Bieno Venus (ex. Venus)

Bardzo przyjemny hotel widać delikatny Zab czas co zupełnie nie przeszkadza w wypoczynku

Pobyt na przełomie września i października. Biuro podróży EximTours. Obsługa bardzo miła. Pokoje ok, ale łazienki do remontu. Inni Polacy też na to narzekali. Łazienka posprzątana niedokładnie (odciski palców, kafelki i szafki pochlapane). Kran się ruszał. Wokół toalety non stop stała woda, chyba prysznic przeciekał. Ręcznik z niedopranymi plamami. Podłogi ogólnie brudne. Zapytałam o to chłopaka z lobby, a on tylko odpowiedział, że wybraliśmy "comfort room" i dlatego tak to wygląda :D Nie wiedziałam, że comfort room = brudny... Codziennie wyrzucają śmieci i dokładają napoje, ale nic poza tym. Nie pomaga zostawianie napiwków za sprzątanie. Łóżka twarde, jedna cienka narzuta dla dwóch osób. Niestety źle działający klimatyzator. Niby na pilot, a tak naprawdę jego praca zależy od pań sprzątających, czego się dowiedzieliśmy od innych Polaków, którzy radzili zaczepić jedną z pań i dać jej 5€, żeby klimatyzator non stop chodził. W nocy można było się zagotować. Głośna muzyka w okolicy (nie jestem pewna czy z jakiegoś klubu czy innego hotelu), nie dało się spać (pokój 325, balkon od strony sklepów). Nieprzyjemny zapach wieczorami przy basenach (jak z szamba). Animacje takie sobie. Wieczorami wybrane show na dany dzień (np. magik/muzyka na żywo itp.). W ciągu dnia tylko rzutki, na których można wygrać "specjalnego" drinka, który polegał na dolaniu niebieskiego syropu do napoju. Jednego wieczoru miało być Bingo, w którym niby można wygrać pobyt w hotelu na następny rok, ale oczywiście odwołali... Jedzenie dobre, na śniadaniu wiecznie to samo, ale inne posiłki dość zróżnicowane. Właściwie od 7-24 można coś zjeść. Zimne napoje i kawa całą dobę na jednej z sal (filiżanka lub kubek papierowy, więc można wziąć na wynos). Do lodówki w pokoju codziennie dokładana mała i duża butelka wody oraz mała butelka mrożonej herbaty (w cenie). Sejf za opłatą - 2€/dzień. Kosmetyki w cenie to 2x mydełko i czepek... Plus mydło w płynie pod prysznicem. Sporo kotów, ogólnie zadbane, niektóre przyjazne. W lobby jest też dla nich skarbonka, a na terenie hotelu drewniane domki. 2 baseny, z czego jeden miał oddzielony, zadaszony, płytki brodzik (0,35m), a drugi zjeżdżalnie. Nigdy nie było problemu z pustymi leżakami. Karty magnetyczne do wymiany na ręczniki plażowo-basenowe. Niestety jednego dnia ktoś zabrał mój ręcznik z leżaka podczas mojej nieuwagi (grałam wtedy w rzutki po drugiej stronie basenu), ale na szczęście wydano mi czysty (utrata samej karty to koszt 10€, na szczęście ręczników nikt nie przelicza i wydają kartę na gościa). Wymiana ręczników w spa. Hotel podzielony na kilka bloków. Siłownia w piwnicy ok. Regał z książkami w różnych językach. Bilard za opłatą. Jest dużo miejsca do posiedzenia. Niby nie można brać jedzenia czy drinków do pokoju, ale widziałam, że goście biorą i nikt nic nie mówił. Później zostawiają naczynia w wyznaczonych do tego koszykach na korytarzu. Internet darmowy w lobby (nie opłaca się kupować na cały hotel, bo jest problem z zasięgiem), ale odbierał też w sali jadalnej (obok lobby), tej na otwartej przestrzeni (jest to sala z kwiatami, drzewami i fontanną pośrodku hotelu. Warto też zwrócić uwagę na grill, który tam rozkładają wieczorami. Robią przepyszną rybę, która była podawana w poniedziałek i piątek). Dużo zieleni dookoła, limonki czy grejpfruty rosnące na terenie hotelu, gotowe do zebrania. Ładna okolica. Naprzeciw sklepy, apteka. Można coś kupić do jedzenia, ubrania czy na pamiątkę. Sklep również na terenie hotelu, przystępne ceny. Nie było problemu z komunikacją po angielsku. Niektórzy też mówią płynnie po rosyjsku czy niemiecku. Niestety nikt po polsku (no oprócz pana, który podczas wieczornej animacji śpiewał piosenki w różnych językach, w tym i polskie discopolo, ale ludzie wychodzili, bo tak wył do mikrofonu). Widać, że kelnerzy faworyzują Rosjan i Niemców. W barze przy głównym basenie do wyboru gin, wódka, pomarańczowy/miętowy likier, wino i piwo. W barze przy basenie ze zjeżdżalniami tylko piwo i wino. Swoją drogą do wina białego się zaraziłam pierwszego dnia, bo śmierdziało obrzydliwie. Piwo zaś było rozwodnione, ale do wypicia. Inne alkohole ok. Fajne jest to, że przy basenie głównym były serwowane codziennie burgery, frytki i nuggetsy (swoją drogą jak na gotowce były całkiem zjadliwe). Nie trzeba wracać do pokroju i się przebierać na posiłek. Za lody trzeba zapłacić (1€ gałka). Spróbowałam raz, waniliowe i czuć było, że są z proszku. Mój partner wziął pistacjowe i orzechy to trochę maskowały. Wolałabym wyjść przed hotel i kupić lody w sklepie (podobne ceny jak u nas). Ok.200m od hotelu w stronę ronda jest restauracja Pine Side, gdzie można kupić pyszny kebab z frytkami za 8€. Do prywatnej plaży idzie się w drugą stronę (ok.800m). Niestety byliśmy tylko 2 razy - późnym popołudniem i wieczorem. Dość tłoczno. Inni nam też opowiadali, że za dnia ciężko chodzić po plaży bez obuwia i ryby gryzą po nogach. Ogólnie plaża piaszczysto-żwirowa. Jeżeli chodzi o temperaturę to w dzień było 35°C.

Wakacje udane, hotel godny polecenia za tą cenę. Mnóstwo zieleni na terenie hotelu, blisko do plaży deptakiem. Obsługa uprzejma. Wyżywienie może trochę monotonne ale zawsze można było coś znaleźć dla siebie, nigdy nie brakowało. Animacje trochę monotonne szczególnie dla dzieci. Hotel czysty zadbany, może niektóre elementy wymagają odnowienia ale to zupełnie nie przeszkadzało. Ogólnie odbiór bardzo pozytywny i wakacje udane.

Hotel dobry nie daleko do plaży. Ale zejście do morza zbyt strome od razu głęboko.

Hotel sam w sobie w porządku. Monotonne jedzenie, nie było jakoś różnorodności a propo dań. Miła obsługa to na plus. Dwa baseny. Blisko do centrum Side więc też super.

Nazwa  Bieno Venus (ex. Venus)
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Side
Wyżywienie  All inclusive, śniadania
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, rozrywka i życie nocne

Udogodnienia dla dzieci: 2 zjeżdżalnie, brodzik ze słodką wodą, plac zabaw, miniklub (4-12 lat), animacje.

Tylko 350 m do hotelowej, piaszczystej plaży, wyróżnionej certyfikatem Błękitnej Flagi.

Atrakcyjne położenie: na ładnie zagospodarowanym terenie zielonym o pow. ponad 17 tys. m2, ok. 7 km od centrum Side.

Dla aktywnych: kort tenisowy, water polo, Baccia, animacje dla dorosłych, odpłatnie centrum fitness i sporty wodne.

Wyświetlono 144 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Zalety

Obsługa, czyste pokoje, restauracja na zewnątrz

Wady

Mało animacji

Zalety

Czystość, miła obsługa, blisko plaża, ilość jedzenia

Wady

Płatne lody przy allinclusive 1EUR gałka

Zalety

Dużo zieleni. Restauracja wychodząca na klimatyczne otoczone zielenią patio. Dwa baseny Dobre jedzenie.

Wady

Bar na plaży niezbyt czysto a toalety wręcz brudne.

Anita

Zalety

Miła obsługa Pokoje czystej sprzątane codziennie Atrakcje

Wady

Jedzenie jałowe i codziennie to samo

Luiza

Hotel spoko i w dobrym miejscu, sprzątanie i wymiana ręczników na minus, fajny duży basen, jedzenie(poza rybami) świetne i zróżnicowane. Free wifi tylko w lobby i stolikach stołówki przy lobby, oraz na balkonach przy lobby. Klima za free, ale tylko z włożoną kartą do pokoju, gdzie na dwie osoby, otrzymaliśmy jedną kartę.

Zalety

Basen, bezpłatne leżaki przy plaży i bar z lunchem. Dobre jedzenie, piwo 3,5% pilsner, likier brzoskwiniowy 10%. Darmowy masaż próbny. Fajne zjeżdżalnie, super basen.

Wady

Sprzątania nie było. Uzupełniania płynów w dyspenserach też. Ręczniki wymienione dwa razy przez cały pobyt. Nie wymienione nawet po „rzuceniu„ na podłogę.

Iza

Hotel zasługuje na swoje 4 gwiazdki, pokoje w porządku, sprzątane codziennie, w lodówce zawsze woda, zimna herbata czy lemoniada uzupelniana codziennie. Dla dzieci animacje wieczorem, mini klubik i baseny. Do plaży spacerkiem 5 minut, na plazy bar oraz leżaki oraz bufet.

Zalety

Lokalizacja, blisko plazy, sklepów, przystanku autobusowego, knajpek

Jacek

Hotel jako budynek nie jest najnowszy ale ma wszystko co potrzeba. Pokoje są dobrze wyposażone wraz z mini barem w cenie (woda i soki). Gorzej jest z obsługą - zależy jak trafisz, czasami dobrze czasami źle. Dobra baza wypadowa do Side i Manavgat.

Zalety

Hotel ładnie położony, przy deptaku, blisko plaży z własną wydzieloną częścią plaży z barem za duży plus. Blisko do ronda, z którego odjeżdżają busy do Side oraz Manavgat. Bardzo ładny wewnętrzny dziedziniec z roślinami, który w porach posiłków robi za restaurację.

Wady

W sezonie czasami brak prądu ale to w całej dzielnicy choć niektóre hotele posiadają własne agregaty a ten hotel nie i stoi w ciemności. Sprzątanie pokoi jak się trafi: nasi znajomi na 2 piętrze bardzo dobrze, my na 3 piętrze można powiedzieć wcale. Sprzątnie u nas ograniczało się do poukładani rzeczy i wymiany ręczników jak się o to upomniałem. Bardzo słaba oferta all, w barze brak drinków, do wyboru 3 alkohole i tyle. Nie jesteśmy wybredni ale jedzenie z bardzo małym wyborem i monotonne.

Wojciech

Hotel na takie 6,5/10 . Wyjazd uznaje za udany ,ale osoby wymagające luksusów powinny szukać czegoś innego.

Zalety

Sam Hotel przyjemny. Pokoje czyste , codziennie sprzątane, duży basen . Obsługa ok,bardzo pomocna i pozytywnie nastawiona .Pobyt oceniam na plus.

Wady

Monotonne śniadania: codziennie tosty i jajka na twardo,sadzone i jajecznica aż do znudzenia. Obiady i kolacje jak najbardziej ok . (Najczęściej makarony,kurczak,co drugi dzień ryba , raz był kebab , dużo sałatek , owoców i duży wybór ciast ). Do picia wino, gin,piwo,wódka ,raki ,likiery. Lody płatne 2 Euro. Na minus brak animatorów przez cały dzień nudy i nic się nie działo ( kilka razy zawody w darta). Duża ilość kotów na terenie hotelu co niektórym może przeszkadzać.Do morza ok 300 metrów .

4.7
Paulina

Piękna zieleń wokół hotelu, pokoje sprzątane codziennie czyste zadbane, najbardziej nie podobało nam się nie dobre jedzenie, jałowe bez smaku, mały wybór i bardzo mało mięsa. Hotel blisko plaży kilka minut spacerkiem, sporo bazarków. Animacji praktycznie brak, codziennie mini disko dla dzieci Pani prowadząca młoda dziewczyna be życia i energii

Zalety

Zieleń wokół hotelu

Wady

Jedzenie

Mateusz

Ogólnie nie polecam, za wszystko chcą tipy i są przy tym bardzo nachalni. Pokoje małe i ciasne z mały dzieckiem nie ma jak się ruszyć. Jedzenie monotonne i niedobre. Plaża blisko natomiast brudna, wszędzie pety i plastik, którego nie sprzątają. Hotel to klimat lat 90 nad polskim morzem. Zdecydowanie nie polecam.

Zalety

Wady

Brak animacji Płatny internet Niesprzątane pokoje Paskudne jedzenie

4.7
Mikołaj

Hotel niestety najlepsze lata ma już za sobą. Jedzenie słabiutkie (max 2 rodzaje mięsa na kolację itp), obsługi mało (bar przy małym basenie często pusty), czystość też pozostawia wiele do życzenie. Animacji w trakcie dnia nie było prawie wcale - tylko darts. Aqua aerobic, piłka wodna itp - nigdy nic nie było realizowane. Wszystko było takie byle jakie... No i wisienka na torcie - internet dodatkowo płatny. Za darmo tylko w lobby, ale tam za to ledwo działa. :) Jedyna zaleta hotelu to kameralny klimat - nie czujesz się przytłoczony liczbą gości. Nie polecam, mocne 5/10

Zalety

Kameralny klimat

Wady

Jedzenie, alkohol, brak animacji, słabe sprzątanie

Mateusz

To były nasze pierwsze rodzinne wakacje w hotelu z jedzeniem all inclusive w słonecznym miejscu „na leżakach”. Hotel jakby zatrzymał się w latach 80, standard 4 gwiazdki to raczej nie jest europejski standard. Jednak gdyby porównać cene do jakości było dość przyzwoicie, poza dziwnymi zapachami dobiegającymi z różnych miejsc w hotelu było w porządku. Wybór jedzenia bardzo duży ale po 2 dniach już masz dosyć, bo jedzenie jest bardzo monotonne, woda z kranu przypominała zapachem wode z basenu, klimatyzacje dosyć słabe, w restauracji pot lał sie do talerza. W pokojach klimatyzacja dosyć przyjemna. Przy wyjsciu z hotelu, po drodze w strone plaży jest kilka sklepów i straganów. Okolica nie jest zbyt atrakcyjna. Jeżeli ktoś nie ma dużych wymagań i przyjechał tylko poopalać się przy basenie albo plaży, pozjeżdżać z dziećmi na zjeżdżalniach to hotel jest dla niego. Ja na kolejną wycieczkę wybiore raczej coś bardziej europejskiego.

Zalety

-Blisko morza -swieże jedzenie, codziennie świeże owoce i warzywa -cena adekwatna do jakości -codziennie obsługa bardzo dbała o hotel, było sprzatane, leżaki były myte

Wady

-Nieatrakcyjna okolica -monotonne jedzenie -nie można wyregulować wody pod prysznicem, leciała albo lodowata albo wrzątek -podczas wychodzenia na baseny ze zjeżdżalniami, przy samym wyjsciu z hotelu czuć było bardzo nieprzyjemny zapach z kanalizacji.

3.3

Nie wybrałabym się drugi raz do tego hotelu. Przepaść pomiędzy opisem opiniami poprzednich turystów a rzeczywistością. Hotel rodem PRL. Brak klimatyzacji na korytarzach, w restauracji. Słaba klimatyzacja która nie chłodzi a ma jedynie funkcję wiatraków w pokojach. Nie dało się spać w nocy . Jedzenie proste, brak wyboru, jedyny wybór to pomidory w różnych odsłonach, jeden rodzaj mięsa, frytki na śniadanie obiad kolacje…. Basen w porządku, przed wejściem na basen tabliczka z rozpiską animacji w hotelu dot. każdego dnia . Za zewnątrz była puszczana jedynie muzyka , nigdy nie było żadnych występów animacji niczego, nie wiem po co była ta tabliczka z rozpiską. Nawet wieczorem goście nie mieli zorganizowanego czasu aby posłuchać animacji występów jak w innych hotelach. W pokoju dla osób dorosłych miałam łóżko z dostawką , zgłosiłam na recepcji fakt, że w pokoju są osoby dorosłe, nie ma żadnego dziecka i poprosiłam o wymianę pokoju. Pani odpowiedziała że taki standard wybrałam dlatego pokój nie może zostać wymieniony. Obsługa mówi słabo w języku angielskim, problem z dogadaniem się. Proszę uważać na dziecko roznoszące soki na restauracji. Najpierw przynosi soki jak już się napijesz mówi że trzeba zapłacić 1.5 euro bo sok nie jest za darmo. Nikt normalny będąc na all inclusive nie chodzi z pieniędzmi na śniadanie. Podstępne działanie. Jedyny pozytyw to bliska odległość od morza, 5 minut spacerkiem. Na plaży leżaki, mini bar , jednak krótko czynny zamyka się jakoś ok 17 tej. Hotel próbuje w sztuczny sposób pokazać ile atrakcji oferuje. Każdego dnia o 23 był wieczór zup a od 1 w nocy był otwarty bufet, kolejna pomyłka, na restauracji były pogaszone światła a zupa z obiadu wstawiona dla zasady. Ja spędzałam czas w hotelu jedynie śpiąc w nocy i podczas posiłków , natomiast Nie polecam hotelu jeśli chcesz miło spędzić czas chociażby podczasjedzenia posilkow.

Zalety

Bliską odległość od morza Basen na zewnątrz

Wady

-łóżko dostawka dla osoby dorosłej - brak klimatyzacji -mały wybór w jedzeniu -wystrój PRL

2.7
Martyna

Obsługa to jedyny plus tego hotelu. Animacjii zero, jedzenie jest tragiczne. Jeszcze zimna płyta bar z sałatkami jest okej natomiast obiady i kolację nie ma co jeść, codziennie jest to samo robione totalnie po taniości na obiad jeden rodzaj mięsa, na kolację codziennie grill, któregonie da rady zjeść bo jest tak gorzki. Zresztą ze śniadaniami jest tak samo. Ludzie kochani na śniadanie frytki. Na plus Panie, które proponowały omleta. Za wszystko trzeba płacić. Sok świeżo wyciskany 2€, drinki płatne, internet w pokoju płatny. Pokoje nie były sprzątane codziennie, codziennie nie były wymieniane ręczniki. Hotel potrzebuję remontu. Pokoje są ładne natomiast w łazienkach jest pleśń i boazeria która odpada. Nie nie i jeszcze raz nie.

Zalety

Obsługa, basen.

Wady

Jedzenie, czystość

Ola

Polecam pobyt w tym hotelu, w pełni zasłużone 4 gwiazdki.

Zalety

Wokół hotelu piękny ogród, dobre jedzenie, blisko plaża, piękna spokojna okolica.

Wady

w basenie można było się kąpać tylko do godz. 19tej

3.1
Tomek

Brud, niezgodności z opisem, obsługa na siłę chce wyciągnąć kasę od podróżnych. Kłamią w żywe oczy aby tylko dostać parę groszy. Plaża kamienista a nie piaszczysto żwirowa jak to jest w ofercie. Brak obsługi przy basenie, przynajmniej nikt tego nie pilnuje po zamknięciu a towarzystwo hula jak opętane. Nie polecam

Zalety

Wady

brud.

Aleksandra

Hotel w pięknym ogrodzie,2 baseny na zewnątrz,jeden ze zjeżdżalniami dla dzieci 1,20m a drugi dla starszych 1,60m,jedzenia bardzo dużo,pod dostatkiem,bardzo dużo słodkości,arbuzy tylko na kolację,naprzeciw hotelu promenada do morza ze sklepami.

Zalety

Piękny ogród,dużo pysznego jedzonka,słodkości,pokoje codziennie sprzątane,blisko plaża-7 min drogi(hotel ma swoją plażę,gdzie większość rzeczy jest bezpłatne),obsługa oraz kucharze zawsze uśmiechnięci,pomocni i sympatyczni

Wady

Okropny zapach w toalecie!

Maciej

Hotel kameralny, dedykowany dla osób i rodzin z dziećmi chcących odpocząć w troszkę mniej nachalny sposób w dobrej opcji cenowej .

Zalety

- smaczne jedzenie więc każdy znajdzie coś dla siebie , - pokoje czyste , - obsługa miła, - baseny ok, - Tureckie zakupy tuż obok, - do plaży 5-7 minut , - niezła baza wypadowa do zwiedzania.

Wady

- animacje to totalna żenada ! - papierowe rozmiękające kubki nad basenem ! - darmowe WiFi beznadzieja !

5.1
Tomasz

Hotel zasługuje na 4 gwiazdki i generalnie cena była adekwatna do jakości. Wymaga jednak odnowienia. Pokój sprzątany codziennie, pleść pod prysznicem. Internet tylko na recepcji (darmowy) jeśli chce się mieć WiFi w pokoju trzeba zapłacić. Główny bar przy basenie serwuje jedzenie plus napoje. Za lody i drinki trzeba dopłacać. Przekąska serwowana w formie owoców czy warzyw tylko nad głównym basenem(nad drugim gdzie są zjeżdżalnie nic nie ma bar często nieczynny mimo inf że powinien dzialac). Śniadania ubogie codziennie to samo. Obiady ok, natomiast kolacje dramat. Jeśli nie przyjdzie się na rozpoczęcie nie donoszą jedzenia widac , ze wszystko wyliczone. Do plaży ok 10 min powolnym spacerkiem. Na plaży leżaki i bar serwują jedzenie w formie bufetu itd.

Zalety

Czysto

Wady

Ukryte opłaty (WiFi lody itd) monotonne jedzenie

Bieno Venus (ex. Venus)