Piękne miejsce,spokój,muzyka przy barze cicha,nienachalna, bardzo sympatyczna obsługa,pokoje czyste,schludne,standard podstawowy ale w zupełności wystarczajacy.Blisko do plazy,basen tez ok.Jedynym minusem mogą być posiłki-śniad.typowo południowe-feta,ser,oliwki,jajka, jogurt,dżemy,miód,płatki,wedlina typu mortadela-mi ODPOWIADAŁY.Obiadokolacje-1zupa,1danie główne,spory wybór sałatek. Ogromnym minusem jest brak owoców-są 2 razy w tyg.raz arbuz,raz melon.Dla kogoś, kto tak jak ja nie jedzie dla jedzenia,a dla słonca,wody i relaksu-nie ma problemu.Hotel nie organizuje żadnych wieczorów tureckich.Wieczorami wyludnia się-wszyscy udają się na promenadę przy morzu.Niezłe miejsce dla maluchów-spokój:)Lubię kameralne hotele,więc bardzo polecam!
Hotel cichy ale czasami zbyt cichy gdyż potrafiono zwrócić uwagę, iż śmiech jest zbyt głośny a czyż nie po to jedzie się na wakacje aby odreagować codzienność?
Odwiedziliśmy ten hotel dwukrotnie. Jesteśmy oczarowani atmosferą. Wszystkich zainteresowanych szczegółami zapraszamy na naszego bloga . Zamieściliśmy filmy zdjęcia i przydatne informacje. : tureckie-wakacje.blogspot.com/? .
Doskonałe położenie. Strategicznie usytuowany - baza wypadowa. Bardzo pozytywna atmosfera w hotelu.
Nie dostrzegliśmy wad.
Lipiec 2012. Hotel czysty, spokojny, obsługa (szczególnie restauracyjna) bardzo serdeczna. Po zgłoszeniu zepsutej klimatyzacji, od razu wymieniono nam pokój. Posiłki dosyć smaczne, choć śniadania zawsze takie same. Pokoje codziennie sprzątane, a ręczniki wymieniane. Hotel mogę śmiało polecić szukającym ciszy i spokoju. W okolicy naprawdę jest co oglądać. Wycieczki dosyć drogie, ale po drodze do Fethiye można wynająć samochód za 25 euro na dobę (w hotelu 50!) i odwiedzić Saklikent, Oludeniz, Patarę, plażę żółwi Kareta i wiele innych atrakcji. Jedynie cena paliwa powala: 8,60zł!!!
Polecam hotel Bezay! Pokoje są bardzo czyste, obsługa zarówno kelnerzy jak i sprzątaczki są bardzo uprzejme. Byliśmy z dzieckiem i w czasie kiedy mieli sprzątać nasz pokój dziecko zawsze spało, po 2 dniach sprzątaczki same się zorientowały i zaczęły sprzątać nasz pokój w pierwszej kolejności, żeby dziecko mogło iść spać. Basen i otoczenie wokół basenu na prawdę bardzo urocze. Woda w basenie i w brodziku czysta i ciepła. Jedzenie serwowane na podobnym poziomie jak w innych hotelach, zawsze można coś dla siebie wybrać. Blisko do morza i promenady - trzeba tylko przejść przez dość ruchliwą ulicę. Jedyną wadą hotelu są zbyt małe balkony. POLECAM!
Hotel nie duży,kameralny ,ładny czysty basen.Pokoje .w sam raz,łazienka mała,nadająca się do remontu,grzyb na ścianach.Ręczniki dawno nadają się już do wymiany,bo nie białe a szare.Jedzenie monotonne,głodnym się nie jest ale po tygodniu ma się dość.Zostaliśmy do tego hotelu przeniesieni z innego po trzęsieniu ziemi,świadomie byśmy się na niego nie zdecydowali:(
Cichy i kameralny hotel z bardzo miłą obsługą. Wyżywienie HB naszym zdaniem bardzo dobre. Duży i czysty basen. Nasze wspomnienia z wakacji w tym hotelu opisaliśmy na naszym blogu tureckie-wakacje.
Ogólnie o hotelu Hotel (***) 2 piętrowy, w którym przebywają : Polacy (na parterze, raczej młode pary) oraz Niemcy i , Anglicy (głównie emeryci) Turcy (w średnim wieku z rodziną), Rosjanie (niewielu) [ulokowani na I i II piętrze(!!)]. Sprzątanie codziennie-nawet w niedzielę (także podczas nieobecności w pokoju-na szczęście nic nie zaginęło). Na recepcji umieszczono informację : że nie można wnosić na teren hotelu napojów ani żywności [przy upale ponad 30C]...A ceny w barze przyhotelowym wyższe niż w niektórych barach przy plaży(!)- więc skutek jest odwrotny. Położenie i okolica Do plaży ok 5min-po przejściu przez główną ulicę przy której niedaleko znajduje się hotel (słychać na basenie przejeżdżające samochody). W okolicy sklepy przy plaży-malutkie, nie znaleźliśmy jakiegoś wielkości powiedzmy \"Żabki\". Ceny : woda 1,5l (1TL~2zł), lody (0,5TL~1zł), piwo EFES 0,5l (2,75TL~5,5zł), FANTA 1l (2TL~4zł), ciastka a\'la markizy 100g (0,75TL~1,5zł). Przejazd \"dolmuszem\" do oddalonego o ok 5km FETHIYE centrum - 1,5TL(~3zł) a tramwajem wodnym 5TL (~10zł). Do lotniska w DALAMANIE dojazd autokarem dość krętymi drogami zajmuje ok 1h. We wtorki w centrum Fethiye (dojazd \"dolmuszem\") godny polecenia bazar turecki a w nd w Callis-mniejszy. Obsługa Uprzejma, znają podstawowe słówka po polsku. Wyżywienie Jedzenie-MEGA MONOTONNE!?-tj. śniadanie nawet w miarę (ale nie zasmakuje osobom lubiącym wędliny i inne niż pszenne pieczywo) : bułka pszenna, masło, ser a\'la polski oscypek oraz biały słony, jajko na twardo, 2dżemy + miód, mleko + płatki kukurydziane i rodzynki, wędlina a\'la mortadela(nie próbowałam), oliwki, pomidory, ogórki, papryka oraz napoje : kawa, herbata, napój -> w godzinach 8-10. Natomiast obiadokolacje wypadają gorzej:( \"zupa\", czyli niby-krem gęsta w barwie pomarańczowo czerwonej, szaro-białej z dodatkiem rozgotowanego makaronu lub bez.Drugie danie: jakieś mięso(nie za ciekawe:wątróbka, coś a\'la mielone, suchy kurczak)+papka ziemniaczana lub nawet smaczny ryż oraz jakaś fasolka w sosie pomidorowopodobnym na ciepło.Do tego codziennie ten sam wybór przystawek-sałatek na zimno w formie szwedzkiego stołu (najgorzej, że to co zostawało z dnia na dzień to tylko dorobili trochę i podawali na następny dzień), czyli pomidory, ogórki, papryka, kabaczek, kapusta biała i czerwona.....W godzinach 19.30-21.30 (wcześniej było 20-22 i tak późno!) BRAK NAPOI (bezpłatnych) DO OBIADOKOLACJI! Tydzień można wytrzymać z takim jedzeniem, ale przy 2tyg-sami oceńcie. Ceny w barze przy hotelu : piwo 5TL (ok 10zł), woda 0,33l 2TL (ok4zł). Sport i atrakcje w hotelu Jedyny \"+\" za duży basen- czysty choć kratka przy basenie oraz przy brzegu kafelki z widocznym nalotem od wilgoci. W opisie widnieje informacja, że hotel ma grę \"DART\"(rzutki) bezpłatnie-niestety jednak nie ma ich w ogóle ! Bilard płatny, bodajże 3T L (ok6zł) za 30min. Bezpłatnie internet bezprzewodowo na terenie obiektu hotelowego - hasło dostępne w recepcji. Pokój Pokoje małe wyposażone w klimatyzacje ręczną - niestety, gdy była włączona jeszcze bardziej było czuć WILGOĆ (czyli stęchliznę) w pokoju. Znajdują się także malutkie tv z tureckimi kanałami oraz 2 niemieckimi. Łazienka skromna-prysznic z zasłonką. Zasilanie-gniazdka takie jak w Polsce- także śmiało można wziąć czajnik bezprzewodowy czy grzałkę bo pokoje ich nie mają na wyposażeniu - lodówki oczywiście też nie. Łóżka to 2 materace (1na 2gim leżące) dość twarde. Mały balkonik. Porady Wymiana waluty przy plaży kurs (wrzesień 2010) : 1 EUR = 1,90 TL 1 US = 1,48 TL 1 FUNT = 2,26 TL Przy plaży znajdują się budki telefoniczne, bankomaty. Z tel. kom. w zależności od sieci sms wysłanie = 1,95zł, 1min połączenia odebranego/dzwonionego = 6zł. Wycieczki (do Pammukale, 12 wysp, Rodos, itp.) taniej przy plaży niż u polskiej rezydentki, która i tak za wiele po polsku nie opowie podczas wycieczki. PRZYKŁADOWE CENY - 1) z ulotki biura przy plaży oraz 2) rezydentki : Pamukkale 1) 20 £, 50 TL 2) 45 €, 70 $ Dalyan 1) 13 £, 30 TL 2) 35 €, 50 $ Rodos 1) 55 £, 120 TL 2) 65 €, 90 $ 12 wysp 1) 8 £, 20 TL 2) 17 €, 28 $ Jeep Safari 1) 15 £, 35 TL 2) 35 €, 50 $ Rafting 1) 30 £, 70 TL 2) 65 €, 90 $ Paragliding 1) 60 £, 140 TL 2) 95 €, 130 $
obiadokolacje niedobre bllle bez kolacji i nie o godzinie 20 to stanowczo za póżno , reszta ok ...
Śniadanie:bułka pszenna,masło,ser a\'la oscypek oraz biały słony,jajko na twardo,2dżemy miód,mleko płatki kukurydziane i rodzynki,wędlina a\'la mortadela,oliwki,pomidory,ogórki,papryka oraz napoje:kawa,herbata,napój->godz.8-10. Obiadokolacje to:gęsta bezsmakowa\"zupa\";2danie:jakieś mięso(nie za ciekawe:wątróbka,coś a\'la mielone,suchy kurczak) puree ziemniaczane,makaron lub ryż oraz np.jakaś fasolka w sosie na ciepło.Do tego codziennie ten sam wybór przystawek-sałatek na zimno w formie szwedzkiego stołu,czyli pomidory,ogórki,papryka,kabaczek,kapusta biała i czerwona.W godz.19.30-21.30(wcześniej było 20-22;późno!)BRAK NAPOI(bezpłatnych)DO OBIADOKOLACJI!
BYLAM W TYM HOTELU. HOTEL CZYSTY I BARDZO PRZYJEMNY.DO PLAZY BLISKO. DUZA OFERTA WYCIECZEK PRZY PROMENADZIE Z POLSKIM PILOTEM. WYCIECZKI SA DUZO TANSZE JAK U REZYDENTA,A PROGRAM TAKI SAM. NIE MA POTRZEBY PRZEPLACAC ,
Hotel bardzo kameralny, spokojny,czysty, miła, pomocna obsługa, blisko plaży, jedyny minus to posiłki(jednostajne, mało urozmaicone i brak owoców). Jest to hotel dla osób pragnących, ciszy i spokoju, a nie rozrywek animacyjnych( tam ich nie ma)
Hotel czysty nie dla malkontentów. Obsługa miła i pomocna.
Jak na 3* jest OK
Pomijam jedzenie bo to kwestja gustu. Pokoje na parterze to tragedia! Panuje tam niesamowita wilgoć, grzyb oraz smrud. Nie polecam !!!
Bardzo miły,sympatyczny,kameralny hotelik. Cisza, spokój,można odpocząć.
obsługa super miła, pokoje z wyposażeniem podstawowym, ale bardzo czyste i przyjemne (super za tę cenę). Polecam ten hotel wszystkim - lepiej kawałek dojść do plaży i mieć ciszę i spokój, niż mieć hotel przy samej plaży, gdzie do wieczora dudni muzyka. Hotel bardzo kameralny i spokojny.
Hotel polecam dla osób kumajacych, że za tę cenę (1.390 zł HB) złotych klamek nie będzie. Jedyne minusy: wyposażenie pokoju sprzed wielu lat i ceny w hotelu wysokie (lody Magnum 4,20 TL, świeży sok 4 TL, piwo 4 TK). Poza tym wszystko super, jeśli komuś przeszkadza codziennie to samo śniadanie (\"ciągle te pomidory\"), to chyba należy wybrać inną cenę za wycieczkę. Polecam!
Kameralny hotel, tuż przy plaży to było coś czego szukałam. Tym razem nie chciałam głośnych animacji, wielkiego turystycznego molocha. Pragnęłam odpoczynku na piasku. Wyjazd po dziś dzień wspominam miło. Przesympatyczna obsługa, jeden z kelnerów w kółko powtarzał dziekujem bardzom. Widać lubił nas Polaków i jeszcze w tym miejscu nie zdążyliśmy popsuć sobie opinii. Posiłki ciepłe, świeże. Wybór nie powalał, nie był też masakrycznie mały.
Kierowałam się głównie ceną, W tym roku budżet był ograniczony. Pojechałam z przyjacielem z lekkimi obawami. Większość z nich był bezpodstawna. Nic złego nie mogę powiedzieć na obsługę, Mimo pewnych barier językowych czuliśmy się bardzo mile i gościnnie przyjęci. Przyjemny , czysty pokój. Basen wokoło którego stało wiele leżaków. Kawałek pieszego spaceru dzielił nas od plaży i promenady z licznymi sklepami, bazarami i restauracjami. Wyżywienie w hotelu znośne, choć bez błysku. Wszak to tylko 3* i nie ma co wymagać.