Benalma Costa del Sol (ex Palladium Costa del Sol)

REWELACJA Specjalne podziękowania dla Nydia za utrzymanie pokoju w idealnej czystości. Wyrazy uznania dla pozostałego personelu sprzątającego, wszędzie czysto, plaża i baseny również czyszczone codziennie nad ranem.

Fantastyczny! Wszystkie pokoje z widokiem na morze! Szum fal niesamowity!

Fantastyczny! Pięknie położony, świetny wystrój, przemiła obsługa, wszelkie udogodnienia (baseny, bar przy plaży i na dachu hotelu), jacuzzi na dachu. Świetne miejsce na wspaniałe wakacje!

Pobyt bardzo udany, pokój wyposażony w dwa podwójne łóżka z wygodnymi materacami, piękny widok na morze. Na balkonie suszarka i ratanowe meble oraz kwitnące kwiaty. Łazienka odnowiona, czysta. Pokój również czysty. Obsługa hotelu bardzo miła, wszystkie sprawy można załatwić \\\"od ręki\\\" w recepcji. Windą zjeżdża się na plażę, która jest codziennie sprzątana. W pobliżu przystanki autobusów i stacja kolejki. Costa Del Sol jest wspaniale skomunikowana, świetna sieć dróg. Polecam zarówno dla wielbicieli plażowania jak i aktywnego wypoczynku.

Bardzo miła obsługa, zarówno w recepcji jak i w restauracji. Pokoje bardzo czyste, codziennie sprzątane, jedyny mankament to mogły by być troszkę większe.W łazienkach ręczniki, zestawy do kąpieli(codziennie dostawiane).Jedzenie bardzo urozmaicone, nawet niejadek (mam na myśli swoje dziecko) znajdzie coś dla siebie. Okolica przepiękna, klimat,roślinność cudna, widok z balkonu wprost na plażę . Żal było wyjeżdżać. Rezydenci rainbow tours sympatyczni, organizowali dla chętnych fajne wycieczki lokalne. Będziemy bardzo miło wspominać cały pobyt. Danka z rodziną z Ostródy

Nazwa  Benalma Costa del Sol (ex Palladium Costa del Sol)
Miejsce  Hiszpania / Costa del Sol / Benalmadena
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, tenis, golf, bez paszportu, zwierzęta

Udogodnienia dla dzieci: program animacji, plac zabaw, brodzik.

Bogata oferta rekreacyjna: minigolf, boccia, bilard, program zajęć animacyjnych, aerobik i fitness.

Tylko 50 m do piaszczystej plaży.

W zależności od pogody i sezonu jako formę rozrywki hotel oferuje muzykę na żywo.

6.5

Wyświetlono 23 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Marek

Zalety

Czystość. Dobre i urozmaicone jedzenie. Czyste baseny, z atrakcjami dla dzieci i nie tylko. Widok na plażę i morze z każdego pokoju. Cicha, spokojna okolica. Blisko do przystanków, można dojechać do większych miejscowości i skorzystać z atrakcji. Pełen relaks.

Wady

Żwir na plaży nie taki ładny jak piasek na polskich plażach, ale taka tam natura.

Pobyt - Listopad 2023

Fantastyczny! Wszystkie pokoje z widokiem na morze! Szum fal niesamowity!

Zalety

Wygodne łóżka. Pyszne śniadania z szampanem! Blisko do kolejki do Málagi.

Wady

Drogie drinki po 20 euro!!

Pobyt - Wrzesień 2022

Zalety

Lokalizacja, wystrój, wspaniały taras z widokiem, jacuzzi i barem

Wady

Wszystko bez zarzutu

Pobyt - Październik 2018

Zalety

położenie, wspaniała obsługa, bez problemu i bardzo szybko można wszytko załątwić, hotel bardzo czysty, teren przy hotelu czysty, bardzo zadbana zieleń, piękny widok z okna na może, jedzenie

Wady

brak istotnych wad, jedynie estetyka elewacji

Danuta

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

bardzo blisko morza

Renia

Pobyt - Sierpień 2018

super hotel cały czas widzę i słyszę morze blisko na plaże położenie komunikacyjne super

Zalety

super położenie komunikacyjne

Jarosław Rachwalik

Pobyt - Czerwiec 2018

Super hotel z miłą obsługą i Andaluzyjską gościnnością o ktorej Katończycy mogą pomarzyć ????

Zalety

Miła obsługa,czysto,wszystkie pokoje są z widokiem na morze,hotel usytuowany jest przy samej plaży

Jarek

Pobyt - Czerwiec 2018

Hotel przy samej plaży.Wszystkie ppkoje z widokiem na morze codziennie usypia szum fal. Bardzo miła obsługa co jest raczej standardowe w Andaluzji.Czysto.Bardzo dobre posiłki . Ogólnie polecam każdemu kto chcę prawdziwej Hiszpanii.

Zalety

Wszystkie pokoje z widokiem na morze.

2.8

Pobyt - Październik 2017

Ogólnie nie polecam. OBSŁUGA: Na początku przy zakwaterowaniu zostaliśmy z lekka olani, było widać zupełnie inne podejście do Niemców czy Anglików. Dostaliśmy pokój inny niż przy rezerwacji ( miał być apartament 4 osobowy od strony podwórka, dostaliśmy pokój z 2 łóżkami obok siebie i widokiem na morze). Ale pani nasz protest skwitowała, że u nich innych łóżek nie ma, tylko dwuosobowe i możemy jedynie wziąć drugi pokój i zapłacić podwójnie. Pokój dostaliśmy zaraz przy restauracji i pod barem, więc ze spaniem było ciężko, bo hałas do późnych godzin nocnych...Zgłaszając to w recepcji został nam zaproponowany pokój na wyższym piętrze za dopłatą 150euro.. Panie w recepcji miały wielki problem nawet powiedzieć skąd odjeżdża autobus, bo im się nie chciało nam pomóc..PORAŻKA. Byłam w wielu krajach i hotelach i nigdzie nie spotkałam się z tak nieuprzejmą i niesprawiedliwą obsługą (Niemcy czy Anglicy byli mile traktowani). Hotel nie zasługuje na 4 gwiazdki. Jest stary, zaniedbany, podczas pobytu spadł deszcz i nie było prądu i lała się woda w restauracji z sufitu! Dwa dni stały wiadra z wodą i leżały ścierki nie podłogach, odpadał tynk.. Windy ledwo jeździły. Do kolacji i obiadu brak napojów..Trzeba było kupować, a ceny wysokie (woda 2,5 euro). Pokoje małe, ciasne, duszne, łazienki i balkony w miarę ok. Widok na morze super. Plaża blisko, żwirkowa, ale fajna, to plus hotelu.. Blisko przystanki, ale daleko do centrum. Jak chciało się wyjść na miasto coś zjeść to wybór bardzo mały w okolicy. Także jak nie plaża, to trzeba było uciekać i gdzieś pojechać pozwiedzać inne miasta, bo w hotelu i okolicy nie było nic ciekawego.. Jedzenie w miarę. Wybór spory, dużo ryb, owoców morza, deserów, ale niektóre potrawy pyszne, a inne nie do przełknięcia. Także, trzeba było szukać i próbować.. Obsługa w restauracji sympatyczniejsza niż w recepcji. Basen koło hotelu fajny. Obecny opis hotelu na portalu jest inny, niż wtedy, gdy dokonywałam zakupu wyjazdu. Na pewno tu nie wrócę i nie polecę nikomu tego hotelu.

Zalety

blisko plaży ładna plaża na uboczu (brak hałasu z ulicy) jedzenie było w miarę...

Wady

panie z recepcji bardzo nieuprzejme Polacy traktowani przez obsługę jako goście drugiej kategorii małe ciasne pokoje hotel stary, zniszczony 4 gwiazdki to on dostał z 30 lat temu, teraz na max 2 zasługuje do obiadu i kolacji brak napojów, należy je sobie dokupić siłownia i basen w hotelu to jakiś żart głośno stare rozwalone meble, łóżka, materace..nie działające suszarki, windy ledwo jeździły, trzeba było czekać po kilka minut

1.8
Filip

Pobyt - Wrzesień 2017

Jestem ogólnie zawiedziony ,ponieważ hotel ma małe ciasne pokoje , niedobre stare i niedosmażone potrawy posypywane glutaminanem sodu. Ponato do all inklusiwe są dopłty do lepszych trunków. W żadnym wypadku nie zasuguje na 4 gwiatki

Zalety

blisko stacji kolejowej i przystanku pks

Wady

zawyżona kategoria

Julita

Pobyt - Lipiec 2017

Hotel i pobyt w Benalmadenie godny polecenia. Co do hotelu oceniłabym jego jakość na 3, a nie 4 gwiazdki (w dotychczasowych doświadczeniach zdarzały się hotele 3 gwiazdkowe przewyższające hotel Playabonita). Obiekt położony w spokojnej okolicy, na pewno nie dla osób szukających okolicznych rozrywek. Do centrum w Benalmadenie piechotą jest stosunkowo daleko, bo około 4-5 km, ale kursują lokalne autobusy, więc opcja w jedną stronę busem, a drugą spacerkiem wydaje się najlepsza. Sama miejscowość zróżnicowana. Przepiękna stara część \\\"pueblo\\\", gdzie jest bubbyjska stupa i zameczek Kolumba. Przy wynajęciu samochodu bez problemu można dotrzeć na Giblartar (polecam), do Malagi i innych atrakcji. Tania benzyna. Co do \\\"Giblartaru\\\" to porady: parkując samochód po stronie hiszpańskiej w La Linea, niedaleko przejścia granicznego, można zaparkować za 1 euro za cały dzień na terenie stadionu; druga porada dla chcących oszczędzić na drogich (szczególnie dla większej niż 2 osoby rodziny) środkach transportu na szczyt- polecam wejście piechotą, które dostarcza sporo satysfakcji; trzecia: nie ma racji rezydent, który twierdzi, że na Giblartar dojedziemy tylko płatną autostradą, nam udało się spokojnie ominąć płatne drogi, w drodze powrotnej około 17-19 były one nieco zakorkowane. Samochód wypożyczyliśmy w polskiej wypożyczalni: drogo, za 3 dni 145 euro za suzuki alto, z małym silnikiem, przy obciążeniu 4 osób miał problemy z podjazdem na stromizny. Jeśli chodzi o sam hotel to ogromną zaletą jest plaża przy hotelu, z cudownymi falami na jednej z jej części oraz widok morza z okna. Jedyny mankament to wyżywienie: mieliśmy wersję HB (moje rozczarowanie przy all było by zdecydowanie większe i tej wersji nie polecam, między innymi dlatego, że napoje nie były swobodnie dostępne, za każdym razem należało zamawiać napoje u kelnera, barek przy plaży bardzo słaby, przekąski słabe). Polecam nie korzystać z pozycji showcooking i siadać również daleko od kuchni.

Zalety

Położenie: plaża przy hotelu, dobra komunikacja z innymi miejscowościami, łatwy dojazd, bliskość przystanków i stacji kolejki, dobre położenie do zwiedzania całej Andaluzji lub wybranych obiektów, bardzo blisko do dwóch supermarketów, bardzo dużo atrakcji w zasięgu pieszych wycieczek. Pokoje: małe, ale dobrze wyposażone i praktyczne, wychodzące na morze (cudny szum morza non stop). czyste. Bardzo miła obsługa. Cały hotel ze świetnymi rozwiązaniami logistycznymi.

Wady

Jednyna wada (mało znacząca dla mnie) to posiłki. Mimo, że jedzenie było bardzo uroizmaicone to znalezienie tych smacznych i dobrych jakościowo zajęło trochę czasu, ponieważ wśród pozycji bardzo dobrych zdarzały się rzeczy kiepsko przyrządzone: rozgotowane makarony, mięso, ryby i owoce morza smażone na półsurowo, z nieprzyjemnym zapachem morza i spalenizny. Nie odpowiadała mi formuła \\\"showcooking\\\": oprócz podanych wyżej niedoskonałości cała stołówka była przesiaknięta zapachem smażenia.

Inga Gosławska

Pobyt - Maj 2017

Hotel położony trochę na uboczu, ale dobrze skomunikowany. Blisko przystanek autobusowy.. Z zewnątrz nie zachwyca, ale wewnątrz jest bardzo ładnie, czysto. Restauracja na 7 piętrze z widokiem na morze. Mieliśmy wykupione tylko śniadania, duży wybór, świeże owoce, ciasta, soki, kawa oraz szampan :). Pokoje przestronne, czyste, duże łóżka, taras a na plażę zjeżdża się po prostu windą. Piękny widok z balkonu na plażę i małą zatoczkę. Basen niezbyt duży ale ładny, 2 zjeżdżalnie dla dzieci, leżaki, parasolki. Jest spokojniej niż w centrum Benalmadeny. Dobra baza wypadowa dla chcących pozwiedzać rejon Andaluzji. Jedyny mankament hotelu to internet darmowy tylko 1 godzinę dziennie.

Zalety

Hotel pięknie położony nad samym morzem. Wszystkie pokoje z tarasami i widokiem na zatokę i plażę.

Wady

Internet darmowy tylko 1 godzinę dziennie.

Iw

Pobyt - Maj 2017

Obsługa w recepcji na średnim poziomie, Polacy na niższych piętrach, ale każdy pokój miał widok na morze. Jedzenie pyszne, różnorodne, ale w opcji HB do obiadokolacji nie podawali nawet wody. W tej opcji wejście do restauracji wyłącznie za okazaniem Karty magnetycznej, powtórne wejście np. w odległości ok. 1-2 godzin nie jest możliwe. Wybór albo lunch (13:00-15:30) albo obiadokolacja (18:30-21:00), woda 2,5 Euro, duże piwo w kuflu 3,5 Euro. Dlatego tym, którzy nastawieni są na wypoczynek w hotelu, polecam opcję all.

Zalety

Jedzenie

Wady

Brak placu zabaw w maju, brak wody do obiadokolacji w opcji HB

Krzysiek

Pobyt - Wrzesień 2016

Bardzo fajny hotel, choć z zewnątrz może nie wygląda szałowo(hotel nie jest zbyt nowy), to pokoje są naprawdę OK. Bardzo dobre wyżywienie, choć śniadania mogłby być bardziej urozmaicone. Polecam opcję All Inclusive, nawet dla osób które planują wycieczki, bo można w recepcji zamówić tzw picnik zamiast obiadu - hotel przygotowuje suchy prowiant - kanapki, owoce, jakiś jogurt, soczek, wodę. Fajny basen, choć mógłby być trochę większy. Komunikacja - kolejka do której trzeba dojść ok 10 min w górę miejscowości, autobusy, które z punktualnością mają niewiele wspólnego, dużo wypożyczalni samochodów, m.in polska MalagaUdrive, może trochę droższa niż lokalne, ale sprawdzona. W lokalnych można znaleźć mały samochód już za ok 20-30euro za dzień, przy większej liczbie dni taniej. Ogólnie jesteśmy zadowoleni i polecamy wszystkim.

Zalety

-blisko plaży publicznej, jednak korzystają z niej praktycznie sami klienci tego hotelu - bardzo dobre wyżywienie oraz napoje/drinki (polecam opcję All Inclusive), w karcie dostępne wiele dobrych win oraz międzynarodowych alkoholi -fajne animacje, zwłaszcza wieczorne: jednego dnia był pokaz magii, innego \"smaki brodway\" burleska, fajna muzyka -czysto, sprzątane było codziennie.

Wady

-darmowe wifi tylko przez godzinę i wyłącznie przy recepcji, działa bardzo wolno -słaba znajomość języka angielskiego przez pracowników hotelu

Andrzej

Pobyt - Czerwiec 2016

Byłem w tym hotelu z rodziną (dwoje dzieci) w czerwcu tego roku. Hotel ma piękne widoki z pokoju (na morze i wybrzeże obok), bardzo .dobra komunikacja (przystanek autobusowy ok.100m od hotelu i przystanek kolejowy ok.600m od hotelu). Ładny i praktycznie urządzony pokój z lodówką, Poza tym ładna restauracja i bar, dobre jedzenie, a także fajny basen z jacuzzi i małymi zjeżdżalniami. Jedynym minusem była plaża - po ok. 2 m od brzegu jest już głęboko, duże fale i zimna woda, ale można było p;odjechać autobusem na normalną plaże w centrum Benalmadeny lub do sąsiedniej Fuengiroli. W okolicy hotelu mnóstwo atrakcji (świątynia buddyjska, motylarium, zamek na cześćKolumba, park krokodyli, aquapark, kolejka linowa z darmowym pokazem drapieżnych ptaków na szczycie, delfinarium, oceanarium, oryginalny park miejski z ptactwem, króliakmi i kaktusami, a niedaleko - Malaga). Można też załapać się na corridę , ale ja akurat miałem pecha, bo moja została w ostatniej chwili odwołana. Ogólnie - POLECAM !

Maciej

Pobyt - Kwiecień 2016

Do hotelu dotarliśmy w nocy, po zejściu pierwszego dnia na stołówkę myśleliśmy, że dojechaliśmy do jakiegoś sanatorium. Byliśmy praktycznie jedynymi młodymi ludźmi. Pozostali goście to 65+, w większości Niemcy, Francuzi i Anglicy. Nie jesteśmy nastawieni na wyjazdy imprezowo, bo jeździmy z małym dzieckiem, ale to doprawdy była przesada. Mieliśmy dwa połączone pokoje, byliśmy z dwójką dzieci, w żadnym z nich nie działała klimatyzacja. Pokoje duszne i gorące, mimo, że nie były mocno nasłonecznione. Na podłogach w całym pomieszczeniu kafle, udało się zbić dwie szklanki i tableta, gdyby była wykładzina nic by się nie stało. Posiłki mało urozmaicone, do śniadania podawali szampana, wodę i soki. ok, natomiast do kolacji nie podawali nawet wody. Nie braliśmy opcji all inc. bo zawsze dużo zwiedzamy samochodem przez dwa tygodnie, była opcja HB. Do kolacji niestety w tej opcji nawet woda jest płatna, co jest jakimś absurdem. Byliśmy w grudniu dwa tygodnie na teneryfie i w hotelu również 4 gwiazdkowym w opcji HB woda i wino do kolacji/śniadania była zawsze dostępna bezpłatnie.... Zdecydowanie nie polecam tego hotelu, mimo, że my traktujemy hotel praktycznie tylko jako bazę wypadową i nie potrzebujemy luksusów, to ten jednak zdecydowanie nie spełnił oczekiwań. Niemców, Anglików i Francuzów na emeryturach chyba tylko przyciąga niska cena....

Zalety

bliskość plaży,

Wady

koce zamiast pościeli, mało urozmaicone jedzenie, kafle w pokojach na podłodze, nie działająca klimatyzacja, piszczące i latający wiatrak w pokoju, duszne gorące pokoje

Tadek

Pobyt - Wrzesień 2014

Polacy traktowani na równi z pozostałymi nacjami. Powiem więcej myślę, że lepiej najlepsze piętra od 8 w góre zakwaterowani rodacy. Mankamentem tylko godzina darmowego internetu. Ale można uznać to za zaletę gdyz urlop nie równa się spędzaniem czasu przed kompem. Rewelacyjne jedzenie...no i cudowni poznani znajomi z Polski.

Zalety

Wspaniałe położenie, miła obsługa.

Tomek

Pobyt - Październik 2013

Hotel nie jest nowy ale dość przyzwoity i co ważne w hotelu i w pokojach jest czysto. Zbudowany jest na skarpie (recepcja na 8 piętrze) co powoduje, że wszystkie pokoje mają widok na morze. Moim zdaniem najlepsze piętra to 6 - 9. Niezły widok a blisko do recepcji czy stołówki więc nie trzeba jeździć windą - są 4 ale nie są demonami prędkości :-). My mieszkaliśmy na 7 piętrze. Widok SUPER!!!. Hotel jest nad samą plażą. Wystarczy zjechać na dół windą i wyjść przed hotel. Basen moim zdaniem trochę za mały, choć nie korzystaliśmy ;-) a na początku października tłoku nie było. Przy hotelu jest przystanek autobusowy i postój taxi. Kilka kroków od hotelu jest supermarket, bar i restauracja (lokalna - PYSZNA - kuchnia). Trochę dalej (5 - 7 minut spacerem) kolejny supermarket. W hotelu można też załatwić wynajęcie samochodu. Byliśmy po sezonie więc samochód z dnia na dzień i ceny tez całkiem. I jeszcze jedno obsługa hotelowa (recepcja, serwis sprzątający, obsługa stołówki) moim zdaniem na 6stkę). Ludzie mili, uśmiechający się i rozwiązujący "problemy" klientów a przy okazji nienarzucający się. Podsumowując - wróciliśmy BARDZO zadowoleni.

tercja

Pobyt - Sierpień 2013

Spędziliśmy w tym hotelu dwa cudowne tygodnie ,czuliśmy się w nim swobodnie mimo pełnego obłożenia gości. Jedzenie super!! nasze dzieci , które są niejadkami były bardzo zadowolone, my również. Pokoje czyste,choć na 4-osobową rodzinę może troszkę za małe, ale widok z balkonu wynagradza wszystko. Andaluzja przepiękna-warto wynająć auto, co jest zdecydowanie tańsze od wycieczek fakultatywnych.I tu polecamy pana Andrzeja Nowaka,polak mieszkający w Hiszpanii zajmujący się wynajmem aut- miły, sympatyczny,chętny do pomocy.jezdziliśmy super autem za jedyne 29 euro-za dzień.My dostaliśmy na niego namiar od rezydenta. Drogi super!! nawet te gorzyste np. do Rondy-szerokie, bezpieczne. Koniecznie trzeba wybrać się do Benalmadeny Pueblo- my szliśmy na nogach z dziećmi i dalismy radę. Ogólnie jest co robić - dwa tygodnie to za mało!!

madziar

Pobyt - Lipiec 2012

Hotel położony na uboczu Benalmadeny ale dobrze skomunikowany z okolicznymi miejscowościami (przy hotelu przystanek autobusowy, jakieś 5-10 minut spacerem przystanek kolejki którą można dojechać do Malagi). Polecam pokoje na wyższych piętrach bo widok jest na prawdę piękny. Aby poruszać się po hotelu i jego terenie (basen, wyjście na plażę, restauracja, bar itp) potrzebna jest karta będąca jednocześnie kartą do pokoju. Jedzenia dużo ale mi akurat ono aż tak bardzo nie smakowało chociaż nie mogę powiedzieć abym chodziła głodna - ale jeśli lubisz owoce morza to w tym hotelu czekają cie prawdziwe rarytasy :) Ogólnie wyjazd zaliczam do udanych chociaż nie sądziłam że woda w hiszpańskim morzu w połowie lipca będzie zimna.

Benalma Costa del Sol (ex Palladium Costa del Sol)