Udogodnienia dla dzieci: brodzik, basen, 2 zjeżdżalnie, plac i pokój zabaw, miniklub (4-12 lat), namiot animacyjny, animacje.
Tylko 150 m do Lambi Beach - publicznej, żwirkowo-kamienistej plaży z łagodnym zejściem do morza.
Atrakcyjna lokalizacja: ok. 800 m od Lambi, ok. 2,5 km od miasta Kos, ok. 28 km od portu lotniczego w Kos (krótki transfer).
Wysoki poziom obsługi hotelowej.
Polecamy ten hotel - pobyt wrzesień 2022. Satellite i główny Lagoon mają całą tą samą infrastrukturę - z Satellite jest po prostu dalej na obiad, kolację i nad morze. Poza tym jest ta sama recepcja, opaski obsługa itd. Pokój rodzinny w Satelite dostaliśmy super to właściwie apartament - 2 pokoje w tym jeden specjalnie dla dzieci, duży przedpokój, 2 balkony. Obsługa hotelowa rewelacyjna, pomocna, życzliwa, uśmiechnięta. Animacje poprawne, wieczorne codziennie to samo z drobnymi zmianami, po 4 dniach dzieciaki już się nudziły. Na terenie hotelu mały supermarkecik, obok wypożyczalnia rowerów. Wyżywienie jest najsłabszym punktem hotelu, co nie znaczy że jest złe - jest trochę mały wybór dań podstawowych, ale bez problemu da się najeść. Powtarzam - jedzenie nie jest złe, np non stop 8 rodzajów owoców, 4 rodzaje lodów, lody w barach przy basenach, naleśniki, przekąski różne w aquaparku itd. Nie wypowiem się n/t restauracji tematycznych - nie byliśmy w nich bo byliśmy z małymi dziećmi. WiFi darmowe bardzo dobre na terenie całego hotelu. Transfer z lotniska około 40 minut. Uwagi i minusy - nie trzymajcie karty do drzwi z telefonem - przestaje działać; aquapark super dostępny dla dzieciaków, jedynie zjeżdżalnie w nim są powyżej 140 cm. Minus hotelu - zimna/bardzo zimna woda w basenach - obsługa tłumaczyła przez to, że to wrzesień hmm, przy takich temperaturach jak u nich we wrześniu w Polsce w basenach jest zupa :) Za to jest czyściutka, a basenów jest pełno. Sprzątanie pokoju nie było jakieś super dokładne, ale nie było też tragiczne, np. ręczniki wymieniane wszystkie codziennie .
Obsługa, baseny, przestrzeń .
Zimna woda w basenach .
Jesteśmy bardzo niezadowoleni. Dostaliśmy pokój w jakiejś suterenie. Jest bardzo mały i jest w nim duszno. Ale nie to jest najważniejsze. Po pokoju biegają nam robale wielkości niemal zapalniczki a sprzątanie odbywa się na zasadzie nakrycia łóżka brudną narzutą. Pościel i ręczniki nie są wymieniane. Po przyjeździe rozsunęliśmy łóżka. Ukazał nam się straszny syf na podłodze. Dotąd nikt tego nie sprzątnął, reszta podłóg także nie ruszona. Prosiliśmy w recepcji o zmianę pokoju. Oczywiście twierdzą, że nic innego nie mają. Ale my nie płaciliśmy za taki standard, a w zasadzie za jego brak. Wyspa nam się podoba i nie wykluczamy powrotu na nią w przyszłości, lecz na pewno nie do tego hotelu. Jesteśmy zbulwersowani tą sytuacją. Hotel 5* a standard i czystość pokoju oceniam na 2*
Baseny, restauracje, bliskość morza
Brud w pokoju i biegające po nim robale
Ogólne wrażenie jeśli chodzi o hotel bardzo fajne. Sama wyspa nie powala, i jest to taka mała pustynia.
Bardzo zadbany, zielony wielki pełen palm i kwiatów
Od miejsca naszego zakwaterowania do głównej restauracji było daleko i mimo że jeżdżą tam meleksy to bardzo często trzeba chodzić piechotą.
Hotel robi wrazenie wkomponowany w ogrody, duzo zieleni i palm po przejsciu mostem z recepcji na basen widok wody basenu palm przepiekny. Jedzenie smaczne jedne bardziej drugie mnej kwestia gustu kazdy ma wlasny. Duzo urozmaiconych potraw i tematyczne kuchnie na wieczor(meksykanska,wloska,regionalna,BBQ,grecka itp) sniadania najlepszy wybor w restauracji przy recepcji. Na kazdy wieczor mozna sie zapisac do restauracji Greckiej chinskiej lub wloskiej - obsluga z kelnerami a dania sa z karty wszystko w cenie co w innych hotelach raczej niespotykane. Obsluga bardzo mila w kazdym miejscu. baseny fajne po drugiej stronie kompleksu zjezdalnie i brodziki .Ogolnie hotel obsluga ogrody i baseny robia wrazenie, hotel jeden z lepszych na wyspie wystarczy wyjechac na zwiedzanie i odrazu widac jak na dloni moze 5 gwiazdek w turci inaczej wyglada ale nie turcja :-) napewno nigdy bym nie pojechal do grecji do 3 gwaiazdek odradzam kazdemu. Blue Lagoon polecam z czystym sumieniem
przestronny hotel - nie moloch ladne ogrody duzo palm baseny baseny dla dzieci zjezdzalnie tematyczne jedzenie w restauracjach
platne wifi
Wspanialy hotel, super ludzie ,bardzo smaczne jedzenie zwlaszcza kolacje chetnie bym jeszcze tqm wrocila
Wspaniale jedzenie w restauracjach a la carte chinska najlepsza ,wspaniala obsluga kelnerska bardzo przyjazni super aquapark dla dzieci super pokoje z duzymi tarasami I dwiema sypialniami, piekna infrastruktura hotelu palmy I ogrody zadbane
Najwieksza wada bylo brak mozliwosci wykupienia pokoju na ostatnia noc bo wyjazd byl o 1.10 w nocy z hotelu a lot byl o 4.20 pokoj o 12w dzien trzeba bylo zdac wiec tyle godzin tulania sie z dwojka malych dzieci a panie na recepcji mowily na poczatku ze znajdzie sie jakis I zeby sie nie martwic koczowalismy na lezakach I na recepcji drugi minus plaza z duza iloscia kamieni ciezko z dziecmi sie po niej poruszac
Hotel bardzo ładny piękny zielony ogród fajne ciekawe animacje bardzo dobre posiłki ... jak dla mnie posiada drobne wady jak np. drinki i napoje sa podawane na \\\"wynos\\\" do 19 po 19 trzeba usiasc w restauracji wiec tak jak dla nas jak dzieci zasnały w pokoju wieczorem nie bylo mozliwosci zabrania z restauracji drinka i wypicia go sobie na tarasie (oczywiscie polak potrafi i mozna bylo przed godzina 19 przyniesc sobie kilka drinkow ale w hotelu tej klasy tak byc nie powinno) z wad jeszcze platne lezaki na plazy bylismy we wrzesniu i dziecia w basenie bylo poprostu zimno jeden basen dla dzieci moglby byc podgrzewany ogolnie napewno mozemy polecic ten hotel. Pokoje to były w zasadzie małe mieszkania takze ten aspekt napewno tez na plus przy wyjezdzie z dziecmi
Dobre posiłki bardzo ładna zieleń
Bardzo rozległy
Hotel bardzo duży , dookoła mnóstwo zieleni, piękny ogród. Po przeciwnej stronie Hotelu Resort plaża piaszczysto-żwirowa natomiast wejście do wody kamieniste . Na plaży czysto, ale niestety leżaki i parasole płatne. Z tyłu hotelu Resort część aquapark- mnóstwo zjeżdzalni, leniwa rzeka itp. Ogólnie skwar i spiekota bo teren jest w pełnym słońcu niczym nie zasłonięty. Z małym dzieckiem nie polecam... Z boku części Resort jest część Garden z basenami różnego rodzaju. Znajdą tam coś dla siebie zarówno rodziny z dziećmi jak i pary bo w obiekcie jest basen tylko dla dorosłych gdzie można się relaksować bez krzyku i wrzasku dzieci. Nie wiem tylko skąd tyle bardzo pozytywnych opini, może faktycznie jak ktoś wcześniej napisał ludzie chcą wygrać darmowy wyjad dla 2 osób bo taka propozycja w windach hotelu była. Ogólnie pokoje kiepskie i na 5 * nie zasługują - góra 4 co bym dała, pokoje były sprzątane codziennie , ręczniki wymieniane, podłoga myta, także w pokojach czysto. Na basenach też czysto kelnerzy sprzątali kubki po napojach itp. a wieczorem cała część basenowa była myta. Minusem są niemniej jednak bardzo śliskie płytki przy baseniew częsci Garden. Niejedno dziecko się poślizgnęło i zbiło głowę. Według mnie najgorszą stroną tego hotelu jest jedzenie. Jeśli ktoś chce poznać greckie specjały to oprócz mussaki i sałątki greckiej nie znajdzie nic. Śniadania monotonne głównie przygotowane pod Brytyjczyków fasola, bekon , jajka-codziennie to samo. Potrawy bardzo mocno osolone , szczególnie zupy . Jeśli ktoś wybiera ten hotel ze względu na menu dla dzieci to też nie polecam bo tam znajdują się frytki, makaron z sosem pomidorowym i kiepskiej jakości paluszki rybne bądź nuggetsy. Jedzenie ogólnie dramat!!! Kolejny minus to Mini Klub dla dzieci, piękne zdjęcia tylko w ofertach biura i to w sumie wszystko bo w nim są tylko kredki i kartki papieru, żadnych klacków, zabawek itp... a i animatorki jakoś nie były skore do zabaw. Piękny mini klub miało za to Tui ale tylko to z UK:(. Mni Disco - kiepskie ,muzyka bardzo głośna, a pod namiotem w strefie Resort strasznie gorąco. Podsumowując za tą cene spodziewałam się czegoś więcej...Drugi raz w to miejsce nie pojadę.
duży obiekt ,dużo basenów, aquapark, położony w spokojnej okolicy, bliskość do miasta Kos
standard hotelu odbiega od 5*, tragiczne jedzenie, tragiczny Mini Klub, żenujące wieczorne animacje,
Szczerze powiedziawszy długo się zastanawiałam co napisać o tym hotelu bo budzi on wyjątkowo sprzeczne emocje, do tej pory było tak, że albo się podobało albo nie a tu... średnio. Nie wiem skąd jest aż tyle tak pozytywnych opinii , bo hotel z ręką na sercu tak jak napisałam jest średni. Jeśli chodzi o pozytywy to położony jest on zarówno blisko lotniska - ok 30 minut jak i miasteczka Kos - też spacerkiem 30 minut bądź autobusem 3 przystanki , co niewątpiliwie jest jego plusem. Część Garden tego hotelu jest znacznie spokojniejsza od części resort a odległości między tymi dwoma hotelami nie są jakieś straszne tym bardziej , że jeżdżą hotelowe meleksy. W tej częsci są też lepsze baseny dla maluszków i jeśli ma ktoś dziecko do 3 lat to raczej brałabym tą część. Hotel jest czysty, widać , że zadbany, piękne rośliny , atrakcje przy dużym basenie ( pod warunkiem , że wstanie się skoro świt i będzie pilnować leżaka bo od 9 już nie ma wolnych miejsc) też są nawet niezłe, no i zjeżdżalnie każdy znajdzie coś dla siebie ale znowu tam jest tzw. patelnia - zero cienia nawet pod parasolem). I w sumie jeśli chodzi o plusy to więcej ich nie ma. Co do pokoi to tu zaczynają się już schody, bo jak na hotel 5* to cieniutko. Pokoje małe, sprzęty w nich słabej jakości i czuć wilgoć. Chociaż trzeba przyznać , że były czyste-sprzątane codziennie. Plaża też czysta ale za leżaki i parasole trzeba zapłacić a i wejście do morza z kamieniami więc płacić za taką atrakcję ... Największym minusem tego hotelu jest jedzenie!!!!! Dramat!!!śniadania specjalinie pod Brytyjczyków - bekon, fasola, jaja - dzień w dzień to samo!!! Obiady 3 dni z rzędu zupa brokułowa, a w dodatku tak słona , że się jej zjeść nie dało. Jednynie na kolację można było coś wybrać , ale szału też nie było. Jeśli chodzi o menu dla dzieci to w jego skład wchodziły: frytki, pizza, makaron ,sos pomidorowy i nugetsy:(Ja byłam z małym dzieckiem , które niestety po zjedzeniu \"greckich pyszności\" przez dwa dni miało rewolucje żołądkowe. Kolejną klapą jest Mini Club w części Resort a raczej jego brak... krzesełka i stoliki z Ikei i tyle żadnych klocków, kartek itp...A w biurze mówili , że dla dzieci jest tam wszystko...hmmm chyba dla dzieci z UK bo a i owszem te miały raj osobny kącik do zabawy i animatorów , a wszystko zamykane tak żeby inni nie mieli dostępu. W sumie to gdyby nie ludzie to pewnie oceniłabym ten hotel na 2. Szczerze to za tą cenę spodziewałam się czegoś lepszego ...
duży, zadbany hotel, dookoła śliczny, zielony ogród, masa atrakcji dla wszystkich, różnorodne baseny
jedzenie, mini klub dla dzieci
Można polecić dla rodzin z dziećmi, atrakcje dla małych i dużych dzieci
Infrastruktura, wieczorny program dla dzieci, jedzenie, obsługa, plaża
Brak dostatecznej ilości lezakow na dużym basenie, baseny dla dzieci rozsiane na dużym terenie
Hotel przyzwoity. Zaraz obok wypożyczalnia rowerów, można dojechać do portu (ok. 5 km) i pospacerować starymi uliczkami czy wykupić rejs. Obsługa hotelu przyjazna, ale sam hotel nie zasługuje na 5*.
położenie (do plaży tylko przejście przez ulicę), rozległy teren, dobre jedzenie, 5 basenów i tyleż samo restauracji;
mały pokój, w mikroskopijnej łazience zasłonka prysznicowa; jedzenie dobre, ale zdecydowanie nie na 5*; generalnie hotel nie zasługuje na 5*, raczej mocna 3,5*
Bardzo fajny hotel, zarówno dla spędzania tam czasu (szczególnie rodziny z dziećmi) jak i doskonała baza wypadowa do zwiedzania wyspy. Teren hotelu składa się z trzech części Garden, Satelite no i aquapark (oraz plaża za ulicą) obszar z 1-2 piętrowymi budynkami rozsianymi na naprawdę dużym, ładnie zagospodarowanym terenie. Przy hotelu jest także market, kościół oraz wypożyczalnie rowerów i skuterów. Trochę dalej sporo wypożyczalni quadów, aut i bugee. Do miasta Kos 2,5 km więc taki porządny spacer ale przy hotelu jest tez przystanek autobusowy. Byłem z żoną w 2 poł. października- niby po sezonie ale gości dużo, piękna pogoda, morze ciepłe i wszędzie słyszy się język polski, a i obsługa zna sporo słów polskich nie ma problemu z dogadaniem się. Pokoje w części 1000 gdzie byłem- ok, choć w niskim parterze są dość małe ciemne i wilgotne ale - czyste, sprzątane codziennie i dobrze wyposażone tylko w łazience brak półek. Do morza - trzeba przejść przez ulicę wzdłuż której biegnie jeszcze ścieżka rowerowa i dojść do plaży -ok.100m. Plaża całkiem ładna piaszczysta tylko samo wejście do morza pas kamyczków ok 1,5 m a dalej już piaseczek-ale jest pomost z drabinką i z niego schodzi się na głębokość do kolan. Jedzenie pyszne, śniadania trochę monotonne ale duży wybór, każdy znajdzie coś dla siebie, za to obiady i kolacje doskonale, codziennie wieczory tematyczne. Sa dwie główne restauracje przy basenie oraz przy lobby. Są też restauracje a\'la carte grecka chińska i włoska-trzeba się wcześniej zapisać. Drinki też bez zastrzeżeń. Obsługa bardzo miła. Animacje wieczorne całkiem ok. Ogólnie - super hotel, jest tu wszystko jak należy a zwłaszcza jako rozrywka dla dzieci duży waterpark. Jeżeli ktoś szuka fajnego hotelu czy myśląc o wypoczynku z dziećmi na terenie hotelu czy też jako bazy wypadowej do zwiedzania wyspy rowerem, samochodem czy pieszo jak my- dobrze trafił. Z portu w Kos są fajne wycieczki polecam szczególnie 3 wyspy, na wulkan Nisiros oraz do tureckiego Bodrum. To co irytuje w hotelu to: 1. problem z wodą do picia (kupowaliśmy w sklepie) 2 płatności za leżaki i parasole a nawet malutki sejf w pokoju. 3.Brak bezpłatnego WiFi nie tylko w pokojach a nawet w lobby - tylko płatny i to niemało - 5E/godz lub 20/dzień.
Prawie wszystko
płatne leżaki, parasole, sejf a nawet Internet (i to niemało) problem z wodą do picia
Byliśmy we wrześniu z dziećmi, widać było, że jest już po sezonie, ponieważ nie było dużo ludzi, nie było problemów z leżakami (choć w regulaminie jest zabronione zajmowanie leżaków i pozostawienie ręczników nie jest równoznaczne z ich zarezerwowaniem), z miejscem w restauracjach, przy basenach, w aquaparku. Dzieci były bardzo zadowolone z atrakcji (fajne baseny ze zjeżdżalniami zarówno w części głównej, jak i satelite), sporo mini clubów, animatorzy otwarci i chętni do zabawy. Codziennie trzeba rezerwować miejsce w restauracji na kolację, a do wyboru jest włoska (w części satelite, serwowane są dania z karty + szwedzki bufet, najlepsza i świeża pizza), restauracja przy recepcji (bardzo duża z możliwością kolacji na tarasie, na zewnątrz restauracji, gdzie serwowane są dania tematyczne), restauracja chińska (przy aquaparku z daniami ala karte), restauracja grecka (niedaleko recepcji, nasza ulubiona, najbardziej kameralna, obsługa najlepsza i najmilsza, piękny widok na morze i na zachód słońca) i restauracja przy basenie (gdzie jako jedyna nie wymagała długich spodni od panów, ale też był tam największy ruch, kelnerzy najmniej sobie z tym radzili, więc bywało tam czasem brudno). Różne atrakcje dla dzieci i dorosłych w ciągu dnia, szybka reakcja obsługi w razie jakichkolwiek problemów w pokoju (z suszarką, klimatyzacją itd.). Blisko miasta Kos, gdzie są i sklepy i restauracje i możliwość popłynięcia łódką do Turcji i na wyspy.
dużo atrakcji dla dzieci, ciekawy wybór restauracji, animacje dla dzieci i dorosłych, ładnie i zielono na terenie hotelu, dbałość o czystość przy basenach, krótki dojazd z lotniska (30 minut)
mogliby przywiązywać trochę większą wagę do dbania o czystość w pokojach, obsługa często obojętna, sprawiająca wrażenie bardzo zmęczonej i zniechęconej swoją pracą. W momencie zakończenia śniadania kelnerzy wynosi jedzenie, więc trzeba być wcześniej, ponieważ później ostentacyjnie zaczynają wszystko wokół ciebie sprzątać.
Fajny hotel z atrakcjami dla dzieci Dużo basenów Dużo leżaków Dużo Polaków - więc dzieci mają się z kim bawić Pokoje skromne - ale mało się w nich czasu spędza Jedzenie najsmaczniejsze w restauracji przy recepcji -nie warto się zapisywać do restauracji włoskiej i chińskiej Na plażę fajnie się wybrać po kolacji - piękne zachody słońca
Dużo fajnych basenów i atrakcji dla dzieci, dużo leżaków, ładne lobby i meble dobrej jakości. Sympatyczna atmosfera. Część Satellite - trochę na uboczu, ale dzięki temu spokojnie i kameralnie. Smacznie w restauracji przy recepcji.
Pokoje zasługują może na 3 gwiazdki, najsłabsza łazienka: płytki brodzik i zasłonka przyklejająca się do ciała; większość wody spływa na podłogę - no i najlepsze - gdy bierzesz prysznic, a ktoś w sąsiednich pokojach spuszcza wodę - leje się wrzątek. W łazience brak łazienkowych \"gadżetów\" - grzebienia, wacików, patyczków, czy chociażby chusteczek. Jest tylko mini żel i szampon - nieuzupełniane jak się skończą. Pokoje skromnie wyposażone, sejf mały i płatny, brak uzupełnianego mini-barku - tylko woda pierwszego dnia. Brak butelkowej wody na terenie hotelu. Śniadania mało urozmaicone. Restauracje tematyczne - Chińska - porażka, zupa -żelatyna, wołowina w sosie mongolskim - stary, spalony olej, desery -wszystko w smażone w cieście w głębokim tłuszczu - bez smaku. Brak bufetu. Włoska - dania główne z karty niedoprawione, bez smaku. Polędwica przesmażone, miecznik smakował jak tektura o posmaku gotowanej ryby. Sytuacje ratował bardzo smaczny bufet. Plaża - wejście do wody - śliskie kamienie. Okolice hotelu - porzucone domostwa, plaża brudna -szczególnie nieco dalej do hotelu - kubki, foliowe torebki, śmieci.
OKI DOKI. Pobyt oceniam bardzo dobrze. Warto skorzystać.
Nic dodać nic ująć....hotel jest godny polecenia! Wrócę jeszcze do niego, bo naprawdę warto! Polecam!!!!!!!!!!!!!!!!
Petard!!! Wrócę tam jeszcze!
Brak! No może ten internet ale to nie problem...
3 x cudownie :) wszystko super, nic tylko jechać i się przekonać :) Gorąco polecam i proszę nie wierzyć w jakieś drobne minusy z innych opinii, tam jest raj dla wypoczywających bez względu na wiek, a dla dzieci MEGA RAJ :)
wszystko
brak :)
Fajne baseny, zarówno dla dzieci jak i dorosłych, dla dzieci dodatkowo aquapark. Teren hotelu to olbrzymi obszar z 1-2 piętrowymi budynkami rozsianymi na naprawdę dużym, ładnie zagospodarowanym terenie (można spacerować, można korzystać z podwózek melexami). Animacje dla dzieci z dość przeciętnym zaangażowaniem animatorów (również z Polski). Hotel mocno nastawiony na gości z Polski - w czasie mojego pobytu to mogło być nawet ponad 50% gości (na prawie 700 pokoi). Nic w tym oczywiście złego - porostu wszędzie słyszy się język polski, dla tych bez języka - wszędzie można się dogadać bo pracuje tu sporo polaków - w recepcji, na barze, w animacjach a i Greccy pracownicy całkiem nieźle radzą sobie z polskim językiem. Pokoje ok, choć wydaje mi się, że do 5* to im jednak trochę brakowało (widać, że wyposażenie ma już dobre kilka lat). Co ważne - czyste, sprzątane codziennie. Morze - trzeba przejść przez ulicę i dojść do plaży 100m. Plaża jak to najczęściej w Grecji - żwirowa, kamykowa z dość dużymi falami (a i tak większość czasu przesiaduje się na basenach więc stanowi przynajmniej jakąś odskocznię). Jedzenie OK, duży wybór, każdy znajdzie coś dla siebie, +2-3kg/tydzień murowane :) Ogólnie - super hotel dla rodzin z dziećmi (również tych małych -2 letnich) których jest tu naprawdę dużo. Jeżeli ktoś szuka ciszy spokoju to lepiej wybrać inny ośrodek (choć i tu jest jeden basen na który wstępu nie mają dzieci). Jeżeli ktoś szuka hotelu myśląc głównie o dzieciach - będzie zadowolony.
Fajne baseny dla dzieci, aquapark, olbrzymi obszar ładnie zagospodarowany (można spacerować, można korzystać z podwózek melexami). Hotel mocno nastawiony na gości z Polski - w czasie mojego pobytu to mogło być nawet ponad 50% (na prawie 700 pokoi). Nic w tym oczywiście złego - porostu wszędzie słyszy się język polski.
Brak darmowego Internetu, bardzo drogi płatny (20EUR/24h, 70EUR/7 dni.
Polecam hotel rodzinom z dziećmi dla, których jest sporo atrakcji na terenie obiektu. Hotel położony na uboczu w spokojnej okolicy. Auto warto wypożyczyć przy pomocny rezydentki gdyż Pani ma w zaprzyjaźnionej wypożyczalni zniżki :-) Po hotel można poruszać się \\\"melexami\\\", które jeżdżą cały dzień. Pobyt uważam za bardzo udany. Rodzna z dzieckiem w wieku 5 lat
Miła obsługa. W hotelu czysto. Jedzenie bardzo dobre i urozmaicone ( na terenie obiektu jest 5 restauracji i przy basenach bary). Do centrum jest ok. 4 km więc można sobie zrobić spacer albo wycieczkę rowerową z dziećmi.
Hotel ogólnie godny polecenia. Szczególnie dla rodzin z dziećmi w różnym wieku. Mimo tylu wypisanych wad, które nie mają dużego wpływu na ogólny wypoczynek (porównanie w stosunku do innych hoteli w których byliśmy), hotel polecam dla każdego.
Baseny. Dla rodzin z dziećmi. Polski personel (recepcja, restauracje, lobby).
Brak bezpłatnego wi-fi w całym hotelu. Brak w pokojach wody. Tylko pierwszego dnia. Płatny sejf. Brak prywatnej plaży, bezpośrednio przy hotelu (przejście przez ulicę 50m.) Słabe animacje.
Opinie należałoby podzielić na dwie części: 1. Infrastruktura hotelu - absolutnie 10/10. Więcej atrakcji nie da się już upchnąć :-) Ekipa animatorów zawsze uśmiechnięta i pomocna. Obsługa bardzo dobra, choć miejscami miałam wrażenie, że są bardzo zastraszeni. Bardzo szeroka oferta restauracji oraz barów (drinki jak zawsze w all inclusive bardzo słabe). Po całym resorcie można poruszać się melexami, co było bardzo pomocne podczas wakacji z dziećmi. Dla klientów nie mówiących po angielsku - spora część obsługi rozumie polski. Plaża dosłownie 50 m od hotelu. Szeroka oferta wypożyczalni aut i rowerów. Polecamy przejażdżkę rowerami do miasta KOS (ok 3 km) oraz jednodniowe zwiedzanie wyspy (zwłaszcza Paradise Beach oraz Zia). Dużo taniej wypożyczyć samochód niż wykupić zorganizowaną wycieczkę. Mężczyźni do kolacji są proszeni o długie spodnie - istotna informacja podczas upałów. W ciągu dnia sporo zajęć sportowych, wieczorami mini disco dla dzieci oraz różne pokazy artystyczne. 2. Pokoje - niestety słabe 3 gwiazdki. Niezbyt czysto, ręczniki wyglądają jakby co najmniej 1000 osób je używało. Woda tylko w pierwszym dniu. Klimatyzacja głośna. Na szczęście pokoje służyły nam tylko w nocy, więc wczasy uważamy za baaaardzo udane.
Infrastruktura idealnie dopasowana dla rodzin z dziećmi, choć dorośli również znajdą zacisze dla siebie
pokoje niezmodernizowane, ręczniki w opłakanym stanie