzenie, bus hotelowy, rozrywki, sklepik, windy.

Wady

Klimatyzacja nie działa. Pokoje na parterze nie nadają się do zamieszkania w upały, drzwi bardzo ciężko się domykały, dość głośno do późnych godzin wieczornych.

Hotel oceniam ogólnie bardzo dobrze za czystość, jedzenie, uprzejmość, super atmosferę, wszystko mi się podobało oprócz klimatyzacji, słaba i nie działała i pokoi na parterze - to nie dla Europejczyków. Ale hotel jest godny polecenia. Widok z pokoi na ocean przepiękny. Obsługa stara się aby było miło.

Zalety

Wakacyjna atmosfera, bardzo miły personel, bardzo dobre posiłki, szczególnie kolacje, wieczorne rozrywki. Hotel bardzo czysty, windy sprawne, bus hotelowy do centrum super.

Wady

Z przykrością muszę napisać o klimatyzacji, po prostu nie działa, było za gorąco. Parkingu nie ma.

Dariusz

Pobyt - Luty 2023

Hotel bardzo fajny. Miła obsługa. Jedzenie świerze i bardzo smaczne.

Zalety

Różnorodnne aktywacje.

Julia

Pobyt - Styczeń 2022

Nie polecam tego hotelu chyba ze ktoś lubi gryzonie Mysz w pokoju ,karaluch (lecz jeśli chodzi o karalucha w tym kraju wiadomo ze może się zdarzyć ) jedzenie monotonne Obsługa na posiłkach bardzo miła Daleko od plaży

Zalety

Miła obsługa

Wady

Mysz w pokoju Jedzenie monotonne

Blue Sea Interpalace (ex. Hostasa)