Niby ok, ale drugi raz bym nie wybrala tego hotelu. Hotel napewno nie ma 4 gwiazdek. O duzo zawyzone te gwiazdki. Na recepcji malo kto mowil po angielsku. Baseny ok, ale zajecia w mini klubie czy areobik w wodzie to nie bylo. Czesto brakowalo napoji na aqua parku - wypadaloby, zeby np sprawdzic dziennie czy wszystko jest. Toalety przy basenach seednio sprzątane a ta przy recepcji to masakra. Jedzenie ujdzie, szalu nie robiło ale brakowalo wyboru owocow bo tylko jablka, madarynki, grejpfruty, śliwki i melon - choc podkoniec juz melona nie bylo. Mogli by dodać tez jakies dania dla dzieci, bo czasami bylo ciezko nam wybrac danie dla synka- dania nie byly podpisane i np wzielismy jakis makaron , ktory okazal sie zbyt pikantny dla synka. Bylismy 10 dni i np ani razu nie bylo baklavy. Plaża betonowa, ale mozna przejsc na plaze hotelow obok.
-duzy pokoj -zjeżdżalnie
Plaża Jedzenie na jedno kopyto Animatorzy Brud
Rodzina 2+2 (dzieci 2 i 4 lata), wyjazd oceniamy ok. Nie jesteśmy wymagający. Pokój: Pokój był mały, ale ok. Łóżka były wygodne. W pokoju jest lodówka natomiast nie ma żadnego minibarku. Internetu w pokoju nie ma. Jest telewizor nawet jaki polski kanał się znalazł. Baseny: Baseny są z dwóch różnych stron hotelu. Z jednej jest cześć bardziej dla dorosłych z brodzikiem, dużym basenem, obok jest bar. Z drugiej strony jest basen dla dzieci ze zjeżdżalnią małą + osobo basen z dużymi zjeżdżalniami (są 3). Obok baseny dla dzieci jest mini klub, za dużo to w niem nie ma, głównie kredki i klocki. Obok jest malutki plac zabaw (ścianka do wspinaczki i zjeżdżalnia, generalnie słabo wygląda) i boisko do siatkówki. Jedzenie: Śniadania, obiady i kolacje są dobre. Jedzenie smaczne, zawsze jakiś wybór: raz był świeże mięso kebab, raz grill. Na śniadania też np. Pani robiła na świeżo jajka na miękko. Jedzenia i miejsca jest wystarczająco. Nie rozdają wody butelkowanej, tylko trzeba sobie nalewać z dystrybutora. Dla dzieci: Brak animacji (może przyczyną było, że byliśmy poza sezonem), plac zabaw to mała ścianka wspinaczkowa i zjeżdżalnia, a mini klub to głównie kredki i klocki. Alkohol: Na barze: piwo, wino białe i czerwone, gin i wódka. Brak drinków. Dostępne w innym barze wieczorami za 10 euro za drinka. Organizacja i internet: Wyrobienie karty do pokoju 10 euro za kartę. Internet ogólnodostępny w lobby i w barze, brak w pokoju. Można wykupić internet w pokoju np. 7 dni 15 euro. Czystość: Szału nie ma, jest tak przeciętnie, ale widać że pracownicy się starają. Nie śmierdzi w pokojach, korytarzach czy k terenie hotelu. Okolica: W okolicy są głównie tylko inne hotele. Żeby coś zobaczyć trzeba kochać busem lub taksówką. Plaża: Plaża przy hotelu dramat. Składa się ze żwiru + bardzo śliskie płyty kamienne. Przy hotelu brak zejścia bezpiecznego do morza. Bar na plaży to miejsce gdzie możesz sobie nalać wodę lub sok + kilka stolików.
Największą zaletą byla #Cena
Największą wadą była Plaża
Hotel ogolnie w porzadku, nie jest zbyt zmodernizowany, lazienki w starodawnym wyposazeniu.
Obsluga hotelowa pomocna, pokoje sprzatane codziennie
Wymagalby troche wiecej unowoczesnienia, nowoczesnego umeblowania
Pobyt oceniam pozytywnie - zarówno hotel jak i otoczenie spełniły moje oczekiwania. Kamienista plaża z wejściem z pomostu nie stanowiła problemu. Wspaniała ciepła woda w morzu (nie korzystamy z basenu) bliskość, darmowe leżaki oraz barek z zimnymi napojami i kawą stanowiły niewątpliwy atut. Na pewno nie polecałabym tej plaży dla rodzin z dziećmi - zbyt niebezpieczne wejście do wody. Pokoje czyste, wieczorna muzyka i tańce do godz. 23-ej jak najbardziej OK
- bliskość plaży - darmowe leżaki i parasole oraz barek na plaży - sympatyczny personel - sporo ciast (jak zazwyczaj w Turcji) - wieczorna muzyka - dwukrotnie zaserwowano łososia do obiadu
- brudne, nie sprzątane na bieżąco toalety ogólnodostępne (przy basenie i recepcji) - napoje często podawane w małych plastikowych jednorazowych kubeczkach
Pokój znośny,ale sprzątany po łebkach. Lodówka w pokoju pusta. Jedzenie to porażka. Na obiad i kolację do wyboru tylko dwa dania mięsne i to nie zawsze zjadliwe. Ciągle słyszało się o zatrucich pokarmowych wśród gości. Nie było butelkowanej wody, tylko z dystrybutora. Ogólne toalety to masakra, wchodząc do tej przy recepcji miałam odruch wymiotny. Plaża mała, kamienista trzeba iść wcześnie, żeby zająć leżak.
Bliskość Alanii i Konaklı.
Bardzo słabe jedzenie, czystość w ogólnodostępnych toaletach.
Najgorszy hotel w jakim byłam.Dramat,pokoje sprzątane po łebkach,potargane ręczniki,drinki płatne 20 euro,w barze tylko wódka,wino,piwo i niedobry dżin jedzenie zimne jak nie byłeś na 13 jadłeś to co zostało nie dokładali jedzenia.
Brak zalet.
Hotel na odludziu,niema możliwości pospacerowania.Plaza z betonowych płyt, ludzie połamali nogi, ręce nie mówiąc o drobnych urazach.Nigdy tam nie wrócę.
Hotel taki akurat, jeśli się nie szuka złotych klamek. Bardzo czysty i spory basen, dla dzieciaków z tyłu hotelu dodatkowe 2 ze zjeżdżalniami. Sporo bufetów z napojami i wodą 1 bar z alkoholem i 1 z przekąskami. Pokoje takie akurat (tam się śpi, nie mieszka) łazienka czysta (jak się docenia obsługę chociaż 1$) Jedzenie za takie pieniądze co daliśmy super ( nie liczyłem na krewetki i szampan) sery, owoce i smaczne surówki .
Baseny (spory duży i mniejsze z tyłu hoteli dla dzieci) Napoje w barach i na plaży gazowane i soki Usytuowanie hotelu 1$- 10min. do Konakli i 1$-10 min. do Alanyi Przemiła obsługa ( z niczym nie mieliśmy problemów)
Zdecydowanie plaża ( moim zdaniem tylko dla pływających z pomostów innych hoteli i tych co nie wchodzą do wody) We wrześniu już animacje tylko o 21.00 dla dzieci!!! zero "water gym" o 11.30
Do hotelu przyjechaliśmy dość dużą grupą i wszyscy uważamy pobyt w tym hotelu za udany. Pokoje schludne i czyste, z balkonami. Łazienki dość duże. Niestety, przydałoby się im lekkie odświeżenie lub zaangazowanie tzw. złotej rączki, aby dokręcić luźną baterię nad umywalką, lub naprawić drzwi od kabiny prysznicowej. Jedzenie smaczne i dużo dań do wyboru. Każdy znalazł coś dla siebie i nikt nie chodził głodny. Napoje gazowane oryginalne, nie rozcieńczane. Jedyny minus za brak lodów dla dzieci. Córka chodziła niezadowolona z tego powodu. Dużo leżaków przy basenach, nie było więc konieczności rezerwowania miejsc. Na terenie hotelu są 2 baseny, z czego jeden wyposażony w zjeżdżalnie i brodzik dla dzieci z wodnym placem zabaw. Codziennie były animacje dla dzieci, a dla dorosłych zabawy taneczne przy polskich i rosyjskich piosenkach ( ze względu na liczną obecność Polaków i Rosjan). Hotel położony jest w spokojnej okolicy, do miasta Alanyi lub do Konakli na bazar można dojechać busem, który kursuje spod hotelu. Żwirowa plaża znajduje się bardzo blisko hotelu. Ze względu na występujące przy niej śliskie skały nie było możliwości wejścia do morza z dzieckiem. Korzystaliśmy więc z wejścia na plaży przy sąsiednim hotelu. Woda w morzu cudownie ciepła. W Blue Fish spędziliśmy tak naprawdę 5 z 7 dni, ponieważ zakwaterowanie w hotelu było dopiero ( o zgrozo!) o 22.30 i nie otrzymaliśmy żadnego posiłku a zbiórka przy recepcji w dniu powrotu o 2.00 w nocy ( samolot startował o 9.15). Co do Wifi- najlepiej działało w barze przy basenie lub w snack barze, a nie przy recepcji tak jak jest w opisie hotelu.
Baseny Smaczne posiłki. Bliskość morza. Dobre połączenie autobusowe z większymi miastami. Miła obsługa.
Plaża z półkami skalnymi, nie nadająca się do bezpiecznego korzystania. Pokoje bez napiwku nie były sprzątane. Brak lodów dla dzieci.
Cena do jakości całkiem dobrze wypada. Pokój w porządku z dobrze działającą klimatyzacją i lodówką. Pokoje są sprzątane codziennie i jest możliwość codziennej wymiany ręczników. Jedzenie w miarę dobre. Wystarczający wybór, aczkolwiek często jedzenie bywało zimne. Dobre deserki :) Obsługa miła lecz ciężko się porozumieć w języku angielskim. Słabo działające darmowe wifi w lobby, najlepiej działa na basenie. Basen przyjemny, w tym terminie dużo dostępnych leżaków i parasoli. Plaża znajduje się bardzo blisko, również dostępne leżaki z parasolami. Plaża dość mała i wąska z niełatwym wejściem do wody (ze względu że jest bardzo ślisko), lepszym wyborem dla umiejących pływać jest wejście z molo.
Dobra klimatyzacja, biska odległość do morza,
mała plaża, ograniczona komunikacja z personelem, chłodne jedzenie, słabe wifi w lobby.
Cena do jakości wychodzi bardzo fajnie. Pokój mały ale wszystko co potrzebne było albo w pokoju labo dostępne w okolicach lobby. Obsługa pomocna i sympatyczna, co do jedzenia to ogromny wybór, a uważam tak pomimo, że cała rodzina na diecie wege. Dla jedzących mięso oczywiście był jeszcze większy wybór. Baseny czyszczone codziennie wieczorem, dużo leżaków i zawsze jakiś wolny się znalazł. Do plaży około 45 sekund od hotelu. Plaża faktyczne słaba jeśli chodzi o zejście ale są dwa triki. Jeden to wejście z molo dla dobrze pływających. Drugi trik dla sprawnych wędrowców. Około 15 metrów w prawo patrząc w morze, plaża z piaskiem i fajnym zejściem. Trochę dalej, około 300 metrów plaża praktycznie na wyłączność. Mało ludzi a można znaleźć miejsca z lepszym zejściem do morza. Lepiej mieć ze sobą buty do pływania bo skały śliskie i czasem ostre. Generalnie polecam na pobyt z dzieckiem. Dla imprezowiczów raczej będzie nudno. Wieczorami są animacje dla dzieci i jakieś potupajki ale raczej spokojne (albo ja tak trafiłem)
Sporo świeżego wege jedzenia, czyste baseny, animacje i piątkowy pokaz tańców, pomocna obsługa i bliska odległość od plaży.
Można coś znaleźć ale ja byłem tydzień w trzy osoby z przelotem i ubezpieczeniem poniżej 5 tysięcy złotych. W tej cenie było naprawdę sporo więcej niż sam oczekiwałem. Małe wpadki mogę spokojnie wybaczyć, zwłaszcza, że gdy coś niepożądanego się działo, obsługa sprawnie na to reagowała.
Hotel nie odpowiada opisowi.Naczynia są cały czas brudne, znalezienie czystego kubka do kawy to cała pogoń, sprzątanie w pokojach jest okropne (pościel można zdjąć, ale nie można włożyć nowej, piasek jest zamiatany w kąt), na basenie zawsze panuje bałagan, w nocy leżaki nie są sprzątane, a rano leżą tam wczorajsze kieliszki i niedopałki. Woda w basenie nie jest w żaden sposób dezynfekowana. W hotelu pracuje pielęgniarka, której zadaniem jest po prostu wzywanie karetki, nie ma ona termometru ani środków przeciwgorączkowych. Z 10 dni urlopu moje dziecko wymiotowało przez 6 dni. Dwie noce spędziliśmy w szpitalu. Administracja hotelu nie jest zainteresowana stanem zdrowia gości. Zacznijmy od tego, że w opisie jest napisane, że hotel znajduje się 20 km od lotniska w Alanyi. Miało to kluczowe znaczenie przy wyborze hotelu, gdyż mamy roczne dziecko. Nasz samolot wylądował w Antalyi i jechaliśmy kolejne 4 godziny do hotelu! Szybko się zameldowaliśmy. Powiedzieli, że można pić wodę z dystrybutorów, których na terenie hotelu jest kilka. Do chłodnicy na plaży nalewa się wodę z kranu, która przeznaczona jest do mycia stóp z piasku. Plaża jest cała śliska. Wejście do wody jest niemożliwe. Trzeba korzystać z plaży sąsiedniego hotelu, ale bez leżaka. Wyjście na plażę w Alanyi jest drogie. Rozrywka: klub dla dzieci czynny jest dwa razy dziennie, jednak animator nie zabawia dzieci, a jedynie je obserwuje.sprzęt do siłowni już dawno umarł. Publikują reklamy o fitnessie, ale nigdy się one nie pojawiają. animator przychodzi tylko po to, żeby włączyć muzykę. wyżywienie: w stołówce jest wystarczająca ilość jedzenia. Po śniadaniu przy basenie kilka godzin frytek i podpłomyków. Napoje obejmują piwo i gin. w barze na plaży i w aquaparku jest cola i woda z kranu i to wszystko.
Pobyt w hotelu uważam za udany, jedzenie smaczne, pokoje lekko odstraszają w niektórych aspektach (łazienki srednie) ale za to klima działała Super i rozmiar 2 osbowego pokoju w porządku. Basen dla dIeci idealny byliśmy z 14 msc dzieckiem, dwa brodziki i 4 zjeżdżalnie ułatwiły pobyt. Alkohol ograniczony tylko dwa rodzaje, gazowane napoje oryginalne nie podróbki. Plaża nad morzem to największy minus, nie hotelu tylko całego regionu. Ludzie wracali z bandazami takie ostre kamienie, średnio da się kąpać, byliśmy 3 razy i wróciliśmy pocięci. Ogólnie polecam dla rodzin z dziećmi sa dla nich animacje za to dla dorosłych nie ma.
Baseny Jedzenie Dojazd do innych miast 1$ max 10 minut
Pokoje Plaża
Hotel jest ogólnie dobry. Jest codziennie sprzątany. Godny polecenia.
Wszyscy pracownicy są uprzejmi i starają się pomóc jeśli chodzi o barjerę językową. Wyżywienie jest b.dobre ,każdy znajdzie coś dla siebie.
Jedyną wadą jest wi-fi ponieważ działa tylko w logbi i to słabo.
Nie polecam. Synek po 1 dniu zatruł się wodą w basenie, wylądował w szpitalu i nie mógł już więcej korzystać. Łazienki bardzo stare i obskurne. Pokoje raczej małe. W okolicy nic nie ma. Wszędzie daleko. Do lotniska prawie 3 godziny. Jedzenie ciągle to samo . Animacje po rosyjsku. Wi-fi darmowe tylko w lobby. W lobby nie działa klimatyzacja.
Miła obsługa.
Dużo chemikaliów w basenach Obskurne łazienki Sprzątanie pokoi tylko na żądanie Jedzenie monotonne W okolicy nic nie ma i wszędzie daleko
Ogólne wrażenie pozytywne. Blisko do morza. W restauracji zawsze można było coś wybrać. Panie sprzątające dawały z siebie dużo po małym napiwku. Bez niego słabo. W recepcji jeden chłopak mówiący po angielsku i jedna dziewczyna, ale słabo. Dużo Rosjan. Okolica dla osób nie nastawionych na rozrywki.
Bliskość morza. Fajny basen przy hotelu. Domyte talerze w restauracji.
Pokoje właściwie nie sprzątane bez napiwku. Ogólnie czystość w windach, recepcji pozostawia sporo do życzenia.
Hotel bardziej 3 niż 4 gwiazdki. Pokoje małe, przydało by się je odświeżyć. Niestety trafiliśmy na pokój w którym klimatyzacja śmierdziała stęchlizną i mimo dwóch zgłoszeń w recepcji hotelu problem nie został naprawiony. Plaża przy hotelu jest kamienista i nie sposób z niej korzystać bez butów do pływania. Zejście do morza to jeden wielki i śliski beton więc wejście z dziećmi jest absolutnie niemożliwe... Niestety z naszego pobytu "7" dniowego realnie na wakacjach spędziliśmy tylko 5 dni gdyż pierwszego dnia do hotelu dotarliśmy o godzinie 22 i nie załapaliśmy się już nawet na jakiekolwiek jedzenie natomiast wyjazd był o godzinie 3 w nocy (jak by nie było był już po północy, czyli kolejny dzień)... Z plusów można wymienić urozmaicone i dobre jedzenie choć między godziną 16:30 a 19 nie było otwartego żadnego baru z jedzeniem. Hotel posiada 3 baseny w tym 2 typowo dla dzieci, które oceniam bardzo dobrze. Animacji trochę brakowało, codziennie to samo. Zabawy dla dzieci tylko w języku niemieckim. Ogólnie dobrze spędziliśmy czas choć mogło być lepiej.
Blisko morza, urozmaicone i dobre jedzenie, fajne baseny dla dzieci
W hotelu przydał by się już remont, Kamienista plaża z absurdalnie śliskim zejściem do wody, kiepskie przekąski, brak jedzenia między 16:30 a 19 godzina, brak klimatyzacji w korytarzach i windach, animacje dla dzieci tylko po niemiecku, hotel nastawiony głównie na gości niemieckich i rosyjskich
Hotel kameralny, bardzo czysty, blisko plaza. Polecam
Jedzenie Czystosc
W pokoju slabo działała klimatyzacja, ogólnie może być, jeśli chodzi o sprzątanie to.... jak nie zostawisz przynajmniej 3 euro to zapomnij, przyjdzie starsza babka z łaski coś tam zrobi i pójdzie, sprzątają też dwóch mlodych chłopaczków, i oni się starają, sprzątną nawet balkon jak jest coś nasypane piasku czy tym podobne.
Na caly hotel są tylko 2 windy😱. I standard KLIMATYZACJA to jakaś porażka, raz dziala raz nie. Internet bardzo słaby to mało powiedziane i tylko przy recepcji, jak coś wiecej to platne dodatkowo, np w pokoju itp. Do plaży blisko, pod tunelem. Ogólnie widać że odświeżony ale chyba z 5 lub 6 lat wcześniej.
Klimatyzacja
Słaby hotel powinno być *** a nie 4. Jedzenie monotonne, jak na hotel dla dzieci brak lodów to porażka. Plaża tragedia kamienie raczej śliskie głazy. Czystość wokół basenów słabo utrzymana, na pozytyw zjeżdżalnie świetna zabawa dla dzieci.
Pobyt w hotelu super.Pokój czysty, otoczenie również zadbane.Blisko do morza.Jedzenie bardzo dobre.Obsługa znakomita.
Cena,obsługa, bliskość wszędzie