Różowy piasek i turkusowe wody na egzotycznej plaży Elafonisi
Najdłuższy w Europie wąwóz Samaria z zapierającymi dech widokami
Malownicze porty i weneckie domy w urokliwej Chanii
Odnowiony, czysty, zadbany hotel. Dokańczają dział spa, bez żadnej uciążliwości dla gości (prace wewnątrz). Blisko do plaży przez mało ruchliwą uliczkę, nie warto brać leżaka na plaży, wystarczy ten hotelowy, przy basenach prysznic. Wszystkie pokoje są skierowane w stronę morza. Niektóre bungalows mają przez tarasem własny basen. Zdjęcia ze strony są nieaktualne jeśli chodzi o baseny, nie ma 1 dużego basenu ale dwa. Jeden położony wyżej, drugi niżej, z wyższego ładny widok na morze, woda słodka chlorowana, czysta, idąc do toalety można słyszeć agregaty, tak samo z dysz odczuwalny przepływ. Codziennie rano obsługa czyściła boki i dno basenów.
Główna droga z tyłu hotelu nie jest uciążliwa, mieszkałem blisko tej drogi, klimatyzatory w pokojach bez dopłaty, telewizor lcd, lodówka. Może za mało półek w łazience. Zresztą mój pokój był przystosowany dla osób niepełnosprawnych i pewnie różni się od innych: duża opuszczana umywalka, podwyższona toaleta, brak kabiny prysznicowej, ale za to duża łazienka, mi to pasowało.
Dużo animacji od 10.30 bardzo się starali, ekipa włosko słowacka. Najpierw stretching potem aquagim, lotki albo ping-pong, apperitive game, wspólny taniec. Po południu quiz - 20 pytań, mecz piłki wodnej, znów ćwiczenia. O 22 rożnie: kabaret, tańce, show, show w basenie. Jest teatr z boku ośrodka ze sceną gdzie to wieczorem prezentują.
Przedszkole dla dzieci, ładnie wyposażone, osobny płytki basenik, jest dziewczyna która się tym zajmowała.
Jedzenie bez żadnego zarzutu, od 3 lat jestem w delegacjach po polskich hotelach 3-4* i było dla mnie w Blue Sea wyśmienicie.
Super hotel położony blisko plaży, Rewelacyjne baseniki i animacje dla dzieci. Polska obsługa i animatorka. Wszyscy się troszczą o super urlop. Jedzenie smaczne i urozmaicone - codziennie coś nowego. Jeździmy co roku za granicę na wakacje i uważam, że hotel jest naprawdę godny polecenia. Od 2010 r już pięciogwiazdkowy...
Bardzo przyjemny hotel zwłaszcza dla rodzin z małymi dziećmi. Po przyjeździe do hotelu już czekało na nas w pokoju łóżeczko dziecięce, plac zabaw jest przez większą częśc dnia zacieniony, a w restauracji zawsze znajdzie się coś do jedzenia nawet dla małego alergika. Polecam pokoje na parterze - maluch od rana może bawić się na trawie. Plaża przy hotelu ma drobniutki piasek i bardzo łagodne zejście do morza.
Hotel godny polecenia.Nowoczesny ...jednoczesnie przytulny z aura intymnosci.Pokoje nowe,bardzo dobrze urzadzone.W okolicy mnostwo barow,atrakcji,wypozyczalni samochodow,quadow itp. Miejscowi przemili.Mnostwo pieknych,dzikich miejsc ktore warto odwiedzic wypozyczonym samochodem...oprocz oczywiscie tych najczesciej uczeszczanych jak :Knossos,Heraklion,Matala itd.W miasteczku wiele stoisk z pamiatkami,restauracji z dobrym jedzeniem. Miejsce i hotel warte wydanych pieniedzy.
Hotel położony przy mało ruchliwej nadbrzeżnej uliczce. Do głównej ulicy z barami jest kilkadziesiąt metrów,jednocześnie obiekt jest usytuowany już pod koniec promenady dzięki czemu nie jest za głośno i ruchliwie.Obsługa wspaniała.Jedzenie dobre i dużo nawet tuż przed końcem kolacji,choć troszke za mały wybór. Plaża przy chotelu piaszczysta i wąska,ale kawałeczek dalej jest zdecydowanie szerzej. Leżaki i parasolka na plaży hotelowej kosztuje 6 euro.Można się przejść kawałek dalej gdzie cena wynosi tylko 3 euro. Bungalowy położone są w pięknym ogrodzie. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym obiekcie.Polecamy z czystym sumieniem i tym co chcą troszkę spokoju i tym co chcą się zabawić. Super.
Hotel super ,a należę do osób wymagajĄcych.Zdjęcia z hotelu mało aktualne[basen],jest po generalnym remoncie.MOZNA ŚMIAŁO I BEZ OBAW JECHAĆ.
Hotel godny polecenia :)
Położenie hotelu rewelacja; między plażą a kompleksem basenów jedynie wąska, nieruchliwa droga. Plaża w jednym miejscu wąska, w innym szeroka. Wejście do morza łagodne, piaszczyste. Na plaży leżaki i parasole - dodatkowo płatne. Hotel i obsługa bez zastrzeżeń. W Stalidzie mnóstwo restauracji, dyskotek, wszędzie blisko. Gorąco polecam.
Wróciliśmy z Blue Sea 25 czerwca. Jesteśmy zachwyceni :) Hotel jest świeżo po remoncie (panowie jeszcze kończyli jeden budynek, ale w niczym to nie przeszkadzało, to chyba ma być siłownia i spa, ale na 100% nie wiem), pokoje, łazienka, taras rewelacyjne. Zdjęcia na internecie są nieaktualne, a zwłaszcza basenu (w porównaniu z tym co pokazują w ofertach basen jest suuuper). Jedzenia dużo i bardzo dobre, owoce i desery palce lizać. My w opcji HB chodziliśmy tacy najedzeni, że ho ho :) Do śniadania kawa i herbata były w cenie, natomiast dodatkowo płatne są napoje do obiadokolacji. Leżaki i parasole przy basenie są bezpłatne, na plaży 3 euro od osoby. Właściwie jakbym się miała do czegoś przyczepić no to może ta plaża nie jest taka najładniejsza. Ale... jakieś 200 m. dalej zaczynała się już super plaża i co ważne z leżakami tańszymi o 1 euro :) Co jeszcze... klimatyzacja w pokojach bezpłatna (tutaj na stronie piszą, że płatna), codzienny program animacyjny prowadzony przez kilkoosobową grupę młodych rewelacyjnych ludzi (nauka tańca, aqua gim :), aerobik, sporty wodne w basenie, quizy, mini gry, wieczorne dyskoteki dla dzieci, dla starszych różne przedstawienia typu kabaret, dance show itp, bingo, ogólnie cały dzień coś się działo), wspaniała obsługa. Stalida to także bardzo dobre miejsce startowe do zwiedzania Krety, zarówno wschodniej jak i zachodniej. Mieliśmy dużo obaw, a wszystko nas pozytywnie zaskoczyło. Ca najdziwniejsze nie wiedzieć czemu do tego hotelu przyjeżdża mało Polaków. Może czas go rozreklamować :) My jechaliśmy z Itaką, ale wiem też, że Blue Sea jest też w ofercie Neckermana. Tym którzy się tam wybierają życzę wspaniałego wypoczynku, no i piszcie opinie. Im więcej tym lepiej :) Mam nadzieję, że będą same dobre, bo ja minusów tam nie widziałam :)