Atrakcyjne położenie: nad Adriatykiem, ok. 7 km od centrum handlowego z bazarem kafejkami i sklepami.
Tuż przy hotelu szeroka, piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza.
Tylko ok. 30 min. jazdy autem od Tirany (przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu).
Dziewicze plaże z turkusowymi wodami Morza Jońskiego
Hotel do odnowienia. Jak widać na załączonych zdjęciach... czas na remont. Co do jedzenia, w samku w miarę dobre, choć maly wybór.. nasza radość nie trwała dlugo, ponieważ już w nocy chłopak miał wymioty, a ja z rana biegunkę. Cały dzień wyjęty z życia. Od razu wspomnę, że piliśmy tylko wodę butelkowaną i też ją stosowaliśmy do mycia zębów. Nie jedliśmy nigdzie na mieście, więc to tylko i wyłącznie wina jedzenia w hotelu. Pierwszego dnia też wypiliśmy po drinku i kilka piw. Też nie braliśmy winogron, jabłek. Itd bo z założenia wyszliśmy że mogą być myte w wodzie z kranu skażonej. A i tak nas dopadło. Wydaje mi się że mógł być to makaron przepłukany pod bieżącą wodą. Z rozmów z Polakami nie byliśmy jedynymi, których jelitówka dopadła. W kolejnyh dniach trzymaliśmy się tego, aby jeść tylko potrawy smażone lub pieczone. Nie jedliśmy owoców, warzyw, sałatek, itd. Można powiedzieć, że prawie wcale z all inclusive nie skorzystaliśmy. A i tak był mały wybór. Drinki to tylko wódka z sokiem. Basenu brak. Mogę powiedzieć, że najgorsze moje wakacje w życiu. Osoby, które piszą że pokoje są ok, to chyba jadą na wakacje koczować. Jeżeli ktoś był zagranicą w różnych hotelach, to wie jak wygląda standard europejski. Temu hotelowi dużo do niego brakuje. Pod względem wyboru i jakości jedzenia oraz jakości pokoi hotelowych, odradzam. Jedynym plusem była bardzo blisko plaża i pobliski deptak. Na plazy bardzo duzo naganiaczy i wyłudzaczy pieniedzy. Podchodzą i nagabują na kupno lub żebrzących dzieci z matkami. Jednak jeżeli ktoś chce spokojne wakacje, to na pewno nie tutaj. Muzyka do 24 około i bardzo dużo ludzi. Przez pobyt w tym hotelu zraziłam się do Albanii.
Piaszczysta plaża i działające WiFi na dużym obszarze.
Hotel nie jest pierwszej nowości, ale obsługa hotelowa dba codziennie o czystość. Jedzenie przepyszne- każdy znajdzie coś dla siebie. Alkohol całkiem niezły, choć napoje do drinków nie są prawie wcale gazowane. Plaża codziennie sprzątana, obsługa sympatyczna. Hotel w 90% oblegany przez Polaków
Bardzo smaczne jedzenie
Warto odświeżyć wszystkie pokoje
Fajny kameralny hotel blisko plaży przy samej promenadzie. Smaczne jedzenie Miła obsługa. Czysto
Blisko do morza. Smaczne jedzenie
Brak ręczników plazowych
W sumie mały hotel, pokój codziennie sprzątany, klimatyzacja sprawna.
Mały hotel, bardzo miła obsługa.
To nie jest wadą hotelu, ale pod obok hotelu dwa bary grające głośne albańskie disco polo albo albański rap do 23:00.
Mały hotel co jest jego zaletą. W świetnej lokalizacji z uśmiechniętym i pomocnym personelem.
Lokalizacja, czystość, personel.
Brak.
Hotel fajny ze względu na lokalizacje ale na tle innych hoteli mocno średni. Słabe jedzenie, brak atrakcji typu basen itp
Słabe jedzenie, brak atrakcji hotelowych, średni na tle hoteli obok
Bardzo fajny hotel. Kameralny tylko 36 pokoi, jedzienie urozmaicone, śiweże, owoce morza, pizza, makarony, frytki, kto co chce plus dania regionalne-warto spróbować. Pokoje czyste sprzątane codziennie z wymiana reczników chyba co 2 dzień. Deserki tez smaczne. Z owoców tomnajlepszy był arbuz a śliwki czy brzoskinie były takie sobie. Minus to brak baasenu. Leżaki sa w cenie ale Pan który spr dostaje w łapę od mijscowych gości hotelowych i brak jest mozliwości w 1 liini. Jeżeli chodzi o alkohole w allinclusive to wg nas są rozcieńczane. Poza tym polecam ten hotel bo z tego co wiem we większych hotelach jest gorzsze jedzenie. Byliśmy lipiec/sierpien 2023. A i jesczze szkoda, że nie ma zakazu palenia papierowsów albo wydzielonych stref bo u nich niestty wszędzie można palic na palży też. W hotelu wiadomo na sali nie ale ten smrud jest wszędzie wyczuwalny jak ktoś nie pali.
Klima, jedzienie, sympatyczna obsługa.
Brak basenu i wydzilonych mnijszych stref do palenia a nie na całej powierzchni zenwtrznego tarasu.
Hotel dla osób które niepotrzebuja luksów. Byliśmy w 2 rodziny.Panie sprzątają pokoje codziennie.Sniadania dziennie takie same ale obiad oraz kolacja bardzo dobre.Przekaski pizza nachos ciasta popcorn kruche ciasteczka.My wróciliśmy zadowoleni W hotelu obok jest basen i można korzystać beż problemu.
Plaza zaraz przy hotelu ,bar na plaży w cenie.Obsługa bardzo miła .Wyjeżdżają na wycieczkę z rano można poprosić o prowiant.
Głośno do 23 30 ale da się przeżyć w końcu wakacje
Recepcja w ofercie napisane, że cało dobowa co nie jest prawdą. Po przyjeździe do hotelu siedzieliśmy na chodniku i Pani z obsługi wpuściła nas o 7.10 później czekaliśmy do 10.00 na kogoś z recepcji. Pokój opłacony miałam z widokiem na morze dostałam widok na sosny, które rosly przed hotelem. Pokój po remoncie - łazienka - brak słuchawki pod prysznicem, opadający tynk ze ściany koło okna, fuga w kolorze czarnym od grzyba. Klimatyzacja zero chłodzenia i wydająca dziwny zapach. Śniadania każdego dnia to samo, obiad dobrze, że była sałata i arbuz. Kolacja reanimacja obiadu trochę panierki na kurczaku i inny sos do mięsa. Obsługa średnia. Plaza kopalnia kiepów i plastikowych reklamówek. I najlepsze dudniaca muzyka od rana do północy. Transport autokarem to dopiero hit do hotelu, kierowca wysadził nas na ruchliwej ulicy i kazał iść przed siebie, a w drodze powrotnej zatrzymał się przy stacji kraya na prawym pasie włączył awaryjne i kazał wsiadać nie mogliśmy przejść do autokaru, bo ciągle jeździły auta.
Wszystko
Hotel zadbany, pokoje ladne. Bardzo blisko plazy, wystarczy przejsc przez promenade. Plaza czyszta dostepne lezaki i bar na plazy. Bardzo mili i sympatyczni pracownicy. Jedzenie ok. Kazdy znajdzie cos dla siebie.
Bar na plazy
Brak basenu.
Hotel zadbany, personel bardzo miły i pomocny.. wiele marketów w okolicy. Hotel nie posiada basenu, w ofercie jest błąd.
Bardzo blisko plaża i bar plażowy należący do hotelu.
Głośna muzyka z podlaskich hoteli.
Hotel New Akileda oceniam jak najbardziej pozytywnie, sympatyczna, miła i zawsze uśmiechnięta obsługa. Blisko do plaży a właściwie plaża, bar, leżaki obok siebie. Pokoje dobrze wyposażone, co dzień zmieniane ręczniki, jedzenie urozmaicone.
Hotel nad samym morzem,
Dla mnie niema wad ten hotel.
Elżbieta z Wrocławia. Mój pobyt w hotelu New Akileda był niesamowity. Personel jest doskonały, zawsze z uśmiechem na twarzy. Manager jest obecny i zawsze gotowy do pomocy. Posiłki są dobre i bogate. LUNCH jest serwowany i składa się z 3 dań. W odległości 10 metrów od morza. Wrócę tam latem przyszłego roku, pozdrowienia dla kierownika i całego personelu.
Atmosfera w hotelu sprawia, że jest to wyjątkowe miejsce, mała ilość pokoi bo jest to mały hotel i odległość od plaży, ciekawi ludzie przyjeżdżają jako goście tego hotelu.
Nie ma żadnych złych stron Nowej Akiledy, Hotelu !
Właśnie wróciłam z tego hotelu i jestem bardzo zadowolona , hotel jest prawie na plaży , wystarczy przejść przez deptak. Widać że hotel jest odnowiony , przede wszystkim jest w nim czysto. Posiłki są serwowane w formie bufetu szwedzkiego i jak dla mnie są bardzo urozmaicone , tak że każdy wybierze coś dla siebie , może śniadania są trochę monotonne , ale w sumie wszystko jest , więc głodny nikt nie wyjdzie.Dla mnie najważniejsze jest jednak to że personel jest ogromnie miły i pomocny w każdej sytuacji , dbają o gości i widać ,że robią to z przyjemnością.Można się tu poczuć jak w domu , gorąco polecam ten hotel.Pozdrawiam cały personel. Dorota
Blisko,plaży,kameralny,czysty,przemiła obsługa
jedna mała winda , brak stoliczka na balkonie
Hotel nie jest dla miłośników luksusów, skromne i stare wyposażenie pokoi, nasza łazienka nie była najgorsza - mankamentem był bardzo płytki brodzik bez żadnej zasłonki, co skutkowało zalewaniem podłogi. Ale codziennie pokoje były sprzątane, wymieniane ręczniki i pościel. Posiłki urozmaicone i smaczne, obsługa miła i pomocna.
Położenie tuż przy plaży.
Stare wyposażenie, nie działająca winda, łazienki do poprawki.
Nie polecam nikomu !!! Brud taki, że nigdy takiego nie widziałam. Podrapane ściany, rozwalające się meble. Nie działające tv i winda. Na dole muszli klozetowej wisiały frędzle brudu. Brak zasłony/kabiny prysznicowej, woda w całej łazience, wchodziła nawet do pokoju.
Bardzo blisko do plaży i hotelu, w którym serwowane jest jedzenie. Darmowe leżaki.
Okropny brud !!!
Ogólnie będę polecać Albanię na wakacje. Można odpocząć i zapomnieć o pracy i obowiązkach.
Położenie-blisko plaży i promenady ze stoiskami, potańcówkami i restauracjami Jedzenie serwowane w hotelu dosłownie parę metrów dalej super, do każdego posiłku owoce i coś słodkiego, duży wybór pieczywa i warzyw, codziennie coś innego. Można było zjeść dużo fajnych potraw dowolnie skomponowanych, także tych tradycyjnych. Sama akileda z zewnątrz wygląda niezbyt zachęcająco ale już sam pokój bardzo fajny. W łazience przydałaby się zasłonka prysznicowa i jakaś wentylacja ale można przeżyć takie kwestie za tak niską cenę wakacji.
Łazienka do lekkiej modernizacji Czasami dziurawe ręczniki i pościel Otwarte wejście do hotelu, brak recepcji
Przyjazd do hotelu w godzinach wczesno porannych. Zakwaterowanie od godz. 14 w recepcji znajdującej się w sąsiednim hotelu (Albanian Star), który nie posiada pomieszczenia na bagaże przyjezdnych (rezultat: zniknięcie plecaka z ubraniami dziecka). Można powiedzieć, że hotel (3*) jest w stanie rozpadu. Urządzenia i wyposażenie przestarzałe i zniszczone. Oczywiście niska cena rekompensuje odrobinę niedogodności, które przestają być uciążliwe, gdy jedziemy z nastawieniem, że pokój służy wyłącznie do snu, oraz że w przeszłości jeździliśmy na wakacje pod namiot :).
Blisko morza, przy promenadzie, oraz w pobliżu sklepów. Restauracja i wyżywienie w należącym do tej samej grupy (Harmonia) hotelu Albanian Star (4*). Wi-Fi działające nawet na zewnątrz hotelu.
Hotel stary i zaniedbany. Większość pokoi z widokiem na sąsiedni hotel i zaplecze. Pokoje (np. nr 206) wyposażone w sprzęt który swoje lata świetności ma już dawno za sobą (rozpadające się szafy, szafki przyłóżkowe). Łazienka tragiczna (prysznic z opadającą zasłonką, woda wypływająca z kratki ściekowej przy spuszczaniu wody w toalecie, korzystaniu z prysznica lub umywalki. Hotel w trakcie nadbudowy dodatkowych pięter.
zakwaterowanie w hotelu od 14:00 ,dla osób które przylatują w godzinach porannych pozostaje koczować w holu hotelu,my otrzymaliśmy klucze o 13:30
bliskość plaży,darmowe leżaki i parasole,cudowny widok z okna (byliśmy na 4 piętrze),winda,codzienne sprzątanie i wymiana ręczników
fatalny stan łazienki (czysto , ale do remontu); zakwaterowanie od 14:00 ,
Pobyt w tym hotelu uważam za bardzo udany. Wszystko było na najwyższym poziomie. Super wyjazd i wypoczynek . 10/10. Polecam ten hotel.
Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym hotelu. Blisko plaży, jedzenie dobre, pokój z widokiem na morze, piwo, drinki napoje pod dostatkiem - po prostu super na pewno tu wrócimy. Polecam.
W pierwszym dniu oczekiwanie ponad 6 godzin na zakwaterowanie.