Blau Varadero

Hotel duży, czysty, pięknne lobby. Roslinność zadbana. Plaża piękna. Pokoje duże, czyste codziennie sprzatane. Obsługa miła i nienachalna. Kilka barów, najgorszy w lobby, w którym obsługa jest słaba i lekceważąca gości. Alkochol bez ograniczeń , napoje też.. Dobrzy animatorzy i same animacje. Basen czysty, woda ciepła. brak dzieci. Leżaki przy basenie dostepne przez cały dzień, nad morzem trzeba rano zarezerwować. Blisko delfinarium. Polecam wycieczkę do Hawany organizowaną przez Piotra, polaka mieszkajacego tam na stałe. Znajdziecie jego ofertę w internecie. Do Varader jeżdzi pietrowy autobus, bilet wazny cały dzień.

Byłem w tym hotelu w grudniu 2012 z niemieckiego biura podróży. Hotel godny polecenia. Jedzenie bardzo dobre, animacja super, pokoje duże i bardzo czyste. Obsługa super.

W Blau zdecydowanie przeważają rodziny z dziecmi badz osoby starsze. W hotelu jest bardzo spokojnie i bezpiecznie,bardzo przyjazna atmosfera.Jezeli jestes osoba mloda i jedziesz z przyjaciolmi to nie polecam tego hotelu.Wiele nudnych konkursow, pokazow i animacji.Generalnie w hotelu nie ma żadnego clubu,takze jezeli chcecie clubbingowac to przygotujcie portfele na zwiedzanie taksowkami Varadero :D Jedzenie takie sobie,czesto zimne,ale i tak drinki rekompensuja wszystko.Pokoje dobrze wyposazone,bardzo czysto,obsluga przemiła.Hotel polozony jest nad sama plaza (beach bar,lezaki,rowery wodne,katamarany,kajaki itd.do dyspozycji).Na Kube pojechalam z angielskim biurem podrozy.W razie jakichkolwiek pytan prosze pisac

Hotel naprawdę godny polecenia

hotel jak na warunki na kubie był rewelacyjny!!!! Plusem są piękna plaża i znakomite drinki,minusem natomiast zapchana klima w pokojach gdzie capi pleśnią, ale nie po to się tam jedzie.Polecam ten hotel.

Nazwa  Blau Varadero
Miejsce  Kuba / Matanzas / Varadero
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, tenis

Udogodnienia dla dzieci: basen, opiekunka (odpłatnie), miniklub Blaudi (4-12 lat), plac zabaw, tańce, gry, mini disco.

Bezpośrednio przy hotelu piaszczysta plaża.

Bogata oferta rekreacyjna: tenis ziemny, piłka nożna, koszykówka, siatkówka plażowa, centrum fitness, aerobik, SPA (odpłatnie).

Rozbudowana infrastruktura: wypożyczalnia samochodów i motorowerów, sklep z pamiątkami, salon fryzjerski, kantor.

1.0

Wyświetlono 17 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Robert

Zalety

Plaża, basen , bary, obsługa, czysto.

Wady

Jedzenie bardzo słabe. Nie jestesmy wybredni ale ostrzegam, to nie Egipt czy Turcja. Kraj chyli sie ku upadkowi co nawet widac po hotelach. Rozmawiałem z Kanadyjczykami, którzy jeżdżą tam od lat. Mówili, że tak zle jeszcze nie było. Brakowało czasami piwa i lodu, kolejki za frytkami, stołówka prawie pusta. Dwa tygodnie na frytkach, pieczywie, jajkac i jakiejs wieprzowince. Zero ryb. Troche owoców. polecam lody. Tylko obsługa i widoki to rekompensuja, Transfer do hotelu z Hawany 3 godz. tragedia.

dawid

bartosz

Pobyt - Styczeń 2009

Tadek

Pobyt - Grudzień 2009

Uczciwie przyznam że były to moje najlepsze wakacje. Dzięki opiniom z tej strony także. Karaibska plaża to marzenie każdego amatora kąpieli słonecznych. Ta tutaj wyglądała jakby z zdjęć katalogowych. Biały piasek, lazurowa, przejrzysta woda w oceanie. Nie mieliśmy problemu z zameldowaniem ponieważ recepcja płynnie mówiła po angielsku, była bardzo miła i uczynna. Pokój był wielgachny ze wspaniałym serwisem pokojowych . Sztuka układania ręczników zadziwiała nas każdego poranka.

Edyta

Pobyt - Wrzesień 2008

Wybraliśmy Kubę na naszą podróż poślubną którą ma się w końcu tylko raz ;-). Miła niespodzianka już na wejściu do pokoju na łóżku czekały na nas kwiaty biała pościel i wstęga z napisem Nowożeńcy. Obsługa bardzo komunikatywna i rzeczowa :-). Pokoje sprzątane codziennie z niebywałą jak dla tej części regionu dokładnością. Dojście do plaży bardzo przyjemne, sama plaża robi wrażenie a ocean cudo! Na posiłki chodziło się z przyjemnością ja i mój wybranek zawsze znaleźliśmy coś smacznego.

Romek

Pobyt - Wrzesień 2008

Rewelacja! Kuba jak i Blau Varadero! Nieskazitelnie czysty hotel jak na warunki Kubańskie. Obsługa profesjonalna w 90% mówi płynnie po angielsku. Animacje to klasa sama w sobie! Podaczas naszego pobyt co wieczór każda wieczorna animacja była inna! Wyżywienie także świetne. Pyszne, w wielkich ilościach. Dojście do plaży zajmuje nam moment, a tego jak ona wygląda nie oddają zdjęcia zaieszczone w folderach! Polecam!!!

Tymon

Pobyt - Wrzesień 2008

Wypoczynek na karaibach czy morze być coś piękniejszego?! Sam hotel ***** mówi samo za siebie. Obsługa pełen profesjonalizm, posiłki to prawdziwe uczty. Baseny super. Pokoje przestronne dobrze wyciszone. Sejf bez opłat. Varadero to typowa miejscowość turystyczna.Hotele, kluby, nauka salsy. Złoty piasek, błękitne fale, słońce święcą mocno od świtu i zmierzchu. 130km do Hawanny którą trzeba zobaczyć! Uliczki mają swój specyficzny nie spotykany nigdzie indziej klimat. Życzliwi mieszkańcy. Kuba to świetne miejsce na wypoczynek!

Przemek

Pobyt - Wrzesień 2008

Za parę lat napewno wrócę w to miejsce! Jedne z piękniejszych plaż jakie udało mi się w życiu zobaczyć. Kajaki, rowery wodne, windsurfing są za darmo. W hotelu można także opłacić rejs katamaranem na rafę. Sam hotel bomba. Inni Polacy jakich się spotykało narzekało na swoje hotele i byli mile zaskoczeni naszym obiektem. Obsługa kompetentna i bardzo miła :-). Naprawdę polecam bo ciężko jest wszystko napisać w paru słowach.

pytekpytalski

Pobyt - Marzec 2008

Starają się, to widać.

Ela

Pobyt - Marzec 2008

Byłam w Blau Varadero 2 razy (Maj i Sierpień 2008)i z cała odpowiedzialnością mogę polecić ten hotel każdemu.Niesamowici ludzie z animacji i grupa tancerzy-bardzo się z nimi zaprzyjaźniłam:-)Muszę tylko zaznaczyć,że byłam tam z angielskiego biura podróży,bo jest połowę taniej niż z Polski.Jeśli macie jakieś pytania to czekam na e-maile:ela111@poczta.fm Mam nadzieję,że w tym roku też uda mi się tam pojechać:-)

sp

Pobyt - Maj 2007

Przepiękny hotel! Wspaniała obsługa dbajaca o klienta na kazdym kroku.Świetny basen, ładne przejście na plaże, na której sporty wodne typu rowerki wodne, windsurfing są za darmo. Plaża czysta, szeroka no i ten ocean!!! Jedyna rzecz, do której mam jakieś wątpliwości to jedzenie, ale kubańskie drinki w ramach all inclusive rekompensują wszystko!
serdecznie polecam!

Maria

Pobyt - Styczeń 2007

Piękny hotelo bardzo ciekawej architekturze, duże pokoje z dużym balkonem i suszarką do bielizny ! Wspaniałe jedzenie z dużą ilością owoców morza. Wspaniałe drinki w lobby barze - nie rozcieńczane, aromatyczne. Piękna plaża, nie ma rafy, trzeba opłaci wypływanie do rafy katamaranem hotelowym. Ale kajaki i rowery wodne w cenie. Wspaniałe animacje hotelowe, w tym profesjonalny balet wodny. Piękny basen. Obsługa przemiła, kompetentna. To jeden z lepszych hoteli w jakich byłam. Goście z naszej grupy z innych hoteli narzakali i mieli kłopoty z zamianą pokoju, czy zmianą hoteli.

meggy

Pobyt - Wrzesień 2006

Hotel jest rewelacyjny. Spotkaliśmy na Kubie wielu Polaków rezydujących w innych hotelach - i gdy odwiedzali nasz hotel, byli zaszokowani nim. Hotel jest niebywale czysty, obsługa rewelacyjna. Prawie cała obsługa włada angielskim. Polecam w lobby barze drinki - to naprawde najwyższy poziom!!!! Takiej animacji jak w tym hotelu nie widziałam na całym świecie. Codziennie wieczorem inna animacja, łacznie z profesjonalnym baletem (tańcem) wieczorem na basenie podświetlonym. Jedzenie bardzo dobre, mnóstwo owoców morza. Polecam dyskoteke MAMBO 5 min na piechote w lewo od hotelu. Jest naprawde fajnie! Hotel ma dosyć wąską plaże -ale ja porównuje ja z dominikaną (a tam plaże są jedne z piękniejszych). Nam nie dopisała pogoda - prze tydzień chodziliśmy w kurtkach.... a ponoć była to jedna z najzimniejszych "zim" od wielu lat na Kubie. Ale to nie wina ani Kuby ani hotelu. Na dzień dzisiejszy mówi się w Varadero, że to najlepszy hotel w Varadero. Ja się z tym zgadzam. Dodam na koniec, że byliśmy tam w 7 osób, i każdy ma taką opinie!

meggy

Pobyt - Wrzesień 2006

Hotel jest rewelacyjny. Spotkaliśmy na Kubie wielu Polaków rezydujących w innych hotelach - i gdy odwiedzali nasz hotel, byli zaszokowani nim. Hotel jest niebywale czysty, obsługa rewelacyjna. Prawie cała obsługa włada angielskim. Polecam w lobby barze drinki - to naprawde najwyższy poziom!!!! Takiej animacji jak w tym hotelu nie widziałam na całym świecie. Codziennie wieczorem inna animacja, łacznie z profesjonalnym baletem (tańcem) wieczorem na basenie podświetlonym. Jedzenie bardzo dobre, mnóstwo owoców morza. Polecam dyskoteke MAMBO 5 min na piechote w lewo od hotelu. Jest naprawde fajnie! Hotel ma dosyć wąską plaże -ale ja porównuje ja z dominikaną (a tam plaże są jedne z piękniejszych). Nam nie dopisała pogoda - prze tydzień chodziliśmy w kurtkach.... a ponoć była to jedna z najzimniejszych \"zim\" od wielu lat na Kubie. Ale to nie wina ani Kuby ani hotelu. Na dzień dzisiejszy mówi się w Varadero, że to najlepszy hotel w Varadero. Ja się z tym zgadzam. Dodam na koniec, że byliśmy tam w 7 osób, i każdy ma taką opinie!

majwar

Pobyt - Listopad 2005

Nowy obiekt - budynek główny o bardzo nietypowej, ciekawej architekturze. Bardzo dobre jedzenie - mimo ogólnych kłopotów zaopatrzeniowych na całej Kubie, np. brak cytryn i lemonek - mnóstwo owoców morza. Sejf - bezpłatny (w info o hotelu podano nieprawdę). Rodacy z Kanady i USA. Obsługa praktycznie dopiero uczyła się - byliśmy w 3 miesiącu od otwarcia.

Blau Varadero