BG Club Portinatx

Patrzac calosciowo pobyt bardzo udany. Hotel porównując do innych na ibizie trzyma wysoki poziom. Lezy na uboczach wyspy wiec jest dobry na spokojny odpoczynek

Hotel BG Portinax Beach Club to istny koszmar ! Po raz pierwszy piszę opinie ale uważam że muszę aby przestrzec ludzi.Pisząc opinie jesteśmy właśnie w hotelu na szczęście jest siódmy ostatni dzień , nie rozpakowaliśmy walizek ponieważ żądaliśmy od biura (...) przeniesienia gdziekolwiek indziej. Jesteśmy na Ibizie po raz 4 , pierwszy raz z 3 letnią córką długo wyczekiwaliśmy alby zabrać ją pierwszy raz na Ibizę ale to gdzie trafiliśmy zniszczyło nasze wakacje. Otrzymaliśmy pokój do którego wchodzi się przez drzwi balkonowe nie ma w nim miejsca nawet na przejechanie walizkami po podłodze, w pokoju jak i w całym obiekcie wraz z restauracją panuje syf i brud, wejście do łazienki jest koszmarem ponieważ śmierdzi tak jakbyśmy otworzyli szambo, deska na muszli toaletowej jest pomarańczowa od brudu, Centralnie za oknem łazienki znajdują się izby w których mieszka obsługa panuje tam jeszcze większy brud i jest bardzo głośno . Na naszej ścianie pokoju znajduje się ogromna pompa ciepła/klimatyzator która przez swoją głośność uniemożliwia zasypianie ponieważ pracuje 24h na dobę, Ciepła woda pod prysznicem aby umyć dziecko leci po 5 minutach , W pokoju kilkukrotnie znaleźliśmy ogromnego karalucha , w umywalce łazienkowej jest mrowisko, w basenie dla dzieci z parkietu wystają gwoździe, wkręty oraz połamane deski a inne atrakcje dla dzieci są opłakanym stanie pordzewiałe, zapleśniałe i uszkodzone to miejsce powinno być wyłączone z użytkowania ponieważ jest niebezpieczne dla dzieci a to tylko jeden z wielu szczegółów napewno zabraknie mi tutaj miejsca aby opisać Państwu wszystko, Jedzenie jest ohydne ograniczyliśmy się do jedzenia owsianki i żywienia na mieście a w restauracji jaki w całym obiekcie jest okropnie brudno (załączam zdjęcia) Forma All Inclusive jest wręcz śmieszna aby wypić drinka przykładowo pina colada/whisky którego opcja all nie obejmuje trzeba udać się na recepcje opłacić rachunek za alkohol nieobjęty opcją all Inclusive po czym wrócić do kolejki przy barze basenowym i poczekać na obsłużenie kolejne kilkanaście minut, Do restauracji prowadzą schody w górę na których ustawia się długa kolejka ludzi aby wejść do restauracji,stoliki w restauracji są ustawione w takich odległościach od siebie że masz wrażenie że jesz posiłek z innymi gośćmi obok,totalnie zaburza to przestrzeń prywatną i uniemożliwia spożycia posiłków w spokoju(o ile znajdziesz coś zjadliwego w tym hotelu), Ekspresy do kawy są wyłączanie i zabierane 30 min przed zakończeniem śniadania a Pani już wyprasza ze stołówki naprawdę ! Sam wybór jedzenia jest po prostu bardzo ale to bardzo ograniczony brakuje podstawowych owoców np.banana którym można byłoby się bezpiecznie nasycić i przetrwać ten koszmar,po pozostałych owocach tzn arbuz i mango chodzą mrówki i inne insekty,sztućce są po prostu brudne i niedomyte jest to odrażające (relacja foto)jakość jedzenia jest bardzo słaba pragnę tutaj dodać że dużo podróżujemy służbowo i prywatnie bywaliśmy w różnych hotelach od 3*po 5* mamy porównanie chociażby z 3,5 * hotelem Puchet na Ibizie i nie oczekiwaliśmy tutaj cudów czy „złotych klamek „ lecz na 4,5* które ma hotel liczyliśmy na czystość,bezpieczeństwo oraz ludzkie traktowanie chodzi mi tutaj o podejście obsługi hotelowej na recepcji głównie menadżera hotelu którego postawa jest lekceważąca,ignorancka wręcz hamska. Nasze wielokrotne prośby o zmianę pokoju zostały odrzucone .Chcieliśmy na własny koszt wrócić już w drugi dzień do Polski lecz nie już wolnych miejsc w samolocie. Napewno nie zostawimy tej sprawy tak i skończy się ona w sądzie lecz zwrot pieniędzy nie zrekompensuje nam straconego czasu i wakacji oraz tego przez co przeszliśmy przez ten tydzień . Jeśli chodzi o stosunek ceny do jakości to za połowę tego co zapłaciliśmy w hotelu BG Portinax mogliśmy spędzić wakacje w jakimkolwiek innym hotelu i być zadowoleni i wypoczęci . Pobyt w hotelu BG Portinax Beach Club był dla nas najgorszym wakacyjnym przeżyciem jakiego kiedykolwiek doświadczyliśmy.

Hotel super, zadbany nowoczesny. Dobre wyposażenie, super widoki i okolica. Bardzo dobre jedzenie, blisko do plaży.

Byłem razem z żoną w tym hotelu i muszę przyznać, że będę miło wspominał czas w nim spędzony. Bardzo dobre jedzenie, właściwie jest wszystko, pizza, makarony, sałatki, owoce, mięsa, sery, wszystkiego jest w opór i nie ukrywam, że kolacja zawsze była z dokładką. W opcji HB do kolacji nie ma napojów, trzeba je sobie kupić u obsługi, a odbywa się to za pomocą karty/klucza do pokoju, na którą w recepcji wpłacamy pieniądze. Możliwość zapłacenia gotówką jest tylko w barze przy morzu. Ponoć można też udostępnić swoją kartę płatniczą i otworzyć rachunek, ale to już jest kwestia indywidualna czy chcemy komuś podawać numery naszych kart. W hotelu są dwa baseny, strefa SPA i mała plaża. Na dużym basenie głównie rodziny z dziećmi, na mniejszym dorośli (wstęp 18+), w strefie SPA można spokojnie zajmować łóżka (są tylko dwa). Jeśli chodzi o kwestię zajmowania leżaków przy basenie, to jako, że wstaję wcześnie rano miałem okazję zaobserwować jak to się odbywa. Pierwsze osoby pojawiają się około godziny 7:30, zazwyczaj już od rana siedzą ale zdarzają się też osoby, które rzucają ręcznik i idą do pokoju. Około godz. 8:30 najlepsze miejsca są już raczej zajęte, więc jeśli późno wstajecie to nie liczcie na podwójne łóżko przy małym basenie. W hotelu dostępne są dwa korty tenisowe, siłownia, małpi gaj (siłownia zewnętrzna?), na dachu budynku najbliżej głównej bramy jest bar z jacuzzi. Na plaży jest możliwość wypożyczenia kajaków albo takiej deski, na której się stoi i wiosłuje (deska 10E, kajak 20E). Z uwagi na to, że hotel położony jest na północy wyspy to niestety do fajnych i ciekawych miejsc jest wszędzie daleko. Nie znaleźliśmy nic godnego polecenia na północy. Wyprawa do Ibizy (ok. 30min) albo do San Antoni (ok. 45 min), to już zupełnie inny klimat wyspy. Miasta te żyją młodymi ludźmi, wszędzie imprezy, bary, kluby. Na północy tego nie ma, tam jest bardzo spokojnie i trzeba o tym pamiętać wybierając ten hotel. Samochód można wynająć przez recepcję, udostępniają numer telefonu do firmy, do której dojdziemy w około 10 min (CLASS RENTAL). Ponoć w sezonie może być kłopot z wynajmem samochodu z uwagi na duże zainteresowanie.

Pokoje czyste, cały czas na bierząco sprzątane, lodówka w pełni wyposażona w napoje, do własnego użytku, jedzenie w formie stołu szewdzkiego. Wszystko wspaniałe i godne polecenia.

Nazwa  BG Club Portinatx
Miejsce  Hiszpania / Ibiza
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis, bez paszportu

Tętniące życiem kluby nocne i festiwale muzyczne

Rajskie plaże i ukryte zatoczki otoczone klifami

Doskonałe warunki do uprawiania sportów wodnych, w tym nurkowania

Wyświetlono 29 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Sebastian

Zalety

Prywatna plaza ktora wyglada pieknie i, jest mozliwosc wypozyczenia kajaka za 10euro. Oprocz tego codziennie po godzinie 21 jest potancowka gdzie codziennie jest inny artysta i gra rozne gatunki muzyki.

Wady

Choć dobre to monotonne jedzenie codziennie to samo nie liczac weekendow, wtedy jedzenie jest urozmaicone

1.6
Michał

Zalety

Wady

Brud Bardzo złe jedzenie Okropna atmosfera Nastawienie tylko na zysk kosztem klientów w zamian nie dając nic .

Andrzej

Zalety

Jedzenie Lokalizacja Wygląd

Wady

Na początku klima nie działała, ale po zgłoszeniu została naprawiona

Pobyt - Czerwiec 2022

Angelika

Pobyt - Październik 2019

Zalety

Położony na klifie

Wady

mała plaża i kamienista

Marzenna

Pobyt - Sierpień 2019

Hotel w ogóle nie był przygotowany na pełne jego obłożenie . My i dużo innych par nie miało pokoju na pierwszą noc . Taxi przewoziło klientów do innych hoteli . Brak odpowiedniej ilości leżaków, brak wody do picia w pokojach , nie uzupełniano mydła i płynów w łazience. W łazience brak wentylacji tylko okienko do wietrzenia . W czasie kolacji brak odpowiedniej ilości miejsc .Trzeba było czekać w długiej kolejce aby zjeść posiłek. W ciągu dnia trzeba było także stać w kolejce po wodę czy kawę ,nawet kilkanaście minut . Sprzęt wodny dostępny na 15 min. Wieczorna rozrywka dla dorosłych słabiutka ..... W życiu bym tam nie wróciła. Nie zbyt czysto . Osobiście zabiłam karalucha !!!! Warty połowę ceny którą zapłaciliśmy . Koszt wakacji w wydaniu tego hotelu nie powinien przekraczać 2000 zł .

Zalety

Jedyną zaletą tego hotelu było jedzenie oraz miły personel co ratowało ogólne wrażenie .

Wady

Wszystko pozostałe

Barbara

Pobyt - Sierpień 2019

Standard Hotelu BG Portinatx Beach Club 4,5*, ale w rzeczywistości nie zasługuje nawet na 3*. Od momentu wylądowania na Ibizie zaczęły się problemy: 1. Hotel nie miał dla nas zakwaterowania na pierwszą noc i tę noc spędzimy w innym hotelu o podobnym standardzie. W tej sytuacji były jeszcze 2 pary. A później okazało się, że takich przypadków ?zdublowanych? rezerwacji było więcej. 2. W hotelu następnego dnia otrzymaliśmy pokój w parterowym szeregowcu z widokiem na zaplecze gospodarcze hotelu. W przygotowanym pokoju zastaliśmy: 3 butelki 0,5l wody mineralnej i 3 saszetki szamponu i 3 żelu do kąpieli na cały pobyt oraz brudne ręczniki. Musiałam prosić personel o wymianę ręczników oraz przyniesienie kapsułek kawy do ekspresu i herbaty. 3. Ilość leżaków na tak pełne obłożenie hotelu jest nie wystarczające. 4. W restauracji na piętrze często brakowało wolnych miejsc i Goście hotelu musieli czekać na schodach czekając na zwolnienie się miejsca nawet ok. 20 min. Na śniadaniach ok. godz. 9:30 nie było już czarnej herbaty, dostępne były tylko smakowe. Sytuacja powtórzyła w kolejnych dniach. Wybór pieczywa też był ograniczony. Kuriozum stanowiło czekanie w kolejce do baru przy basenie ok 15 minut by otrzymać wodę, napój czy kawę. 5. To skandal, że w hotel o standardzie 4,5* biegają ogromne karaluchy obok baru przy basenie, gdzie serwowane są napoje oraz posiłki. Innego rodzaju insekty były w toaletach w budynku głównym. 6. Zbyt mała ilość personelu na tak dużą ilość Klientów.

Zalety

Ładne położenie, czysta mała plaża i piękne morze. Smaczne posiłki- zwłaszcza śniadania i obiadokolacje. Duży wybór owoców, warzyw, ryb oraz słodkości. Dla dzieci stół z haribo.

Wady

Nieadekwatny standard w stosunku do ceny. Za tę jakość to max. 2.000,00 PLN osoba/tydzień.

Aneta

Pobyt - Wrzesień 2018

Byliśmy w tym hotelu we wrześniu 2018. pobyt oceniam bardzo dobrze. Jedzenie przepyszne, pokoje czyste i przestronne. Bardzo polecam ten hotel .

Zalety

Bar na plaży Piękne pokoje Miła obsługa

Wady

BRAK

Pobyt - Czerwiec 2016

BARDZO MIŁA OBSŁUGA , HOTEL STWORZONY DLA RODZIN Z DZIEĆMI

Zalety

BARDZO MIŁA OBSŁUGA , HOTEL STWORZONY DLA RODZIN Z DZIEĆMI

Wady

BRAK

Alek

Pobyt - Wrzesień 2014

Wspaniałe wakacje spędzone chyba w najpiękniejszym miejscu na Ibizie wśród egzotycznej roślinności. Hotel BG Club Portinax spełnił nasze wszystkie oczekiwania. Przepiękna kameralna hotelowa plaża położona wśród skałek z krystalicznie czystą wodą, baseny, animacje dla dzieci i dorosłych oraz dostęp do różnych rozrywek sportowych. Wyżywienie bardzo różnorodne, obfite, napoje (piwo i wino do bólu wieczorem drinki). Jedyne zastrzeżenie można mieć do standardu pokoi. Łóżka niewygodne łazienka jak z komuny ale poza tym naprawdę SUPER...

Zalety

Super położenie, plaża mała bardzo kameralna z krystaliczną wodą wśród przepięknych skałek. Fajne animacje dla dzieci i dorosłych. Obfite i urozmaicone posiłki.

Wady

Dosyć słaby standard pokoi, łóżka mało wygodne.

krystyna

Pobyt - Czerwiec 2012

Chcieliśmy zwiedzić Ibizę, ale ze względu na dzieci szukaliśmy jakiegoś spokojnego kompleksu, nie gdzie pośrodku najgłośniejszych dyskotek. Portinatx jeden z lepszych hoteli w których byliśmy do tej pory. Bardzo dużo egzotycznej roślinności, ładne pokoje, bardzo dobra hiszpańska kuchnia, różne przekąski między posiłkami, i długo otwarte bary bo chyba do 00:30. Animacje na prawde super, chyba nawet lepsze niż w Tunezji. Plaża jest specyficzna, dość mała i wśród skałek, ale za zupełnie inna niż wszędzie.

Krysia

wizaw

Pobyt - Czerwiec 2012

Cudowne wakacje hotel spełnił nasze oczekiwania, jak na 3* luksus, czysto, smacznie, obsługa przemiła, animacje wesołe fajne, jedynie co to brak ręcznikow kapielowych , hotel połozony kaskadowo wszędzie schody ale nam to absolutnie nie przeszkadzało do miasteczka ok 10-15 min spacerkiem, piękne widoki zachody słońca, polecamy hotel napewno się nikt nie zawiedzie.

Kinga

Pobyt - Czerwiec 2012

Informacja dla wszystkich wypoczywających w tym hotelu lub planujących tam wyjazd: PODCZAS POBYTU ZOSTAŁO MI SKRADZIONE 200 EURO. Najprawdopodobniej skradł te pieniądze konserwator podczas NAPRAWY ŁÓŻKA. BIEŻCIE SEJF BO UMYWAJĄ RĘCE!!! No i apropo tych łóżek: BARDZO SŁABE, TWARDE, ZAMOCOWANE NA KÓŁKACH WIĘC JEŻDZĄ PO POKOJU. W parze nie da się spać. Prysznic też był uszkodzony.

seeeeb

Pobyt - Czerwiec 2012

Bardzo duży plus za animatorów i program animacyjny w tym wieczorny Bardzo duży minus za rożnorodność i jakość kuchni. Ponadto obiekt nie nadaje sie dla rodzin z wózkami (mnóstwo schodow, brak podjazdow)

balstaol

Pobyt - Maj 2012

Hotel dla bardzo aktywnych, pełno schodów, porażka dla rodzin z dziećmi, brak brodzika, serwis i opcja all na bardzo dobrym poziomie. Mini plaża hotelowa, w sezonie nie ma miejsc do opalania się, trzeba iść 15 min do centrum pod górkę i z górki na ładniejszą i nieco większą plażę,miejsce bardzo piękne.

Gośka

Pobyt - Grudzień 2011

Hotel jak na trzy gwiazdki spełnia wszystkie standardy. Budynek i pokoje nie są jakieś super nowe, natomiast atmosfera w tym hotelu rewelacyjna. Generalnie dużo młodych ludzi (akurat trafiliśmy na taki turnus), sporo Niemców i Francuzów. Wieczorami przykuwające uwagę show, sporo tańców, skeczy, turniejów róznej maści. Co do opcji all troszkę za krótko trwa, ze zwykłymi napojami nie było problemu, natomiast alkohol serwowany najdalej do wczesnego wieczora:/ ale i tak jak na 3* dobrej jakości, i dość urozmaicony. Jedzenie smaczne, ba pyszne, bufet różnoraki, bogato pod tym względem. Pokoje standardowe, klimatyzowane, z balkonami. Co netrum jakieś 10 min., a tutaj wszystko dla amatorów zakupów i dobrej zabawy.

markoni

Pobyt - Lipiec 2011

brak polskiej animacji

Gośka

Pobyt - Lipiec 2011

lilka

Pobyt - Czerwiec 2011

bajeczne wakacje na pieknej wyspie, z jednej strony zielonej oazy spokoju, z drugiej szalonej, roztanczoneczej, zwariowanej (jakies pol godziny od hotelu). co prawda rozrywek w hotelu i dla ciala i dla ducha dostarcza team animacyjny (mega!!). wyzywienie i napoje: bogato, syto, smacznie (nawet na plazy bar!!) a plaza w zatoczce (pieknie). pokoje czyste, schludne, moze brakowalo nam lodowki, ale dalismy rade.. najwazniejsze, ze byla klimatyzacja:) polecam wszystkim. Ibiza to nie tylko party time!

BG Club Portinatx