Tylko 600 m do wydzielonej części publicznej plaży z łagodnym zejściem do morza (bezpłatny bus hotelowy kursujący na plażę).
Atrakcyjne położenie: w dzielnicy hotelowej Colakli, z łatwym dojazdem do centrum antycznego Side.
Bogata oferta rekreacyjna: basen z 3 zjeżdżalniami, centrum fitness, aqua aerobik, animacje dla dorosłych, zajęcia sportowe.
DRAMAT. TEN HOTEL POWINNI ZAMKNĄĆ ¡!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wyjazd do domu
Jedzenie a raczej jego brak. Obsługa w barach czekająca tylko na napiwki. Opryskliwa
Hotel zdecydowanie przerysowany w opisie organizatora. Wszędzie brudno, niechlujnie, nieuprzejma obsługa nie posługująca się językiem angielskim, pozamykana sauna parowa, zero obiektów typu market czy butik, co jest niby dostępnym udogodnieniem, jedzenie poniżej przeciętne, plaża brudna. NIE POLECAM! OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM!!!!
- często jeżdżący busik na plażę - nie potrafię znaleźć innych......
- internet koszmarny, dostępny tylko w lobby przy barze - brud i zaniedbanie w pokojach, lobby, w zasadzie wszędzie - brudne, klejące, ohydne automaty na napoje - monotonne jedzenie, którego dnia na dzień było mniej - brudne obrusy i stoliki w restauracji - nieuprzejmi kelnerzy nic nie mówićy po angielsku, żeby do posiłku otrzymać wino czy wodę gazowaną trzeba było się prosić -zaniedbane SPA, zamknięta sauna parowa - okolica basenu - zaniedbana, dziury w kratkach basenowych, śliskie płytki
Obsługa miła i pomocna, jedzenie w porządku ale, średni wybór oraz czasem nie była przygotowana wystarczająca jego ilość. Brak animacji, wieczorem ciemno i cicho, nic się nie działo, jakby nikogo nie było w hotelu. Bardzo ładna plaża, na którą można było podjechać busem lub przejść się pieszo (ok. 10 min)
Plaża, sympatyczny personel.
Brak animacji
Ogólnie cały hotel oceniam na 3-4 gwiazdkowy niż 5 gwiazdkowy Wifi które było "darmowe "nie działało trzeba bylo wykupić żeby działało Jeżeli chodzi o jedzenie to codzinnie ciagle to samo. Jeżeli chodzi o sprzątanie pokoju odwiedziła nas pani 3 razy na 8 dni pomimo zawieszonej karteczki że potrzebujemy serwisu pokoju Przy przyjeździe pokój był naszykowany na 2 osoby a nie na 3 osoby Obsługa na recepcji nie zna angielskiego po dwóch dniach przynieśli dopiero dodatkowy recznik. Restauracja a la carte ( z której można skorzystać raz na pobyt )porażka najpierw powiedziano nam że nie mają kontaktu z menadżerem tej restauracji wiec nie mogą zrobić nam kolacji później że jest za mało osób gdy przyszliśmy 7 osobą grupą powiedziano nam ze jadnak się odbędzie, nie było to jedak w restauracji tylko na stołówce a jedzenie jakie nam podano było przyniesione z stołówki tylko że na mniejszych talerzach. Były robione nam zdjęcia jakby to ich pierwszy raz. Barmani którzy pracowali rano bardzo nie sympatyczni mówili ze nie dadzą nam drinków dopuki nie damy napiwków Czekaliśmy tylko na jednego brama który pracował od 16 do 00 ponieważ byl najlepszy i bardzo sympatyczny
Basen czysty Fryzier męski w hotelu bardzo profesjonalny i sympatyczny
Sprzątnie pokoju 3 razy na 8 dni Często spalone jedzenie Codzinnie to samo do jedzenia Barmani który pracowali rano wymagali napiwków Zupy nocne który powinny być uzupeniane nie były Żadnych animacji w dzień Za wifi trzeba było płacić
Hotel super czysty zadbany sprzątanie codziennie drinki jak to ich lepiej mieć swoje wesky i wódkę na dolewkę oczywiście piwo idzie wypić basen super dojazd do targu 20 min a poza tym targ jeden jest na miejscu kolosalnych rozmiarów .śniadania obiady kolacje wszystko smaczne chyba że ktoś ma wybujałą wyobraźnię bardzo dobre ryby lepsze niż w Grecji
Hotel jak każdy inny super obsługa bardzo dobrze działały klimatyzację winda działała super duża przestronna stołówka czysta woda w basenie pełno ręczników dobrze się zagada z obsługą to nawet kołdry dadzą polecam przy włączonej klimatyzacji w nocy się przydadzą hotel dobrze umiejscowiony od lotniska Jedna godzinę jazdy od morza 2 min odjazd spod hotelu busem
Ślizgawki basenowe zjeżdżalnie do renowacji tragedii nie ma ale do skorzystania tylko raz bo można obbic sobie plecy przy zjeżdżaniu na łączeniach To jest jedyną wada jaka mi się przypomniała .Aha i nie wierzyć w to że nie można wynosić jedzenia do pokoju braliśmy wszystko żadnych kar pogłoski rozgłaszane przez innych polaczkow
Cena adekwatna do poziomu, nie oczekiwaliśmy zbyt wysokiego standardu (hotel 5 gwiazdek tureckich, w rzeczywistości bardziej 2). Nie wrócę z wyboru ale też mogło być gorzej.
- działająca klimatyzacja - duży basen - Beach bar I wydzielona plaża, wraz z transportem busem hotelowym (5 min jazdy, co 30 min odjazd busa) - miła obsługa (w miarę) - bliski przystanek autobusowy do Side (2 Euro lub 40 lir za transport)
- Brak darmowego wi-fi poza lobby(internet w lobby był na tyle słaby, ze niemożliwe było nawet sprawdzenie maila ) - połowa jedzenia stara i nie zjadliwa, ale można znaleźć coś dla siebie (na lokalnych chlebkach, oliwkach, pomidorach, ogórkach i dużej ilości arbuza można smacznie, ale monotonnie przeżyć) - animacje tylko w dwa dni (z 5 w sumie) - Toalety przy basenie niezbyt czyste - na sprzątanie pokoju też bym nie liczył, u nas 1 raz na 5 nocy
Hotel nie zasługuje na 5* jest to standard raczej na 4*. Duzo niedociagnieć brak bierzacej konserwacji. Oszczedzanie na czym sie da łącznie z ilościa personelu. Sprzatanie co 3 dni mowi wszystko. Animacje co 2 dzień. Dyskoteka nieczynna mimo iz jest w hotelu.
Dostepność lezaków Jedzenie Bus warzacy na plaże Obsługa mila i pomocna
Brud Brak animacji i dyskoteki Brak muzyki na basenie lub właczaja jak sie im przypomni no. o 16
Ogonie Ok jeśli ktoś wykupi tam wakacje za niewielkie pieniądze. Może dałbym z 3*. Było małe obłożenie ale nie radzili sobie z zaopatrzeniem. W jeden dzień brak lodu w drugi brak whiskey a w 3 brak wódki. Jedzenie tylko w pierwszej godzinie po otwarciu pozniej już resztki.
Położenie blisko bazaru Godzina od lotniska Dobre drinki i piwo Jedzenie smaczne
Śmierdzi z kanalizy Słychać wszystkich sąsiadów z innych pokoi Nie radzą sobie nawet gdy jest mało klientów
Hotel zasługuje na 3 a nie na 5 gwiazdek, hotel bardzo zaniedbany, brudno w całym hotelu, łazienki na trenie hotelu i przy basenie nie sprzątane od 26.06.2024r, na basenie brudno, na plaży leżaki nie za czyste. Brak światła na klatkach schodowych w hotelu.
Pokój sprzątany codziennie przez bardzo milą panią. Hotel blisko lotniska, galerie blisko.
Hotel bardzo zaniedbany, brudny, jedzenie mało atrakcyjne ciągle to samo na wzór turecki, znikome ilości dan z mięsem, nie było w czym wybierać. Nie polecam tego hotelu
Ogólnie hotel nie najgorszy może 4* mógłby dostać ale wymaga już remontu kilka elementów. Stare niedoczyszczone fugi w łazienkach oraz połamane kratki wokół basenu nieco odrzucają. Podczas gdy jest duże obłożenie kolejki i braki jedzenia podczas wydawania posiłków nie wyglądają zbyt dobrze bo człowiek liczył na wypas a martwi się czy zostanie mu tylko ryż. No słabe. Drinki ograniczone tylko do kilku rodzai gdzie porównuje ze będąc w Egipcie nie było ograniczeń żadnych np. Mohito było standardem a nie czymś extra. Raz zabrakło coli nad ranem i do wieczora nie dowieźli to było dziwne. Wifi bardzo słabe działa tylko obok baru i powoli. Nawet nie działa obok recepcji. Chyba że dopłacisz. Pokoje max dla rodziny 2+1 . Dla kolejnego większego dziecka trzeba się prosić o pościel nam dali bez poduszki i dostawkę którym okazuje się łóżko połowę. Nasz pobyt i tak uważam za udany gdyż mieliśmy super zgraną ekipę a w hotelu jest masa turystów z Polski. Ale jeżeli ktoś chce faktycznie zażyć luksusu w hotelu pięciogwiazdkowym to tutaj się zawiedzie napewno.
-dobre położenie hotelu -blisko do morza spacerkiem ale kursuje też bezpłatny bus co pół godz. - blisko duże skupisko bazarów - z przystanku co kilka minut odjeżdżały busy do zabytkowego miasta side polecamy - obsługa miła pomimo że zmęczona gdyż jest ich za mało -gdy było posprzątane hotel nie jest najgorszy i są animacje wieczorne a w ciągu dnia rozrywka dla dorosłych choć niecodziennie - mogłoby być więcej rozrywki w basenie w ciągu dnia ale dużo basenów i miejsca z leżakami
-Za mało obslugi. Słabe zarządzanie -Brudno. Sprzątanie ogólnej toalety po poprzednim dniu w godzinach południowych kolejnego dnia to słabe... rano po śniadaniu stan toalet wręcz odrzucał -zbyt dużo dopłat przy opcji all np.za extra drink np.mohito to żenada -braki jedzenia podczas obiadu to też żenada
Hotel nie spełnia standardów 5 gwiazdek na pewno. Pokoje nie były sprzątane - jeśli poprosiliśmy o sprzątanie panie zaścieliły jedynie łóżka. O papier toaletowy i czyste ręczniki musieliśmy prosić w recepcji. Jedzenia często brakowało i ludzie spieszyli się aby zdarzyć zjeść. Obiecane lody dla dzieci pojawiły się podczas naszego pobytu 4 razy (na 10 dni). Brak dostępnego WiFi - jedynie w lobby działać miało, ale było tak słabe, że ledwo udawało się wysyłać wiadomości. Do plaży 2,5 km, a nie 500 metrów jak obiecywał sprzedający. Zdecydowanie nie polecam.
Duży basen
Brak dostępności WiFi Brak sprzątania Ciągle brakujące jedzenie Odległość od plaży
Nie wiem skąd takie złe opinie o tym hotelu... Personel był niezwykle gościnny i pomocny. Pokoje codziennie sprzątane. Posiłki bardzo smaczne. Duży basen a na plażę co pół godziny jeździł bus.
Duży basen, smaczne jedzenie
Za mało personelu jak na tak duży hotel
Byliśmy bardzo rozczarowani tym hotelem, wręcz chciało mi się płakać, że zmarnowaliśmy urlop. Wybraliśmy ten hotel z polecenia pana z biura podróży, który podobno był tam 2 razy (firmowo i z żoną). Mimo kawałka do plaży, przekonał nas bar na plaży i ewentualny busik (który był oczywiście i był to też jeden z plusów tego miejsca). Na dzień dobry zamurowało mnie, jak weszliśmy... Brudne wykładziny (czy nie wiem jak to nazwać) na wejściu, ogólnie zaniedbane wejście i drzwi obrotowe, które były włączone tylko jak przyjeżdżał autobus z Rosjanami albo Niemcami, poza tym trzeba było przesuwać je ręcznie. Po wejściu zapach stęchlizny, grzyba, coś strasznego. Zapachu tego było najmniej w pokoju, chyba ze względu na klimę. Obsługa nie zbyt miła, był tylko jeden sympatyczny, młody chłopak w holu, niestety znał tylko kilka słów po angielsku, nie do końca rozumiał co się do niego mówi. Jeśli chodzi o obsługę w restauracji, było kilka bardzo miłych osób, ale tak jak wyżej... Nie rozumieli nic po angielsku. Łazienki w pokojach... Jeden grzyb. Spuchnięte od wilgoci i wody drzwi, po prostu wszystko wyglądało, jakby było stare i zaniedbane. Pokój mieliśmy "posprzątany" po 5 dniach (na 8 dni pobytu), mimo tego, że ciągle wisiała kartka na drzwiach. Już drugiego dnia prosiliśmy o wymianę ręczników - nic. Przez następne 2 dni mąż chodził do recepcji z prośbą o nowe ręczniki - nic. Następnego dnia przyprowadził do pokoju obsługę i pokazał palcem, bo ewidentnie nic nie rozumieli, mieli zmienić - nie doszło do tego. Kolejnego dnia po prostu musiała interweniować nasza rezydentka, która choć była na nich zła, nie była zaskoczona tym co od nas usłyszała. To zadziałało, dostaliśmy nowe ręczniki, ale sprzątanie polegało na ułożeniu pościeli i przeleceniu wilgotnym mopem między łóżkiem a meblami. Poza tym nic. Śmieci zabierali tylko dlatego, że wystawialiśmy je przed pokój, zresztą wzięliśmy ten pomysł patrząc na inne pokoje, inni też tak robili, widocznie byli w podobnej sytuacji jak my. Korytarze, hole... Jeden brud i smród stęchlizny. Wykładziny na korytarzach między pokojami były tak brudne, jakby nie widziały odkurzacza od kilku miesięcy. Czytając inne opinie potwierdzam, że stoliki w restauracji były brudne. Obsługa spieszyła się jedynie, by były posprzątane z naczyń, ale to tyle. Napoje z dystrybutorów nie nadawały się do niczego, zresztą zazwyczaj leciała z nich po prostu woda. Na plus desery - zazwyczaj było ich dużo, co do smaku to co kto lubi, dla mnie były nijakie. Posiłki - ciągle to samo, o tym samym smaku, a raczej bez smaku. Dziecko leciało cały pobyt na frytkach i owocach. Lody były może 3 razy na pobyt, popołudniu przez godzinę czy dwie - dostępne 2 albo 3 smaki, po jednej gałce, jednego dnia rozdawane tylko dzieciom. Drinki w barze (bezpłatne) były w miarę... Choć do wyboru, jeśli dobrze pamiętam były 3 albo 4, to max. Pepsi była wydawana w oddzielnym okienku, przez pracownika. Leciała z dystrybutorów, więc wiadomo jaka to była Pepsi. Gofry wydawane popołudniu przez godzinę czy dwie, jedna gofrownica na pełny hotel w sezonie. Wydawane po jednym... Dłuuuuugo trzeba było stać w kolejce, żeby wziąć choć jednego więcej. Animacje polegały na tym, że co wieczór dziewczyna tańczyła z dziećmi do kilku piosenek. Córce się podobało, ale codziennie było to to samo, ten sam repertuar, ta sama kolejność. Animatorzy mówili po turecku i niemiecku. Animacje w wodzie w ciągu dnia, podczas naszego pobytu były 2 razy, były ok. Plaża bardzo ładna, piaszczysta, łagodne zejdzie, super dla dzieci, dużo leżaków w cieniu, niestety brudno, wszędzie śmieci, ogólnie zaniedbane i bałagan. Bar na plaży beznadziejny.
-Klimatyzacja bez zarzutu -lokalizacja - naszym zdaniem świetna, odległość od lotniska jeszcze optymalna (bez przymusowej przerwy w drodze do hotelu, byłaby to jakaś godzina), poza tym hotel był pierwszy w kolejności i ostatni przy transporcie na lotnisko. Okolica cicha i raczej spokojna, mimo wielu dużo większych hoteli w okolicy. 5 min spacerem był bardzo duży targ, ok. 15 min plaża (lub 3 min busem) bardzo ładna, piaszczysta. 3 min na przystanek np. do Side (20-30 min drogi)
-brudno, smród stęchlizny i grzyba -jedzenie bez smaku, niby sporo, ale zniechęcało -beznadziejne animacje -brak normalnych lodów czy innych przekąsek dla dzieci -niesprzątane pokoje, brak nowych ręczników -niechlujna restauracja -brak soków czy napoi -brudno wokół basenów w ciągu dnia -bardzo dużo leżaków na plaży, ale brudno wokół, nie sprzątane przez cały pobyt
Nie wiem skąd tyle negatywnych opinii, przez które pełna obaw wyjeżdżałam na wakacje. Pobyt uważam za udany.
O każdej porze dnia leżaki przy basenie i na plaży dostępne. Poza tym trafiliśmy na czas w hotelu gdzie w restauracji również nie było kolejek. Jedzenie urozmaicone, ciepłe, na bieżąco przygotowywane. Bus na plażę kursujący co 30 min rewelacja. Plaża piaszczysta, morze cieplutkie. Obsługa bez zastrzeżeń. Animacje poza niedzielą uatrakcyjniały pobyt. Gorąco polecam.
Brak.
Hotel w porządku, choć wymaga już odświeżenia. Pokoje sprzątane codziennie, jedzenie różnorodne, w miarę smaczne. Obsługa miła i pomocna. Dużo gości z Polski, Rosji, Słowacji, Niemiec ale także z Turcji. Ogólnie atmosfera sympatyczna. Wystarczająca liczba leżaków, co pół godziny jeździ busik na plażę z przerwą w godzinach 13-14.30. Plaża ładna, piaszczysta, łagodne zejście. Na plaży bar z przekąskami (w godzinach 12.00-14.30, potem tylko napoje). Zjeżdżalnie uruchamiane 2 razy w ciągu dnia 10-12 oraz 15-16. Basen ze zjeżdżalniami głęboki na 1,2m, pozostałe 2 baseny na 1,4m. Jest również brodzik dla maluszków. Animacje wieczorne: dla dzieci mini disco, dla dorosłych zazwyczaj od 22 pokazy różnych zespołów. W ciągu dnia zabawy w wodzie, piłka wodna itp.
Przykry zapach z toalety przy lobby na -1, niedokładne sprzątanie.
standard hotelowy bardzo mocno odbiega od tego który Państwo nam zaoferowali. W toaletach przy barach lub restauracji okropny brud toalety nie nadają się do użytku i nie są sprzątane jak rano zastaliśmy paskudny widok tak był do wieczora, miejsce bardzo niebezpieczne dla dzieci w strefie basenowej wystające kratki co może doprowadzić do urazu mojego dziecka jak i innych podczas wchodzenia do basenu, w strefi dla dzieci rozbite szkło, walające się talerze, popielniczka i śmietnik pełne uszkodzone zabawki dla dzieci, wszędzie w hotelu pozostawiane śmieci jak rano leżały tak wieczorem było ich 2x więcej w jednym miejscu i nie było posprzątane, na korytarzach pozostawiane również śmieci nie odkurzane i nie sprzątane, jak dotarliśmy do hotelu od godziny 17:00 do 10:00 następnego dnia prosiliśmy się obsługi hotelowej o papier toaletowy którego na wyposażeniu pokoju nie było, pokoje nie są sprzątane i nie wymieniane ręczniki zaproponowano nam sprzątanie na dzień przed wyjazdem tak że już mnie ta usługa nie interesowała. Obsługa hotelowa nie reagowała i była nie miła sami musieliśmy sobie umyć i wyczyścić stolik aby przy nim zasiąść. Dodatkowo każdego dnia musieliśmy po 30 minut czekać pod drzwiami do pokoju i oczekiwać na technika aby odblokował nam drzwi abyśmy mogli do niego wejść ponieważ były zablokowane przez zepsuty zamek który nawet przed wymeldowaniem był naprawiany ale problem nie był rozwiązywany należycie. W sytuacji gdyby nasz 4 letnia córka zatrzasnęła by się w pokoju nie mielibyśmy możliwości wejścia lub ktoś potrzebowałby pilnie dostać jakiś lek co jest dla mnie karygodne i niedopuszczalne. Do pokoju hotelowego dla 5 osób otrzymaliśmy tylko jedną kartę do pokoju co również jest śmieszne jak na taki standard hotelowy. Obsługa hotelowa tylko się uśmiechała i rozkładała ręce zamiast reagować. W kraju gdzie temperatura sięga 48 stopni przez pół dnia nie działa klimatyzacja gdzie nawet pracownicy się gotują . Dodam że śmieci leżały po całe dnie na korytarzach. Zdecydowanie odradzam ten Hotel
Nic
Wszystko
Hotel bardzo słaby i bynajmniej nie zasługujący na 5*. Przede wszystkim było brudno, w tym w restauracji, stoliki klejące, walka o sztućce, żeby nie jeść palcami, szklanki z zaciekami, ehhhh.. Mały obiekt, zero zieleni, kilka usychających palm. Za ogrodzeniem hotelu ulica, bida i smród - zwłaszcza w nocy (zdaje się, że opróżniają wówczas szambo). Szala goryczy przelała się jak dostaliśmy "czyste" ręczniki z brunatnymi plamami niewiadomego pochodzenia. Wielka szkoda, że Wakacje.pl promują i sprzedają pobyty w tym obiekcie jako hotel na wysokim poziomie. Przestrzegam.
Opisane powyżej
Szczerze tragedia jeszcze w tak brudnym hotelu nie byliśmy. Rozumiem, że to nie europejskie 5 gwiazdek ale tutaj nie wiem czy dał bym 2. Ogólny brud w pokoju podłoga klejąca na wstępie zasłony poobrywane w łazience lustra przemyte brudną szmatą, jeden ręcznik na całą rodzinę. Recepcja przyjmowała nasze reklamacje 4 razy dziennie i nic to nie dawało. Ręczniki dostarczone w 2 dniu(z dziurami) po interwencji rezydentki Hany, która na koniec się poddała. W skrócie sprzątanie pokoju polegało na wyniesieniu śmieci i wytarciu brudnym mopem środka podłogi, łózka anie razu nie zaścielone, płyn pod prysznicem skończył się 3cieg dna nie uzupełniony. Dostaliśmy 2 rolki papieru przez 12 dni (walka w toaletach o papier). Co do samego hotelu korytarze nigdy nie odkurzane, winda jak by ktoś zwymiotował, a klatka schodowa pamięta brud z zeszłego sezonu. Co do restauracji sztućce leżą na brudnych zalepianych bieżnikach (obrzydliwe). Szklanki nie myte tylko wyparzane wiec nie zawsze czyste. Basen w miarę OK trochę płytki odpadają a kratki przez które spływa nadmiar wody połamane dzieci maja tor przeszkód biegnąc na zjeżdżalnie, leżaki nie myte a stoliki lepiące. Bar na plaży lepszy niż restauracja , niestety leżaki brudne a śmieci w kółko mnóstwo. Tylko plaża tego hotelu miała śmieci na odcinku plaży przy wodzie. Odradzam hotel chyba, że lubi ktoś brud.
NIC
Brud , Hotel przeszedł już swoje lata świetności wymaga remontu a na chwilę obecną gruntownego posprzątania.
Hotel przeciętny, ale generalnie nastawiony na rosjan. Dla mnie był to problem. Nie wymagam żeby latano przy mnie bo..., ale jak obsługa dowiadywała się że jestem z Polski od razu mieli mnie w d... Ponad to prawie tydzień czasu czekaliśmy na sprzątnięcie pokoju i wymianę ręczników. Z plusów generalnie jedzenie. Może i było prawie codziennie to samo, ale było dużo i smacznie.
Nie najgorsza jedzenie Pierwsze wrażenie
Obsługa Czystość
Rodzina 3 osobowa, dziecko lat 10. Pobyt 14 dni. Wszystko ok. można znaleźć małę minusiki: - animatorzy mało aktywni - brak dmuchanych atrakcji w basenie, które są na zdjęciach - bardzo zaniedbany busik dowożący na plażę - wifi w lobby właściwie jakby nie było - lekko podniszczone wnętrza Ale jesteśmy zadowoleni z pozostałych rzeczy.
Lokalizacja, obsługa, jedzenie, plaża, masaże (płatne)