Spektakularne formacje skalne i turkusowe laguny w zatoce Ao Nang
Rajskie plaże idealne do wypoczynku pod palmami
Wyśmienita tajska kuchnia z owocami morza i świeżymi ziołami
Piękny hotel położony w kameralnej, zielonej okolicy przy pięknej prywatnej plaży a jednocześnie w bliskiej odległości do dużego kurortu wakacyjnego (15 minut jazdy samochodem). W bezpośrednim sąsiedztwie hotelu znajdziemy szeroką ofertę gastronomiczną, kantory wymiany walut, bankomaty oraz kilka większych sklepów spożywczych. Obsługa hotelu bardzo miła i pomocna, piękne widoki i ogólna atmosfera błogiego relaksu. Cały region oferuje masę atrakcji, na pewno wrócimy w to miejsce !
Hotel położy przy pięknej, kameralnej prywatnej plaży a jednocześnie blisko tętniącego życiem kurortu.
Największą zaletą hotelu jest położenie nad samym morzem w pierwszej linii brzegowej w małej miejscowości Klong Muang. Na ustawionych leżakach na wprost morza można w ciszy bez hałaśliwej muzyki kontemplować roztaczający jest krajobraz Morza Andamańskiego i poruszających na nim turystycznych longbootow miejscowych przewodników.zawsze było miejsce na leżakach bez konieczności wcześniejszego wstawania i rezerwowania miejsca, jak często się zdarza w innych destynacjach. Jedno wejście do morza wydaje się niedostateczne, ale z drugiej strony zmusza do spaceru dla chcących zażywać kąpieli wodnej. Dwa bary położone na plaży z miłą obsługą są wystarczające. Rosnące palmy na plaży dodają uroku i zachwycają swoja zielenią, szumią kiedy wieje wiatr ocierając gałęzie palm o siebie. Plaża jest codziennie sprzątana i grabiona przez personel hotelowy.zakwaterowani zostaliśmy w willi położonej w pięknym tropikalnym ogrodzie z licznymi kwiatami ,trawami i innymi roślinami tropikalnymi. Pokoje duże obszerne sprzątane w zależności od życzenia. Wille położone są w odległości około 4 do 5 minut do plaży.Blisko hotelu położone są klimatyczne bary tajskie gdzie można napić się i zakosztować kuchni tajskiej. W obrębie basenu jest basen z dwoma jacuzzi, basen stanowi dobre rozwiązanie w momencie kiedy pojawiają się cykliczne odpływy. Personel hotelu bardzo przyjazny, pomocny, zawsze uśmiechnięci pozdrawiają gości gestem Wai. Obok hotelu cumują łódki lokalnych tour operatorów oferujących różne wycieczki do atrakcyjnych miejscówek. Po negocjacjach można dopasować swój wyjazd do swoich możliwości finansowych. Hotel godny polecenia dla osób chcących wypocząć z dala od gwaru, na uboczu w pełni uzasadniony staje się Beyond w nazwie destynacji. Wróciliśmy bardzo zadowoleni i jednocześnie zdumieni ,że tak atrakcyjne miejsce może być tak wyciszone i wręcz niewyobrażalne spokojne w tak atrakcyjnym miejscu. Polecam wszystkim, którzy lubią spokój, ciszę. Muzyka puszczona w barach jest stosowana, nie przeszkadza w drzemce na leżaku.
Położenie hotelu nad samym morzem. Czystość na terenie całego obiektu. Smaczne śniadania, gdzie każdy może coś znaleźć dla siebie. Przyjazny personel. Hotel jest dobrym miejscem dla chętnych, którzy chcą zobaczyć pobliskie wyspy.
Nie zauważyłem żadnej wady, która należałoby podać jako przestroga dla innych.
Hotel zachwyca swoim położeniem nad brzegiem morza w pierwszej linii brzegowej.Widok z recepcji na basen i morze robi wrażenie szczególnie po długiej podróży przez Dubaj gdzie panowała kryzysowa i sytuacja i gdzie ciągle przesuwano nam wylot do Krabi. Mając widok turkusowego morza szybko zapomina się o niedogodnościach długotrwałej podróży. Przy hotelu cumują łódki lokalnych tour operatorów oferujących różne wycieczki . My popłynęliśmy na dwie ; Chicken Island i na Hong Lagoon. Bardzo polecam niezapomniane widoki , piękne wapienne skały,mogoty pozostawiają magiczne wspomnienia i bajeczne fotografie. Obok basenu jest restauracja gdzie można zamówić drinka czy deser. W godz. 15-17 za napoje alkoholowe można dostać 50 % rabatu. Zakwaterowani byliśmy w willi położonej w pięknym ogrodzie z egzotycznymi roślinami bardzo blisko morza. Jedno zejście do morza z leżaka wydaje się trochę niewystarczające, ale nam nie przeszkadzało. Między miejscami do leżenia a morzem rosną palmy co jeszcze bardziej urokliwe czyni miejsce gdzie spędzamy czas na leżaku. Hotel bardzo spokojny, niskie obłożenie, bez hałaśliwej muzyki tylko z szumem morza i śpiewającymi ptakami wśród palm. O każdej porze morze ma inną barwę poprzez turkus ,biel aż do błękitnego lazuru. Regularne odpływy morza po południu pozostawiają odkryte skały i wszechobecne rafy. Przy odpływie dobrym rozwiązaniem jest kąpiel w basenie czy ochłodzenie się pod prysznicem. Zalecane buty do wchodzenia do wody do morza. Przy plaży prysznic . Jest rozłożony również hamak.
Malownicze położenie. Smaczne śniadania i obsługa odgadując Twoje prośby. Spokojny bez animacji i głośnej muzyki położony hotel dający dobrą bazę wypadową na wycieczki czy do pobliskiego Ao Nang.
Jedno zejście z linią leżaków do morza koło napisu z nazwą hotelu - nam to nie przeszkadzało.
Hotel super, mega wygodny. Obsługa w mniejszym lub większym stopniu rozmawiająca po angielsku. Jeśli jest jakaś pomyłka, to jest rozstrzygana na korzyść klienta (zamówiłem w restauracji steka, źle wysmażyli, dostałem kolejnego z głębokimi ukłonami przeprosin)
Przy samej plaży, cisza spokój. Mało turystów. Dla osób, które chcą odpocząć od zgiełku miasta. Ponadto niedaleko do plaży Ao Nang, znanej już z bardziej rozwiniętej infrastruktury rozrywkowej
Nie mam wad
Fajny hotel z piękną plażą (uwaga w lutym był duży odpływ w ciągu dnia stąd warto zabrać buty do wody). Mieszkaliśmy w willi z widokiem na morze. Willa b. ładna przestrzenna z dużą łazienką. Jedzenie - śniadania dobre z częścią zarówno europejską (jajka w każdej postaci, sery, pieczywo, jogurty etc.) plus z b. dużym wyborem dań kuchni tajskiej.