Best Sol d'Or

Hotel dla rodzin z dziećmi, pokój ładny funkcjonalny codziennie sprzątany i wymieniane ręczniki na nowe. Jedzenie dobre. Spory basen dla dorosłych oraz wodny plac zabaw dla najmłodszych. Jestem zadowolona z pobytu w hotelu.

Hotel mimo 3 gwiazdek jest bardzo ładny w środku, lokalizacja bardzo przystępna, blisko plaży, blisko sklepów, basen przy hotelu jak i sam hotel bardzo czysty i zadbany. Jedzienie bardzo dobre również dla osób preferujących dietę wege. Drinki pyszne a obsługa bardzo miła 🏖️

Ogólnie pobyt udany choć nie zachwycający. Pokój dla rodziny z dwójką dzieci zdecydowanie za mały! Pokój urządzony dość spartańsko ale klimatyzacja działała bardzo dobrze. Meble są stare i nieładne ale wszystkie szafy się otwierały i nic nie odpadało. Brak lodówki nawet małej bardzo utrudniał przechowywanie czegokolwiek jak choćby wody. Łazienka bez rewelacji acz czysta i w miarę ładna wyposażona w bidet. Hotel bardzo fajnie położony bardzo blisko dużej, piaszczystej plaży (ok 200 m) Basen dość duży z atrakcjami dla dzieci, ale niestety woda w basenie także jest słona. Nieopodal fajna promenada i przystanki autobusowe. Hotel powinien być nieco odnowiony lub chociaż pomalowany gdyż widać już że nadgryza go ząb czasu. Na dziedzińcu płytki chodnikowe są stare popękane i nieładne. Obsługa generalnie nie jest miła. Panie i panowie w recepcji przez cały tydzień pobytu tylko raz zachwycili nas zwyczajowym ,,hola\'\' niby nic a jednak robi różnicę. Ogólnie polecam dla rodzin z małymi dziećmi i seniorów jednak nie należy spodziewać się czegoś szczególnego. Cena natomiast była jak na oferowane warunki nieco zbyt duża. Pozdrawiam. Radek

Mocne 3*. Pokoje przestronne, czyste. Na dziedzińcu dwa baseny. W jednym codzienny aerobik dla starszych, drugi cały dla małych: zjeżdżalnie, rury, wodny płac zabaw- dziecięca wieża Babel :-). Posiłki bardzo urozmaicone, dużo, tłusto ;-) nie dla każdego ale każdy znajdzie coś dla siebie. Obok hotelu restauracja z pyszną kawą - obowiązkowo :-). Około 100 m do jednej z piękniejszych plaży na jakich byliśmy. Plaża publiczna, szeroka, piach jasny, drobny, zejście łagodne długie po kilkudziesięciu metrach ponowne spłycenie . Miejsce idealne dla dzieci, bezpieczne. Na plaży mało Polaków za to Rosjan ogrom. ( plaża przyjazna dla puszystych ;-) ) Długa promenada a na niej wszystko co trzeba. Można dobrze zjeść, można tez kupić z sentymentu do miejsca jakieś kolejne badziewko ;-). Dla bardziej wymagających niedaleko większe miasteczko Salou. Wybrzeżem to około 45 min mozna też pojechać lokalnym autobusem nr 1. Na promenadzie niedaleko hotelu znajduje się Aquapolis Costa Dorada z delfinami. Kilometr dalej raj dla małych i dużych Port Aventura czyli nasza Energylandia do potęgi nie wiem której, bo w dwa dni zaliczyliśmy połowę :-(. Byliśmy z Rainbow i to był dobry wybór . Kompetentna rezydentka. Wycieczka fakultatywna do Barcelony punkt obowiązkowy - super.

Ogólnie pobył bardzo udany, jedzenie różnorodne każdy znajdzie coś dla siebie przy czym Nas aż tak nie zachwyciło ja np. rok temu w Grecji. Bardzo miła obsługa w barze i na stołówce, większość gości to Rosjanie. Bardzo blisko plaża La Pineda, piękna, duża i wejście do morza bardzo łagodne. Z wycieczki skorzystaliśmy niestety tylko z jednej do Barcelony-polecam, do reszty było za mało chętnych dlatego się nie odbyły, Hotel ok, codziennie sprzątanie, wymiana ręczników. Nam brakowało poszew na kołdry. Jest schowek na bagaże i udostępniają prysznice na pół godziny. Przy basenie leżaki i parasole bezpłatne. Dziękujemy za pomoc rezydence Agnieszce w ostatnim dniu pobytu (na lotnisku), siostry Wolskie :)

Nazwa  Best Sol d'Or
Miejsce  Hiszpania / Costa Dorada / Salou
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi

Złociste plaże otoczone sosnowymi lasami i krystalicznie czysta woda

Park rozrywki PortAventura idealny dla rodzin

Zabytkowe ruiny rzymskie w Tarragonie i klimatyczne uliczki miasta

Wyświetlono 9 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Natalia

Zalety

Blisko do plaży Codzienne animacje (większość dla dzieci)

Wady

Zalety

Spokój, czystość, miła atmosfera i dobra lokalizacja

Radosław Stanisław

Pobyt - Sierpień 2019

Zalety

Świetne położenie bardzo blisko dużej i piaszczystej plaży, blisko przystanki i cicha okolica. Doskonałe dla rodzin z dziećmi, fajny basen dla dzieci zjeżdżalnie i atrakcje. Klimatyzacja w pokojach bardzo wydajna, pościel i ręczniki zmieniane bardzo często. Fajne animacje dla dzieci i występy dla dorosłych.

Wady

Małe pokoje (dla rodzin z dwójką lub więcej dziećmi zdecydowanie za małe), dość stare wyposażenie, brak lodówek (nawet najmniejszych!) Niezbyt miła obsługa hotelu (może się czepiam ale przez cały tydzień przechodząc wielokrotnie przez recepcje tylko raz nas przywitano zwyczajowym ,,hola\\\'\\\', zbyt mała ilość leżaków i parasoli w stosunku do ilości gość i pokojów hotelowych. Ogólnie hotel potrzebuje remontu lub chociaż odmalowania. Zbyt mała stołówka (kolejki ustawiały się na schodach). Słaba znajomość angielskiego u personelu.

Pobyt - Lipiec 2019

Zalety

Pokoje przestronne, czyste. Basen z atrakcjami dla dzieci. Blisko piękna publiczna plaża i parki rozrywki.

Wady

Powolna winda która na 5 piętrze lubi densować

Pobyt - Czerwiec 2019

Zalety

różnorodne posiłki, codziennie inna,tematyczna kolacja, polecane dla rodzin z dziećmi, blisko super duża plaża, niedaleko market oraz inne restauracje z dobrym jedzeniem, duża ilosć autobusów i bliskość do przystanku autobusowego

Wady

duża ilość osób na stołówce, raz czekaliśmy w kolejce ale szła dosyć sprawnie, brak poszew na kołdrę

Andi

Pobyt - Czerwiec 2018

Pobyt w tym hotelu oceniam pozytywnie, szybki transfer z lotniska w Reus ok. 15 minut, pokój dostępny po ok. 10 minutach od przybycia do hotelu( przyjazd ok . godz 14,30), otrzymany pokój na 3 piętrze duży i słoneczny , łazienka z wanną i suszarką, reczniki wymieniane codziennie. Hotel od plaży i promenady dzieli ok. 150 metrów, podobnie przystanek autobusowy.Śniadania monotonne , kolacje smaczne i z dużym wyborem dań, dużo owoców ( fantastyczne ananasy). Miejscowość nieduża ale swój urok ma.

Zalety

Hotel o bardzo dobrym położeniu, ładne i duże pokoje z balkonami, dobre jedzenie, pokoje sprzątane codziennie.

Wady

Sporadycznie kolejka w restauracji w oczekiwaniu na stolik, słabe animacje .

Andrzej

Pobyt - Czerwiec 2018

Pobyt w tym hotelu uważam za bardzo udany.Bardzo dobre wyżywienie zwłaszcza obiadokolacje,pokój nr 367 był od strony nienasłonecznionej ,dlatego prawie nie używaliśmy klimy ,po włączeniu której w nocy było troszkę chłodno.Woda w basenie cieplutka ,morze również mimo że to był czerwiec.Na jadalni czyściutko ,porządku pilnował szef w garniturze,fantastyczne owoce zwłaszcza ananasy rano szampan, w piątek róże dla pań.Bardzo mile wspominamy wycieczkę do Barcelony ,pozdrowienia dla dla Pana przewodnika Wiktora z biura Rainbow, który opiekował się nami w czasie wycieczki i podczas transportu z lotniska ina lotnisko.Wszystko było zorganizowane na 5 plusem .Hiszpania to bardzo łady kraj, trochę nas zaskoczyły lekkie pustki na plaży i na promenadzie W ubiegłym roku byliśmy w Bułgarii również w 3gwiazdowym hotelu,nie ma żadnego porównania Hiszpania to klasa sama w sobie Jedyny minus to wysokie notowania euro ,dlatego dla przeciętnego Polaka Hiszpania to dość drogi kraj na zakupy czy wycieczki.

Zalety

bardzo dobre wyżywienie,dobra lokalizacja dla rodzin z małymi dziećmi,przestronne pokoje,obsługa na jadalni na 6 z plusem

Wady

Trudno wskazać jakieś wady, może duża liczba turystów na jadalni i sporadycznie oczekiwanie na wolny stolik 2-3 minuty.

ton.ik

Pobyt - Wrzesień 2017

Pokoje raczej stare, wymagające remontu lub chociaż odświeżenia. Pokój przestronny, z balkonem; dwa ogromne i wygodne łóżka; brak kołder ? jedynie prześcieradła + coś w rodzaju narzuty, której nie używaliśmy. Osobom marznącym w nocy zalecam zabrać koc ;) Łazienka w kiepskim stanie i słabo sprzątana. Widoczny był kamień i inne zabrudzenia. Ręczniki nie były wymieniane codziennie, chyba, że takie było nasze życzenie. W każdym razie nie było z tym problemu. Kosmetyki uzupełniane na bieżąco, w miarę potrzeb. Klimatyzacja działała poprawnie. Przed ciepłem i ostrym słońcem chroniły też nieprzepuszczające światła zasłony. Na wyposażeniu pokoju mały płaski telewizor, chyba bez polskich kanałów. Restauracja hotelowa to zarazem plus i minus. Minusem jest chyba jednak zbyt mała liczba miejsc. Często zdarzało się, że trzeba było czekać na wolny stolik, raz nawet ok. 15 minut. Plusem jest bardzo duży wybór dań, także deserów, ciast i owoców. Każdy znajdzie coś dla siebie. Jedzenie raczej smaczne. Do śniadania szampan :) Na kolacje oprócz stałego, bardzo bogatego menu, codziennie coś innego: kuchnia meksykańska, katalońska, wok, deska serów, owoce morza. Miły akcent: w piątek panie były obdarowywane różą:) Głośne i długo trwające (niemal do północy) animacje dla dzieci i/lub dla dorosłych. Były jakieś koncerty, flamenco itp. Ogólne wrażenia pozytywne, choć nie jest to hotel dla wymagających. Sama miejscowość ? La Pineda nie za duża, ale jest sporo sklepów + 2-3 większe markety, butki, bary, restauracje.

Zalety

Hotel jest dobrze zlokalizowany ? blisko plaży i przystanków autobusowych. Urozmaicone posiłki.

Wady

Bardzo pobieżne sprzątanie, aczkolwiek codziennie. Niektóre pokoje połączone są drzwiami z innym sąsiadującym pokojem. To może nie byłby problem, gdyby te drzwi miały możliwość zamknięcia z obu stron. Pokój, który na początku dostaliśmy (bodajże 342) miał takie drzwi przejściowe do pokoju obok, jednak drzwi zamykały się tylko od strony tego drugiego pokoju. Tak więc my nie mieliśmy możliwości zamknięcia tych drzwi i zabezpieczenia pokoju przed ewentualnymi nieproszonymi gośćmi. Na szczęście po długich i dość ostrych pertraktacjach udało się wymienić pokój na inny.

Rafał

Pobyt - Lipiec 2017

Hotel zasługuje w pełni na ***. Dobre i różnorodne jedzenie. Miła obsługa. Codzienne sprzątanie. Jest ogólnodostępna siłownia, basen i kilka automatów do gier koło baru. Jedyną rzeczą, która lekko razi w oczy, to elewacja i stan hotelu, który uwidacznia jego wiek. Co nie oznacza, że coś było uszkodzone, bądź niekompletne. Po prostu czas zrobił swoje. Rzeczy, jak ludzie, też się starzeją. Godne polecenia są zajęcia organizowane dla wszystkich przez animatorów, którzy w hotelu pojawiają się dość często. Dzieci i dorośli mogą się dzięki temu rozerwać. Dodatkowo obsługa zarówno w recepcji, restauracji jak i dbająca o czystość zasługuje na słowa uznania. Bardzo mili i dbający o komfort wypoczywających. Dla każdego, kto chciałby spędzić udane wakacje w przyjemnym miejscu i nie wydać przy tym fortuny. Dodam jeszcze, że hotel ma świetną lokalizację. Blisko do plaży, przystanku autobusowego i innych ciekawych atrakcji. Ogólnie polecam.

Zalety

położenie, jedzenie, czystość, obsługa

Wady

przydałoby się lekkie odświeżenie elewacji

Best Sol d'Or